Şimdi Ara

GTA 5 Çalışmayı Durdurdu + Mavi Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben böyle iş görmedim! Ne yaptıysam yapayım şu sorun bir türlü çözülmedi... Oyunu açtıktan bir süre sonra ya çalışmayı durduruyor ya da mavi ekran veriyor...

Süreç aynen şu şekilde ilerliyor; oyunu 4 saat oynuyorum, oyun çalışmayı durduruyor; tekrar açtıktan 30 saniye sonra mavi ekran veriyor; Windows tekrar başladıktan sonra daha oturum açılmadan tekrar mavi ekran veriyor ve süreç tekrar ediyor.
    PC'yi kapatıp 1-2 saat ya da daha fazla beklediğimde olay tekrar başa sarıyor yani 3-4 saat oynuyorum ve tekrar hata.
    Burada beni endişelendiren çalışmayı durdurması değil, oyunu açarım tekrar ama blue screen hatası vermesi sıkıntılı. Oyunu oynamazsam hata vermediğini de ekleyeyim.

Mavi ekran hatalarının hepsini not aldım:
    Driver_Overran_Stack_Buffer
    Unexpected Kernel Mode Trap
    System Service Exception x12
    Kmode exception not handled
    Kernel Security Check Failure x3
    System Service Exception (win32k.sys)
    System thread exception not handled x2
    IRQL_GT_ZERO_AT_SYSTEM_SERVICE
    DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL x2
    CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT x3
    System service exception (nvlddmkm.sys)
    DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (Nvlddmkm.sys)
    Video_memory_management_internal
    Sondaki "x?" Kaç kere hatanın çıktığını belirtiyor.

İşlemcim FX 8350, ekran kartım GTX 780.

- Format attım.
    - Driverlar güncel.
    -Windows update yaptım. (8.1 pro)
    -Antivirüs programıyla taradım ve programı devre dışı bıraktım.
    -Arkaplanda çalışan bir program yok hatta oyundan başka program yok.
    -ram'leri test ettim (memtest)
    -sfc /scannow yaptım (sorun buldu düzeltti, işe yaramadı)
    -GTA5 orjinal ve güncel.
    -başka ekran kartı yok, sürücüyü devre dışı bırakınca oyun açılmıyor.
    -yabancı forumda yazana göre directx'i 10.1'e ayarladım düzelmedi.
    - Advanced System Care ile taradım hataları düzeltti ama sorun düzelmedi.

Arkadaşlar sorunun ne olduğu hakkında zerre fikrim yok, gördüğüm tüm forumlarda yukarıdakilerden herhangi birini yapan sorunu çözmüş ben hala çözemedim. Bilen arkadaşlar lütfen el atın şu sorunu birlikte çözelim.

• memtest86 programiyla Remleri kontrol edin hata bulursa baska rem ile deneyin
  • Hocam yukarıda memtest ile test ettiğimi belirttim. Hiçbir sorun bulamadı, asc8 ile sistemi kontrol ettim sorunları dizeltti yine hata veriyor. Hala anlamış değilim!
    Ama eğer derseniz sen ramleri telrar test et akşam test ederim 2 saat sürüyor sonuçta.
  • Hala hatalar almaya devam ediyorum. Bi fikri olan yok mu?¿
  • quote:

Orijinalden alıntı: DespicablePirate

Hala hatalar almaya devam ediyorum. Bi fikri olan yok mu?¿
    hocam bende sadece gta 5 de olmuyor sistem boşta iken bile böyle oluyordu kasa toplama mı ? benim kasa idi ve sorunu çözdüm kasa ise çözümü yazayım ?
  • Aynen dostum kasam toplama, şu ana kadar yaptığım çalışmalarla hdd'den ya da antivirüsten kaynaklandığını düşünüyorum. Çözümü yazarsan çok sevinirim.
  • quote:

Aynen dostum kasam toplama, şu ana kadar yaptığım çalışmalarla hdd'den ya da antivirüsten kaynaklandığını düşünüyorum. Çözümü yazarsan çok sevinirim.
    Mavi ekran gelince çoğu kişi ram den şüphelenir fakat ben rami-ekran kartını-anakartı değiştirmeme rağmen aynı hatayı aldım
    çözümü ise ;
    kasanın iç tarafında vidayı sokmak için bir yer var anakartı vidalamak için
    anakartın bazı yerlerine vidayı soktuğumda vida boşa dönüyordü çümkü  GTA 5 Çalışmayı Durdurdu + Mavi Ekran Hatası
    bu yoktu o boşa dönen yerlerin altına anakartı söküp  GTA 5 Çalışmayı Durdurdu + Mavi Ekran Hatası
    bu yerleri doldurdum şase falan gerekiyor anakart için 1 vida da boş kalsın demeyim ben de öyle diyordum ama sorunun kaynağı bu anlamadıysanız biraz daha açabilirim

• De bunun sorunla ne alakası olabilir ki? Yani anakartı söküp tekrar takıyoruz ve/veya vidalıyoruz. Cidden bu şekilde çözdün mü?
  • quote:

De bunun sorunla ne alakası olabilir ki? Yani anakartı söküp tekrar takıyoruz ve/veya vidalıyoruz. Cidden bu şekilde çözdün mü?
    Öncelikle mesajımdaki + işaretine tıkla ki benim ne yazdığını göreyim
    Ve anakartı sökmekle alakası yok anakartı vida koymak için söküyoruz
    evet gerçekten mavi ekranları böyle çözdüm ve bir düşünsene adamlar vida koyma yerlerine neden böyle birşey yapıyorlar
    şase için
    neden etrafında onları koymuşlar böyle olsa olmaz mı  GTA 5 Çalışmayı Durdurdu + Mavi Ekran Hatası
    diye düşünmeyin olmaz çeşitli hatalar verir

• quote:

Orijinalden alıntı: paganmin

Öncelikle mesajımdaki + işaretine tıkla ki benim ne yazdığını göreyim
    Ve anakartı sökmekle alakası yok anakartı vida koymak için söküyoruz
    evet gerçekten mavi ekranları böyle çözdüm ve bir düşünsene adamlar vida koyma yerlerine neden böyle birşey yapıyorlar
    şase için
    neden etrafında onları koymuşlar böyle olsa olmaz mı  GTA 5 Çalışmayı Durdurdu + Mavi Ekran Hatası
    diye düşünmeyin olmaz çeşitli hatalar verir
    Sen bilgisayarı yeni toplamışsın sanırım, benim kasa 1,5 sene sorun çıkarmadan çalıştı. Vida problemi olsaydı şimdi patlak vermezdi. Ama bi kontrol edeceğim.

• quote:

Sen bilgisayarı yeni toplamışsın sanırım, benim kasa 1,5 sene sorun çıkarmadan çalıştı. Vida problemi olsaydı şimdi patlak vermezdi. Ama bi kontrol edeceğim.
    benim kasa 4 yıllık gta 5 de bu sorun ortaya çıktı
  • paganmin kullanıcısına yanıt
    Söyleyecek sözüm kalmadı şu an akşam deneyeceğim.
  • quote:

Söyleyecek sözüm kalmadı şu an akşam deneyeceğim.
    Sonuçları bekliyorum çözüleceğine söz veriyorum
  • quote:

Sonuçları bekliyorum çözüleceğine söz veriyorum
    sonucu bekliyorum ...?
  • quote:

sonucu bekliyorum ...?

Alıntıları Göster
    Bu parçayı bulamadı iseniz bilgisayar tamircilerinde ve elektronikci lerde bulabilirsinizresim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paganmin -- 5 Mayıs 2015; 15:10:04 >

• Valla dün akşam yine hata verince önce antivirüs programını kaldırdım, kaldırdıktan sonra 2-3 saat oynadım herhangi bir hata vermedi, eğer bu akşam tekrar sorun olursa bilgilendiririm fakat sanırım anakart olayına gerek kalmadı. Ama tabi ki hala hata verebilir.

Bu arada Mcafee Endpoint Security kullanıyordum, oyun sırasında tarama falan yaptığı için sorunun kaynağı olabileceğini düşündüm, dediğim gibi net değil sorun çözülmediyse akşam bildireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DespicablePirate -- 5 Mayıs 2015; 15:27:37 >
  • quote:

Valla dün akşam yine hata verince önce antivirüs programını kaldırdım, kaldırdıktan sonra 2-3 saat oynadım herhangi bir hata vermedi, eğer bu akşam tekrar sorun olursa bilgilendiririm fakat sanırım anakart olayına gerek kalmadı. Ama tabi ki hala hata verebilir.

Bu arada Mcafee Endpoint Security kullanıyordum, oyun sırasında tarama falan yaptığı için sorunun kaynağı olabileceğini düşündüm, dediğim gibi net değil sorun çözülmediyse akşam bildireceğim.
    Yok antivirüsü kaldırmak bir işe yaramadı hala hata veriyor. Vidaları kontrol ettim hepsi sağlam takılı, onda bir problem yok. Önerisi olan var mı? Tekrar format mı atayım, parçalarda mı problem var anlamadım...
  • quote:

Yok antivirüsü kaldırmak bir işe yaramadı hala hata veriyor. Vidaları kontrol ettim hepsi sağlam takılı, onda bir problem yok. Önerisi olan var mı? Tekrar format mı atayım, parçalarda mı problem var anlamadım...

anakartın resmini birde anakartı çıkartıp kasanın içini resmini çekermisin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paganmin -- 6 Mayıs 2015; 9:10:57 >
  • anakartta problem yok kardeş sen nasıl çözdün bilemem ama sorun 5 vidadan daha karmaşık.
  • quote:

anakartta problem yok kardeş sen nasıl çözdün bilemem ama sorun 5 vidadan daha karmaşık.

anakartda problem olduğunu söylemedim zaten ss at dedim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.