Şimdi Ara

GTA 5 ERR_GFX_D3D_INIT Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu hataya 1 günümü verdim. Her şeyi denedim. Format bile attım. Acaba kesin çözüm dediğiniz bir şey var mı ? Başka oyunlarda da bazen hata vermeden atıyor.
    Sistem :
    Ryzen 3 2200g
    RX 570 4 GB
    8 GB DDR 4
    500 GB SSD
    Donanımsal bir hata olasılığı var mıdır acaba ? Sistemi toplayalı 3 ay oldu.
    Üstelik monitörümde aşırı derecede ekran yırtılması var.

• Şu linte verilen programların linklerine basıp indirip kurun.

Programlar kurulduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve oyuna girmeyi deneyin.

Sosyal club kurulu ilk linktekini kurmayın. Olmazsa onu daha sonra indirin kurarsınız duruma göre.

Önemli olan DirectX ve Microsoft Visual C++ 2008 SP1 programları bunları kesinlikle indirip kurun.

Duruma göre yazarsınız.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Şu linte verilen programların linklerine basıp indirip kurun.

Programlar kurulduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve oyuna girmeyi deneyin.

Sosyal club kurulu ilk linktekini kurmayın. Olmazsa onu daha sonra indirin kurarsınız duruma göre.

Önemli olan DirectX ve Microsoft Visual C++ 2008 SP1 programları bunları kesinlikle indirip kurun.

Duruma göre yazarsınız.

Kolay gelsin.
    Dediklerini denedim fakat aynı hatayı almaya devam ediyorum. Oyunda bide takılmalar meydana geliyor. Normalde RX 570 ile sorunsuz oynamam lazımken.
  • Üstelik monitörüm 1920-1080p olmasına rağmen 4k seçeneği var ?
  • Bu arada HDMI kablom 6 yıllı bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?
  • yunusbaban Y kullanıcısına yanıt
    GTA 5 ERR_GFX_D3D_INIT Hatası

Şu programın sürümlerinden kurulu olmayanlar var ise onlarıda sisteminize kurun.

Ek olarak amd'nin ekran kartı uygulamasında oyunların yüksek performanslı ekran kartı ile oynatıldığından emin olun. Sistemde iki tane ekran kartı var ama işlemcinin ekran kartı aktif mi bilmiyorum. İşlemcinin ki aktif değilse zaten amd'in ekran kartı uygulamasından ayar yapmanıza gerek yok.

Ek olarak bilgisayarın güç seçeneklerinden, yüksek performansa ayarlı olduğundan emin olun.

Son olarak şunu da söylemek isterim gerçi sizde biliyorsunuzdur ama hatırlatmakta fayda var yine. Son 5-10 yıldır oyunların çoğu diretX dışında ek bir çok program yüklemesi istemektedir. Bazıları oyunla birlikte arka planda çalışıyor bazıları da oyun açılmadan önce açılan oyun firmasına ait programlar. Velhasıl önemli olan oyunla beraber arka planda çalışan Microsoft Visual c++ tarzı programlar. Bu en bilineni ama bilinmeyen daha ufak tefek çok program var. Zaten oyunlar bir çoğunu kurulum sırasında kendi yüklüyor ama yüklemediği durumlarda oluyor. Yada yüklü olan programlarda eksik veya hatalı dosyalar var ise oyun sırasında bunlar hataya neden olabiliyor. O yüzden listede bahsi geçen programları tek tek indirip yeniden kurmaya çalışın kurulu olanlarda ise yeniden üzerine kurulum yapın. İster kaldırın ve sonradan kurun. İster üzerine kurun işte.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mafia 2 0xc0000142 Hatası
    5 yıl önce açıldı
    DirectX Error / HATASI !
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Fakat bu da bir işe yaramadı. Acaba Bios'dan mı bir şeyleri değiştireceğiz ? Bende Apu ekran kartı gözükmüyor bu arada.
  • Hatanın çözümünü buldum. Afterburner programından Power limiti +20 yaptım. Oyunu da güvenli modda açtım düzeldi.
  • Bu hatayı alan arkadaşlar oyunun içine girin ayarlardan grafikler bölümünde "DirectX sürümü" yazan kısmı DirectX 10 yapın daha sonra "Ekran türü" kısmınıda Çerçevesiz pencere olarak değiştirin..Bu ayarları kaydedin oyunu kapatıp tekrar oyuna girin.Sorun çözülmüş olacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.