Şimdi Ara

GTA 5 İNDİRİM 65TL !!!!!!!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.449
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tekkral34

Bak arkadaşım. "Direk sende hiç mi crackli program yok?" gibi bir cümle kurmak ne demek biliyor musun? Yazdığım onca cümleyi okuma zahmetinde bile bulunmamak demektir.
    Israrla yine yazdım ben korsan kullanmayın pollyanacısı değilim.
    Benim en başından bu yana koyduğum tepkiyi özetliyim:

65 lira ödeyip bu oyuna legal olarak sahip olabilecek insanların bile kafasını "torrent varken ne gerek var yeaaaa" diyerek karıştıranlara. Hatta ve hatta gerçekten 65 lira verebilecek durumu olduğu halde vermeyenlere, bir de bu parayı vermeyi de enayilik olarak görenlere. Gerçekten alamayacak durumu olanın tepkisini anlarım, çok pahalı bulanın da tepkisini anlarım. Üretim, mühendislik hiçbir şeyi bize ait olmamasına rağmen niye yurtdışından pahalı alıyoruz diyeni de anlayalım bir şekilde ama imkanı olup da illegale başvuranın tepkisini ben normal bulmuyorum. En başından beri anlatmak istediğim buydu ama aldığım cevaplar o kadar komik o kadar mantıktan uzak ki ister istemez yaş sorunsalına düştüm.

Profili gösterdiğiniz kişi benim. 2012 Arel Üniversitesi İşletme (İİBF) mezunuyum. Otokoç Otomotiv, Volkswagen geçmişi olup şu an ise Toyota'da çalışan sıfır araç satış danışmanıyım. Gördüm geçirdim, çeşit çeşit insan tanıdım paralısını da parasızını da. 70 bin lira araba alacak kişinin 100 lira daha nasıl koparırım diye kendini ne hallere düşürdüğünü de gördüm. O nedenle bu konu ve yazılanlar dikkatimi çekti.

Yüksek vergilere, hayatı pahalı yaşamaya tepkim hepinizden fazla. Ama çoğunluk bunu anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Üretmiyoruz, mühendisimizi doktorumuzu kaçırıyoruz. Teknolojimiz yok. İnsanların kafa yapıları bozuk.
    Herkes bozuk herkes öyle herkes enayi muamelesi yapıyor diye biz de mi öyle yapmalıyız?

Anlamaya çalışın lütfen.

Bak arkadaşım.

Yazılanların hepsini okudum. Okuduğumu da anlayacak yaştayım. Ama senin gibi kalkıp ben "gördüm geçirdim. ohooo neler gördüm" demek gibi bir şekle bürünecek değilim. O "sığ"lık tır.

Önceki mesajında araba (otomobil) ihtiyaç değil demişsin. Nasıl ihtiyaç değil açıklarsan sevinirim. Zira kendine ait otomobilin yok ise yapamayacağın, hayatında mahrum kalacağın o kadar çok şey var ki?! Eğer bunların ne olduğu hakkında en ufak bir fikrin dahi yoksa pek birşey görmüş geçirmiş değilsin hayatta.

Buradaki herkesin ÖZEL ÜNİVERSİTEYE gidecek parası olduğunu sanmıyorum. Hatta bunun çoğunlukta olmadığını düşünüyorum. O senin 2-3 senelik çalışma hayatında görüştüğün, gördüğün ve geçirdiğin insan sayısının belki 500 belki 1000 katını eğittim ben kışlada. Hem de 16 senedir. O yüzden tepkim öncelikle karşındakinin kim olduğunu bilmeden sen çoluk çocuksun, sizlere laf yetiştirecek halim yok gibi saçma sapan kalıpların arkasına girmen.

Yaşadığımız ülke, ortam ve şartlar neyi gerektiriyorsa ona göre yaşamalıyız. Bana geçirmeye çalışan varsa ben de ona geçiririm. Bu kadar basittir olay.

Bu arada otomobil satarak da hiç bir şey üretemezsiniz. Üretim yapacak bir dalda çalışmaya başlamanızı öneririm. İnsanları üretim yapmıyorlar diye suçlamadan önce tabii ki!

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Halbuki erdem gösterip herkese hırsız dediğim için özür dilerim deseydiniz bu kadar yorulmazdınız.. neyse içinizde bir derdiniz var ve bunu ölçülü bir şekilde anlatamamanızı fark ettim.niyetinizin iyi olduğunu varsayarak tartışmayı sonlandırıyorum izninizle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğum okul özel ancak ben burslu okudum. Babam devlet memuru. Yılda 3 - 4 puan zamla her yıl yuzde 10 dan fazla zam yapan okulda okutabilmesi hayalcilikti. Onyargili olmayin. Bu okullarda uzak sehirlerden bile gelip burslu okuyan cok ogrenci var.

Otomobil bu ulke sartlarinda lukstur. Bunu hep savunuyorum. Arabam once vardi. Ekonomik yonden zorladigi icin sattim. 1 yil sonra tekrar aldim fakat yine sattım. Tekeri dönmese bile aya vurdugumuzda bana aylik 300 tl masaraf aciyor. Sigorta kasko bandrol ve yillik bakim masrafini toplayip 12 ye bolun. Su an tekrar alsam aylik masrafi 400 olacak. Arabalar benim icin bir tutku ama pahali bir tutku. Ben her ay kapida yatirsam bile su an o paralari bağlamayi uygun bulmuyorum. Yine soyluyorum ticari gayesi yoksa gorunen bu sartlarda otomobil lukstur. Her yil rekor ustune rekor kirdigimizi da dusunursek kimseye demekki dokunmuyor bu masraflar.

Uretime devlet katki verecek. Fabrikalar kuracak, yatırımlar yapacak. Ama görüyoruz ki calinti arabalarla araba yaptim diyor ve bir Turk muhendisligine ve tamamen Turk uretimine sahip Egea'yı ureten Koç grubuyla da var gucuyle ugrasiyor. Bu ekonomik kosularda ayakta kalmak cok guc iken tutunmaya calisanlara bile destek olunmuyor. Yine her seyin basinda devlet geliyor goruldugu gibi. Kaşıkla verip kepceyle alinirsa surekli olacagi bunlardir. Yahu bu ulkede tv kanallari ve gazeteler kapatiliyor. Islemeyen hukuk duzeni varken hala ayni seyi soyluyorum cogunlugun kafasi degismedigi surece bu ulkede bircok sey luks olarak kalmaya devam edecek. Anormal sekilde tuketim toplumu olarak kalacagiz.

Son olarak konunun kendisinden ornekle kapatayim. Ederi 100 lira olan ve tum ulkelerde bu fiyata satilan bir urunu bize 120 150 degil de 300 e satan varsa hak veriyorum. Ama gerçek degerine indikten sonra bile kafa yapisi degismiyorsa ayni vuara oldugu gibi o zaman olay bitmistir demektir bosuna tartisiyoruz. 65 liraya düşmuş olmasina ragmen yine yerli yersiz elestirilere kizdim. Bu yorumlar bile almak isteyeni enayi durumuna dusurur
    Hepsi bu. Ben kimseyi hirsizlikla suclamadim. Ama oyle demisim gibi hep onyargili cevaplar aldim. Ne demeliydim? En bastan beri kizdigim degerine inmisken alabilecek durumda olanin bile gidip torrent yazmasi.
    Konu oradan basladi dallanip budaklanip taaa buralara geldi.

O halde simdi soruyorum bir malin gercek degerinden sana sunuldugu halde ve senin de alabilecek durumun oldugun halde almayip illegale basvuruyor hatta almak isteyene de enayi muamelesi yapiyorsan bu durumda ne oluyorsun bunun cevabini istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

İşte bu memlekette hırsızlığın dibini körükleyen zihniyet tam da budur.

PC oyunu ihtiyaç değildir.
    Ticari bir işle uğraşmıyorsanız araba da ihtiyaç değildir.
    İphone da ihtiyaç değildir.

Hepsi birer lükstür. Lüks tüketime neden kolay ulaşamıyoruz diye isyan ediyorsanız çözümü hırsızlık değil sandıktır.
    Memnun olmadığınız her tüketim, alınan her vergi için tepki yine hırsızlık değil sandıktır.

Evet kimseye hirsiz dememissin hakkaten. Valla ne iciyorsan bana da soyle o kafayi yapamiyorum ben.
    Oncelikle o son yazdiklarini yapmadim, yapmamda. Zira coooook dindar yasiyorum ben diyip sadece windowsu orjinal kullanan cafe sahibi arkadasim ayni zamanda kendi yazdigi program kirilip sifre algoritmasi piyasaya surulunce kuplere bindigini goren insanim. Yani bilgisayar olayinda kul hakki virt zirt demesin kimse bana. Zira kul hakkini burada aciklarim akillari alirim. İnsanlar yaptiklarindan utanir.

Otomobille ticaret zorunlulugunu anlamis degilim. Ticaretse tamam, toplantina otobusle git, mal tasiyacaksan kargo var. E o zaman ticaret erbabina da LUKS. Ne kaldi geriye? İhtiyac sadece insanlarin olum kalim savasi ile alakali seylerden olmaz. Adam kafayi takar bir oyuna, ister de ister sahip olamazsa akil saglini kaybeder. E ne oldu simdi? Hani ihtiyac degildi?

Ambulans olayina gelirsek, insallah benim gibi basina trafik kazasi gelmez de anlamazsin. Atasehir TEM yoluna bombos bi gunde 36 dk. da geldi ambulans.Bana anlatma yani.

Burslu okuduysan da bir para odendi. Suyu mu cikti devlet universitelerinin? Ozel unv. luks degil mi? Ayni brans devlet unv. de yok mu?

• Ben o cevabi iphone su kadar o bu kadar bu bu kadar diyen arkadasa yazdim. Yine oraya döndük. Her sey oahaliysa calmak mi gerekir dedim ozetle. Bir kez de sana soyleyim. Pc oyunu iphone ve otomobil ihtiyaç degildir. Kullandigim windows orijinal. Ama orijinal olmayan yazilimlar da kullandigimi korsan kullanma pollyannacisi olmadigimi kacinci kez soyluyorum bilmiyorum. Oyle kul hakki filan da hic bahsetmedim.

Surekli gezen satiscilar var nakliye isiyle ugrasanlar var o kargoya ver dedigin var ya kargo sirketleri arac olmadan is mi yapacaklar mantiga bakar misin.. Otobuse bin dedigin de bir ticari istir. Hepsi birbirine bagli. Para kazanmak için arabaya ihtiyaç duymak coook baska bir sey. Bir de para kazanma amacli olmayan araba alimi cok baska. Once bunu idrak et.
    Sonra bir cevabımda da demisim ki araba hatta istanbul icin ultra lukstur. Insanlar hicbir yere yetisemeden yollarda öluyor diye.. Acaba burada yazar ne anlatmak istemis?

Aldigim puanla Anadolu'da bazi universiteler tutuyordu. Oraya gittigimde bana cikacak masraflardan daha azina evime cok yakin yerde okudum. Niye gideyim?

Tartisma uzadikca boyut degisip sacmalasiyor artik kisisellesiyor iyice. Bu nedenle daha cevap vermeyecegim. Istedigini yazabilirsin.

• Maksat protesto etmekse ozele degil devlet universitesine gideceksin.

Okulu yakindan tutturmak icin calisip daha iyi puan alacaksin, puanim az diyerek ozele burslu gitmek nasi l oluyor?

Ha simdide kargo sirketi oldun yani? Onlar ozeline mi aliyor o araclari. İyice sacmaladin.

Pahaliysa calmak mi gerekir diyor sonra korsan yazilim da kullanirim diyorsun yani? 😁😁😁😁😁😁 Kullanmayacaksin o zaman. Office yerine open office kullan da goreyim.

Kisaca birine laf sokma niyetine girdiysen ve bu kadar gormus gecirmissen eger kendini analiz etmeni oneririm. Hayat oyle kolay degil!

Edit; o satiscilara selam olsun, her yere otobus metro var. Satis yapmak icin 80 bin tl lik oto sart degil. Sahin dogan neyinize yetmiyor? Ya da amac ulasimsa motosiklet alsin kullansinlar. 5 bin tl ye motosiklet var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanakt -- 21 Ocak 2016; 10:55:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.