Şimdi Ara

“GTA 6’nın fiyatı 100 dolar olabilir”: Bu iddia gerçekçi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • “GTA 6’nın fiyatı 100 dolar olabilir”: Bu iddia gerçekçi mi?
    Rockstar Games'in Grand Theft Auto 6 (GTA 6) için belirleyeceği fiyatın 100 dolara kadar çıkabileceği söylentileri, oyun dünyasının çevrelerini sarsıyor. GTA 6'nın fiyatı hakkında somut bir bilgi olmasa da, bazı sektör uzmanları ve analistleri bu fiyat artışının gerçekleşebileceğini belirtiyor. Hatta sektörün artan maliyetlerinin bu sayede dengelenebileceği ifade ediliyor.

GTA 6 için 100 dolarlık fiyat iddiası

Epyllion'dan deneyimli yatırım analisti Matthew Ball, yakın zamanda yayımladığı 2025 Video Oyunları Durum Raporu'nda, GTA 6'nın fiyatının “80 dolar, hatta 100 dolar” olabileceğine dair “umut olduğunu” belirtti.

Rapora göre, GTA 6'nın 2025’teki çıkışı, yılın en büyük oyun lansmanı olma potansiyeline sahip. Raporda Take-Two'nun, GTA 6'nın dünya çapında büyük bir heyecan yaratmasından yararlanarak, oyunun fiyatını 100 dolara çıkarmayı planladığı ifade ediliyor. Eğer Take-Two bu hamleyi yaparsa, diğer oyun şirketlerinin de benzer adımlar atabileceği ve bu sayede yükselen maliyetlerin dengelenebileceği düşünülüyor. Maliyet temelindeki sorunlar hakkında daha detaylı bilgileri aşağıdaki haberimizden öğrenebilirsiniz:

Ayrıca Bkz.Oyun dünyası artan maliyetler yüzünden krize sürükleniyor

Son yıllarda oyun geliştirme bütçeleri, oyunlardan beklenen içerik miktarına paralel bir şekilde artmış durumda. Ancak buna karşılık, oyun fiyatları büyük oranda sabit kaldı ve yalnızca geçtiğimiz yıllarda 60 dolar olan standart AAA oyun fiyatlarının 70 dolara çıkması gibi sınırlı bir artış yaşandı. Şimdi ise, büyük oyun şirketleri, bu artan maliyetleri karşılamak için farklı stratejiler geliştiriyor.

Örneğin, oyun şirketleri, kullanıcıları daha pahalı sürümleri satın almaya teşvik etmek amacıyla erken erişim gibi ek avantajlar sunuyor. Öne çıkan bu strateji, oyun şirketlerinin ek maliyet olmadan sundukları içeriklerle kullanıcıların ilgisini çekmeye çalıştığı bir yaklaşım. Ancak bunun da yeterli olmadığı konuşuluyor.

Bu iddia gerçekçi mi?

“GTA 6’nın fiyatı 100 dolar olabilir”: Bu iddia gerçekçi mi?
    Peki, GTA 6'nın fiyatı gerçekten 100 dolara çıkar mı? 2024'te Take-Two Interactive'in finansal raporunu paylaşan CEO Strauss Zelnick, GTA 6'nın fiyatı hakkında doğrudan bir açıklama yapmadı. Ancak, şirketin fiyatlandırma felsefesine dair bazı ipuçları verdi. Zelnick, "Her zaman büyük bir değer sunmayı hedefliyoruz ve aldığımız ücretten daha fazla değer sunmaya odaklanmış durumdayız," dedi ve konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ve ne zaman bir fiyat belirlesek, bunun tüketici için iyi bir haber olduğundan emin olmak istiyoruz”

Zelnick'in bu “tüketici için iyi haber” açıklaması, GTA 6'nın 100 dolar gibi yüksek bir fiyatla çıkmasının pek olası olmadığına işaret ediyor. GTA 5, 2013 yılında 60 dolardan satılırken, o dönemin fiyatlarıyla uyumlu bir şekilde piyasaya sürülmüştü. Bugün ise AAA oyunları genellikle 70 dolardan satılıyor ve GTA 6'nın da benzer bir fiyat aralığında olması bekleniyor.

Sonuçta, GTA 6 tüm zamanların en çok satan oyunlarından biri olmaya aday ve fiyat artışı satışları kısıtlama riski taşıyabilir. Öte yandan Rockstar, oyun içi mikro ödemeler ve DLC’ler ile kazancını artırabilecek potansiyele sahip; tıpkı GTA 5’te olduğu gibi.

Oyun fiyatları 2005'in sonlarında Xbox 360 ve PS3'ün piyasaya sürülmesiyle 60 dolar civarına yükselmişti. PS5 ve Xbox Series X/S’in döneminde ise 70 dolara çıkmıştı. Take-Two Interactive ve Rockstar Games'in GTA 6 için 70 doların ötesinde herhangi bir fiyat artışı yapması sektör genelinde etkiler oluşturup ve yeni bir fiyat standardı belirleyebilir. Ancak bu ihtimal gerçekleşse bile 100 dolar gibi yüksek bir fiyat değil, 80 dolar gibi daha yakın bir fiyatlandırma beklenmeli.

GTA 6'nın perakende satış fiyatı muhtemelen ön siparişler başlayana kadar açıklanmayacak, ki bu da 2025 çıkış aralığı tutarsa bu yılın sonlarına doğru olacak.

Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/there-is-hope-that-gta-6-will-cost-as-much-as-100-says-analyst/
    Kaynak:https://thedirect.com/article/gta-6-price-100-insider-explained

• GTA 6 istenen paraya bakıyorum birde mobil oyunlarda dönen paralara bakıyorum inanılacak gibi değil.
    Çoğu mobil oyunda ekipman vs alımı ile 3-5 tane ultra süper lüks villa fiyatı kadar para harcatabiliyorken bir kere satın alınan bir oyun için 100$ normal bir rakam.

• Biz zaten ortalama oyunlara ortalama 2 bin 2,5 bin veriyoruz varsın 3,5 4 bin olsun, deveye sormuşlar boynun niye eğri deve demiş, nerem doğru o hesap

• 100 dolar elbette. Sonra üzeri çizilip çok kısa süreliğine 69.99 dolara satılacak.

• 5$ altı ve bedava oyunlar varken, ve de canım Epic bedava bi sürü oyun verirken, hackerlı GTA'yı mı 100$'a kasacaz şimdi :) 30$ bile çok böyle popüler oyunlar için, çünkü zaten çok satıyor.

• Neden 200 dolar değil ki? Sınır koymasınlar bence 300 400 yapsınlar, sonra da kendi kendilerine oynarlar. :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Bence yanlış örneklere bakıyorsun, o oyunlar insanları resmen dolandırıyor, oyun değil, ponzi kurmuşlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1000 dolarda yapsalar bu oyun aynı satar.. Bütün oyun alemi bunu bekliyor..

• Gta 5 oynacak pc bulamadık daha millet neyin derdine düşmüş

• adamlara da laf edemezsin ki görüyor 0 emek oyunlar 70 80 dolar, şu oyunu da aynı fiyata çıkarsam utanırdım ben de

• Türkçe dil olursa veririm o parayı. Eğer yoksa da kırılmışıyla oynar bitiririz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudan PC için de çıksın da varsın 100 USD (ya da daha fazla) olsun...

GamePad kullanamıyorum ve daha fazla da beklemek istemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 20 Ocak 2025; 18:36:35 >
  • Min. 2080 Ti ekran kartı isteyecek oyuna ben 100 dolores bayılmam.Ben adaya veda ediyorum.Optimizayon özürlüsü olacak kesin.“GTA 6’nın fiyatı 100 dolar olabilir”: Bu iddia gerçekçi mi? “GTA 6’nın fiyatı 100 dolar olabilir”: Bu iddia gerçekçi mi? 

• Böyle bir şeye inanmayın tabi ki gerçek değil. Bu analistlerin neredeyse tamamı olmayan şeyleri söyleyerek para kazanan şarlatanlar.

• Parayı online kısmında yapacak ve amaçları ne kadar çok oyuncuya satarız hedefi olan bir firma niye 100 dolar ile oyunu satsın az mantık.

Ha yine online kısmına özel paketler ile keriz silkeleme garanti o ayrı konu..

• bu oyun çıkmadan kırık hali yayınlanır illaki almak isteyenler olur :P benden türkçe çıkmayan oyuna bir kuruş çıkmaz

• Hayır. Bazı tipler çıkıp 1000 dolar da olsa alırım falan diyebilir fakat aaa oyunun maksimum fiyatı 70 dolardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilen bilir gta 5 daha çıkmadan bedava oynayıp bitirmiştik. Kendiileri bilir

• 80 90 dolar arasi birşey bekliyorum. 79 dolar cıkarsa şaşirtmaz.

• zaten geleceği fiyat belli 90-120 dolar arasında hala 60-70 dolara bekleyen hayal dünyası toz pembe olan elemanlar var :D şuan nerdeyse saçma sapan indie oyunlarına bile 50-60 dolar istiyolar 3A oyun kalmadı denecek kadar az artık.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.