Şimdi Ara

GTA V sonrası işlemci sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar GTA V oynarken bir süre sonra kapat hatası veriyor sıcaklıklara baktığımda şöyle bir durumla karşılaşıyorum:

Maksimum değerlerde işlemci 66 derece ekran kartı 75 dereceye kadar çıkmış. Sizce bu değerler normal mi? İşlemci soğutucum Akasa Venom Voodoo
     GTA V sonrası işlemci sıcaklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weird al yankovic -- 25 Eylül 2015; 13:34:36 >

• weird al yankovic kullanıcısına yanıt
    Normal.
  • hocam sabah işlemcinin macununu değiştirdim arctic cooling mx-3 kullanıyorum. işlemci soğutucusunu takarken bilgisayarcının sürdüğü macun daha kalitesiz bir markaydı 60 dereceyi geçmiyordu GTA V oynarken. benim macun daha kaliteli ama 66 dereceye çıkıyor acaba macunu az mı sürdüm? az sürdüysemde en fazla ne kadar sürülmelidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weird al yankovic -- 25 Eylül 2015; 14:17:12 >
  • benimde benzeri bir durum var ekran kartı macununu değitirdim sıcaklıklar 2 katı arttı ne yapacağımı bilmiyorum gta 5 yüksek ayarlarda 50 55 arası oluyor macun değiştirdm 70 75 çıkyor artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

benimde benzeri bir durum var ekran kartı macununu değitirdim sıcaklıklar 2 katı arttı ne yapacağımı bilmiyorum gta 5 yüksek ayarlarda 50 55 arası oluyor macun değiştirdm 70 75 çıkyor artık

fanına zarar vermişsindir belki

• quote:

benimde benzeri bir durum var ekran kartı macununu değitirdim sıcaklıklar 2 katı arttı ne yapacağımı bilmiyorum gta 5 yüksek ayarlarda 50 55 arası oluyor macun değiştirdm 70 75 çıkyor artık

Ekran kartının fanlarına zarar vermiş olabilirsin arkadaşın dediği gibi. Bende zaten ekran kartı macun değişimini iyi görmüyorum. 3 ay sonra 3. senesine girecek olan kartım hiç bir macun değişimi görmemiş olmasına rağmen GTA V de en yüksek 40 dereceyi görüyor. O da nadir bir durum yani.Ekran kartını aldıktan 1 hafta sonra stock fanı değiştirdim, macun değişimine girmedim. Şu an üzerinde aercool twinturbo 2 takılı ve dediğim gibi en yüksek 40 dereceyi görüyor GTA V ultra ayarlarında Sizinde ekran kartı stock fanını değiştirmenizi öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: weird al yankovic

hocam sabah işlemcinin macununu değiştirdim arctic cooling mx-3 kullanıyorum. işlemci soğutucusunu takarken bilgisayarcının sürdüğü macun daha kalitesiz bir markaydı 60 dereceyi geçmiyordu GTA V oynarken. benim macun daha kaliteli ama 66 dereceye çıkıyor acaba macunu az mı sürdüm? az sürdüysemde en fazla ne kadar sürülmelidir ?

İşlemci ısınması çok doğal ama sizin durum için soyleyebileceğim şey şudur. Ya termal macunu az sürmüşsünüzdür, ya da iletim tellerine aşırmışsınızdır. Aslında o işlemciye göre bir termal macunu arştırırsanız daha iyi olur. Çünkü her termal macunun opt. işlemcisi aynı olmayabiliyor. Bi araştırın isterseniz. Şu son kısmı arkadaşı söyledi onun hakkında fazla bir bilgim yok. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana HADİ HAYIRLI BAYRAMLAR

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Norm-

quote:

hocam sabah işlemcinin macununu değiştirdim arctic cooling mx-3 kullanıyorum. işlemci soğutucusunu takarken bilgisayarcının sürdüğü macun daha kalitesiz bir markaydı 60 dereceyi geçmiyordu GTA V oynarken. benim macun daha kaliteli ama 66 dereceye çıkıyor acaba macunu az mı sürdüm? az sürdüysemde en fazla ne kadar sürülmelidir ?

İşlemci ısınması çok doğal ama sizin durum için soyleyebileceğim şey şudur. Ya termal macunu az sürmüşsünüzdür, ya da iletim tellerine aşırmışsınızdır. Aslında o işlemciye göre bir termal macunu arştırırsanız daha iyi olur. Çünkü her termal macunun opt. işlemcisi aynı olmayabiliyor. Bi araştırın isterseniz. Şu son kısmı arkadaşı söyledi onun hakkında fazla bir bilgim yok. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana HADİ HAYIRLI BAYRAMLAR

Şöyle söyleyeyim 2 pirinç tanesinden çok az daha fazla sürdüm.

• quote:

quote:

quote:

Çok sürmüşsünüz ya
    Dalga mı geçiriyorsun yaw artır onu biraz çok da aşmaksızın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Norm- -- 26 Eylül 2015; 0:34:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok sürmüşsünüz ya
    Dalga mı geçiriyorsun yaw artır onu biraz çok da aşmaksızın

yarın yine iş alacam başıma of soğutucuyu takması ayrı sökmesi ayrı bir dert :D

• Termal macun işlemci ve soğutucu bloktaki mikro boşlukları doldurup ısı iletimini artırdığı için kullanılır. İnce bir zar şeklinde sürülmesi yeterlidir. Fazla sürülmesi tam aksine ısı iletimini düşürür. İşlemci yüzeyine eşit bir şekilde kredi kartı vb. bir plaka ile yayın. Soğutucu bloğun işlemciye sıkı sıkıya temas ettiğinden emin olun. 2 pirinç tanesi ( eğer baldoysa, kırık pirinç az gelir:) ) düzgün uygulandıysa kafidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Termal macun işlemci ve soğutucu bloktaki mikro boşlukları doldurup ısı iletimini artırdığı için kullanılır. İnce bir zar şeklinde sürülmesi yeterlidir. Fazla sürülmesi tam aksine ısı iletimini düşürür. İşlemci yüzeyine eşit bir şekilde kredi kartı vb. bir plaka ile yayın. Soğutucu bloğun işlemciye sıkı sıkıya temas ettiğinden emin olun. 2 pirinç tanesi ( eğer baldoysa, kırık pirinç az gelir:) ) düzgün uygulandıysa kafidir.

Bilgilendirme için teşekkürler ama her ne kadar zar halinde olması gerek olsa da 2 pirinç tanesi yeterli değildir. Ama o kredi kartı fikri güzelmiş, ben hep mutfaktaki tahta kaşık ile yayardım. Değişik bir fantezi . Eğer pirinç tanesi ile belli bir ölçüm yapacak olursak, ben yaklaşık olarak 3 pirinç tanesi boyutunda sürüp dediğim gibi tahta kaşık ile yayıyorum
    Bnde GTA V oynarken CPU nun görmüş olduğu en yüksek sıcaklık 39 derece.
    Hepinize iyi bayramlar

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

fanına zarar vermişsindir belki

fana herhangi bir zarar vermedim şu küçük kısıma sürdüm sadecehttps://www.google.com.tr/search?q=ekran+kart%C4%B1&biw=1600&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMInuv8m7eTyAIVglwaCh0MEQuV#imgrc=M9eYKcOtrXPEIM%3A acaba altarafa komple sürsem olurmu

• quote:

quote:

Ekran kartının fanlarına zarar vermiş olabilirsin arkadaşın dediği gibi. Bende zaten ekran kartı macun değişimini iyi görmüyorum. 3 ay sonra 3. senesine girecek olan kartım hiç bir macun değişimi görmemiş olmasına rağmen GTA V de en yüksek 40 dereceyi görüyor. O da nadir bir durum yani.Ekran kartını aldıktan 1 hafta sonra stock fanı değiştirdim, macun değişimine girmedim. Şu an üzerinde aercool twinturbo 2 takılı ve dediğim gibi en yüksek 40 dereceyi görüyor GTA V ultra ayarlarında Sizinde ekran kartı stock fanını değiştirmenizi öneririm

fanı şuan değitiremem ilerde belki ama fana herhangi bir zarar vermedim çok dikatli sürdüm ve çok az sürdüm zaten belikide termal macunda olabilirde çünkü macun baya eski sarı bir kutu babam 2002 yılında almış neyse sadece üstarafta küçük logo olan kısıma sürdüm sadecehttps://www.google.com.tr/search?q=ekran+kart%C4%B1&biw=1600&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMInuv8m7eTyAIVglwaCh0MEQuV#imgrc=M9eYKcOtrXPEIM%3A

altarafa komple sürsem olurmiki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.