Şimdi Ara

GTX 1050 Ekranın bazen bulanıklaşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yılın 3. ayında aldığım msi gtx 1050 gaming g ekran kartın dan mıdır yoksa monitörden midir, bazen oyunlara girerken veyahut bilgisayar kullanılmayınca 1 dakika içinde monitör otomatik kapatıldığında ve tekrar açıldığında monitör bulanık hale geliyor, yazılar kayıyor hiçbir şey net olmuyor. Böyle olunca bende windowsu yeniden başlatmak zorunda kalıyorum, yeniden başlatınca düzeliyor. Bu sıkıntı ekran kartının arızalı olduğunu mu gösterir, yoksa monitör demi bir sıkıntı var? Yardımcı olması için fotoğraf yüklicem, bir kaç dakika önce oldu tekrardan.

Bu arada displayport kablosuyla kullanıyorum, monitör ile gelen. Hdmi denedim fakat nedense oyunlarda renkler biraz soluk gözüküyor dislayporta göre. Daha önceki nvidia sürümlerinde de bu sıkıntıyı yaşadım ve ayrıca format attığım zamanlarda da devam etti. Elimde başka monitör yok malesef, ve dediğim gibi arada sırada yapiyor ama yinede can sıkıcı bir durum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem: i7 8700, 8 gb ram, msi gtx 1050 2g, Aoc g2260vwq6 monitör, windows10, evo 860 250 gb ssd, 500 gb harddisk.
    GTX 1050 Ekranın bazen bulanıklaşması

• up?
  • Hdmi ile bağladığınızda aynı problem oluyor mu? TV varsa ona bağlayıp deneyebilirsiniz belki.
  • hdmi ile bozulma yaşamadım ama renkler display porta göre soluk gözüküyor garip bir şekilde
  • Hdmida renklerin soluk gözükmesi olayını nvidia kontrol panelindeki ekran ayarlarında çözebiliyorsunuz rgb ayarları ile alakalı ama ekran kayması ve bulanıklaşmayı bilmiyorum garip bir sorun gerçekten.
  • Muhtemelen siz gercek cozunurluk yerine super orneklemeli cozunurlugu kullaniyorsunuz ondan oluyor ekran karti cozunurluk ayarlarindan dogal yada native cozunurlugu secin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir de farklı bir display port kablosu ile deneyin yukarıdaki tavsiye işe yaramazsa. Belki de bozuk olan kablodur. Temassızlık vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

Muhtemelen siz gercek cozunurluk yerine super orneklemeli cozunurlugu kullaniyorsunuz ondan oluyor ekran karti cozunurluk ayarlarindan dogal yada native cozunurlugu secin
    Dediğinize baktım nvidia panelinden çözünürlük doğal 1080p değilmiş PC kategorisindeki 1080p deymiş, ama sizin dediğiniz doğal çözünürlükte 75hz seçeneği yok, sadece 60 var, yinede doğalı seçtim bakalım tekrardan bu problem devam edecekmi.

Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim önerileri için.
  • Ayrica bazi monitorlerde image retention u onlemek amacli pixel kaydirma teknolojisi vardir buda titreme ve bulanikliga yol aca bilir bunuda konrol edin

• burakdc B kullanıcısına yanıt
    Onu nereden kontrol edebiliriz acaba, monitör arayüzünden mi?
  • Evet

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.