Şimdi Ara

Gtx 1050ti sistem sürekli reset atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son 30 gündür bilgisayarım oyun oynarken birden bire reset atıyor. Isıları kontrol ettim işlemci tam yükte 60derece, saniyelikte olsa 68 oluyor. Ekran kartımda 60 derece civarlarında geziyor.Temizliğinede baktım herşey temiz. Ramı memtestle kontrol ettim sorun gözükmedi. Hdd leri hdtune programıyla tarattım bad sector görünmedi. Problemim nedir lütfen yardım edin.

Bileşenlerim:
    Gtx 1050ti GPU
    İ36100 CPU
    8 gb ddr4 2400 mhz ram(corshair vengance)
    Asus h110m pro vhl Anakart

Not ( güç kaynağımmı yetmiyor diye düşünmekteyim fazlaca eski everest 400w bir güç kaynağım var)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyunların birinde mi böyle yapıyor yoksa hepsinde mi? Güç kaynağın sınırın biraz üzerinde yeterli. Güç ayarlarından maksimum işlemci gücünü %5 düşür reset oluşacak mı tekrar kontrol et.
  • Hocam diğer hesaptan cevap yazamadım kusura bakmayın. Tam detaylı anlatabilirmisiniz acaba nerden ayarlayabilirim o dediğinizi

Özellikle büyük oyunlarda yapıyor. Örnek verecek olursam rise of tombraider
    Gta 5
    Fifa15
    Mafia 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtina84 -- 15 Haziran 2017; 12:2:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoltreX

Oyunların birinde mi böyle yapıyor yoksa hepsinde mi? Güç kaynağın sınırın biraz üzerinde yeterli. Güç ayarlarından maksimum işlemci gücünü %5 düşür reset oluşacak mı tekrar kontrol et.

Hocam dediğinizi yaptım ve gerçektende reset atmadı sonra eski ayarlara getirdim resetledi. Ama yüzde 5 e aldığımda bariz bir kasma vardı oyunda. Ne yapmam gerekiyor ne önerirsiniz

• Güncel Yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtina.84

quote:

Oyunların birinde mi böyle yapıyor yoksa hepsinde mi? Güç kaynağın sınırın biraz üzerinde yeterli. Güç ayarlarından maksimum işlemci gücünü %5 düşür reset oluşacak mı tekrar kontrol et.

Hocam dediğinizi yaptım ve gerçektende reset atmadı sonra eski ayarlara getirdim resetledi. Ama yüzde 5 e aldığımda bariz bir kasma vardı oyunda. Ne yapmam gerekiyor ne önerirsiniz

Adam yüzde 5 düşür demiş yüzde 5'e düşür değil. Yani %100 ise %95 olacak. Ama bence sorun güç kaynağı veya driver kaynaklı. Mavi ekran sırasında reset atma ayarı var. Onu kapatıp tekrar bakıver.

https://www.tenforums.com/tutorials/69012-enable-disable-bsod-automatic-restart-windows-10-a.html

• sorun güç kaynağından hocam o sisteme en az 600 w lik gerçek bi psu lazım.
    everest güç kaynağı 400 w yazabilir ama sertifikası nedir % kaç verimli o önemli
    elindeki psu en fazla 300 w gerçek güç verir.
  • Evet haklısınız sanırım güç kaynağı ama ben 500w 80+ bir güç.kaynağı planlıyordum yetmezmi acaba

Önerebileceğiniz güç kaynağı varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtina.84 -- 15 Haziran 2017; 18:24:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

quote:

Adam yüzde 5 düşür demiş yüzde 5'e düşür değil. Yani %100 ise %95 olacak. Ama bence sorun güç kaynağı veya driver kaynaklı. Mavi ekran sırasında reset atma ayarı var. Onu kapatıp tekrar bakıver.

https://www.tenforums.com/tutorials/69012-enable-disable-bsod-automatic-restart-windows-10-a.html

Hocam o dediğiniz ayarı daha önce denemiştim işe yaramıyor Driverlar güncel hepsini tek tek kontrol ettim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam o dediğiniz ayarı daha önce denemiştim işe yaramıyor Driverlar güncel hepsini tek tek kontrol ettim

O halde ben yüksek ihtimal güç kaynağından diye tahmin ediyorum. Everest çakma güç kaynağı üreten firmalardan biridir. Zalman, Fsp, Thermaltake, Asus gibi firmaların güç kaynakları güvenilirdir.

• firtina.84 F kullanıcısına yanıt
    Yapman gerekenleri sıralayım:

1-Bilgisayarının fan bölümlerini süpürge ile temizle (powersuply dahil). Temiz gibi görünsede küçük tozlar yapışıyor gözle görünmez metal yüzeyinde soğutmayı engeller.
    2-İşlemci fan arasındaki macunu yenile. İnce bir tabaka şeklinde. OC yapıyorsan bakır soğutuculu yada su soğutmalı fan al.
    3-Güç seçeneklerini yüksek performans olarak işaretle. Gelişmiş ayarlardan işlemci maksimum güç %95 olacak. %5 değil :D
    4-En kısa zamanda bir güç kaynağı al. Sistem ısındıkça güç kaynağı besleme yapamıyor olabilir. Tam sınırda çünkü tam gücü sağlamak için zorlanıyor.

Hiçbir kasma ve kapanma sorunu olmadan bu şekilde çalışması gerekli. Eğer gene kapanıyorsa garantisi varsa servise yolla. Belirtiğin 60-70 derece kapanmaya sebep olacak sıcaklıklar değiller başka bir sorun vardır donanımsal yada bios ayarlarıyla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 15 Haziran 2017; 20:52:35 >

• quote:

Yapman gerekenleri sıralayım:

1-Bilgisayarının fan bölümlerini süpürge ile temizle (powersuply dahil). Temiz gibi görünsede küçük tozlar yapışıyor gözle görünmez metal yüzeyinde soğutmayı engeller.
    2-İşlemci fan arasındaki macunu yenile. İnce bir tabaka şeklinde. OC yapıyorsan bakır soğutuculu yada su soğutmalı fan al.
    3-Güç seçeneklerini yüksek performans olarak işaretle. Gelişmiş ayarlardan işlemci maksimum güç %95 olacak. %5 değil :D
    4-En kısa zamanda bir güç kaynağı al. Sistem ısındıkça güç kaynağı besleme yapamıyor olabilir. Tam sınırda çünkü tam gücü sağlamak için zorlanıyor.

Hiçbir kasma ve kapanma sorunu olmadan bu şekilde çalışması gerekli. Eğer gene kapanıyorsa garantisi varsa servise yolla. Belirtiğin 60-70 derece kapanmaya sebep olacak sıcaklıklar değiller başka bir sorun vardır donanımsal yada bios ayarlarıyla ilgili.

Ozaman yarın bi temizlik daha yapayım ve termal macunu yenileyeyim aslında toplayalı 5 ay oldu sistemi bu kadar çabuk macun bitermi? Birde hangi parçanın garantiye gitmesi gerekir bu durumda işlemcimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtina.84 -- 15 Haziran 2017; 21:7:20 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O halde ben yüksek ihtimal güç kaynağından diye tahmin ediyorum. Everest çakma güç kaynağı üreten firmalardan biridir. Zalman, Fsp, Thermaltake, Asus gibi firmaların güç kaynakları güvenilirdir.

Hocam haklı olabilirsiniz psu bayağı bir eski. Artık ömrü yetmiş olabilir. Kafamı karıştıran şey %95 aldığımda neden kapanmadı şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtina.84 -- 15 Haziran 2017; 21:8:1 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.