Şimdi Ara

GTX 1060 alacağım - Sistemimle uyumlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam ve hayırlı bayramlar arkadaşlar.
    Mevcut kullandığım ekran kartı nvidia geforce gtx 650ti boost marka. 6-7 sene önce aldığım bir ekran kartıydı haliyle eskidi ve temiz kullanılmış mümünse garantili 2.el gtx 1050 veya 1060 ekran kartı almak istiyorum. Sorunum şu ki; alacağım ekran kartının benim sistemimle uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım? Donanımdan anlayan bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. Aşağıya sistemim hakkında bazı bilgileri yazıyorum:

Anakart Markası: Gigabyte
    Anakart Modeli/Numarası : Gigabyte h77-ds3h
    İşlemci: Intel Core i7-3770

• Islemciniz gtx 1060 için rahat rahat yeterli. Monitör çözünürlüğü kaç ve de güç kaynaginiz ne marka/model?
  • Güç kaynağınız 500w ve üstüyse alın sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dolphin/Lion

Islemciniz gtx 1060 için rahat rahat yeterli. Monitör çözünürlüğü kaç ve de güç kaynaginiz ne marka/model?
    1920x1080 (32bit) (60hz)
    Xigmatek NRP-VC503 Switching Power Supply - Total: 500w

cevap için teşekkürler, bu arada pc bileşenlerimin (ram, ekran kartı, işlemci gibi donanımların) ne kadar verimli çalıştığını test edeceğim bir program önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nareturkey -- 12 Ağustos 2019; 17:4:57 >
  • nareturkey N kullanıcısına yanıt
    Psu GTX 1060 için yeterli. Cpu için prime 95, Aida, gpu için Furmark kurup, test edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar herkese cevapları için teşekkür ederim. Detaylı araştırmalar sonucu GTX 980Ti almanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Sistemim bu kart için de uyumlu mudur?

Cevaplarsanız memnun olurum.
    evet kullanabilirsiniz ama psu yetersiz kalma durumu olabilir.
    O PSU'ya GTX 980ti almamaniz lazim. PSU 2 adet 12v kanalindan 15 ve 16 amper guc saglayabiliyor. GTX 980 Ti ise tek basina en az 18-20 amper guc ihtiyaci duyuyor. GTX 1060 modeline yonelin, cok daha verimli calisir daha az guc tuketir, guc kaynaginiza daha uygun.

Eski olsa da su tarz bir video da durum aciklaniyor >
    JayzTwoCentsyoutube
    How to choose a Power Supply
    https://www.youtube.com/watch?v=lXku-gsdyok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 5 Eylül 2019; 10:55:3 >

• GTX 980 e göre GTX 1060 daha az güç isteyen bi kart. 980 aldığınızda PSU masrafı çıkma ihtimali var. Bu yüzden 1060 veya benzeri amd bi karta yönelmeniz daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.