Şimdi Ara

GTX 1060 i7-8750h Sistemimde Düşük Gpu kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle nvidia gtx1060(notebook), i7-8750h, 8 gb ram ve windows 10 işletim sistemli bir laptopa sahibim. Sorun şu ki bütün oyunlarda performans eksikliği yaşıyorum cs go da 70 fps veriyor, msi afterburnerda gpu kullanımı %40 %30 civarı geziyor, sadece bir örnekti bu assasins creed origins te ultra ayarlarda 60 fps civarı almam gerekirken 30 larda kalıyor ve gpu kullanımım %70 civarı kalıyor anlıycağınız her oyunda düşük gpu kullanımı problemim mevcut nvidia denetim masasından gerekli bütün ayarları yaptım ne yaptıysam yapayım düzeltemedim sizce sorunun kaynağı nedir ?

• Sıcaklıklar ne alemde acaba ? bendeki 4.nesil mobil i7 4712mq 80 dereceden sonra cpu hızını düşürüyor sıcaklıklara bir bakın birde işlemci frekansları ne alemde ona bakın çok ısınıyorsa undervolt-turbo boost kapatma işlemci hız üst limiti gibi ayarlarla sıcaklıgı düşürmeyi deneyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr1818 -- 20 Temmuz 2019; 23:50:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ altta güç seçeneklerine 1 kere tıklayıp noktayı dengeliden performansa çekin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorunun single channel ram kullandığımdan olduğunu düşünüyorum sizce doğru mudur 8gbx2 ram kullansam sorun sizce hallolur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekoa

Sorunun single channel ram kullandığımdan olduğunu düşünüyorum sizce doğru mudur 8gbx2 ram kullansam sorun sizce hallolur mu ?
    evet özellikle 64bit bant genişliği bazı oyunlarda darboğaza sebep olabiliyor en net örneğini bf1 ve bf5te yaşamıştım. dual yapıp 128bit bandwidthte 30 35 fps artış sağlamıştım
  • her marka 8750h notebook yapamaz.ısınır o alet deli gibi ve hızını düşürür.sıcaklık durumunu bilmeden ram kurtarır diyemeyiz sonuçta ram gpu kullanımını arttırmaz ama işlemci arttırır.sorun bir şekilde işlemcidir.
  • Oyun oynarken GPU sıcaklığım 82 ortalama işlemci ise 79 derece civarı seyrediyor, bu arada asus tuf fx705gm laptop
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bekoa B kullanıcısına yanıt
    Çok yüksek değerler, büyük ihtimalle soğutmak için frekans kısıyor.
  • Şöyle birşey farkettim, bilgisayar soğukken oyuna girdim frekansları izledim, işlemci 55 dereceyken 2.1 ghz frekansta çalışıyor sıcaklaşıncada sıcaklığı kaç olursa olsun bu frekans değeri değişmiyor hiçbir zaman. Sürekli oyunda 2.1 ghz değerinde
  • Dayi senin c state kapali olabilir

• yeni nesil oyunlarda tek kanal çift kanal ram çok farkediyor . Bu durumu bizzat test ettim tek ram yaptım gpu kullanımı %60 lara indi çift yaptım %95 lere çıktı
  • Güç tasarrufu modunu yüksek performansa alın prize takmadan oynamayın.Ayarlarda sıkıntı olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 24 Temmuz 2019; 11:46:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.