Şimdi Ara

Gtx 1070 8-pin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
7.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 1gigabyte

Bu resimdekilerden birini tercih edin.Gidipte 1-2 liralık ince kablolardan almayın.Ele alınca kaliteli hissiyatı versin en azından.

Arkadaşlar,
    ikinci resimde ki ürünün benzerini satın aldım.
    150 watt çeken ekran kartınız varsa sakın "Alfais 4830 6 Pin To 8 Pin" markayı almayın. Bilgisayarın power tuşuna basar basmaz Kablo cayır cayır yandı. Eğer zamanında bilgisayarı kapatmasaydım yangın olabilirdi. Neyse ki bilgisayara bir zarar gelmedi.
    KALİTESİZ ÜRÜNLERE DİKKAT !!

Neden yandığını çözmek için müneccim olmaya gerek yok. Kablo kalitesiz, saf bakır değil ve ince.
    Şu anda kaliteli bakır kablo olduğunu iddia eden N11.com da ki COODMAX mağazasından 6 to 8 pin sipariş verdim, bekliyorum.
    Ekran kartım AMD RX 570 150 watt, Güç kaynağım 560 watt.
    Deneyince sonucu bildiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Ekim 2018; 22:10:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

Arkadaşlar,
    ikinci resimde ki ürünün benzerini satın aldım.
    150 watt çeken ekran kartınız varsa sakın "Alfais 4830 6 Pin To 8 Pin" markayı almayın. Bilgisayarın power tuşuna basar basmaz Kablo cayır cayır yandı. Eğer zamanında bilgisayarı kapatmasaydım yangın olabilirdi. Neyse ki bilgisayara bir zarar gelmedi.
    KALİTESİZ ÜRÜNLERE DİKKAT !!

Neden yandığını çözmek için müneccim olmaya gerek yok. Kablo kalitesiz, saf bakır değil ve ince.
    Şu anda kaliteli bakır kablo olduğunu iddia eden N11.com da ki COODMAX mağazasından 6 to 8 pin sipariş verdim, bekliyorum.
    Ekran kartım AMD RX 570 150 watt, Güç kaynağım 560 watt.
    Deneyince sonucu bildiririm.

Alıntıları Göster
    Hocam dün RX 580 aldık güç kaynağımız Aerocool VX500. 8 Pin girişi yok. Ne önerirsiniz? 2x Molex 8 pin dönüştürücümü yoksa sizin aldığınızdan mı? Molex daha iyi diyolar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Hocam dün RX 580 aldık güç kaynağımız Aerocool VX500. 8 Pin girişi yok. Ne önerirsiniz? 2x Molex 8 pin dönüştürücümü yoksa sizin aldığınızdan mı? Molex daha iyi diyolar?

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Ben aşağıda ki linkte ki 6 pin den 8 pine çevirici ürünü aldım. Ne ısınma ne de yanma erime diye bir sorun yok.
    Çok memnunum.

Eğer power supply' iniz de 6 pin çıkış varsa, bu ürün işinizi görecektir.
    Ürünü de, satıcıyı da tavsiye ediyorum.
    urun.n11.com
    6 Pin To 8 Pin Ekran Kartı Mining Kart Bakır Power Güç Kablosu - n11.com
    https://urun.n11.com/kablolar/6-pin-to-8-pin-ekran-karti-mining-kart-bakir-power-guc-kablosu-P203762847

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 25 Kasım 2018; 10:47:50 >

• quote:

Merhaba,
    Ben aşağıda ki linkte ki 6 pin den 8 pine çevirici ürünü aldım. Ne ısınma ne de yanma erime diye bir sorun yok.
    Çok memnunum.

Eğer power supply' iniz de 6 pin çıkış varsa, bu ürün işinizi görecektir.
    Ürünü de, satıcıyı da tavsiye ediyorum.
    https://urun.n11.com/kablolar/6-pin-to-8-pin-ekran-karti-mining-kart-bakir-power-guc-kablosu-P203762847

Alıntıları Göster
    6 PİN 75W veriyormuş sanırım. Sıkıntı olur mu RX580'i beslemede? RX570'i rahat bir şekilde kullanabiliyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 25 Kasım 2018; 21:6:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

6 PİN 75W veriyormuş sanırım. Sıkıntı olur mu RX580'i beslemede? RX570'i rahat bir şekilde kullanabiliyormusunuz?

Alıntıları Göster
    rx 580 için tavsiye edilen 500 watt lık Power supply iniz gereksinimleri karşılıyor,
    Sıkıntı olmaz hocam.

Benim 150 watt lık ekran kartı için konuşacak olursam, burda 6 to 8 pin çeviricinin yaptığı görev; 6 pinlik 75 watt çıkışı, 8 pine çevirerek ekstradan fazla 2 kabloyla ekran kartına 150 watt güç gönderiyor. Yani 75 + 75 watt şeklinde.
    6 to 8 pin çevirici, bir nevi çoklu priz görevi yapıyor.

Bu durumda, sizin ekran kartınız 185 watt çektiğine göre, çekilen güç 92,5 + 92,5 = 185 watt şeklinde olacaktır.

Yani evimizde ki elektrik prizi gibi düşünün; nasıl ki 220 volt luk prizden, grup priz vasıtasıyla, birden fazla 220 voltluk cihaz çalıştırabiliyoruz, aynı mantık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Kasım 2018; 14:20:6 >

• quote:

rx 580 için tavsiye edilen 500 watt lık Power supply iniz gereksinimleri karşılıyor,
    Sıkıntı olmaz hocam.

Benim 150 watt lık ekran kartı için konuşacak olursam, burda 6 to 8 pin çeviricinin yaptığı görev; 6 pinlik 75 watt çıkışı, 8 pine çevirerek ekstradan fazla 2 kabloyla ekran kartına 150 watt güç gönderiyor. Yani 75 + 75 watt şeklinde.
    6 to 8 pin çevirici, bir nevi çoklu priz görevi yapıyor.

Bu durumda, sizin ekran kartınız 185 watt çektiğine göre, çekilen güç 92,5 + 92,5 = 185 watt şeklinde olacaktır.

Yani evimizde ki elektrik prizi gibi düşünün; nasıl ki 220 volt luk prizden, grup priz vasıtasıyla, birden fazla 220 voltluk cihaz çalıştırabiliyoruz, aynı mantık.

Alıntıları Göster
    150W güç çekebiliyorsa sıkıntı yok. Benim bildiğim 75W olarak alıyor. Öyleyse dediğiniz kabloyu alayım.

• quote:

150W güç çekebiliyorsa sıkıntı yok. Benim bildiğim 75W olarak alıyor. Öyleyse dediğiniz kabloyu alayım.

Alıntıları Göster
    Merak etmeyin, sıkıntı yok.

• quote:

Merak etmeyin, sıkıntı yok.

Alıntıları Göster
    Tamamdır. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Sağolun.

• quote:

Alıntıları Göster
    Siz de sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Kasım 2018; 14:29:34 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Molex' i denemediğim için bilmiyorum.
    Kendi aldığımdan memnunum, ısınma dahi olmuyor.
  • quote:

Molex' i denemediğim için bilmiyorum.
    Kendi aldığımdan memnunum, ısınma dahi olmuyor.

Alıntıları Göster
    Sizin attığınız kabloyu sipariş geçtim. Molex kablolar ile ekran kartını yakanlar olmuş. Umarım sıkıntı yaşamam.

• quote:

Sizin attığınız kabloyu sipariş geçtim. Molex kablolar ile ekran kartını yakanlar olmuş. Umarım sıkıntı yaşamam.

Alıntıları Göster
    Bu linkte ki Alfais marka üründen herkesin uzak durmanızı tavsiye ediyorum.
    link:
    www.hepsiburada.com
    Alfais 4830 6 Pin To 8 Pin Pcı E Express Çevirici Power Güç Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alfais-4830-6-pin-to-8-pin-pci-e-express-cevirici-power-guc-kablosu-p-HBV00000BJA34?magaza=Evaletim

Az daha yangın tehlikesi atlatıyordum.
    Neyse ki tecrübeli davranıp, bilgisayar kasa kapağı açıkken gözlemleyerek denedim. power tuşuna basar basmaz çevirici kablonun biri 3 sn içinde eridi, alev aldı. Hemen bilgisayarı power düğmesinden kapattım, alevi bir şekilde söndürdüm. Şükür bir zarar olmadı.

Eğer çevirici kabloların ikisi birbirine yapışık şekilde yansaydı, o zaman kısa devre olup ekran kartı bozulabilirdi. Neyse ki şansım yaver gitti, çevirici kablonun yalnızca birisi yandı eridi. Kablo eriyince akım geçmediği için, felaketin boyutu büyümedi.
    Ancak herkes bu kadar şanslı olmayabilir.

Eğer tecrübeli davranmayıp, kabloyu taktıktan sonra, kasa kapağını kapatıp deneseydim, kasa içinde neler olduğunu göremeyeceğim için, bazı felaketler için geç olabilirdi.

Not:
    Amacım hiç bir markayı ve satıcıyı kötülemek değildir.
    Ama böyle kalitesiz ürünün neye mal olacağını herkesin bilmesini istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Kasım 2018; 16:4:34 >

• quote:

Alıntıları Göster
    vx500 mü psu nuz hocam. sonuç ne oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

Alıntıları Göster
    Bütün parçalar tamam bir tek işlemciyi alamadık hala. O yüzden deneme şansı bulamadık.
  • Arkadaşlar konuyu bir hortlatayım :D
    Supply mi eke attım bu 6 pin li ve dün RX570 aldım şimdi iki sorum var

1-)450W rx570 için yeterli mi 6-8 kullanıcam (işlemcim g4560 ram de 2133 mhz8gb)
    2-)6-8 Kullanmak ne kadar sağlıklı direk 6 pin taksam 2 si boşta kalsa olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

Alıntıları Göster
    Sıkıntısız kullanıyorum hocam. 6 pin 8 pin dönüştürücü ile bir problem çıkmadı. Ekran kartını baya zorladım sıkıntısız.

• quote:

Orijinalden alıntı: remaux

Arkadaşlar konuyu bir hortlatayım :D
    Supply mi eke attım bu 6 pin li ve dün RX570 aldım şimdi iki sorum var

1-)450W rx570 için yeterli mi 6-8 kullanıcam (işlemcim g4560 ram de 2133 mhz8gb)
    2-)6-8 Kullanmak ne kadar sağlıklı direk 6 pin taksam 2 si boşta kalsa olur mu
    2 pin boşta kalınca görüntü gelmedi bende. Dönüştürücü ile kullanabilirsin bende bir problem çıkmadı.

• Bende Gigabyte GTX 670 OC ekran kartı var. Emektar canavar 10 yıllık Glacial Power PSU ile 2 yıldır kullanıyordum. PSU da 2 adet 6 pinlik vga cıkısı var ama kart da bir adet 6, diğeri 8 pinlik güç girişi var. 2 seneye yakındır resimde görülen 2 molex to 8 pin dönüştürücü ile kullanıyordum. Baktım geçen yük altında görüntü gidiyor. Kabloları kontrol ederken dönüştürücü kebap olmuş. Şükür kartta, compda sorun yok. 6 pin to 8 pin iyi denilen n11 den kablo sipariş ettim lakin tırsıyorum.

Gtx 1070 8-pin

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Aynı şekilde vx500 psu var bende. Bugün rx570 aldım ve 8 pin gerekiyor. Paylaştığınız ürün tükenmiş. Aynı kalitede bir 6 to 8 pin önerir misiniz. Kartı daha yeni aldım ve açıkçası biraz tırsıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n0rbit

Hocam merhaba. Aynı şekilde vx500 psu var bende. Bugün rx570 aldım ve 8 pin gerekiyor. Paylaştığınız ürün tükenmiş. Aynı kalitede bir 6 to 8 pin önerir misiniz. Kartı daha yeni aldım ve açıkçası biraz tırsıyorum.
    Hocam maalesef, o aldığım yer dışında başka alternatiflerle ilgili tecrübem yok.

Google' da "ekran kartı 6 to 8 pin" diye arama yap, bir çok satıcı çıkıyor. Artık buradan seçtiğiniz bir satıcıyla şansınızı deneyin, mesaj yollayarak neden çekindiğinizi anlatın.

Mesela şu linkleri deneyebilirsiniz:

Ancak uyarıyorum, ben bunların kaliteli olup olmadığını bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.