Şimdi Ara

Gtx 1070 8-pin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
7.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ASUS GTX1070 ROG STRIX 8GB GDDR5 256 Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx1070-rog-strix-8gb-gddr5-256bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html#genel-bakis

Ekran kartımı değiştircem.bu ekran kartı 8-pin istiyor. Bende 2 tane 6-pin güç girişi var.yeni ekran kartına 8-pin güç kablosu mu almam lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba hocam. Sizinle aynı durumdayım. Daha bugün Vatan bilgisayardan SAPPHIRE NITRO RX 480 8 GB ekran kartı aldım ancak güç kaynağım 600 waatlık ve 2 tane 6 pin lik güç girişi var.Ekran kartı tek bir 8 pin lik güç girişi istiyor.Eski kartım ASUS DIRECTCU 2 HD 7870 2 GB 2 tane 6 pin ile çalışıyor. 8 pinlik güç çıkışı yok psu da.. Nasıl bir kablo alacağız.
    Ya da molex to 8 pin kablomu ya da başka bir kablo mu..
  • Bu resimdekilerden birini tercih edin.Gidipte 1-2 liralık ince kablolardan almayın.Ele alınca kaliteli hissiyatı versin en azından.

Gtx 1070 8-pin

Gtx 1070 8-pin

• Molex kablo almayın, 8 pinli standart bir güç kablosu alın işinizi görecektir.
  • marshall_fb kullanıcısına yanıt
    Hocam 8 pinli standart güç kablosu derken molex bağlantılı olandan değil mi tam anlamadım.8 pinli kablonun çıkış ucunu ekran kartına taktım diyelim.Diğer güç alacağı ucu nereye takacağım ki.Zaten molex haricinde 2 tane 6 pinlik güç çıkışı var kasadan.Yoksa 8 pinlik kablonun güç alacağı yeri 6 pinlik çıkışa mı takacağım.Tam anlayamadım.Resim atarak örnek verirseniz daha iyi olur.İlginize teşekkür ederim.
  • Ekran kartını aldığınızda kutuda 6pini 8 pine çeviren bir dönüştürücü olacak. Onu kullanabilirsiniz. Eğer kutuda olmazsa kendiniz almalısınız.

Ben de EVGA FTW 1070 kullanıyorum, güç kaynağım 6+2 pin ve 6 pin desteklediğinden 6pinlik olanı dönüştürücü ile 6+2'ye çevirdim bir sorun olmadı. Önemli olan güç ihtiyacı neyse onu sağlamak kart için. Psu'nun da yeterli gücü olduğundan emin olmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 18 Aralık 2016; 13:4:6 >

• benim de aklımda olan kablolar kalın olanlarından .Ekran kartına 1250 tl veripte 2 tl lik kabloya emanet etmem zaten linkteki kablo kalın molex çeviricili.Nasıl olurda ekran kartı üreticileri dönüştürücü koymazlar şu kartlara anlamıyorum.ya da 2 tane 6 pinlik çıkışlı ve ya tek 8 pin çıkışlı şekilde tasarlamazlar
    Ayrıca güç kaynağım molex ve 6 pin lik güç çıkışlarından 12v kanalından toplam 40a yani 480 watt güç verebiliyor.Sanırım molexlere taksam kartı beslerim.Şimdi kullandığım ekran kartım bile 2 tane 6 pinle çalışıyğına göre sorun olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus geforce gtx 1070 8 gb
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • marshall_fb kullanıcısına yanıt
    bindetay
    PCI-e POWER KABLOSU 6 pin to 8 pin KONNEKTÖR DÖNÜŞTÜRÜCÜ KABLO
    http://www.bindetay.com/PCI-e-POWER-KABLOSU-6-pin-to-8-pin-KONNEKTOR-DONUSTURUCU-KABLO,PR-171.html

ya da şu kablo işimi görür mü.Çekincem şu 6 pin 75 watt güç verir bunu tek 6 pinlik çıkışa takınca gerekli olan 150 watt güç ekran kartına gider mi.8 pin güç girişi 150 watt diye biliyorum.

• molex almayın kesinlikle. kutudan 2 6-pin den bir 8-pin'e dönüştürücü kablo çıkıyordur.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    konuyu açan arkadaşın alacağı ekran kartından dönüştürücü çıkabilir ama benim satın aldığım SAPPHIRE NITRO RX 480 8 GB kutusundan hiç bir dönüştürücü çıkmadı. vatan bilgisayarda ki arkadaş dönüştürücü aradı diğer ekran kartlarında bulamadı.Bu arada kesinlikle molex almayın demişsniz sonuçta benim psu dan 12v kanalından molexler dahil 40a yani 480 watt verebiliyor.Yukarda da sordum 6 pinden 8 pine çeviri takarsam sonuç ne olur.Kart yeteri kadar güç almaz mı.
  • ismet6161 kullanıcısına yanıt
    6pin 8pin dönüştürücü yok, o kablonun yaptığı sadece 6 pini 8 pine takabilmek, bunu o kablo olmadan yapabilirsin zaten yani direkt 6pini uygun 2 pin açıkta kalacak şekilde karta takarsın. kart çalışır ama istediği gücü alamaz bu da oc yaptığında veya yapmadan bile ağır yükte oyunlarda driver crashına sebebiyet verebilir.

valla molex deyince uzak durmak lazım, pciex varken. 12v kanalı paylaşsalar dahi ne olursa olsun.

youtubeda her izlediğim gtx 1070 ve 1080 kutu açma videolarında bahsettiğim kablodan çıktı. amd kart videosu izlemedim.

edit: ebay veya amazon.de'den getirt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 17 Aralık 2016; 15:23:1 >
  • her cevaba ayrı ayrı teşekkür ederim.Ama kafam baya karıştı.Şimdi benim kesin ve son bir cevap almam lazım Güç kaynağımı değişmeden satın aldığım SAAPHİRE RX 480 için nasıl bir kablo almam lazım.2 adet 6 pin lik güç girişi var ve ekran kartı tek 8 pin istiyor.Tekrar söylüyorum GÜÇ KAYNAĞIMI DEĞİŞMEK İSTEMİYORUM...
    "dual 6 pin to single 8 pin" veya "dual 6+2 pin to single 8 pin" işini görür.

"Dual 6+2 pin to single 8 pin" alırsın. 6 pini direkt PSU'daki 6 pin'e bağlarsın, kalan 2'liyi de diğer 6 pin'deki uygun 2 girişe bağlayabilirsin. 8'li tarafı da ekran kartına bağlarsın ve ihtiyaca göre güç çekilir. PSU değiştirmene gerek yok.

Hatta ikili 6+2 'den 8'pine çevirici almana da gerek yok, onlar çok satıldığı için dual yazmışım. Tekli 6+2 to 8 pin olsa da işini görür ancak ikili alırsan 6'lıları da denersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 17 Aralık 2016; 17:12:48 >
  • felipemassa F kullanıcısına yanıt
    galiba 6+2 pin to 8 pin demek istediniz galiba ..hem bahsettiğiniz kablolar türkiye de satılmıyor. Elinde fazladan olan birisini mi bulmak lazım 2.elde acaba. Kart oc li geliyor 6 pin to 8 pin bağlasam ne olur ki.çalışır tahminim. ben 2 kablo siparişi verdim zaten. 6 pin to 8 ve molex to 8 pin pcie güç kablosu.İnternette araştırdığım kadarıyla sorun çıkmaz molex ile.Güç kaynağı şemasında 2 adet 6 pin güç girişi 12v1 kanalını 20a (yani 240 watt) ve 2 adet molex ise 12v2 kanalını 20a(240 watt) şeklinde toplamda 480 watt yapıyor önemli olanda ekran kartına gerekli gücü vermek değilmi

• vs450de 2tane 6+2 pinli güç kablosuyla geliyor belirteyim dedim
    6 pin to 8 pin çalışırda ne kadar sağlıklı olur emin değilim. Sonuçda her kablonun belli bir çıkış kapasitesi var. 6'pinden 8 pine çeviriyorsun ama ekran kartı gerçekten tam gücü ve performansı alabiliyor mu? Zaten sen o 6 pinlik kabloyu 2 pin boşta kalacak şekilde ekran kartındaki 8 pinlik girişe bağlayarak belli bir güçte çalıştırabilirsin.
    Fotoları ekledim.
    Senin linkteki dönüştürücü. 6'dan 8'e dönüştürüyor. Bence en mantıklısı fotodaki gibi bir kablo kullanmak, ne olur ne olmaz.

[link=]http://www.imgim.com/4902incid673615.jpg
    DH'ye bazen şaşırıyorum, butonlar doğru düzgün çalışmıyor. Hani yıllardır kullanıyor olmasam diyeceğim ben bilmiyorum nasıl olduğunu.

2 foto eklemiştim ama biri bile yarım yamalak bir şekilde gelmiş link, ben sana direk upload ettiğim linki koyayım buraya, ona bakarsın.

http://www.imgim.com/4902incid673615.jpg
  • Yaptığım araştırmalarda uygun aparatın dual 6 pin to 8 pin olduğunu anladım.Fakat gelin görün kü ekran kartı alıyoruz ve adamlar tenezzül edip 5-10 tl lik bir çevirici koymuyorlar. büyük ihtimalle molex to 8 pin ile çalışacak ekran kartı sorunsuz. Yada dual 6 pin to 8 pin kablo bulacağım.Acaba bu parçayı bilgisayarcılarda ve ya gold bimeks gibi yerlde bulabilir miyiz.Çünkü bu aparatı türkiyede satan bir yer görmedim internetten.
  • Konu açılalı baya olmuş ama su anda benimde 6 Pin i 8 pine çevirmem gerek Nasıl bir çözüm buldunuz yada bulduğunuz çözüm ekran kartının performansını duüşürdümü paylaşırsanız sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.