Şimdi Ara

GTX 1070 oyunlar bir anda donuyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • varmış hp nin gtx 1070 i blower fan dediğim gibi. kartın sıcaklık değerlerini merak ettim. güç kaynağı yetmiyor, yada sistem yetersiz kalıyor o yüzden donuyor olabilir. bende pentium 4 olan pc ye, zamanında ati hd3650 takmıştım oda oyunlarda belli bir süreden sonra donup resetliyordu. sonunda pc yi satıp kurtulmuştum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 29 Ocak 2020; 12:5:0 >
  • Adamı aradım konuştum kartta bir problem yoktu dedi istiyorsan gel buradada test yapalım falan dedi bende tamm dedim birzdan arkadaşın ddr4 sistemine takıp deneyeceğim sorun devam ederse zaten geri vereceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Kendimde kfa2 gtx 1070 hall of fame kullanıcısıyım. Sorununuz ekran kartı değil, işlemci kaynaklı.

İşlemcim İ5 4690K ve O.C yapmazsam (4.4 ghz) ben de tam verimli kullanamıyorum ve ani donmalar yaşıyorum. Ekran kartında underclock yapmak şu an için güzel bir çözüm bence. Bu şekilde kullanın, ileride anakart ve işlemci upgrade ederek yoluna devam edersin.

Satın alırken de 1070'in bu kadar işlemciye ihtiyaç duyacağını hiç düşünmemiştim. Hatta şok olmamıştım, buradaki arkadaşlar da ısrarla darboğaz yapmaz demişlerdi. (Hepsi değil bazı arkadaşlar, sen millete bakma O.C yapmadan tam verimli kullanamazsın demişlerdi)
  • Mehaba yani sorun işlemcinin ekran kartını besleyemeyip yetmemesi mi ? Şuana kdar hiç darboğazdan kapanan oyun görmemiştim ve yani stres testtede işlemcinin %50 si kullanılmasına rağmen bir anda donup çizgiler çıkıyor işlemciden olabileceğine emin misiniz ?

• burakoz211 B kullanıcısına yanıt
    DDR4 sistemin işlemcisi nedir ?
  • burakoz211 B kullanıcısına yanıt
    Donup çizgiler çıkıyorsa sorun ekran kartında olabilir.

Siz oyun içindeki GPU kullanımını takip edin %99 civarı gezinmesi lazım.
  • Hocam 2 ihtimal var ya kart arızalı yada psu yeterli beslemeyi yapamıyor. PSU dan emin olduğunuz bir sistemde deneyin. Arkadaşa rx590 aldık 600w 5 6 senelik bir psu vardı ilk başlarda türlü türlü hatalar vs alıyorduk psu yenilenince hepsi ortadan kalktı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Size tavsiyem kartı iade etmeniz. Hiç maceraya gerek yok
  • kartın ömrünü muhtemelen mining yapıp tüketmişler. mining aslen ekran kartı rami ile yapıldığından arızalan kısım ramler oluyor. ramler silikon kalitesini yitirmiş ve fabrikasyon hızlarında çalışmıyor. bellek hızlarının aşağı çekilmesiyle sorunun çözülmesi buna işaret.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benced büyük ihtimalle belleklerde sorun olaiblir. Temiz driver kulalnımı strest testi oyun testi yapılırsa sağlıklı sonuç alnır. Artifact alıp almadığını gösteren testlerde vardı onuda araştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

benced büyük ihtimalle belleklerde sorun olaiblir. Temiz driver kulalnımı strest testi oyun testi yapılırsa sağlıklı sonuç alnır. Artifact alıp almadığını gösteren testlerde vardı onuda araştır.
    Hocam insanlar bu driver ve temiz kurulum işini iyice abartıyor. mesela bendeki m2 ssd de win10 kurulu. bu ssd yi dönüşümlü olarak iki sistemde kullanıyorum. birisi intel diğeri amd sistem. ekran kartları ses kartları çipsetleri herşeyi farklı olmasına rağmen hiçbir hata ve sorun yaşamıyorum. win10 ve güncelleştirmeler sayesinde bu tip sorunlar artık yok. win7 hatta win8 benim yaptığım gibi iki sistemde ortak disk sorunsuz çalışmaz o ayrı.

• nvidia karttan nvdia karta geçişte sorun olmuyor da insanın içi rahat etmiyor yinede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

nvidia karttan nvdia karta geçişte sorun olmuyor da insanın içi rahat etmiyor yinede.
    bir sistemde gtx 1660 var diğerinde rx5700 var. inanın zerre sorun yok. diyorum ya sistemler sağlam takıntılı olanlar insanlar.

• Hocam hiç kasma iade et kurtul. Bugün -40 mhz yarın -100 mhz derken çok yakında çöp olur.

• Geri götürdüm kartı bi bakalım dediler falan 1 saat beklersen ama biliyorum 3 sistemdede denedim kartta problem var yapsalar bile bana ileride sorun çıkarıcak gibi iade yapabiliyormusun dedim sahibine parayı verdim bende dün gibi şeyler dedi.

• aynı sorunu gtx 1080ti ile yaşadım. 1.5 sene boyunca power limit %70'de kullandım.
    Başta fabrika ayarlarıyla %100 power limitte sıkıntısız çalıştı. Sonra donmalar başladı. Sorunu farklı yerlerde ararken power limiti düşürmenin yardımcı oldugunu gördüm. %90a düşürdüm. 2-3 ay sorunsuz çalıştı. Sonra yine donmalar başladı. %70e kadar düştüm ve geçenlerde %70 power limitte bile donmalar başlayınca %65e düşerek kullanmaya başladım ama böyle gitmeyeceğini biliyordum. En sonunda yine dondu ve pcyi tekrar açtığımda fanlar full hızda dönerken ekrana görüntü gelmedi. Evga da rma talep ettim ve birkaç gün içinde değişime göndereceğim.

Kısaca sorunu başka yerde arama. bir kart default ayarlarda stabil çalışmıyorsa sorun vardır. Bugün 40mhz düşersin, yarın 100 ertesi gün 200. En son kart patlar elinde. Geç olmadan gönder, benim yaptığım hatayı yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 3 Şubat 2020; 16:6:13 >

• Türkiyede bir şahıstan %100 emin değilsen ikinci el ürün alınmaz mesala arkadaşın ekran kartı bozuktu bütün parçaları sattı artık alan vatandaş Ekran kartıyla ne yapıyordur bilmiyorum ikinci el düşüncem telefonlar içinde geçerli.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.