Şimdi Ara

GTX 1080

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, RX 580 ekran kartımı satıp GTX 1080'e geçmeyi düşünüyorum. Vega bizi hayal kırıklığına uğrattı, diğerlerinden de aynı performansı bekliyorum. Her ne kadar 1080'e falan dokunmayı başarsalar bile bu sefer de oyun optimizasyonu noksanlığından kaybedecekler, bundan eminim. Vega beklemeyi düşündüm, düşündüm, düşündüm.. 1080 günümüzdeki 4K oyunları en az 35 fps'de kolaylıkla oynatabilen bir ekran kartı. Sorularım şunlar olacak: 1080 fiyatları mining piyasayı mahvetmeden önce nasıldı? Şuanki fiyatlar 2200 den başlıyor gibi, 3500 e kadar gideni gördüm. Benim almak istediğim en az 3 fanlı ve 2X8Pin girişli. Tek pin girişinde OC imkanımız olmayacak. Her neyse, benim bulduğum en güzel 3X fan modelleri şunlardı:
    http://www.sinerji.gen.tr/zotac-geforce-gtx1080-amp-extreme-8gb-256bit-pmu405539

Zotac benchmarklarında gerçekten inanılmaz soğutma sağlıyor gördüğüm kadarı ile, videodan videoya farklılık gösterip max 70 derece gözüküyor. FE olanlar 80&daha üstü verirken.
    http://www.nanokatalog.com/Inno3D-iChiLL-GeForce-GTX-1080-X4-Ekran-karti-PCI-8192-MB-GDDR5X-GF-GTX-1080,PR-101139.html

Bu da kesinlikle çok güzel, inanılmaz tasarımı ve 6+8 pin girişli.

Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

• Mayıs ayında Zotac gtx 660 ti amp'den msi gtx 1080 sea hawk x'e geçmiş biri olarak 1080p'de bu kartın fazla geldiğini bile söyleyebilirim. elinizde 1440p ya da 2160p monitör yoksa rx 580'den bu karta geçmeye değer mi bilemedim.

ben kartımı msi bahar para iade kampanyasıyla aldım (kriterim o gün itibarıyla en ucuz kart olmasıydı) ve 8 pin tek girişli bir kart. açıkçası bu kartı overclock yapma ihtiyacım olduğunda (uzun yıllar sonra bu anın geleceğini var sayıyorum) zaten değiştiririm diye düşünüyorum. tek güç girişli olmasına rağmen kartın frekansı benchmarklarda 2000-2100mhz'lere çıkıyor turbo özelliği sayesinde.

bence o/c kapasitesi kadar sessizlik de önemli. radyatördeki fanı kapatmazsam 50 derecenin üstüne bile çıkmıyor. bahsettiğiniz modellerin şekli gerçekten çok güzel fakat ses konusunda nasıl performans göstereceklerini bilmiyorum internetten inceleme yazısı bakmak gerekebilir.

bence en ucuz ve sessiz modele yönelin. en kötü gtx 1080 bile günümüzde tatmin edici performansı sergiler, gelecekte de iki marka/model arasında sadece overclockla elde edilebilecek %3-5'lik güç farkı çok önemli olmaz diye düşünüyorum.

• Alıcağınız GTX 1080 nin güncel revizyon olmasına dikkat edin zira yakın zamanda Nvidia GTX 1080 i güncelledi , örnek verdiğiniz linklerde Zotac yeni versyon diğeri ise eski versyon.

Yeni Model İsimleri : (Aşağıdaki model isimlerinde PLUS yerine 11 GBPS veya + yazan yerlerde mevcut)

-ASUS STRIX OC PLUS (Tavsiye ederim , ASUS bu modelde ek olarak GTX 1080 Ti da kullandığı yeni soğutma sistemini kullanıyor lakin bulmanız biraz zor)

-MSI GAMING X PLUS

-GIGABYTE AORUS XTREME PLUS

-ZOTAC AMP EXTREME PLUS

Not : Ayırt etmenizi kolaylaştırıcak nokta , yenilenmiş GTX 1080 lerin vram leri 11 GBPS hızında çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 19 Haziran 2017; 17:17:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b¤cek

Mayıs ayında Zotac gtx 660 ti amp'den msi gtx 1080 sea hawk x'e geçmiş biri olarak 1080p'de bu kartın fazla geldiğini bile söyleyebilirim. elinizde 1440p ya da 2160p monitör yoksa rx 580'den bu karta geçmeye değer mi bilemedim.

ben kartımı msi bahar para iade kampanyasıyla aldım (kriterim o gün itibarıyla en ucuz kart olmasıydı) ve 8 pin tek girişli bir kart. açıkçası bu kartı overclock yapma ihtiyacım olduğunda (uzun yıllar sonra bu anın geleceğini var sayıyorum) zaten değiştiririm diye düşünüyorum. tek güç girişli olmasına rağmen kartın frekansı benchmarklarda 2000-2100mhz'lere çıkıyor turbo özelliği sayesinde.

bence o/c kapasitesi kadar sessizlik de önemli. radyatördeki fanı kapatmazsam 50 derecenin üstüne bile çıkmıyor. bahsettiğiniz modellerin şekli gerçekten çok güzel fakat ses konusunda nasıl performans göstereceklerini bilmiyorum internetten inceleme yazısı bakmak gerekebilir.

bence en ucuz ve sessiz modele yönelin. en kötü gtx 1080 bile günümüzde tatmin edici performansı sergiler, gelecekte de iki marka/model arasında sadece overclockla elde edilebilecek %3-5'lik güç farkı çok önemli olmaz diye düşünüyorum.

RX 580 VSR kullanarak genelde 1440p oynuyordum. Ama AMD sağolsun ki optimizasyon sorunları olduğundan her oyunda 60 fps solid değildi. RX 580 çok güçlü bir kart gerçekten. Ben kâr ettiğim için sattım, Vega FE daha sürülmemişti satarken. Vega'ya geçmeyi düşünüyodum AMD sağolsun ki yine Vega uçuk çıktı bizim için.. nVidia için de DSR 1440P ve 2160P düşünüyorum.

Sizdekinin soğutması nasıl peki? Yani ses oranı nasıl? Sea Hawk almayı bir ihtimal düşünebilirim, aldığınızda fiyatları nasıldı 1080'in? En ucuz model Aero ve FE, throttling sorunları oluyor ve aldığım gıcır kartım 80-85 derecede cayır cayır yanarken rahat edemeyip 200-300 tl daha fazla vermediğim için kafamı duvarlara vururum.

@Maxwell1
    Güncel revizyon konusunda uyandırdığınız için gerçekten çok teşekkürler, dikkatimi çekmeyen bir konu değildi. Diğerleri 10.4 iken Zotac 11 olması dikkatimi çekmişti. Zotac baya ısındırdı beni ya, marka önerileriniz için teşekkür ederim. Sanırım en ucuz sinerjide yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kvoth3 -- 19 Haziran 2017; 17:16:38 >

• Nvidia Tesla'yı çıkarttığında neden hayal kırıklığına uğramadınız? Yada Quadro'yu?
    https://www.amazon.com/Nvidia-Tesla-GDDR5-Cores-Graphic/dp/B00Q7O7PQA

Vega FE (Frontier Edition) ev kullanıcısı için çıkartılmadı. Ev kullanıcıları için hizmete sunulacak Rx Vega'lar temmuz sonu gibi tanıtılacak, tam tarihini bilmiyorum ama bu yıl sonuna kadar evlere girecek gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

Nvidia Tesla'yı çıkarttığında neden hayal kırıklığına uğramadınız? Yada Quadro'yu?
    https://www.amazon.com/Nvidia-Tesla-GDDR5-Cores-Graphic/dp/B00Q7O7PQA

Vega FE (Frontier Edition) ev kullanıcısı için çıkartılmadı. Ev kullanıcıları için hizmete sunulacak Rx Vega'lar temmuz sonu gibi tanıtılacak, tam tarihini bilmiyorum ama bu yıl sonuna kadar evlere girecek gibi görünüyor.

Vega bekleyenler delirip 1080 aldı maalesef. Hayal kırıklığından bahsettiğim AMD'ye göre Vega çoktan 2016'da gelecekti. 1080'e yönelmek şuan en mantıklısı, dandik bir kart alıp Vega beklemek mi? Hiç almayıp 3 ayı boşa geçirip Vega beklemek mi? 1080 karşımızda dururken hayır bence.

• Kvoth3 K kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlara da GTX 1080 oldukça anlamsız Biraz daha ekleyip 1080 TI almak daha akıllıca duruyor şahsen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben acikcasi siz soylemeseniz fiyati normal saniyodum, sanirim beklemek en iyisi olacak. 1070 1080 ile ayni fiyatta normal falan saniyordum madenciler bunlari da bozmus adamlar komple dagitti piyasayi :) 2 hafta falan bekleyeyim ekran kartsiz ne yapalim Max butce 2600? Direk 1080 almak mi mantikli biraz bekleyip piyasanin dusmesini beklemek mi (2-3 hafta kadar) Veganin gelecegi yok gibi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kvoth3

Ben acikcasi siz soylemeseniz fiyati normal saniyodum, sanirim beklemek en iyisi olacak. 1070 1080 ile ayni fiyatta normal falan saniyordum madenciler bunlari da bozmus adamlar komple dagitti piyasayi :) 2 hafta falan bekleyeyim ekran kartsiz ne yapalim Max butce 2600? Direk 1080 almak mi mantikli biraz bekleyip piyasanin dusmesini beklemek mi (2-3 hafta kadar) Veganin gelecegi yok gibi?

Az daha bekleyin 1080ti alın o fiyatlara
  • Şu anda piyasada uygun fiyata 1080Ti bulmak pek mümkün değil. AMD nedense bir türlü Nvidia ya da Intel in önüne "kalıcı" olarak geçemiyor. Yeni çıkan Ryzen işlemcileri inceledim biraz. Selefi olabilecek 1151 pin i7 ve i5 ler ile karşılaştırmalarına baktım. Neredeyse bütün benchmark uygulamalarında Ryzen yüksek puan alıyor ama durum gerçekten iş yapmaya gelince bakıyoruz ki benchmark sonuçları şişirmeden başka bir şey değil. Oyunlarda alınan FPS değerleri Intel işlemcilerde farkını ortaya koyuyor. Ayrıca neden bir işlemci stabil çalışsın diye en az 3000MHz ram e ihtiyaç duyar ki? Intel de bu tür sorunlar neredeyse hiç yaşanmıyor. Oyun için sistem toplanıyorsa bence AMD den uzak durulmalı. Fiyatları uygun diye tercih edilebilir ancak Alınan performansta verilen para kadar olur ne yazık ki.
  • Kvoth3 K kullanıcısına yanıt
    Ben daha önce de belirttiğim gibi MSI GTX 1080 Sea Hawk X modelini kullanıyorum. MSI-Corsair ortak üretimi kendinden herşey dahil su soğutmalı bir sistem. radyatör fanını isterseniz doğrudan güç kaynağına bağlayıp sürekli %100 hızda çalıştırabilirsiniz o zaman dikkatli dinleyen biri fanı duyacaktır. Ancak ben kasamdaki fan kontrol ünitesine bağladım düşük hızda kullanıyorum ve hiç ses duymuyorum. Herhangi bir oyunda 51'dereceyi geçmedi.

Yalnız belirtmek isterim ki benim kasam CM Silencio 650 Pure (kendinden ses yalıtımı da olan bir kasa). Normal bir kasada az iktarda da olsa ses çıkma ihtimali var. Ben aldığımda 2300 TL idi ancak para iade kampanyası vardı iki ay sonra 195TL iade geldi. 2105 TL'ye mal oldu ekran kartı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.