Şimdi Ara

GTX 1080 İçin Monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Nvdia GTX 1080 ekran kartı için max 2.000 TL'lik bir monitör önerebilir misiniz ?

Oyunlarda 1 ms - 144 hz mi yoksa 4k olması mı daha önemli ?

• bu ekran kartına 2k 144hz gider
  • özellikle oyun oynayacaksanız kesinlikle 2K 1 MS TN 144Hz G-SYNC model bakın. forum üzerinde bir çok IPS model ile karşılaşabilirsiniz fakat IPS panelde 1 ms ne yazık ki yok, bütçenize bağlı olarak predator serisinden veya rog serisinden bir monitör alabilirsiniz. tavsiyem 27" almanızdan yana olacaktır çünkü 2K'da en ideal modeller 27" oluyor, 24" civarı full hd almak gibi bir hata kesinlikle yapmayın 1080 2K monitörlük. bende PG278Q kullanıyorum ve gayette memnunum IPS olayına kesinlikle kanmayın.

sonuçta gaming bir monitör binbir farklı açıdan bakıp IPS ile kıyaslamaya gerek yok, 1 ms ile 4 ms arasında oyunda hissedilebilecek derecede fark var.
  • 2000TL'ye bulabilir misiniz bilemem ama @ZECKSE'nin de söylediği gibi 2K 144hz 1ms G-Sync bir monitör işinizi fazlasıyla görecektir.
  • Hocam seninle aynı durumdayım, aşağıda linkini verdiğim monitörü almak niyetindeyim bak araştır istersen farklı bir marka model alırsan da tecrübelerini aktarırsan bana da ışık tutmuş olursun.
    https://www.amazon.de/dp/B00LX2J17W/ref=wl_it_dp_o_pC_S_ttl?_encoding=UTF8&colid=2RSYJ1EKZ8A8Z&coliid=I250UEA8GNT37V&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impure -- 7 Ocak 2017; 14:45:2 >
  • impure İ kullanıcısına yanıt
    GTX 1070, 2K'yı ucundan zorluyor ama GTX 1080'de yeterli olması lazım, kullanmış olsam daha yararlı yorum yapardım.
  • impure İ kullanıcısına yanıt
    Fhd yanlız o monitör?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunların hepsinden gsync önemli,gsync olmayınca 144 hz de 4k da hiç bir önemi yok.Oyunlarda akıcılık ta gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marshall_fb

GTX 1070, 2K'yı ucundan zorluyor ama GTX 1080'de yeterli olması lazım, kullanmış olsam daha yararlı yorum yapardım.

1070 ile 2k da çok rahat oynuyorsun 60-100 fps arası bazı oyunlarda 144 fps alıyorsun.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız için mi böyle söylüyorsunuz? İmzamdaki sistemde ultra ayarlarda ben alamadım da, o yüzden insanlara da önermiyorum.
    DSR ile denedim hem 2K hemde 4K
  • quote:

Kullandığınız için mi böyle söylüyorsunuz? İmzamdaki sistemde ultra ayarlarda ben alamadım da, o yüzden insanlara da önermiyorum.
    DSR ile denedim hem 2K hemde 4K

Evet pg278q 2k gsync monitör, ile msi 1070 kullanıyorum.Ultrada sadece 8x msaa açmıyorum( zaten 8x msaa 1080 de olsa fps yi dibe vurduruyor%50 kayıp) ayrıca 2k da, full hd ye oranla çok daha az tırtık oluşuyor. Onun yerine fxaa oyuna göre txaa açıyorum,hangi oyunda 2k açamıyorsunuz?Ayrıca dsr ile gerçek 2k arasında çok fark var,ve de dsr olduğu için kartı daha fazla zorluyor olabilir,nette 1070 testleri var 2k olarak gayet yüksek sonuçlar alınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 8 Ocak 2017; 15:19:8 >
    Rise of the Tomb Raider, Witcher 3, Doom ve Crysis 3'te denedim.

RoTR ve Crysis 3 tam facia oldu, yani 60FPS üzeri hatta 144FPS'ye sabitleyince hemen hemen tüm o oyunlarda, akıcılığa alışınca, bana çok kötü geliyor 40-45FPS.

Yüksek grafik kartlarının bu kötü yanı var, insanı alıştırıyor. Yırtılma namına bende herhangi bir şey söyleyemem, gayet memnunum. Ayarları düşürmek gerekiyor baya, yani DSR ile böyle gözlemledim ben tabi monitörüm 1080p.
  • quote:

Rise of the Tomb Raider, Witcher 3, Doom ve Crysis 3'te denedim.

RoTR ve Crysis 3 tam facia oldu, yani 60FPS üzeri hatta 144FPS'ye sabitleyince hemen hemen tüm o oyunlarda, akıcılığa alışınca, bana çok kötü geliyor 40-45FPS.

Yüksek grafik kartlarının bu kötü yanı var, insanı alıştırıyor. Yırtılma namına bende herhangi bir şey söyleyemem, gayet memnunum. Ayarları düşürmek gerekiyor baya, yani DSR ile böyle gözlemledim ben tabi monitörüm 1080p.

Rise of tomb raider da ben ortalama 55-60 fps alıyorum en düşük aldığım oyun, doom da ise 90- 100 fps civarı,wincher 3 te ise 70 fps 65 fps o civarlar alıyorum.Eğer gsync yok ise monitörde ne yaparsanız yapın yırtılma olur,vsync açarsanız ise yırtılma olmaz ama kekelemeye başlar kısaca gsync yoksa akıcılıkta olmuyor.Tabi bunların hepsi ultra ve 2k da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 8 Ocak 2017; 16:44:55 >

Evet G-Sync olayı bambaşka, Vsync ile kıyaslayamam bile. Yani G-Sync hep açık bende hiç kapatmıyorum ve yırtılma diye bir şey yok yani, gözüm öyle alıştı ki akıcılığa. Gayet memnunum, keşke fiyatlar biraz daha ucuz olsa.
  • quote:

Evet G-Sync olayı bambaşka, Vsync ile kıyaslayamam bile. Yani G-Sync hep açık bende hiç kapatmıyorum ve yırtılma diye bir şey yok yani, gözüm öyle alıştı ki akıcılığa. Gayet memnunum, keşke fiyatlar biraz daha ucuz olsa.

İsteseler ucuz yaparlarda nvidia da aç gözlü lisans parasından vazgeçmezler.

• Ne oynayacağını sormadan yapıştırın hemen 2k 144 hz yi

4k düşünürsen :https://forum.donanimhaber.com/4k-oyun-fpsleri-msi-gtx-1070-eklendi-gtx-980-samsung-u28d590d--107157536#107157536
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.