Şimdi Ara

GTX 1080 ve GTX 1070 - Coil Whine vakaları başladı... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
5
Favori
8.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Yeni nvidia yine hile evet gün geçmiyorki nvidianin yeni bir hilesi ortaya çıkmasin .Yeni kartlardada CW , Latency ,Stuttering aldi başini gidiyor derken bide bu çıktı
    Bu seferde Nvidia'nın daha yüksek fps almak için uzaktaki dokuları düşük çözünürlükte çalıştırıyormuş bende diyorum neden Amd daha canli renkler ve daha net bir görüntü sunuyor die

başka bir şeklide

dx11 tek çekirdeğe yüklenmesi gibi mi bu amd fx dx11 çok darbe yediiler fx işlemiclerde darboğaz oluyor diye alınmadı bu işlemciler

belki şimdi dx12 durum ne olucak bakalım denildiği gibi işlemci ile ekran kartı ayrı çalışacak darboğaz olmuyacak deniyor

• Tatilde Amerikadaydım. Ciddi para verip güzel bir gaming PC topladım.(Merak edenler için link) Yıllardır da yapmıyordum özlemişim. Büyük bir keyifle topladım, paketlerin yollarını gözledim, uçakta bunu nasıl getireceğim diye binbir plan yaptım vs. USA de componentlerin sağlam olup olmadığını test etmek için ilk kurduğumda dikkat etmemiştim. Buraya dönünce oyun oynamaya başlayınca bu rezillik ile tanıştım. Parayı filan geçtim özlemişim yıllar sonra PC topluyoruz resmen moral motivasyon çöktü, üzüldüm, sinir oldum. MSI GTX 1070 Gaming X ötüyor düdük gibi. Videolardaki kadar kötü değil ama kötü.

Bir de öyle kötüydü ki stoklar resmen borsa gibi. 10gün dakika başı refresh ettim Amazon' u; fiyat 550-750$ arası anlık değişiyor borsa gibi bir geliyor bir gidiyordu. Bir an 449$ Amazon stoğu denk gelince hemen aldım. Lanet kartı bulmak ta mümkün olmuyordu. Kasa boyutları itibari ile de en kısa 1070' lerden biri olarak mecbur bunu zorladım. Bu arada 3DMark TimeSpy' da da 5200' lerin üstüne çıkamıyorum bir de ona deli oldum. Umarım performansı en azından adam ederim bir şekilde.

Tatil bitti ABD' den geriye de döndük (darbe oldu 3 gün uçak kalkmadı falan bu arada);böylece Amazon' nun o mükemmel servisini kullanma şansımızı da kaybettik, kaldık öyle. Bir tane de Nvidia Shiled almıştım artık o düzgün çalışırsa ne ala, yan odadan oynarız Geforce Experience Streaming ile de sesi duymayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcaprica -- 29 Temmuz 2016; 1:42:14 >

• geçmiş olsun hocam, maalesef oluyor böyle şeyler. keşke ABD'deyken daha detaylı test edip iade etseydiniz kartı.
    alımı yapalı 30 gün geçti mi? geçmiş olsa bile ben şahsen Amazon'a bir bağlanıp şansımı denerdim.
  • ozcaprica O kullanıcısına yanıt
    kartta coil whine olduğunu amazona bildirin muhtemelen ücretin yüzde 30 unu geri iade yapalım diyecekler. bunu kabul etmezseniz ücret iadesi veya ürün değişimi de yapabilirler. benim başıma geldi. ilk olarak yüzde 30 veya 25 para iadesi yapıldı. sonra ürün arızalandı arızalandı dedim ücret iadesi yaptılar. sizi yönlendirirler zaten. müşteri hizmetlerine mail atmanız yeterli. gerisini onlar yönlendirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canskru -- 29 Temmuz 2016; 11:46:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcaprica

Tatilde Amerikadaydım. Ciddi para verip güzel bir gaming PC topladım.(Merak edenler için link) Yıllardır da yapmıyordum özlemişim. Büyük bir keyifle topladım, paketlerin yollarını gözledim, uçakta bunu nasıl getireceğim diye binbir plan yaptım vs. USA de componentlerin sağlam olup olmadığını test etmek için ilk kurduğumda dikkat etmemiştim. Buraya dönünce oyun oynamaya başlayınca bu rezillik ile tanıştım. Parayı filan geçtim özlemişim yıllar sonra PC topluyoruz resmen moral motivasyon çöktü, üzüldüm, sinir oldum. MSI GTX 1070 Gaming X ötüyor düdük gibi. Videolardaki kadar kötü değil ama kötü.

Bir de öyle kötüydü ki stoklar resmen borsa gibi. 10gün dakika başı refresh ettim Amazon' u; fiyat 550-750$ arası anlık değişiyor borsa gibi bir geliyor bir gidiyordu. Bir an 449$ Amazon stoğu denk gelince hemen aldım. Lanet kartı bulmak ta mümkün olmuyordu. Kasa boyutları itibari ile de en kısa 1070' lerden biri olarak mecbur bunu zorladım. Bu arada 3DMark TimeSpy' da da 5200' lerin üstüne çıkamıyorum bir de ona deli oldum. Umarım performansı en azından adam ederim bir şekilde.

Tatil bitti ABD' den geriye de döndük (darbe oldu 3 gün uçak kalkmadı falan bu arada);böylece Amazon' nun o mükemmel servisini kullanma şansımızı da kaybettik, kaldık öyle. Bir tane de Nvidia Shiled almıştım artık o düzgün çalışırsa ne ala, yan odadan oynarız Geforce Experience Streaming ile de sesi duymayız

gtx 1070 in uzunlugu ne kadar hocam? 30cm kadar bosluk var kart icin kasada.Yeterli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Leopard

gtx 1070 in uzunlugu ne kadar hocam? 30cm kadar bosluk var kart icin kasada.Yeterli mi?

Ölçüleri şu şekilde:

279 x 140 x 42 mm.
    Dolayısı ile 2cm ile kurtarması gerekir.
  • ozcaprica O kullanıcısına yanıt
    Kılpayı yirtmis arkadaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki bir fikir verebilmesi açısından;
    Asus gtx 1080 turbo modeli (referans) daha kapalı bir tasarım ve olası bir Coil Whine sesini dışarıya daha az verebilir bu da cw sesinden çok rahatsızlık duyanlar için daha doğru bir tercih olabilir. Hatta bu tasarımı söküp kapağın iç kısmını kaplayacak şekilde mukavva kartonla ya da sadece silikonla veya sadece sprey cila ile kaplayabilir hatta silikonun üstüne mukavva kartondan kesilen parçaları cila ile de kaplayarak yapıştırmak suretiyle daha iyi ses izolasyonu yapılabilir. Ya da gerçek ses izolasyon malzemesi uygun ebatlarda kesilerek kullanılabilir. Hatta tüm kasa içine bile...
    ( örneğin geliştirilmiş akustik kumaşlarhttps://www.sesyalitimsungeri.org/akustik-kumas ve yahttp://www.akustikpanel.org/akustik-kumas-renkleri.html "Keçe kalınlığı 0.2 mm olup, 4 cm kalınlığında taşyünü ses emme şiltesinin emişine eşit özelliklerdedir")

Bu tarz referans tasarımlar kasa içindeki havayı kartın içine çekerek arka tarafındaki egzos kısmından sıcak havayı kasanın dışına atıyor. Özel tasarımlı ekran kartlarında fanlar kart yüzeyindeki sıcaklığı kasanın içine atıyor yük altında oluşan sıcaklığı kasanın içine atmasını bir düşünün fön makinası gibi esiyordur powerın üstüne. Bu sebeble aslında referans tasarım ekran kartı kullanmak daha iyi de olabilir, kasa içinde bulunan hava dışarıdakinden doğal olarak daha sıcak olduğundan bu havayı içeri çekmesi olumsuz gibi olsa da aslında kasanızın yan kapağı üzerinden kasa içine tam da bu referans ekran kartının tam üstüne dışardaki havayı üfleyecek fan imkanına sahip bir kasa modeline sahipseniz soğutmada gayet başarılıdır hatta kasa içine kendi sıcak havasını atmadığından diğer parçalarında bundan olumsuz etkilenmesini önler...

1080'nin sökülmüş resmini bulamadığımdan resim Turbo 1080'e ait değil , 960' a ait ama fikir vermesi açısından bulunsun.

GTX 1080 ve GTX 1070 - Coil Whine vakaları başladı...

Ya da kasanın içerisine veya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 8 Ağustos 2016; 6:44:42 >

• Taze taze

• Daha kutusundan çıkarmadım Asus Strix 1070 i yahu şu olay yüzünden sistem montajlamaya korkar hale geldim . Kart bana ben karta bakıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Daha kutusundan çıkarmadım Asus Strix 1070 i yahu şu olay yüzünden sistem montajlamaya korkar hale geldim . Kart bana ben karta bakıyorum

Montaj sonrası cw yorumunuzu paylaşabilirseniz iyi olur. İnşallah sorun çıkmaz.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Hoca bir anca topla ki aldığın yerle ilk 1 ayı geçirmeden cw den iade durumun olsun sonra uğraşması daha sıkıntılı
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Aldığım yer Vatan Türkiye'den aldım. CW konusunda iade kabul etmiyorlarmış forumdan bazı kişilerin yazdığına göre ..
    O Vatanın işgüzarlığı malesef ayrıca her şubede ve firmada aynı muameleyi görmezsiniz. Normalde coilwhine fabrikasyon hataya girer ve değişimi ilk 30 günde olmalıdır Fakat tabi çok büyük oranda vatan işi yokuşa sürecek size servis yolunu gösterecektir.

Vatandan alışveriş yapılmasının tavsiye edilmemesinin sebebi birazda bundan kaynaklanır.

9xx serisinde Coil whine yüzünden bir sürü kart iade edildimştir. Müşteri ilişkisi iyi firmalar kendi test edip iade alırken bu tarz büyük zincirler topu hep servise atmayı uygun görürler.

İlgili kanun maddesini yazayım Tüketici onarım yolunu seçmeme hakkına sahiptir.

Tüketici malın ayıpsız yenisi ile değiştirme hakkını, ayıplı malı iade ile parasının iade hakkını veya yine isterse tamir haklarından birisini seçmek ve kullanmakta serbesttir. (4077 sayılı TKHK m.4) Tüketici malın ayıpsız yenisi ile değiştirme hakkını, ayıplı malı iade ile parasının iade hakkını veya yine isterse tamir haklarından birisini seçmek ve kullanmakta serbesttir. (4077 sayılı TKHK m.4)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Ağustos 2016; 14:04:26 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    7 gün içinde iade şansı var da bunlar 7 günden sonra topu servise atıyor . Hatta şöyle ki eğer ekran kartının kutusunu açtıysanız 7 gün içinde de iade şansınız yok direkt servise yolluyorlar malesef .

Artık işim şansa kalmış Asus strixde fazla CW geribildirimi görmedim forumda tek sevindiğim bu . Montajı yarın yapacağım . Vaziyet nedir burdan paylaşırım .
    Hemen kötüyü çağırma derler ya bizde çıkmamasını umalım umarım sorunsuz çıkar hayırlı olsun.
  • Nette Asus'la alakalı tek bir sonuç gelmiyor aratınca. Ben de sipariş ediyorum bugün Asus'u. Asus'un devreleri sanırım Nvidia'nın standart olanlardan farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

O Vatanın işgüzarlığı malesef ayrıca her şubede ve firmada aynı muameleyi görmezsiniz. Normalde coilwhine fabrikasyon hataya girer ve değişimi ilk 30 günde olmalıdır Fakat tabi çok büyük oranda vatan işi yokuşa sürecek size servis yolunu gösterecektir.

Vatandan alışveriş yapılmasının tavsiye edilmemesinin sebebi birazda bundan kaynaklanır.

9xx serisinde Coil whine yüzünden bir sürü kart iade edildimştir. Müşteri ilişkisi iyi firmalar kendi test edip iade alırken bu tarz büyük zincirler topu hep servise atmayı uygun görürler.

İlgili kanun maddesini yazayım Tüketici onarım yolunu seçmeme hakkına sahiptir.

Tüketici malın ayıpsız yenisi ile değiştirme hakkını, ayıplı malı iade ile parasının iade hakkını veya yine isterse tamir haklarından birisini seçmek ve kullanmakta serbesttir. (4077 sayılı TKHK m.4) Tüketici malın ayıpsız yenisi ile değiştirme hakkını, ayıplı malı iade ile parasının iade hakkını veya yine isterse tamir haklarından birisini seçmek ve kullanmakta serbesttir. (4077 sayılı TKHK m.4)

5 Ağustos'ta Vatan Bilgisayar'dan MSI GTX1070 satın aldım... Dün doom oyununa girdim ve o lanet ses... Coil Whine.

Bugün Vatana gittim, şube müdürüyle görüştüm, durumu anlattım. Bana dediği tek şey; "Kartınızda çalışmama gibi bir durum yok ondan biz direk işlem yapamayız. Biz teknik arıza tespiti yapamıyoruz. Ürünü servisin görmesi gerekli. Servis kararına göre işlem yapabiliriz."

Yalan.

3 yıl önce vatanda ben de çalıştım hatta teknik serviste çalıştım. Çoğu şeyi test edebiliyorlar. Ürünü aldığım gün, başka birisi Casper tablet satın almış, tabletin kamerası çalışmıyordu. Ürünü direk değiştirdiler.

Peki Vatan, neden başka birisinin ürünü servis raporu olmadan değiştirirken, benim ürünümü değiştirmiyor? Çok basit. O tabletin fiyatı maksimum 300 lira. Benim kartım ise 2000 lira. Eğer benim kartımı iade alırsa, mağazanın hedefi düşecek ve bunlara zarar yazılacak. Tek sebep bu.

Diğer yandan ise bu durumda ürünün değişiminin yapılabilmesi için bir ekran kartından rahatsız edecek derece ses gelmesi ile bir tabletin bir donanımının işlevine yerine getirememesi arasında, "kanun"i açıdan bakarsak bir fark yok!

Bunu şöyle açıklamak istiyorum;

Ekran kartının üreticisi kim? MSI.

MSI, ürünün özelliklerine "tam yük altında çalıştığında ses duyabilirsiniz" diye bir ibare koymuş mu? Hayır.

Ya da MSI bu modelde ürettiği bütün kartlarda aynı ses var mı? Hayır.

Demek ki ortada üreticinin sağladığı koşullara, özelliklere aykırılık var.

Bir ekran kartının, değişiminin yapılabilmesi için illa bir fan, port, devre vs. gibi donanımlarının arızalı olması gerekmiyor.

Daha 7 gün önce aldığım kart için; servise gitmesi, kontrolü, geri gönderilmesi derken tam 20 gün kayıp olacak. Belki de daha fazla...

Bu vatandan yaptığım son alışverişimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 11 Ağustos 2016; 16:04:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Aldığım yer Vatan Türkiye'den aldım. CW konusunda iade kabul etmiyorlarmış forumdan bazı kişilerin yazdığına göre ..

İnternette alsaydiniz vatan web online eve serviste koşulsuz 15gün iade hakkınvar .3dmark dene hocam cw varsa kesin öter onda yada windows derecelendirmede bile ötüyor çoğu kart orda belli ediyor kendini
    Yada evga alın cw ciksada yurt dişina evga Eu kargolayıp değişim yaptırabilirsiniz gümrük ücreti ödemeniz gerekiyor ama geri değişimden gelen kart alırken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 11 Ağustos 2016; 16:23:27 >

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Şans dostum doğmamış çocuga don biçmeyelim şimdiden . Bir şey olacagını sanmıyorum inşallah . Evga CW cayır cayır dolu forumda . Yurtdışından ekran kartı almam .
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.