Bildirim
GTX 1080 ve GTX 1070 - Coil Whine vakaları başladı... (7. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: NoSky
quote:
Orijinalden alıntı: Nerd Miner
O Vatanın işgüzarlığı malesef ayrıca her şubede ve firmada aynı muameleyi görmezsiniz. Normalde coilwhine fabrikasyon hataya girer ve değişimi ilk 30 günde olmalıdır Fakat tabi çok büyük oranda vatan işi yokuşa sürecek size servis yolunu gösterecektir.
Vatandan alışveriş yapılmasının tavsiye edilmemesinin sebebi birazda bundan kaynaklanır.
9xx serisinde Coil whine yüzünden bir sürü kart iade edildimştir. Müşteri ilişkisi iyi firmalar kendi test edip iade alırken bu tarz büyük zincirler topu hep servise atmayı uygun görürler.
İlgili kanun maddesini yazayım Tüketici onarım yolunu seçmeme hakkına sahiptir.
Tüketici malın ayıpsız yenisi ile değiştirme hakkını, ayıplı malı iade ile parasının iade hakkını veya yine isterse tamir haklarından birisini seçmek ve kullanmakta serbesttir. (4077 sayılı TKHK m.4) Tüketici malın ayıpsız yenisi ile değiştirme hakkını, ayıplı malı iade ile parasının iade hakkını veya yine isterse tamir haklarından birisini seçmek ve kullanmakta serbesttir. (4077 sayılı TKHK m.4)
5 Ağustos'ta Vatan Bilgisayar'dan MSI GTX1070 satın aldım... Dün doom oyununa girdim ve o lanet ses... Coil Whine.
Bugün Vatana gittim, şube müdürüyle görüştüm, durumu anlattım. Bana dediği tek şey; "Kartınızda çalışmama gibi bir durum yok ondan biz direk işlem yapamayız. Biz teknik arıza tespiti yapamıyoruz. Ürünü servisin görmesi gerekli. Servis kararına göre işlem yapabiliriz."
Yalan.
3 yıl önce vatanda ben de çalıştım hatta teknik serviste çalıştım. Çoğu şeyi test edebiliyorlar. Ürünü aldığım gün, başka birisi Casper tablet satın almış, tabletin kamerası çalışmıyordu. Ürünü direk değiştirdiler.
Peki Vatan, neden başka birisinin ürünü servis raporu olmadan değiştirirken, benim ürünümü değiştirmiyor? Çok basit. O tabletin fiyatı maksimum 300 lira. Benim kartım ise 2000 lira. Eğer benim kartımı iade alırsa, mağazanın hedefi düşecek ve bunlara zarar yazılacak. Tek sebep bu.
Diğer yandan ise bu durumda ürünün değişiminin yapılabilmesi için bir ekran kartından rahatsız edecek derece ses gelmesi ile bir tabletin bir donanımının işlevine yerine getirememesi arasında, "kanun"i açıdan bakarsak bir fark yok!
Bunu şöyle açıklamak istiyorum;
Ekran kartının üreticisi kim? MSI.
MSI, ürünün özelliklerine "tam yük altında çalıştığında ses duyabilirsiniz" diye bir ibare koymuş mu? Hayır.
Ya da MSI bu modelde ürettiği bütün kartlarda aynı ses var mı? Hayır.
Demek ki ortada üreticinin sağladığı koşullara, özelliklere aykırılık var.
Bir ekran kartının, değişiminin yapılabilmesi için illa bir fan, port, devre vs. gibi donanımlarının arızalı olması gerekmiyor.
Daha 7 gün önce aldığım kart için; servise gitmesi, kontrolü, geri gönderilmesi derken tam 20 gün kayıp olacak. Belki de daha fazla...
Bu vatandan yaptığım son alışverişimdi.
Hocam en iyisi benim yaptığım gibi yapmak flash kart yükleyin 3dmark kartı alırken orda servisleri var kontrol edip öle alın para ödemeden cw cikarsa almam deyin öterse onlar orada taktığındada öter onlar rezil olmuş olur en azından .
Ben geçenyıl Anakart almiştim vatandan orada açıp kontrol ettimki içinden wifi aparati yok müdürlerini çağirdim attim kutuyu masalarına firlattim başka bitane verdiler hemen herşeyi tam takırmı kontrol edin arizasi varmi felan öle alın vatandan alırken para verip fatura aldınızmı yandınız servis yollarlar 1ay beklersin gelirkende arizali gelme olayi var servis ev mekik dokursun vatan pişmanlıktır paranizla süründürüyor resmen sizi.İnventus iade alıyor cwde diye biliyorum bi arayip görüşün 100 fazla verin başiniz ağrimaz en azından .
Vatanda çok çıkıyor arızalı ürünü kakalıyorlar millete kutudan hıyar çıkabilir bile alırken mutlaka test edin .
Biz arada aradaşlarla oradaki çalışanlarla dalga geçmek için gidiyoz geçen hafta gittik bi çocuk vardi 25p değerindeki Philips marka tv bizi satmaya çalişiyor dedim aç trt4k açılsın 2katı fiyatina alcam ben onu hatta 10tane alcam dedim sen dedim bedava vercenmi vercem dedi iyi dedik taktı açtı mors oldu açılmadı yayın .
Dedim ben beleş tv almadan gitmem müdürleri geldi sonra o çocuk dün başladı işinden olcak bilmiyordu affedin felan ben dedim bilgisiz adam nie çaliştiriyorsunuz onun değil sizin suçunuz müdür die geçiniyonuz dedim salaklarya
-
-
Vatan mı? Asla.
Gidin Inventus - Eksen gibi yerlerden alın.
Al işte Eksen bilgisayar siparişimi teyit etmek için 3 defa aradı, sordu işlerini yaptı. Adamlar çalışıyor. -
CW sesi gerçekten çok can sıkıyor. Geçen sene şansıma cw olmayan 970 gelmiştide uğraşmamıştım. 1500 liradan başlayan kartlarda böyle basit ve sinir bozucu sorunlar olmamalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam R(Resistör) direnç değil mi? L olması gerekmez mi bobin için? -
2014 aralik ayinda bi hevesle msı gtx 970 aldim kartta fazla derecede cw vardi kavga dogus giga wf3 ile degistik kart geldi oda ayni yuksek fps 60 fps demeden otuyodu Asus 970 strix aldim cw demolarda 2000 +fps lerde cok azda olsa duyuluyodu normal olarak degerlendirdigimiz fpslerde cit yoktu simdi asus gtx1070 aldim bundada durum ayni mesela
kartimda cw yok diyen arkadaslar heaven bench yapip cik dediklerinde 10 sn den az bisure 5000 li fps veriyo orda cw yapmiyan kart varmi bunu merak ediyorum buna 7xx seriside dahil gtx760 imdan biliyorum
Monitorun max yenileme hizinda cw yoksa gerisi bence abarti
Yine coolwhine bir arkadaş vatandan almiş değiştirmiyorlar sen misin alan dinletiyorlar zorla düdüklü tencere sesini
6gün önce almiş karti üstelik Aynen şöyle yazmiş arkadaş
Bugün Vatan'a gittim fakat maalesef mağaza müdürüyle bile konuşmama rağmen 1 haftası bile dolmayan ürünü iade kabul etmediler ve servis raporu gerekli diyerek işi yokuşa sürdüler.
Ürünü servise gönderilmek üzere vatana bıraktım. Ortalama 20-25 günüm kaybolmuş olacak.
Ya vatandan ürün almayın, ya da ürünün ödemesini yapmadan önce ürünü test ettirin.
Vatan pişmanlıktır.
-
Yurtdışından Asus GTX1080 aldım ve CW YOK.
Hani cw olan modeller bu konuya yazılıyor cw olmayanlarıda yazsak ki aradaki orantıya göre markalardaki cw çıkma oranını bilsek iyi olur.
benim aldığım model Asus 1080 Strix Gaming 8G modeli. özel soğutuculu oc siz. youtube da bir videoyu izleyerek oc de yaptım unigine heaven de 2948 puan 117fps aldım. sıcaklık fanlar %60da en fazla 62gördü 60-61 arasında gitti geldi. fanları %100 yapınca sıcaklık %59 oldu. hem soğutma hem performans hem kalite iyi düşünenlere tavsiye ederim. herkes yurtdışı rma olduğundan evga demesine rağmen evgadan uzak durdum. sorun çıkıp garantiye gitmesindense, sorunsuz olsun garantiye ihtiyaç duymasın benim mantığım bu.
performans inceleme linki burada=https://forum.donanimhaber.com/m_120118594/tm.htm
-
Strix aldım dun cw yok
Bundan tam iki ay önce Asus gtx 1070 strix ekran kartı aldım. O günden beri hiçbir sıkıntım yoktu. Ta ki bu akşama kadar. Sabah bilgisayarı açtığımda oyunlarda falan hiçbir sıkı yok iken akşama doğru win 10 güncellemesi geldi ve ondan sonra oyunlara girdiğimde bir cw sıkıntısı başladı. Cs ye falan girdiğimde oyun 30 fps başlıyordu. Masaüstüne dönüp tekrar oyunu açtığımda fps düzeliyordu fakat cw sorunu vardı. Daha sonra lol de denedim orda fos sıkıntım yoktu. Ama fps max yaptım ve cw sesi bu sefer daha da arttı. Yüksek fps de daha yüksek ses var. İki Aydır sıkıntı olmayan kartımda bugünden itibaren cw sıkıntısı var. Bu sıkıntı neden olur. Ne yapmam lazım. Garanti den değişim olur mu.
Aynısı bana da oldu aynı kart. Aldığımda 0 cw iken 4 hafta kadar sonra CW başladı . Nedenini bilmiyorum araştırmadım da rahatsız edecek düzeyde değilse uğraşmayın . Performansa bir etkisi yok. Türkiye'den aldıysan değişimi zor . Amazon ise değiştirirler . -
Powercolor r9280x turbo duo var bende de..aldıktan 1 sene sonra cw başladı onun öncesinde psu da vardı cw ondan bulaştı galiba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 28 Eylül 2016; 8:18:20 >
quote:
Orijinalden alıntı: lazer__
Powercolor r9280x turbo duo var bende de..aldıktan 1 sene sonra cw başladı onun öncesinde psu da vardı cw ondan bulaştı galiba
kanser mi bu arkadaş metastaz yapıyor -
quote:
Orijinalden alıntı: Zero Limit
quote:
Orijinalden alıntı: lazer__
kanser mi bu arkadaş metastaz yapıyor
virüs -
Tertemiz kartımın kanına girdi yoldan çıkardı onu adi tagan
bence cw olmayan kart yok elinizde Euro Truck Simulator 2 varsa açın fsp kısıtlamanız yoksa menüde 1000 ve üzeri fsp göreceksiniz orda kartın ötüp ötmediğine bi bakın veya 3d mark ice storm testi de aynı şekilde onlada test edebilirsiniz yani 1000 civarı fsp lerde ötmeyen kart olacağını pek düşünmüyorum ama 300 altı fsp lerde ötmesi sıkıntı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedevi1903 -- 28 Eylül 2016; 11:16:41 > -
Vatan dan almıştım kartı
Bence bunu önermeyin . Belki şehir efsanesi gibi olacak söyleyeceğim şey ama , Bu Euro Truck Sim 2yi kartımda CW var mı acaba diye denedim . 3000-4000 fpsler gördü arayüzünde ve cayır cayır CW ilk defa duydum. Ancak bu noktadan sonra 70 - 80 - 90 fpslerde de CW sesi gelmeye başladı . Bu olay öncesinde sıfır CW vardı kartta .
Bence iyi bir öneri değil . Bir şeyi fazla kurcalama bozulur lafı çok da yanlış değil . Kedi .... yara sanmış yalaya yalaya yara yapmış . Bizimki de o misal oldu . -
Son dönemde akıllı telefon pazarında yanan veya patlayan modellerin haberlerini çok sık duymaya başladık. Bu kez çok farklı bir sektörden yanma haberi geldi. Evga’nın GTX 1000 serisi Ekran kartlarında büyük bir problem var.
Uyarı Vermeden Yanıyor
Kullanıcılardan gelen şikayetlere göre Evga ACX GTX 1080 ve GTX 1070 ekran kartları, VRM modülünden kaynaklanan bir sorun nedeniyle aniden yanıyor. Sonrasında da tamamen kullanım dışı kalıyor. Pek çok perakende mağazasına bu tür şikayetlerle ekran kartları getirilmiş.
Sorun, Evga’nın ACX soğutucusunu barındıran tüm GTX 1070 ve 1080 ekran kartlarını kapsıyor. Bu ekran kartlarında VRM modülü doğrudan soğutulmuyor. Bu nedenle aşırı ısınıyor ve MOSFET modülünün de yanmasına sebebiyet veriyor. Ekran kartı bu nedenle tamamen kullanım dışı kalıyor.
Yanma problemlerinden önce yine aynı ekran kartlarında aşırı ısınma, siyah ekran, dengesizlik durumları gibi problemler rapor ediliyordu. Şimdi bu problemlerin de VRM modülünün aşırı ısınmasından kaynaklandığı anlaşılıyor. Özellikle birbirine yakın bileşenlerin olduğu kompakt sistemlerde problem daha çok hissediliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 30 Ekim 2016; 17:40:19 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X