Şimdi Ara

GTX 1660 TI vs Vega 56 vs RTX 2060 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
7.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tesekkur ederim. Evet oyleymis haklisiniz. 2080 icin 2si de hediye. 2060 ve 2070 icin sadece 1i.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD boys ve Nvidia boys'lar toplanmışlar

Bütçe düşükse : RX 570, RX 580 (1050ti,1060 gereksiz)

Bütçe yüksekse : RTX 2060 ve üstü (vega serisi gereksiz)

bu kadar bilgi yeterli fanboy olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawgiray -- 10 Mart 2019; 15:49:11 >
  • sawgiray S kullanıcısına yanıt
    Vega serisi çöp diyor hala. Sanki kullandın da konuşuyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok hocam genel söyledim zaten hayırlı olsun kartınız :)

• Amd denince aklıma genel olarak yazilim problemi geliyor lakin şöyle düşünürsen - 1960 veren 2100 verir,2100 veren 2200-2300 de verir e gidiyor para sizin için sorun değilse -2500 TL ye kadar-tabi 2060 alınır

GTX 1070ti, GTX 1080, Rtx2060 ile kafa kafaya performans veren Vega 56 nasıl çöp oluyorsa...?
    Ağzı olan konuşuyor...

• Moonwalker00 M kullanıcısına yanıt
    Yazılım problemi uzun zamandır yok hocam, Relive sürücüleri ve arayüzleri oldukça kullanışlı ve stabil, anlık kaynak gösterimi (gpu, cpu, ısı vs) FPS sayacı, oyun içi video ve fotoğraf kaydı gibi bir çok kullanılabilir özellik ile geliyor.
    Keşke bu önyargılardan kurtulabilsek.

• komple okuyup bulmak ıstedım ama konuda acayip kavga olmus yoruldum. bu fiyata nerden alındı bu kart? amazon ?
  • quote:

Wer0 @ 25 Şubat 2019 18:02:07

Vega 56 nitro+ modelini 2700₺’ye almıştım, öneririm.

2700 tl verince böyle oluyor demek ki otomatik fan boy oluyorsunuz
    https://babeltechreviews.com/the-rtx-2060-review/5/

Önce 1070 ile kapışsın o kart sonra rtx 2060 seviyesine çıkar

Diğer arkadaşı ise alıntılamıyorum amd logosunu profil resmi yapan biri cevap vermeye değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawgiray -- 27 Şubat 2019; 3:12:53 >

GTX1070TI, RTX2060, VEGA56.
    bu kartlar birbirlerine yakın sonuçlar veren ürünler, satın alma kararını etkileyecek olan fiyat farkları, kullanıcı geri bildirimleri ve varsa yeni gelen teknolojilerdir.
    az da olsa daha iyi performans veren ve ekstra olarak RT özelliği barındıran bir ürün ile barındırmayan diğer ürün aynı fiyattan satılıyorsa kalkıp hiç bir aklı başında insan eski ürünü tavsiye etmez.

velhasıl 2.700TL Vega56 için yüksek bir tutardır, Vega56 alınması için 2060' dan en azından %10 daha ucuz olması gerekir ki bir anlamı olsun, sadece RT desteği için dahi aynı fiyat civarına 2060 tercih edilir.

2005 yılından beri forumda olan, amd logosunu profil resmi yapmış ama yıllardır intel, amd, nvidia' nın bir çok ürününü kullanmış ve hali hazırda intel cpu kullanıcısı olarak "boy" olmak için fazla yaşlıyım inanın.
    yorumumu okursanız profil resminde ki marka logosu ile fanboy olunmadığını belki algılarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 26 Şubat 2019; 14:32:20 >

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Burada terbiyemizi takinalim ağzı olan konuşuyor mevzusu nedir ?Amd kullanicisiyim halihazirda driver güncellemesi yaptım ve her bilgisayar açtigimda hata alıyorum.Ve forumda biraz araştırma yaparsanız görürsünüz

• Kullanmadığı, tecrübe etmediği, tecrübe edenlerin memnun olduğunu okuduğu, tarafsız karşılaştırma yapan mecralardan geçmiş olduğunu bildiği halde herhangi bir ürün hakkında çöp vs yakıştırmalar da bulunanlar genelde ağzı olan konuşuyor sınıfına giriyor.
    Bu terim de bir terbiyesizlik göremedim.
    Sizin kullandığınız ekran kartı nedir ve hangi sürücü ile sorun yaşadınız bilemiyorum ama güncel whql sürücülerini kullanarak son i4 yıldır kullandığım iki kartımda (rx480-vega56) en bir sürücü yazılım problemi yaşamadım.
    Bu nedenle yazılım problemi var diyip genelleme yapmak da doğru değil.
    Amacım tartışmak değil.
    Konu sahibi arkadaş 2060 alarak iyi bir tercih yaptı güle güle kullansın.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

GTX1070TI, RTX2060, VEGA56.
    bu kartlar birbirlerine yakın sonuçlar veren ürünler, satın alma kararını etkileyecek olan fiyat farkları, kullanıcı geri bildirimleri ve varsa yeni gelen teknolojilerdir.
    az da olsa daha iyi performans veren ve ekstra olarak RT özelliği barındıran bir ürün ile barındırmayan diğer ürün aynı fiyattan satılıyorsa kalkıp hiç bir aklı başında insan eski ürünü tavsiye etmez.

velhasıl 2.700TL Vega56 için yüksek bir tutardır, Vega56 alınması için 2060' dan en azından %10 daha ucuz olması gerekir ki bir anlamı olsun, sadece RT desteği için dahi aynı fiyat civarına 2060 tercih edilir.

2005 yılından beri forumda olan, amd logosunu profil resmi yapmış ama yıllardır intel, amd, nvidia' nın bir çok ürününü kullanmış ve hali hazırda intel cpu kullanıcısı olarak "boy" olmak için fazla yaşlıyım inanın.
    yorumumu okursanız profil resminde ki marka logosu ile fanboy olunmadığını belki algılarsınız.
    2060, daha çok Vega 64 ile yarışmakta, bilginiz olsun. 1070ti da az farkla Vega 56'nın önünde. Benzer şekilde Vega 64 de 1070ti'ın az farkla önünde. Vega tarafında 64'ün alınabilir bir tarafı zaten yok. 56'nın da bu saatten sonra anlamlı olan tek tarafı 8 gb belleği. Nvidia her zamanki çakallığını konuşturup bellek tarafında kısıtlamaya gitti, bir sonraki seride muhtemelen belleği coşturacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 27 Şubat 2019; 11:54:25 >

• şu başlığı genel olarak okursanız şunu görürsünüz.

bir kesim var. kesninllikle nvidia fan boy'u(!) değiller ve sürekli olarak amd şöyle boktan böyle boktan şöyle çöp böyle alınmaz böyle ısınıyor şöyle elektrik harcıyor diye konuşup amd kullananlara laf atıp onları fan boy olmakla etiketlemekte.

diğer kesim var (amd fan boyu olarak etiketlenen) bu kişilerin söyledikleri sadece yav amd'nin şu modeli aslında öyle değil böyle değil bakın böyle böyle biz kullanıyoruz şöyle böyle bir problem yaşamıyoruz. nvidia ile karşılaştırıldığında da şöyle böyle diyor ve sonuçta nvidia almak mantıklıysa nvidia alın diyor.

nvidia fan boyu olmayan kesim ise bunun karşısında. hahahahaha sus amd kullanıyosun savunma fan boy'sun amd çöp hahahaha o paraya o alınmaz ahahahahha.

şimdi yukarıdaki bilgiler ışığında amd kullananlar nvidia çöptü kullanan da çöptür falan dese tamam derim (istisnalar kaideyi bozmaz). ama buraya bakınca amd kullananlara sürekli sataşan ve yardıran bok atan bir kesim var.

sonra bu kesim diyor ki nasıl para verdiysen oturduysa içine vb. yahu acaba siz nvidia aldınız ve sizin içinize oturdu o yüzden mi sürekli bok atıyorsunuz? sürekli kendi seçiminizin iyi olduğunu ve amd seçenlerin ise işten anlamadığını düşünüyorsunuz.

yav amd kullananlar neden kullandıklarını ve doğru bilinen yanlışları anlatmaya çalışıyor. seçim yapmak isteyenlere böyle böyle diyor.

ben şimdi şey diyeyim o zaman abi 6gb vram kart mı alınır? yüksek ayar ve çözünürlüklerde texture için hafıza yetmeyecek ve stuttering yaşayacaksın fps drop yiyeceksin.

abi shader, texture unitleri vb daha az o kartın gölgeleri açtığında ya da anti aliasing yapmaya çalıştığında kalite yerlerde olacak. abi nvidia dlss diye bir şey çıkardı aslında görüntünün kalitesinin içine ederek performans yükseltiyor çünkü bahsettiğim bu unitler nvidia kartlarda az. performans istersen nvidia ama kalite istersen amd abi.

abi amd daha kaliteli görüntü veriyor nvidia gibi "washed out" değil. kalite istiyorsan amd seç abi.

bakın bok atmak istedikten sonra çok şey bulursunuz biz burda düzgünce anlatmaya çalışıyoruz saldıran biz değiliz. siz saldırınca karşılık veren biziz. ayrıca biz diye bir şey de yok bu şekilde ayıran da sizsiniz.

amd fanboyu dediğiniz insanlar ben de dahil intel kullanıyoruz. benim diğer bilgisayarımda nvidia var. bilerek isteyerek aldığım nvidia.

siz böyle kendi kendinizi tatmin edeceksiniz sıkıntı yok.

bu forum bu kadar konuşup tdp değerini yanında W yazıyor diye elektrik tüketimi sanan ve karşısındaki kişilerin bu işten anlamadığını iddia eden kişilerle dolu.

valla salın artık.

intel, amd, nvidia fark etmez. kullanım amacınıza göre fiyat performansı ne iyiyse bütçeniz neye uygunsa sizin için en iyi ürün/marka odur.

oyun oynayacaksınız intel alacaksınız. yayın yapacağım render yapacağım diyorsanız amd. kalite, uzun dönem kullanım ve kartla ince ayarlarla uğraşmak istiyorsanız amd gpu. takayım çalışsın performans versin yenisi çıkınca değiştiririm diyorsanız nvidia.

bu iş kadar basit.

adam burda bir soru sormuş o çöp bu çöp yav he he çöp.

neyse konu sahibine hayırlı olsun güle güle sorunsuz kullan kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mamad

2060, daha çok Vega 64 ile yarışmakta, bilginiz olsun. 1070ti da az farkla Vega 56'nın önünde. Benzer şekilde Vega 64 de 1070ti'ın az farkla önünde. Vega tarafında 64'ün alınabilir bir tarafı zaten yok. 56'nın da bu saatten sonra anlamlı olan tek tarafı 8 gb belleği. Nvidia her zamanki çakallığını konuşturup bellek tarafında kısıtlamaya gitti, bir sonraki seride muhtemelen belleği coşturacak.

Alıntıları Göster
    ya boşver anlatamazsın amd botlarına hiç uğraşma. takmışlar 2gb bellek konusuna 2-3 yıl sonra rakibinden 5-10 fps fazla alma umudundalar. parmağını yorduğuna değmez.

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    ya kanka haklısın ya salla.

şey dicem rx 560'ını satmadıysan bende rx 590 var bir tane takasa girelim istersen rx 570 üstü falan olur demişsin. gerçi amd fan boy'usun herhalde takasa bile rx 570 yazmışın kanka neyse biz de hepimiz fan boyuz zaten önemi yok.
    https://forum.donanimhaber.com/satilik-takaslik-asus-rog-strix-rx560-4gb-o-c-550-tl--136769802#136769802

GTX 1660 TI vs Vega 56 vs RTX 2060

ya kanka sen bir de neden bu çöp rx 560'ı kullanıyorsun ki alla alla?

https://forum.donanimhaber.com/gtx-1050-1050ti-1060-serisi-alin-ve-aldirin--134542811

ya anladım kanka sende eskiden beri bir amd tutkusu var.

https://forum.donanimhaber.com/bu-anakarta-ekran-karti-tavsiyesi--57475586

ha kanka tamam tamam anladım sent nvidia'ya geçiş yapmışın.

kanka biraz sorunlu olabilir ama salla 5 watta 5000 fps alıyorsun.

https://forum.donanimhaber.com/rtx-2080-ti-rtx-2080-rtx-2070-gtx-2060-gtx-2050-ti-ana-konu--132659994-395

neyse winter yaman delikanlısın sevdim seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: cnr_2010

ya kanka haklısın ya salla.

şey dicem rx 560'ını satmadıysan bende rx 590 var bir tane takasa girelim istersen rx 570 üstü falan olur demişsin. gerçi amd fan boy'usun herhalde takasa bile rx 570 yazmışın kanka neyse biz de hepimiz fan boyuz zaten önemi yok.
    https://forum.donanimhaber.com/satilik-takaslik-asus-rog-strix-rx560-4gb-o-c-550-tl--136769802#136769802

ya kanka sen bir de neden bu çöp rx 560'ı kullanıyorsun ki alla alla?

https://forum.donanimhaber.com/gtx-1050-1050ti-1060-serisi-alin-ve-aldirin--134542811

ya anladım kanka sende eskiden beri bir amd tutkusu var.

https://forum.donanimhaber.com/bu-anakarta-ekran-karti-tavsiyesi--57475586

ha kanka tamam tamam anladım sent nvidia'ya geçiş yapmışın.

kanka biraz sorunlu olabilir ama salla 5 watta 5000 fps alıyorsun.

https://forum.donanimhaber.com/rtx-2080-ti-rtx-2080-rtx-2070-gtx-2060-gtx-2050-ti-ana-konu--132659994-395

neyse winter yaman delikanlısın sevdim seni.
    aferim qnq yarın arkalı önlü kimlik fotosu gönder mossad da işe başla.

1.si kart benim değil, tanıdığım forum üyesi @zetnekah'ın kendisi meşgul olduğu için ilan açtım "bursa içi elden" dikkat edersen sol üste de eskişehir yazıyor.

bu cevapla dolayısı ile 2.nin de cevabını aldın.

570 ilanını bulup paylaşmışsında 1060 ilanını neden paylaşmadın yaman delikanlı

asus strix rog 2060 ortalama 3200-3400 arası bir satış fiyatı ile markete sürüldü ta ki nvidianın türkiye lansmanını yapana kadar. yani tahmin azcık tutmuş.

taa 2012 deki mesajı bulmuş sana bu kadar mı dert oldum

aslında taa 2012 de amd kartını önermem fanboy olmadığımı da kanıtlamıyor mu ?

son 3 kullandığım gpu amd nvidia ve nvidia, son kullandığım 2 cpu amd ve intel sizler gibi duygusal hareket edip para verdiğimiz malı övmüyoruz. bir süre pc den uzak kalıp öneri ile ryzen 1600 alan birisiyim baya da kullandım performansı tatmin etmedi 8600k sonrasında 8700k ya geçtim. Geçenlerde rtx e geçtim yaza doğru performansı tatmin ederse ve bütçe ayarlarsam ryzen3000 cpu ve 2080ti alacağım. daha da yazayım mı kardeş dert ettiğin birşeyler var mı daha ?

kaplamalarla ilgili sorunu monitorden trace free ayarını 100den60 a düşürerek çözdüm. çözümüde recep baltaşın postundan gördüm.

bilgin var mı bilmiyorum son attıgın ssdeki postu bfv için yayınlanan dlssnin ilk gününde atmıştım. update ile onu çözdüler :) tıpkı metro exodus de olduğu gibi.

elaleme bir de hesap veriyoruz elemanlardaki havaya bak

neyse bu kadar yeter varsa sorun böyle topluca at tek tek uğraştırma olurmu abisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 27 Şubat 2019; 3:52:58 >

• cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    Algıda seçicilik mi, sözkonusu bilmiyorum. Her zaman bütçeye göre 4 gb rx 570 F/P açsından önerdim, r5 1600/2600 de cpu kısmında öermişmdir. İsmi lazım değil 3-4 AMD botu nvida kartlarını boklamakla, AMDyi yalamakla meşgul. Rtx 2060 ray tracing performasnı iel çamur atıyorlar. 2 dk düşünüp bu kartta ray tracingi boşver salt performansı 1080 p gtx 1080 yakalıyorken bu fiyattan alımaya değer değil mi? Demiyor. Bok atmak için ray tarcingi DLSS bahsedip bahsedip duruyor. bu kartın dengi Vega 64 ken fiyat,güç tüketimi vs ortadayken arada ek teklonojik farklar varken Nvidayı öneririm. 2k Monitoru olanlara vram boyutundan dolayı vega 64 ü alaiblir. Güç tüketimi öenmli değil diyenlerbunun ısı ,ısının fan dönüş hızı, bunun ses sorununu düşünmeyebilir. kulaklık kullanmıyorum kasam ,fanlarım sesizlik üzerine kurulu. benim için önemli. Undervolt vs konuları bambaşka. Hadi benim kart takoz çıktı düşük voltajda çalışmadı ne olcak kaybımı amd fanboyları mı karşılıcak. Her oyun için dakiklarca ayrı voltaj hız programları mı yapıcam? AMD niye bu kartları böyle çıakrtmıyor? AMD ssattığı akrttan haberi mi yok? Nvida vega 64 yarı gücüne gtx 1660 ti çkartabildiği için rtx 2080 gibi bir kart çıakrabiliyor mesele de bu zaten.

• mamad kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    VEGA64 vs RTX2060 ile alakalı;
    güncel testleri en son ne zaman incelediniz bilmiyorum ama ciddi bir güncel bilgi eksikliğiniz olabilir.
    1660ti incelemelerinde yapılan güncel testlere bakarsanız RTX2060' ın Final Fantasy, GTA5 gibi bir kaç "NVIDIASEVİCİ" oyun haricinde VEGA64 ile yarışmayı bırakın yanına dahi yaklaşamadığını göreceksiniz, VEGA64 uzak ara önde.
    VEGA64' ün bu üstünlüğüne rağmen fiyat performans oranı çok kötü olduğu için alınabilir bir kart olmaktan uzak bu ayrı mesele.

GTX1070TI, RTX2060, VEGA56 konusu ise;
    Metro Exodus, BF5, Far Cry, DeusEX, Total War Warhammer gibi güncel oyun testlerine bakarsanız Vega56' nın 3-5 FPS rakiplerinin önünde olduğunu göreceksiniz.
    elbette Tomb Raider, Shadow Of Mordor, Wolfenstain, PUBG gibi oyunlarda GTX1070TI ve RTX2060 VEGA56' yı 3-5 fps geçmekte.

velhasıl sonuç kimi oyunda VEGA56' nın 3-5 fps önde, kimi oyunda ise 1070ti ve RTX2060 3-5 fps öne geçiyor, hatta bazı oyunlarda Vega56' nın RTX2070' in ensesinde boza pişirdiğini hemen arkasında olduğunu görebilirsiniz.

yani benim bu kartlar birbirine yakın demem tamamen edindiğim bilgiye dayalı objektif bir yorum.
    ne işkembei kübradan atıyorum ne de sahibi olduğu ürünü övmek değil amacım.

satın alma kararlarında Vega56 performans oarak bakarsak hala tercih edilebilecek oldukça sağlam bir karttır, lakin fiyatı 2.200 TL' ye bulunabilirse...
    Vega56 daha önce de yazdığım gibi RTX2060'dan en az %10 daha ucuz olmalıdır ki alınabilir olsun, şu an ki fiyat seviyelerinde 2.500 TL civarında alınacak en iyi kart RTX2060' dır.

umarım bu yazdıklarım sonucu bazı arkadaşlar fanboy diye boş sallamaktan vazgeçer...

Güncel testler;https://www.techspot.com/review/1799-geforce-gtx-1660-mega-benchmark/
    www.anandtech.com
    The NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Review, Feat. EVGA XC GAMING: Turing Sheds RTX for the Mainstream Market
    https://www.anandtech.com/show/13973/nvidia-gtx-1660-ti-review-feat-evga-xc-gaming
    Tom's Hardware
    Gaming at 1920 x 1080 - Nvidia GeForce GTX 1660 Ti 6GB Review: Turing Without The RTX
    https://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1660-ti-turing,6002-2.html

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.