Şimdi Ara

GTX 460 SLI hakkında bir soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

2 adet GTX 460 alıp SLI bir düzenek kurmak istiyorum.

Bunun için 2 adet aynı marka kartı gerekli? Mesela birisi GIGABYTE diğeri EVGA olabilir mi?

Eğer gerekli değil ise farklı marka kullandığımda performans düşmesi olur mu?

Yani 2X GIGABYTE yerine 1 GIGABYTE ve 1 adet EVGA kullanırsam performans düşer mi?

Sorularımı mazur görün ilk defa SLI düzenek kurmaya niyetlendim. Bir yanlış yapmayım dedim.

Birde bütçem 600TL civarı bu fiyata DX11 destekli en yüksek performans için bir tavsiyeniz olabilir mi?

Güç kaynağım " High Power 500W " bu PSU aşağıdaki düzeneği beslemeye yeter mi?

MSI P45 anakart
    Intel Q8300 Core2Quad
    2X GTX 460 1gb
    DWD-RW
    120mm'lik ek fan
    3 tane sata2 HDD 1x1tb, 1x500gb

• psu sli için yetmez..
    sli için aynı marka olması şart değil
    kartların hızları birbirinden düşük ise heriki kart da düüşük olanın hızında çalışır..
    ama p45 çipsetli anakartlar sli desteklemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 6 Ocak 2011; 13:49:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalKral

Öncelikle cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

2 adet GTX 460 alıp SLI bir düzenek kurmak istiyorum.

Bunun için 2 adet aynı marka kartı gerekli? Mesela birisi GIGABYTE diğeri EVGA olabilir mi?

Eğer gerekli değil ise farklı marka kullandığımda performans düşmesi olur mu?

Yani 2X GIGABYTE yerine 1 GIGABYTE ve 1 adet EVGA kullanırsam performans düşer mi?

Sorularımı mazur görün ilk defa SLI düzenek kurmaya niyetlendim. Bir yanlış yapmayım dedim.

Birde bütçem 600TL civarı bu fiyata DX11 destekli en yüksek performans için bir tavsiyeniz olabilir mi?

Güç kaynağım " High Power 500W " bu PSU aşağıdaki düzeneği beslemeye yeter mi?

MSI P45 anakart
    Intel Q8300 Core2Quad
    2X GTX 460 1gb
    DWD-RW
    120mm'lik ek fan
    3 tane sata2 HDD 1x1tb, 1x500gb

2 adet GTX460 alıp Slı yapabilrsiniz marka fark etmez ama psu yetmez 850w elinizde olsa rahatlıkla olurdu ama pek fazla performans artışı sağlamaz şuda var anakartınızın SLI Desteği varmı Genelde CrossFire olur, bütçeniz doğrultusunda GTX460 yerine HD6950 alıp kullanabilirsiniz

• Elimde bir adet'de SLI Lı board var ama evde şuan chipsetini hatırlamıyorum.
    PSU'yu 2.el bölümünden 1000W yada 1200W alabilirim. o konuda bir tavsiyeniz olabilir mi?

1x 6950 dahamı iyidir 2x GTX460'dan?
  • ooppss gerekli cevapları vermiş. Ekleme yapmak gerekirse,
    600tl civarı bütçeniz varsa en iyi dx11 destekli performansı gigabyte460oc ile sli yaparak alırsınız.370tl ye düşen fiyatları var.
    600tlyi biraz geçiyor ama bundan aşağı 460 bulmakta zor.Bütçeyi arttırma şansınız yoksa 768mb modeli SLI olarak düşünebilirsiniz.
    Her iki seçenekte de PSU yu değiştirmeniz gerekir o da bütçenizi aşar.
    2 adet gts 450 alabilirsiniz.230tl civarı fiyatları var.250tl civarıda CorsairHX650w,Seasonic M12II 620w,Thermaltake Toughpower650,OCZ Z serisi 650w gibi kaliteli bir PSU alabilirsiniz.12v 18A çıkışı ile işinizi rahat görür.

Yada bütçeyi zorlarım diyorsanız 6870 gibi bir kart ve psulardan birini alabilirsiniz.

quote:

1x 6950 dahamı iyidir 2x GTX460'dan?

2 adet gtx460 5970 seviyesine yaklaşıyor.Gtx480i rahat geçiyor.580le eşit gibi bir performans veriyor.
    6950 ise gtx570ten yavaş bir kart.

Başta yazdıklarımı bütçenizin 600tl olduğu farzederek yazmıştım.Sisteminize tekrar bakınca gtx460SLI biraz overkill olur gibi görünüyor.Tek gtx460 ile Q6600 bile darboğaz yapıyor imdat diyerek konu açan bir sürü insan olmuştu geçen dönemlerde.
    Bazıları OC ile hallettik dedi bazıları kesmiyor diyor.Şimdi siz o sisteme 2 gtx460 takarsanız dozaşımı olur mu orası da ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 6 Ocak 2011; 14:25:45 >

• Ayrıntılı cevabın için teşekkür ederim.

Ben bütçeyi sadece ekran kartı için yazmıştım. Yani PSU için ek bütçe ayarlayabilirim.

Birde aslında ben sistemimi değiştirmek istiyordum ama elimdekine hazır müşteri olmadığı için geçici olarak performans artışı için bu yolu düşündüm.

Aslında istediğim sistem

AMD x6 1090T BE
    ASUS Asus Crosshair IV Formula AMD 890FX
    2X4GB 1600 yada 2000 DDR3
    1000W veya 1200W PSU
    Ayrıca 2x GigaByte GTX 460 1gb OC
  • Bence de bütçeniz el verdiği zaman yeni bir sistem toplayın.
    Yazdığınız sistem güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ayrıntılı cevabın için teşekkür ederim.

Ben bütçeyi sadece ekran kartı için yazmıştım. Yani PSU için ek bütçe ayarlayabilirim.

Birde aslında ben sistemimi değiştirmek istiyordum ama elimdekine hazır müşteri olmadığı için geçici olarak performans artışı için bu yolu düşündüm.

Aslında istediğim sistem

AMD x6 1090T BE
    ASUS Asus Crosshair IV Formula AMD 890FX
    2X4GB 1600 yada 2000 DDR3
    1000W veya 1200W PSU
    Ayrıca 2x GigaByte GTX 460 1gb OC

bu anakart da sli desteklemez
  • Peki x6 1090T işlemci için tavsiye edebileceğiniz SLI destekli kaliteli bir anakart var mı?
  • quote:

Peki x6 1090T işlemci için tavsiye edebileceğiniz SLI destekli kaliteli bir anakart var mı?

türkiyede satılan benim bulabildiğim sli destekli tek amd anakartı şu..
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=29542

almanı tavsiye etmem..çünkü eski bir çipsete sahip..

sli düşünüyorsan intel sistemlere yönel derim..
    http://www.pclabs.com.tr/2011/01/05/intelin-yeni-devrimi-2-nesil-core-mimarisi-sandy-bridge-incelemede/
    yeni çıkan sandy bridge işlemciler ve sli destekli p67 bir anakart işini görecektir..

• Şimdiki işlemcim Core2Quad Q8300 için tavsiye edebileceğin SLI destekli bir anakart var mı üstad?
  • sandy bridre işlemciler çok güzel ama fiyatlarıda bir o kadar yüksek olur sanırım.
  • Core2Quad Q8300 için de güncel anakart bulman mümkün değil..ancak 2. el bölümünden vs bakılabilir.

i5 2500k model işlemciyi takip edin.sonunda k yazanlar çarpan açıktır ..normal modelinden 20-30 dolar daha pahalı olacağı söyleniyor..
    çarpan kapalı olanı şu.. K olanı daha hiçbir yerde görünmüyor
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/intel-core-i5-2500-lga-1155-6mb-3-3ghz-dort-cekirdekli-islemci.html

zamanla fiyatlar biraz daha oturacaktır..
    anakartların fiyatlarıda şu şekilde
    http://www.teknofiyat.com/?search=intel+p67&altlimit=&ustlimit=

• quote:

Bu anakart
    http://www.hepsiburada.com/Liste/msi-p67a-gd65-intel-p67-ddr3-2133mhzoc-core-i7-i5-i3-soket-1155-anakart/ProductDetails.aspx?productId=bd56582&categoryId=152

Ve senin verdiğin işlemci

http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/intel-core-i5-2500-lga-1155-6mb-3-3ghz-dort-cekirdekli-islemci.html

Bu ikilinin yanına gskill 2000mhz ddr3 ve 2xGTX 460 koyarsak amd x6 1090T'den daha iyi bir performans alabilir miyiz?

evet alırsın..
    ama işlemciyi o linktekini değil sonunda K olan modelini al(Türkiye piyasasına girince)..alırken dikkat et

• Çok teşekkürler üstad.

Biraz araştırdımda yeni sandy bridge işlemciler gayet uygun fiyatlı.

i7-2600K için yurtdışı 310$ civarı yurtiçi 366$ + KDV , K olmayan modelinden 20$ fazla yani oda 386$ + KDV civarında olur sanırım.

Bence bu performans için beklenebilir. Intelin kendi 6 çekirdekli modelini dövdüğüne göre amd'yi parçalar sanırım

Ben Upgrade için biraz bekleyim o zaman. Intelin yeni nesil işlemcisini bu fiyattan verebileceğini düşünmemiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.