Şimdi Ara

Gtx 480 tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Zotac GTX 480 ekran kartımı 2 sene 3 aydır sorunsuz, sıfır hatasız kullanıyordum. Ne olduysa windows 8'e (orjinal) geçtikten sonra oldu. Sistem 2 gün stabil çalıştı ve ardından yük altında değilken (sadece chrome açık) BSOD yedi ve her açılışta BSOD yemeye devam etti. VIDEO_TDR_FAILURE hatası. Neyse farklı anakart ve güç kaynağı ile test ettikten sonra ekran kartının sorunlu olduğunu buldum.

Zotac'ın teknik servisi Mascom'a ekran kartını bıraktım. Garanti biteli 3 ay olduğu için tamir ücretini cepten ödeyecektim haliyle. Dün de arayıp durumunu sordum. Tamir ücreti 447 $ + KDV dediler. Bunun üzerine bu fiyata sıfır kart alırım, bu nasıl bir fiyat şeklinde cevap verdim. Zaten bu söyledikleri tamir bedeli, yeni kartı bana satmalarının bedeliymiş.

Ekran kartımın memory chip'leri yanmış. Bunu yaptırmanın bir yolu yok mu? Memory chip'leri değiştirebilecek cihaza sahip bir teknik servis Türkiye'de var mı? Zotac'ın yurtdışı firmasına da sormayı düşünüyorum. Garanti bittikten 3 ay sonra ekran kartı çöpe gitti, böyle saçma iş görmedim.

• Malesef şanssız kardeşim, kart çöp olmuş. Yenisi için tamir parası deyipte para istemeside servisin adiliği.
  • ekran kartını fırınlayıp çalışabilir hale getirme yöntemi vardı bi araştır istersen tam bi bilgim yok ama işe yaradığı söyleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1ALone

ekran kartını fırınlayıp çalışabilir hale getirme yöntemi vardı bi araştır istersen tam bi bilgim yok ama işe yaradığı söyleniyor

ekran kartı fırınlama komple lehim yenilemek gibi bişeydir,
    burda işe yarayacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: echelon34

quote:

ekran kartını fırınlayıp çalışabilir hale getirme yöntemi vardı bi araştır istersen tam bi bilgim yok ama işe yaradığı söyleniyor

dediğim gibi hocam tam bi bilgim yok bi kaç yerde görmüştüm yazayım dedim teşekkürler bişey daha öğrenmik olduk

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: echelon34

quote:

dediğim gibi hocam tam bi bilgim yok bi kaç yerde görmüştüm yazayım dedim teşekkürler bişey daha öğrenmik olduk

bilgi paylaştıkça çoğalır
    zaten burda olmamızın amacıda budur

• Özel mesajda bir arkadaş Ümraniye'de Kazal bilişim'i önermişti. Bu hafta başı oraya götürdüm, dün de kartı teslim aldım.

Mascom'un dediği gibi ram'ler yanmamış, ram'ler de hatta hiçbir sorun yok. Chipset değiştiğini söylediler, o da 80 lira tuttu. Yüksek performans ekran kartları garanti süresi bittikten sonra sorun çıkarabiliyormuş. Bunun olmaması için de kasayı açıp, fanlar düzgün çalışıyor mu, fanın altındaki bakır soğutmalar çiplere tam temas ediyor mu gibi bakım gerekiyormuş. Bunları hiçbir zaman yapmamıştım, bir de uzun süreli bilgisayarı açık tutmam gerekiyor, onun da etkisi var dediler. Şimdi sorunsuz çalışıyor kart.

Sonuç itibariyle Mascom'a garanti dışı ürün götürmeyin, sorunun ne olduğunu dahi bulamıyor, uydurmaca bir sorun yazmışlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus Gtx 580 ---> 380 tl
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.