Merhaba geçenlerde arasında kaldığım 3 ekran kartından (6850-6870-gtx560) gtx560'şı büyük umutlarla aldım fakat pcde bir yavaşlama gözlemledim daha oyun performansini test etmedim fakat ne hikmetse pcye format atıp temiz bir windowstada aynı sorun oldu. Driver guncelleme ile bu sorun çözülürmu.Şu anda aldigim kart asus 560 modeli ti olmayan standart model.sistem 3.8 güz x4 965 b.edition; 2x4 gb corsair 1600, gigabyte 880 chipset anakart ve 500 w high power bunlarda sanırım dar boğaz olmaz .
Driver tabiki yükle
Bende de AMD Phenom II X4 955 QuadCore ve 2*2 gb ram le kullanıyorum tek fark benim güç kaynağı HighPower 850w güç kaynağı kullanıyorum fakat sizin güç kaynağıda rahat çalıştırabilir ki daha oyunda değil normal kullanımda sorun var diyorsunuz bu durumda güç kullanımı zaten az bu kartların ben herhangibir sorun görmedim bencehttp://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us internet sitesinden güncel yazılımı indirip bi deneyin
Ilginize teşekkür ederim son driverlari yükleyip oyun ve genel performansıni yazarım.2 gün deneyeceğim eğer olmazsa asus gtx560 direct cu modelini belki xfx 6870 ile değiştiririm..
Ya bu indirdigim en son güncelleme paketini sürekli bozuk dosya diyor sebebini bilen varmı
driver yanlış sürüm olabilir ek olarak gtx 560 hd 6870 den dağlar kadar yüksek performans verebilecek bir kart değildir.
quote:
Orijinalden alıntı: cobi
driver yanlış sürüm olabilir ek olarak gtx 560 hd 6870 den dağlar kadar yüksek performans verebilecek bir kart değildir.
Hocam daha yüksek performans için degistirmeyecegim bu kart bana sorun çıkartacak gibi.driver olayına gelince kutunun içinden çıkan driveri kurmustum nvidia kendisi uyarı verince bende son sürümü indir dedim. Olmadı daha sonrasında kendi sitesinden 500 serisi için olan versiyonu denedim yine olmadı. Ah amd/ati ah bide bu kartların driver sorunu var derler meğer amd/ati melekmis
tam nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama asusun sitesinden bir dosya yüklemen gerekiyordu sanırım,bir bak istersen bios update tarzı birşey sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: serdaronlinenet
quote:
Orijinalden alıntı: cobi
Hocam daha yüksek performans için degistirmeyecegim bu kart bana sorun çıkartacak gibi.driver olayına gelince kutunun içinden çıkan driveri kurmustum nvidia kendisi uyarı verince bende son sürümü indir dedim. Olmadı daha sonrasında kendi sitesinden 500 serisi için olan versiyonu denedim yine olmadı. Ah amd/ati ah bide bu kartların driver sorunu var derler meğer amd/ati melekmis
yok hocam gtx 560 kullanıyorum şu an son driver yüklü sorun yok
son driveri sonunda yükledim battlefield 3 de ultra grafiklerde 1920*1080 de sağa sola bakarken dikey kırılmalar yaşıyorum ama savaş sahnelerinde takılma yaşamadım- nfs run da aynı şekilde fuul detayda bir sorunla karşılaşmadım ancak 3D mark 11 testi yapmak istediğimde (basic sürümü var bende 1280*720 olarak test yapabiliyorum) testin tam ortasında grafik video 4. bölümde mavi ekran hatası verdi :( sistem boştayken asus smartdoctor gpu sıcaklığını 25 gösteriyor-BE3 oynarken bir ara oyunu durdurup baktığımda 60'şı gösteriyordu. Sanırım ısıda problem yok ancak neden mavi ekran hatası vermiş olabilir??
ekran kartından önce aynı sistemde problem yoksa sorun ekran kartından. bence servise gönder kafan rahat etsin.
gtx 570 var 280 ve 295 ikisinde de bir sorun yok son sürücüsü bf3 te performans artışı sağladı :). sisteminizde lisanlı virüs programı kullanın. sisteminiz temiz olsun :). Formatlamak için birsürü makine geliyor hepsinde virüs problemi oluyor. Herkese lisasnlı virüs programı aldırıyorum herkes 3 5 ay sonra teşekkür etmeye başlıyor.
yeni sürücüyle daha bugün 2 defa 3mark11 aldım ;oynadığım crysis 2,battlefield 3 ve metro 2033 oyunlarında da sorun yaşamadım hiç
Arkadaşlar bugün işlemcimim overclock olayını kapatıp normal haline getirerek 3d mark 11 olayına girdim. Dün akşam mavi ekran vermişti :( neyse 3dmark 11 puanı (Basic edition 1280*720)http://3dmark.com/3dm11/2854796 sizce bu değerler normalmi? ayrıca bugün b.field 3 oynarkende mavi ekran hatası verdi:(
BF3 Ultra kartı değil bir kere. En azından Single modda ultra oynarsın ama AA kapalı olarak oynarsın. Mavi ekran konusuna gelince ramleri bir test et. kartı da furmark 3dmark ile test edip skorları da buraya yaz. MSI afterburner kurup grafiğini oyundan sonra buraya ekle. GPU kullanımı, min max fps aralığı, ve sıcaklık değerlerini de görsün konuyu okuyanlar... Oyundan çıkar çıkmaz Afterburner'u sistem trayden aç ve grafik kısmını pause yapıp SS alıp buraya ekleyin derim. AfterBurner en iyi teşhis yöntemlerinden biridir. Unutmayın oyundan çıkar çıkmaz grafiği açın ve SS alın. Afterburner menüsünde f11 tuşunu Screen Capture tuşu olarak atayın. 2.1 versiyonunu kurun. Betalara gerek yok.... Örnek bir resim ekliyorum:
quote:
Orijinalden alıntı: setek01
BF3 Ultra kartı değil bir kere. En azından Single modda ultra oynarsın ama AA kapalı olarak oynarsın. Mavi ekran konusuna gelince ramleri bir test et. kartı da furmark 3dmark ile test edip skorları da buraya yaz. MSI afterburner kurup grafiğini oyundan sonra buraya ekle. GPU kullanımı, min max fps aralığı, ve sıcaklık değerlerini de görsün konuyu okuyanlar... Oyundan çıkar çıkmaz Afterburner'u sistem trayden aç ve grafik kısmını pause yapıp SS alıp buraya ekleyin derim. AfterBurner en iyi teşhis yöntemlerinden biridir. Unutmayın oyundan çıkar çıkmaz grafiği açın ve SS alın. Afterburner menüsünde f11 tuşunu Screen Capture tuşu olarak atayın. 2.1 versiyonunu kurun. Betalara gerek yok.... Örnek bir resim ekliyorum:
hocam bf3 ultra (1920*1080) de takılma yaşamıyorum single playerde ancak nfs run ultra grafiklerde oynadığımda 10 dk dan sonra mavi ekran hatası veriyor dediğiniz yöntemi yapmaya çalışacağım sonrasında bakalım ne olacak
500 w gözüküyor olsa da verimi düşükse eğer misal % 65 le çalışıyorsa sıkıntı çıkarabilir. ekran kartı sadece 160 w enerji harcıyor. Hatta kartı yakma ihtimalinin bile olduğunu düşünüyorum. Uzman değilim pek anladığımı da söylenemez ama tavsiye olarak bakabilirsin. umarım sorunun kısa sürede çözülür.
quote:
quote:
hocam bf3 ultra (1920*1080) de takılma yaşamıyorum single playerde ancak nfs run ultra grafiklerde oynadığımda 10 dk dan sonra mavi ekran hatası veriyor dediğiniz yöntemi yapmaya çalışacağım sonrasında bakalım ne olacak
Mavi ekran hatası alıyorsanız yüzde 90 problem donanımsaldır.
mavi ekran sorunlu ramlerden kaynaklanır genelde
quote:
quote:
Ramlarle alakalı bir mavi ekran olabilir...ramlari test edin