Şimdi Ara

GTX 560 YANINA EKRAN KARTI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Şuanda NVidia GTX 560 model ekran kartı kullanıyorum. Bilgisayarımı toplayalı üzerinden yıllar geçti fakat değiştirmekte istemiyorum sadece ssd harddisk ve ram ekledim şu ana kadar. Genel olarak sistemim şu şekilde;
    İşlemci: İntel i5 2500K CPU 3.3 GHZ 4CPU
    RAM: 16 GB RAM
    Ekran Kartı:NVIDIA GeFORCE GTX 560 1GB
    Ana Kart: ASUSTek P8P67 Pro rev 1.xx

Soruma gelecek olursak, ekran kartı almak istiyorum fakat istediğim kalitedeki kartların fiyatları gerçekten çok yüksek. Fakat genel bir araştırma yağtığımda GTX 1050TI modeli benimkinden çok üstün olmasada hem bütçeyi düşünen hemde performans kartı. ama bit değeri benim kartımdan düşük. Ben GTX 1050TI alıp şuanda kullandığım ekran kartının yanına takarak kullanabilir miyim ? Ekstra performans alabilir miyim bu durumda ?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Gtx 560 ile 1050 ti arasında baya fark var hocam. Sorunuza gelirsek hayır kullanamassınız. Sli için 2 adet aynı kart olması lazım yani sli yapabilmek için yanına bir 560 daha almanız gerekir. 1050 ti alabilirsiniz gayet güzel karttır.
  • dostum 2. bir 560 çok gereksiz ve performans olarak fazla bir getirisi olmaz. 1050 ti yada 470 verdiğiniz paraya ve performans farkına değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soporo

Gtx 560 ile 1050 ti arasında baya fark var hocam. Sorunuza gelirsek hayır kullanamassınız. Sli için 2 adet aynı kart olması lazım yani sli yapabilmek için yanına bir 560 daha almanız gerekir. 1050 ti alabilirsiniz gayet güzel karttır.

Aklımda şu soru var. GTX 560 256bit iken 1050TI 128 bit bu sebeple bir kaç kişiden almamam gerektiğine dair yorumlar aldım. Karşılaştırma yaparsak eğer 1050TI almak ne kadar artı sağlar ve değer mi?
  • DDEVILL D kullanıcısına yanıt
    kendin incelehttps://www.youtube.com/watch?v=VZ8OgPn-r-I

Bit değerinide bu kadar takma dostum.
    dostum şimdi sana aradaki farkları uzun uzun yazmam ama 3000 cc 90 model bmv ile 1600 cc 2017 bmv eşit mi sence ? arada teknoloji farkı var. Netten biraz araştırma yaparsan istediğin bilgileri çok rahat bulabilirsin.
  • quote:

kendin incelehttps://www.youtube.com/watch?v=VZ8OgPn-r-I

Bit değerinide bu kadar takma dostum.

Şu şekilde sorumu değiştireyim öyleyse. GTX 560 da 2 adet DVI girişi bulunmakta ve 2 monitör ile çalışıyorum. GTX 1050 TI alırsam bir monitörü DVI dan bağlarken diğeri HDMI üzerinden bağlanacak. İkisinide DVI dan kullanmak için GTX 1050TI yanında GTX 560 ekran kartının takılı olması bunu sağlar mı ?@katanaone @soporo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam eger meraktaysan işlmeciini ve istedigin ekran kartını int e yaz cıkan sonuçlara bak arkadaş 4.nesil i5 ile 1050 ti olan videoyu atmış önemliolan senin işlemciye 1050 ti iyi gidermi
    https://www.youtube.com/watch?v=whlLS0zKq5w
    1050ti low profile ekran kartı kullanmış bu arkadaş https://www.youtube.com/watch?v=aeDS7yWyXF4https://www.youtube.com/watch?v=uiY4qx9lHbwhttps://www.youtube.com/watch?v=Fl6zx8JECCs

bunlar low profile mi bilmiyom üsteki low profile

@DDEVILL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 10 Mart 2017; 12:34:12 >

• Dostum o kartları aynı anda takamassın. Hdmi to dvi dönüştürücüsü alarak kullanabilirsin 2 adet ekranıda birine dvi takarsın diğerini hdmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu tür yorumları yapanların donanım bilgisi 2010 yılı öncesinden kalmış. Bit değeri düşük olduğu halde daha yüksek performans verebiliyor bunun nedeni ise sıkıştırma teknolojileri kullanılmış olması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Son olarak şunuda sormak isterim. GTX 1050TI sizce almalı mıyım veya yerine düşünebileceğim başka bir öneriniz var mıdır bu bütçe aralığını aşmadan ? 1060, 960 vs veya Geforce dışında gibi.
    Birde karta baktığımda gerçekten ufak duruyor. Sanki benim 560 daha heybetli
  • hocam 800 tl iyi 1050 ti lar degermi degger çünkü ikinci el 4gb 970 ler o paralara gidiyor
    Rica ederim. GTX 1050 Ti 4GB iyi bir seçim olur, amd tarafında önerebileceğim rx470 var. Üretim teknolojileri geliştikçe daha küçük alana daha çok performanslı gpu'lar yapabiliyorlar. Sizdeki gtx560 40nm ile üretilmiş bir kart, bunlar 14nm ile üretilmiş. Üretici açısından üretim maliyetini düşürüyor ve çektiği gücü azaltıp daha serin çalışmasını sağlıyor nanometrenin düşmesi, daha küçük alanda daha çok iş de yapılabiliyor.

Eğer güç kaynağınız yeterliyse(550w-600w+) ve nvidia kart alırsanız gtx560'ı yeni kartın yanına takıp physx destekli oyunlarda physx kartı olarak kullanabilirsiniz. Ama güç kaynağı yetersizse de çok önemli bir şey değil.
    Bak usta öncelikle sen ne yapıcağından bizlere bahsetmedin. Bu kartı oyun oynamak içinmi istiyorsun ? Eğer oyun oynucaksan arasındaki perfornmans farkı çok fazla var ama yok, ben oyun oynamıcam nette gezinirim felan diceksen değiştirmene gerek yok.
  • quote:

Bak usta öncelikle sen ne yapıcağından bizlere bahsetmedin. Bu kartı oyun oynamak içinmi istiyorsun ? Eğer oyun oynucaksan arasındaki perfornmans farkı çok fazla var ama yok, ben oyun oynamıcam nette gezinirim felan diceksen değiştirmene gerek yok.

Mesleğim gereği çizim yapıyorum hem orada rahatlık açısından hemde oyun performansı için.
    EDIT;
    Bu arada GTX 1060 modeline baktım evet biraz fiyat farkı var ama alabileceğim seviyede. Fiyat performans açısından değerlendirirsek GTX 1050TI yerine GTX 1060 alınır mı sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DDEVILL -- 11 Mart 2017; 1:17:55 >
    Eğer bütçen varsa Rx 480 yada gtx 1060 öneririm tabiki. Bu 2 kart gayet güzeldir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.