Şimdi Ara

GTX 660 TI'nin Ağustos ortasında tanıtılması bekleniyor. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
4.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tanınmış donanım haber sızdırıcısı, Çinli forum üyesi PHK, bir kez daha beklenen GeForce GTX 660 olarak bilinen 3. GK104 çipsetli, Kepler tabanlı ekran kartınına dair bir dikkat çekici bir ön bilgi gönderdi.
    Net bir şekilde, bu defa örtüsü kaldırılan durum GTX 660 SE olarak bilinen 3. Bir tip GTX 660’ın çıkarılma ihtimaline ilişkin.

Daha önce PHK ve Fudzilla sitesi GTX 660 TI modeli ile GTX 660’ın kendisinin çıkacağını doğrulamışlardı, her nasılsa “SE” versiyonu iddialara göre GTX 660’dan daha hızlı olacak.
    Anlaşılan, Nvidia 300$ ve altı tüm piyasanın isteklerini GTX 660’sı ile sağlamayı planlıyor. Bu durumda, TI versiyonu 299$’dan, SE 249$’dan ve düz GTX 660 ise 199$’dan satılacakmış gibi görünüyor.

Kaynak:http://wccftech.com/nvidia-working-geforce-gtx-660-se-graphics-card/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıfır desibel -- 3 Temmuz 2012; 11:18:43 >

• nvidia bu segmenti karıştırdı, Tİ ler SE ler havada uçuşuyor

• Bu haber öncekilerden de saçma geldi bana.. 1.si SE (second Edition) bilgidiğim kadarıyla her zaman, özellikleri kırpılmış ucuzlatılmış versiyonlar için kullanıldı bu güne kadar.
    2. Daha GTX 660 çıkıp piyasada eskimeden neden "SE" versiyonunu çıkarsınlar..

Belkide şöyle çıkaracaklar GTX 660 TI, GTX 660 ve en düşük model olarak GTX 660 SE.
  • Önce bir GTX660'ı görelim, sonra SE modelini de görürüz. 106 gpu'sunun verimlilik oranı nedir bilmiyorum ama yüksek verimlilikle geleceği kesin gibi bir şey. Zira GK106 oldukça küçük bir gpu olacak. Bu gpu'nun kırpılmış modeli için baya bekleriz sanıyorum.

Bir de GK104 gpu'sunun kırpılmışı gibi bir ifade geçmiş. Bu gpu zaten GTX680'e ve kırpılmış hali GTX670'e güç veriyor. Daha da kırpılmışı için ben GTX660 TI olabilir diyorum. Bunu daha da kırpacak halleri yok. O nedenle de GTX660, GK106 gpu'su ile ve bunun kırpılmışı da GTX660 SE şeklinde gelecektir büyük ihtimalle.

İşin kötü tarafı ise GK106 gpu'su veya GTX660 gibi bir kart hakkında hâlâ sağlam söylentiler yok, fazla konuşan yok. Bu da yakın zamanda bu kartın çıkmayacağını gösteriyor bize.
  • 560 ti ye oc yapıp gtx 660 diye satarlarsa şaşmayın...
  • GTX 660 da bir cikmadi gitti yahu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkn13

560 ti ye oc yapıp gtx 660 diye satarlarsa şaşmayın...

Nvidia'nın şuan öyle bir lüksü yok.
  • Sizce kart lanse edildikten ne kadar sonra Türkiyede stoklara girer? 3-4 hafta?
  • şu an stoklarda bol miktarda GTX570 bulunduğundan Nvidia gtx660 ların duyurulmasını Ağustosa kadar erteledi deniliyor.
  • Bugün verilen haberde konu edilen kartın GTX670 SE modeli olduğu söyleniyor. Mantıklı. Ancak ben böyle bir şey beklemiyorum. Zira aynı haberde GTX660 TI'da da GK104 gpu'sunun kullanılacağı belirtilmiş. Ayrıntı olarak GTX670 SE'nin 6 SMX'li, GTX660 SE'nin ise 5 SMX'li olacağından söz edilmiş. GK104 gpu'su o kadar kırpılacak bir gpu değil. Adamlar verimliliği yükseltebilmek için bu gpu'yu doğrudan 2. revizyona kadar beklettiler. Yani GF104/114'ten bile daha verimli diyebiliriz. Bu nedenle 8 SMX'in 3'ünü kırparak kart yapmak gibi bir durum olacağını sanmam. Daha önce de demiştim, 5 SMX'li kart yapana kadar 4 SMX'li yüksek saat hızlı kart yaparlar, bol miktarda üretip satarlar. O nedenle bana göre 5 SMX'li bir GK104 yalandır.

Beklentim hâlâ aynı:

GTX660 TI ----- 6 SMX - GK104

GTX660 -------- 4 SMX - GK106

Haberde geçtiği gibi 6 SMX'li GK104 gpu'sunu kullanan kart GTX670 SE olarak da gelebilir ama ben GTX670 gibi üst seviye bir ismi heder edeceklerini sanmam. O nedenle daha önce olduğu gibi üst seviye kartlarda kullanılan gpu'yu kırparak orta seviye isimle satmak işe yarayabilir.

• 3DCenter.org' un haberine göre AMD Radeon 8000 serisine HD 8970 ( 7970 GHZ edition'dan %40 hızlı)
    ve HD 8870 (7870'den %20 hızlı) olacakmış. HD 8850 den bahsedilmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıfır desibel

3DCenter.org' un haberine göre AMD Radeon 8000 serisine HD 8970 ( 7970 GHZ edition'dan %40 hızlı)
    ve HD 8870 (7870'den %20 hızlı) olacakmış. HD 8850 den bahsedilmiyor..

Hmm, bu yüzdeler doğru çıkarsa nvidia'dan cevap olarak GK110'nu görebiliriz...
  • 8000 serisinin çıkmasına daha bir süre var zaten.. Hemen gelmeyecek..
    Çıktığında ise NVIDIA HD 8970'a hemen cevap veremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıfır desibel -- 4 Temmuz 2012; 13:05:56 >
  • GTX 660 ''S**tir ET'' versiyonu
  • 9800 gibi başladılar bu kartada eziyetler çektirmeye SE-TI bilmem cart curt adam akıllı cıkartsalar ölürler zaten @Hümiyettin hocam sizin yorumda tam yerinde olmuş
  • quote:

5 SMX'li kart yapana kadar 4 SMX'li yüksek saat hızlı kart yaparlar, bol miktarda üretip satarlar. O nedenle bana göre 5 SMX'li bir GK104 yalandır.

Bana da bu mantıklı geliyor.. neden GK104 üstüne yapıp üretim maliyetini artırsın.. bu kadar kırptıktan sonra..

AMD f/p kartı 7850 ile aldı orta seviye pazarını aldı götürdü zaten helal olsun..

işlemci sektöründeyse, ürün satamaz duruma geliyor adamalar, Intelin Pentium G serisi ve i3 2100-2120 işlemcileri AMD'nin düşük-orta seviyedeki f/p üstünlüğüne nokta koydu (eneji verimliliğinde resmen ezdi)
  • Kit guru'nun haberine göre NVIDIA yeni kartları piyasaya sürmeden elinde kalan çok fazla GTX 570'i büyük indirime piyasaya sürüyor.

Aşağıdaki ingiliz sitesinde Palit GTX 570 175£'den (500 Lira) sipariş alınmaya başlanmış.

http://www.scan.co.uk/products/1280mb-palit-gtx-570-40nm-3800mhz-gddr5-gpu-732mhz-shader-1464mhz-480-cores-dp-dl-dvi-hdmi-plusfree-?utm_source=google+shopping&utm_medium=google+shopping

kartın performansı iyi ancak, 1280 MB olması ve modeline göre 200-230 watt çekmesi GTX 570'i çok cazip kılmıyor.

Bakalım Ülkemize de gelecek mi bu ucuz GTX 570'lerden.

• Şu müneccimlik haberlerinden hâlâ sıkılmadınız mı arkadaşlar!
    Ne diye bu kadar kafa yoruyorsunuz ki bu işe, anlamıyorum vallahi sizi. Resmi açıklama geldiğinde, zaten herşey ortaya çıkacak. Ne diye durduğunuz yerde patinaj çekip, kendinize eziyet ediyorsunuz ki?
  • Bence konusmak icin daha cok erken ve gtx 670 performansina gore fiyati uygun heleki ozel modelleri cok iyi cozumler olmus bence bu kartinda 6 smx olmasi tartistigimiz performanstaki arttirimi saglayacagi ve hict dusuk bur kart olmayacak yonundeki tartismalara isik tutmus durumda umarim oyle olur ve beklenilenden iyi girer bu bir olasilik suanda.Eger gtx 670 alamayacaksaniz brkleyin ama daha belli degil ki grx 670 performansina gire heleki yurtdisinda 900 tl oldugunu dusunursek top modeli cok iyi fiyat.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.