Şimdi Ara

GTX 660 TI'nin Ağustos ortasında tanıtılması bekleniyor. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
4.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Legend3017

quote:

Orijinalden alıntı: FRoGKaTa

quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Nvidia'cı olarak bilinmekteyim. Hatta bunu da inkar etmiyorum ama 6870 ve 6950'den de memnun kaldım. Kısmet olursa 7850CF denemeyi istiyorum.
    6950CF aşırı güç çeken ve ısınan bir yapıya sahip olduğu için denemeyi hiç düşünmedim ama 7850CF niyetim var.

Ben şimdi bir 7850 alıp sonra bir 7850 ve iki monitör daha alarak hoş bir eyefinity sistem kurmayı düşünüyorum. Güzel olurmu sizce? Aslında gw2 league of legends gibi çok güç gerektirmeyen oyunlar oynayacağım genelde ama 3 monitörde high ayarlarda bf3 oynamak gibi kötü bir niyetim var. İki 7850'yi de 1250 mhz çalıştırsam böyle birşey olabilirmi sizce?

league of legends

Ekle birlikte oynayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: sıfır desibel

Son söylentiler şöyle:

GTX 660 7950'nin %3-5 ilerisinde, GTX 670'İN %13 gerisinde olacak.. Kart GTX 670'in %75 fiyatında (300 dolar + KDV gibi) olacak..
    Sadece 100 Watt TDP'ye sahip olacağı söyleniyor..

(Pek çok internet sitesinde 25 haziran itibariyle bu bilgi yer aldı.)

Sizce mümkün mü? 100 Watt TDP imkansız gibi görünüyor..( 670: 170 watt, 680: 195 watt'dı sanırım.)

Böyle bir haber görmedim. Ayrıca şunu baştan söyleyeyim, GTX670'in %13 gerisinde olacak gibi kesin bir ifade kullanılması büyük ihtimalle yanlış olduğunu gösterir. Fark bu kadar net söylenemez ki.

Ayrıca 4 SMX'li GK106 gpu'sundan böyle bir başarı bekleyemem şahsen; tabi SMX yapısında bir değişiklik yoksa. Böyle bir şeyin olması demek GTX680'in yarı gücündeki kartın GTX680 performansının %75'ini vermesi demektir. Zannetmem. Olmayacak bir şey mi? Değil, olabilir. Hatta salt işlem gücü GTX680'in %25 gerisinde olan GTX670'in pratikte GTX680'den %10-15 kadar düşük performans gösterdiğini düşünürsek (saat hızları eşitlendiğinde bu fark %5'e kadar gerileyip neredeyse aynı performansı gösteriyor [yani 7 SMX ile 8 SMX arasında pek bir fark yok), yüksek saat hızları ile sunulması muhtemel GTX660'ın düşük sayıdaki birim ile yine yüksek performans göstermesi beklenebilir.

Yine de ben böyle bir şey beklemiyorum. Bana göre 4 SMX'li GK106 gpu'sunun göstereceği performans HD7800'lerin arasıdır. HD7870'e biraz daha yakın olabilir. Ama HD7950 benzeri, hatta onu geride bırakan bir performans olacağını sanmam. Olursa zaten affetmem.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nvidia'cı olarak bilinmekteyim. Hatta bunu da inkar etmiyorum ama 6870 ve 6950'den de memnun kaldım. Kısmet olursa 7850CF denemeyi istiyorum.
    6950CF aşırı güç çeken ve ısınan bir yapıya sahip olduğu için denemeyi hiç düşünmedim ama 7850CF niyetim var.

Ben şimdi bir 7850 alıp sonra bir 7850 ve iki monitör daha alarak hoş bir eyefinity sistem kurmayı düşünüyorum. Güzel olurmu sizce? Aslında gw2 league of legends gibi çok güç gerektirmeyen oyunlar oynayacağım genelde ama 3 monitörde high ayarlarda bf3 oynamak gibi kötü bir niyetim var. İki 7850'yi de 1250 mhz çalıştırsam böyle birşey olabilirmi sizce?

league of legends

Ekle birlikte oynayalım

ben 5 aydır oynayamıyorum bilgisayar bozuldu yeni sistem toplayınca ilk işim bu oynu kurmak eklerim seni o zaman akarız beraber

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

league of legends

Ekle birlikte oynayalım

ben 5 aydır oynayamıyorum bilgisayar bozuldu yeni sistem toplayınca ilk işim bu oynu kurmak eklerim seni o zaman akarız beraber

Benim bir yıldır bilgisayarım yok kardeşim yattığında ounun bilgisayarından oynuyordum arada yarın kasa gelicek sistemi toplayacağım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

league of legends

Ekle birlikte oynayalım

Benim bir yıldır bilgisayarım yok kardeşim yattığında ounun bilgisayarından oynuyordum arada yarın kasa gelicek sistemi toplayacağım

darısı benim başıma artık

• quote:

Orijinalden alıntı: LoRd1N

İnşallah saçma sapan versionları çıkmaz tek prototip olur. 460 ve 560Ti ın diğer versiyonları tam bir fiyaskoydu. Yok SE miş yok SE v2 imiş. 560Ti'ında 560 ve 560Ti 448core lu modelleri çıkmıştı. Ayrıca aşağıdaki link de insana bu bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor:

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-460/specifications

İllaki olacaktır. Orta sınıf kartlarda bu durum hep olmuştur, olmaya da devam edecektir. garibim 9600gt'yi de maymuna çevirmişlerdi.

Bu tip kartlarda en iyisi çıktıktan uzun süre geçmeden almaktır. Yoksa ilan farklı ürün farklı olabiliyor. Bir sürü hikaye çıkıyor ondan sonra. Bizzat yaşadığım tatsız tecrübeler var. Satıcılar ne sattıklarını adam gibi bilmedikleri için her zaman orjinali almak iyidir.

• NVIDIA'nın grafik test departmanına ulaşım imkanı olduğu iddia edilen Çinli bir forum üyesine göre kart uzunluk olarak çok kısaymış, performansa gelince HD 7950'den %3-5 daha hızlı ve GTX 670' in 87% performansını yakalıyormuş.

kaynak:http://wccftech.com/details-nvidias-gtx-660-shorter-pcb-299-usd-price-tag/
  • Expreview forumu (pek çok sızan bilginin kaynağı) tarafından GTX 660'ın daha önce beklenen 768 yerine 1,152 shader'a, 192-bit veriyoluna ve 100 W TDP'ye sahip olacağı rapor edildi.

http://www.overclock.net/t/1274266/n3d-rumor-new-details-about-the-gtx-660-would-have-more-shaders adresinden çevrilmiştir.

yorumunu M@U ya bırakıyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıfır desibel -- 28 Haziran 2012; 10:08:43 >
  • 192 bit veri yolu yapıyorlar ortada p.ç gibi kalıyor yap şunu 256
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıfır desibel

Expreview forumu, pek çok sızan bilginin kaynağı" GTX 660'ın daha önce beklenen 768 yerine 1,152 shader'a, 192-bit veriyoluna ve 100 W TDP'ye sahip olacağı rapor edildi.

http://www.overclock.net/t/1274266/n3d-rumor-new-details-about-the-gtx-660-would-have-more-shaders adresinden çevrilmiştir.

yorumunu M@U ya bırakıyoruz..

Ben de biraz önce gördüm kaynağı. Açıkcası çok beklediğim bir şey değil. OBR Hardware bu haberi doğrulamadıkça da inanmam. Yani son ana kadar bu bilgilerin doğru olduğundan emin olacağımı sanmıyorum. Zira uyumsuz görünüyor. Öncelikle elimizde GK104 gpu'suna bakmamız lazım ve baktığımızda 100w'lık gpu değil, 180w'lık bir gpu görüyoruz. Bu gpu'nun 100w TPD değeri ile çalışması için ciddi kısıntılar gerek. En azından haberde geçen çalışır durumdaki 6 SMX yapısından daha düşük bir yapı gerekir. Bu da GK104'ün anlamsızlaşması olur. Yani büyük yapıdaki GK104'ün 3 SMX'i kapatıp gpu başına düşen kârı düşürmek yerine, 4 SMX'li ve küçük yapıdaki GK106'ya basarsın saat hızını, oldu bitti. Daha fazla kâr edersin en azından.

Nvidia'nın 6 SMX'li GK104'ü bir şekilde sunacağı kesin. Yani GK104'ün suyunun suyunu çıkaracaktır muhakkak. Zira şuana kadar Nvidia'nın yaptığı en başarılı oyuncu gpu'su olarak görünüyor kendisi. Bu durumda GTX660 TI gibi bir şey beklemek mantık dışı olmaz. Zaten daha önceden de yapılan bir şey bu. Böyle bir durumda GTX660 TI'ın HD7950 seviyesinde hatta onu hafif geride bırakan bir performans göstermesi normal. Ayrıca bu gpu'ya gerekecek bellek bant genişliği de düşük olacaktır. Ancak benim düşüncem, gpu'da bellek denetleyiciler sıkıntı oluşturmaz ise kart 256 bit olmaya devam eder. Böylece üretilen gpu'yu kırpıp yüksek hızda bellek kullanmak yerine, elde olan tutularak bellek hızı düşük tutulabilir ki bu durum maliyet avantajı sağlar.

Son olarak böyle bir kartın 100w TDP ile gelmesinin hemen hemen imkansız olması. HD7950 kırpılmış ve saat hızı zorlanmamış hali ile HD7970'ten daha başarılı bir w/p tablosu çiziyor. Bu durum kırpılmış GK104 için de geçerli olur sanıyorum. Zira GK104 cidden verimli bir gpu. Ancak HD7950 seviyesinde performansı 100w ile sağlamanın henüz çok gerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Bu durum için 20-22 nm üretim sürecini beklememiz gerekecektir sanıyorum. Benim tahminim 6 SMX'li GK104 gpu'sunu kullacak bir kartın TDP değerinin 150w seviyesinde olması yönünde. Belki biraz daha az. Ama daha ötesini beklemek biraz uçuk olur.

GK106 büyük ihtimalle 100w TDP değeri ile gelebilir ancak o da HD7870 ile yarışabilirse dua etmek gerek diye düşünüyorum. Ne kadar ekmek o kadar köfte yani.

@meposion

Bahsettiğiniz hadise çok önemli değil. Önemli olan toplam bellek bant genişliğidir. Eğer 192 bit bellek veri yolu 1,5 GB bellek kullanılmasına yol açar diye düşünüyorsanız, o konuda da sıkıntınız olmasın, 2 GB bellek kullanılabilir. Zaten 1,5 bellek, GTX580 seviyesinde performans sunan Kepler mimarili bir kart için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

• gtx 660 670in %13 gerisinde olabilirse gtx 660ti nasıl birşey olcak acaba
  • quote:

gtx 660 670in %13 gerisinde olabilirse gtx 660ti nasıl birşey olcak acaba

Zaten böyle bir şey olursa o kartın adı GTX660 TI olur. Yani orta sınıftaki üst model olur.
  • NVIDIA'nın yüksek ram'e sahip özel versiyonlarına baktığımızda fazla fiyat farkı olmadığını görüyoruz.. ısrarla ram konusunda neden cimrilik yaptıklarını anlamıyorum.,

Bugün için gereksiz olsa bile kartın raminin yüksek olmasını isterim ki yarın sıkıntı çekmeyeceğimi bileyim.
  • GK106'nın zar alanı açıklandı mı? Yalnızca tahmini 210mm^2 gibi bir şeyden bahsediliyor ancak hiçbir kesinliği yok.

Tamamı 4 SMX'ten oluşan bir gpu'nun bu kadar olacağını sanmıyorum şahsen. Beklentim 175mm^2 gibi bir alan. Pitcairn'den daha küçük olacağı kesin. Gerçi Pitcairn'in de 212mm^2 olduğuna dair şüphelerim var ama o gpu zaten başlıbaşına muğlaklık abidesi. Bakalım GK106 nasıl olacak...

Buarada Videocardz, Fudzilla'ya dayandırdığı habere göre GTX660, 6 SMX'li GK104 gpu'su ile gelecekmiş. İşin ilginci haberde HD7950'den %5 hızlı değil, yavaş olacağı söylenmiş. Hadi buyrun bakalım. Açıkcası GK104 gpu'lu bir karttan daha iyisi beklenir. %5 hızlı olması mesela. Ama habere konu olan gpu GK106 ise o zaman bu durum daha anlaşılır olur.

Diğer taraftan 3dcenter da benim söylediğim gibi GK104 ile GTX660 TI'ın, GK106 ile GTX660'ın geleceğini söylüyor. GK106 için tahmin edilen zar alanı da 10mm^2 küçülmüş. Tahminen kart çıkana kadar dediğime gelecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

GK106'nın zar alanı açıklandı mı? Yalnızca tahmini 210mm^2 gibi bir şeyden bahsediliyor ancak hiçbir kesinliği yok.

Tamamı 4 SMX'ten oluşan bir gpu'nun bu kadar olacağını sanmıyorum şahsen. Beklentim 175mm^2 gibi bir alan. Pitcairn'den daha küçük olacağı kesin. Gerçi Pitcairn'in de 212mm^2 olduğuna dair şüphelerim var ama o gpu zaten başlıbaşına muğlaklık abidesi. Bakalım GK106 nasıl olacak...

Buarada Videocardz, Fudzilla'ya dayandırdığı habere göre GTX660, 6 SMX'li GK104 gpu'su ile gelecekmiş. İşin ilginci haberde HD7950'den %5 hızlı değil, yavaş olacağı söylenmiş. Hadi buyrun bakalım. Açıkcası GK104 gpu'lu bir karttan daha iyisi beklenir. %5 hızlı olması mesela. Ama habere konu olan gpu GK106 ise o zaman bu durum daha anlaşılır olur.

Diğer taraftan 3dcenter da benim söylediğim gibi GK104 ile GTX660 TI'ın, GK106 ile GTX660'ın geleceğini söylüyor. GK106 için tahmin edilen zar alanı da 10mm^2 küçülmüş. Tahminen kart çıkana kadar dediğime gelecekler.

gtx 660ti nin 2gb çıkma olasılığı varmı acaba bazı sitelerde 1.5gb bazı sitelerde 2gb gözüküyor hangisine güvencem bilemedim 1.5 gb çıkcaksa beklemeye değmez az daha para verip gtx 670 alırım daha iyi

• M@U hocamın yorumu üzerine tahminimce GTX460 gibi olucak bu GTX660 ama shader sayıları farklı olucak. GTX660 GK 106 4 smx 192 bit 1.5GB bellek,GTX660Ti GK104 6 smx 256 bit 2GB bellek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fudzilla sitesinin elde ettiği bilgiye göre kart Temmuz ayı içerisinde çıkarılacak,

diğer kaynaklara göre ise farklı özelliklerdeki GTX 660 varyantları 200,250 ve 300$ (Tİ) seviyelerinden satılması bekleniyor.

kaynak:http://www.fudzilla.com/home/item/27685-geforce-gtx-660-desktop-coming-in-july
  • vatanda tüm ürünlerde %25 var,

ASUS HD7850 DirectCU II GDRR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı 541 TL , fiyat süper. 1150 mhz' e çıkabilen bir ekran kartı..

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kartı/asus-hd7850-dc2-2gd5-hd7850-directcu-ii-gdrr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61113
  • OBR Hardware, Fudzilla'nın haberini de yalanlıyor. Allah belanı versin Nvidia, kaç yıl sonra çıkaracan kartı!!

http://www.obr-hardware.com/2012/06/geforce-gtx-60-wil-not-be-launched-in.html
  • zaten bu kart 670olarak cikacakti aslinda valla eger oyleyse bi soylentide benden: nvidia 3numarali kartiyla(oc) 7970i vurabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.