Şimdi Ara

GTX 870 ve 880 Kasım ayında gelecekmiş! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuyla direk alakalı konular buldum:http://forum.donanimhaber.com/m_56683591/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_58294083/tm.htm

sizler için bir özet sunayım, yıl olmuş 2014 hala aynı muhabbet

GTX 870 ve 880 Kasım ayında gelecekmiş!

edit:
    değişen şey, o yıllarda amd'nin 7970'ini ne kadar geçecek diye insanlar merak ediyordu şimdi 780ti'yi ne kadar geçecek diye merak ediliyor (gerçi 880'i 780ti'ye yedirmeyenler de var) malesef geçen 2 yılda amd yarışta iyice geriye düşmüş. ayrıca o yıllarda 2 bin tl piyasaya giriş fiyatı için muhaha.gif koyulurken şimdi dolar kurunun da etkisiyle 880 için 2 bin tl iyimser bir tahmin olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 19 Temmuz 2014; 0:59:33 >

• En kötü ihtimalle:

870, 780 Ti ayarı olur.
    880, 780 Ti'a %20 gibi bir üstünlük kurabilir (belki fark değişken olur[abartı bir örnekle: 660 Ti - 580 gibi], ama mantıken bariz üstünlük kurması gerekir.)

Maxwell'da, bellek band genişliği ihtiyacını azaltacak düzenlemeler(önbellek artışı gibi) yapıldığı için, çok fazla takılmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Temmuz 2014; 1:07:14 >
  • Beyler EVGA 780ti alma asamasindayim ne diyorsunz ? Maxwell i bekleme modundaydim dune kadar lakin mevcut kartlardan max 15 20 oraninda hizli olma ihtimali, hala GK104 chipini kullanacak olmasi, hala 256bit te kalacak olmasi kafami attirdi acikcasi. 880 ciktiginda 780ti den cok da farki olmazsa 780ti nin fiyati artacak kaanatindeyim, tipki mining frenzy doneminde kartlarin fiyati ucusa gectigi icin.

Karti attim alisveris arabasina "order now" butonuna basmak kaldi Ama cimri adamim hala emin degilim maxwell konusunda...

Siz ne dersiniz ? Tamam mi deyim devam mi deyim ?
  • GTX 880 belirtilen özelliklerde gelirse, 780 Ti'a üstünlük kuracağını hiç sanmıyorum, ama çıkınca göreceğiz. Kepler mimarisindeki GK104'ün başarısının aynısı olmaz bu sefer, Fermi mimarisi oldukça farklıydı çünkü. Ben GTX 880'den performans olarak hız aşırtmalı 780 seviyesinde bir kart bekliyorum, GM210 çıktığında ise tek GPU'da TITAN Z'ye yakın seviyeye gelinebilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Temmuz 2014; 14:37:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Ben GTX 880'in belirtilen özelliklerle gelirse, 780 Ti'a üstünlük kuracağını hiç sanmıyorum, ama çıkınca göreceğiz. Kepler mimarisindeki GK104'ün başarısının aynısı olmaz bu sefer, Fermi mimarisi oldukça farklıydı çünkü. Ben GTX 880'den performans olarak hız aşırtmalı 780 seviyesinde bir kart bekliyorum, GM210 çıktığında ise tek GPU'da TITAN Z'ye yakın seviyeye gelinebilecek.

Degisen bir sey olmayacak o zaman, evga kendisinden hiz asirtmali zaten, su altina sokup oc yi bastimmi 880e kadar tutacak teoride dogrumudur hocam ?

Amele gibi yil sonunu beklemeye luzum yok oyleyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: REV0

quote:

Ben GTX 880'in belirtilen özelliklerle gelirse, 780 Ti'a üstünlük kuracağını hiç sanmıyorum, ama çıkınca göreceğiz. Kepler mimarisindeki GK104'ün başarısının aynısı olmaz bu sefer, Fermi mimarisi oldukça farklıydı çünkü. Ben GTX 880'den performans olarak hız aşırtmalı 780 seviyesinde bir kart bekliyorum, GM210 çıktığında ise tek GPU'da TITAN Z'ye yakın seviyeye gelinebilecek.

Degisen bir sey olmayacak o zaman, evga kendisinden hiz asirtmali zaten, su altina sokup oc yi bastimmi 880e kadar tutacak teoride dogrumudur hocam ?

GTX 780 Ti alıcaksanız o da gereksiz bence, en kötü GTX 780 1.2 ghz boost hızında çalışabiliyor, arada 600 TL gibi ciddi bir rakam var yine de para sizin. Yıl sonunda GTX 800 serisi gelse bile 28 nm olacaktır, yani P/W anlamında da boşuna yenilik beklemeyin. Fazladan 1 gb belleği olsun diyorsanız 20 nm olanları bekleyin, DirectX 12 de bir avantaj olmayacak, Fermi 400 serisinden itibaren hepsi destekleyecek çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Temmuz 2014; 13:35:28 >

• 28nm olacaksa daha erkenede alabilirler.Yani eylul ekim ayindada cikabilir.Zaten elinde ekran karti olanlar 20nm lik gercek yeni nesil kartlari bekleyecekler ki sanirim onlarida 2015 sonbaharda gorebilecegiz.Belkide 2015 dekiler yine 28nm olanlarin 20nm versiyonu olabilirler ki su durumda gercek yeni nesil 20nm ekran kartlarini 2016 yilinda gorebiliriz.
  • Ağustos-Eylül gibi anca sistem yenileyeceğim. x79 soket ve titan black almak istiyorum. Tek kartta en yüksek vram ve cuda lazım bana, 3d modelleme ve render alıyorum. Gtx 780'in 6gb versiyonu çıkınca çok heycanlanmıştım, ama titan'a değişemedim, hala bekliyorum.

Şimdi o kadar bekledikten sonra alırım bir ay sonra 880Ti çıkar kafayı yerim. 8gb vram istiyorum, Titan Black gibi özel isimli bir kart çıkar mı 800 serisinin sonlarına doğru ? 8gb vram yanında kaç cuda ile gelir ? Sizce çıksa bile rop ve tmu değerleri olarak çok bir fark olur mu ? Titan black alıp geçeyim mi bekliyim mi karar veremiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: REV0

quote:

GTX 780 Ti alıcaksanız o da gereksiz bence, en kötü GTX 780 1.2 ghz boost hızında çalışabiliyor, arada 600 TL gibi ciddi bir rakam var yine de para sizin. Yıl sonunda GTX 800 serisi gelse bile 28 nm olacaktır, yani P/W anlamında da boşuna yenilik beklemeyin. Fazladan 1 gb belleği olsun diyorsanız 20 nm olanları bekleyin, DirectX 12 de bir avantaj olmayacak, Fermi 400 serisinden itibaren hepsi destekleyecek çünkü.

hocam oyunlarda tikanirsam sli yaparim diyorum plan o aslinda.. 1gb icin 1 sene beklenirmi emin degilim. mevcut kart gtx570, yasini gosteriyor artik ufak ufak zamaninda tum oyunlari ultra da aciyordu e bizi de grafik delisi yapti, simdi alti kesmiyor

stock 780ti dusunmedim degil, ama oc potansiyelini de yabana atmak istemiyorum, nette herkes 780ti stock alacagina az daha koy 780ti classy al diyor aradaki fark 100 kagit

• 28 nm'den 20 nm'ye geçince neler değişecek? Neden 20 nm'ye geçmek önemli? Bir de directx 12 veya 11 neler değiştiriyor? Performans artışı veya görüntü kalitesinde değişimler mi oluyor? Yanıtlarsanız sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Maxwell'da, bellek band genişliği ihtiyacını azaltacak düzenlemeler(önbellek artışı gibi) yapıldığı için

Şu bit olayına takılmayın artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 19 Temmuz 2014; 14:47:43 >
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    hocam bu alısverisler nakit olarakmı yapılıyor yoksa taksit olarakda yapılabiliyor mu ?
  • Koskoca Nvidia Yeni kart çıkartacak ki, oda tam olarak ne zaman belli bile değil.
    Bizim forum ahalisi böyle kötü şöyle berbat, yok 780 Ti daha üstün olur vs vs vs.. Hep aynı terane.

Daha evvel okuduğum bir yazıda kartların min. 4 GB bellek ile geleceği yazıyordu. GPU bazında yenilikler olacakmış?
    Aynı zamanda Fiyat politikasında değişikliğe gidileceği yazıyordu. Ne kadar doğru bilinmez. Fiyatlar düşecekmiş??

Yeni seride 4K desteği daha yoğun olacakmış. Hesaplama gücü yüksek GPU lar ve Yüksek bellek miktarı.
    Dx12 desteğinide kullanarak yenilikçi bir mimari ile Nvidia yine şaşırtabilir.

Son olarak, Kart almayı düşünenler boşuna beklemesin. bütçenizin yettiği kartı alıp kullanın
  • şu 750 ti de kullanılan maxwell teknolojisini bende merak ediyorum , o kart güç girişsiz o performansı , o overclock yeteneğini veriyorsa abilerini nasıl olur acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Koskoca Nvidia Yeni kart çıkartacak ki, oda tam olarak ne zaman belli bile değil.
    Bizim forum ahalisi böyle kötü şöyle berbat, yok 780 Ti daha üstün olur vs vs vs.. Hep aynı terane.

Daha evvel okuduğum bir yazıda kartların min. 4 GB bellek ile geleceği yazıyordu. GPU bazında yenilikler olacakmış?
    Aynı zamanda Fiyat politikasında değişikliğe gidileceği yazıyordu. Ne kadar doğru bilinmez. Fiyatlar düşecekmiş??

Yeni seride 4K desteği daha yoğun olacakmış. Hesaplama gücü yüksek GPU lar ve Yüksek bellek miktarı.
    Dx12 desteğinide kullanarak yenilikçi bir mimari ile Nvidia yine şaşırtabilir.

Son olarak, Kart almayı düşünenler boşuna beklemesin. bütçenizin yettiği kartı alıp kullanın

oyle yaptim, aldim 780ti sali gunu gelecek hayirlisiyla. her karti beklemek akil kari degil, 2016 da big maxwell cikar kapariz bir tane..

kafam bi an icin ps4e kaymadi da degil hani ama fw olmamasi buyuk sikinti

• quote:

Orijinalden alıntı: 123samet45

hocam bu alısverisler nakit olarakmı yapılıyor yoksa taksit olarakda yapılabiliyor mu ?

nakit hocam.
  • quote:

GTX 880 belirtilen özelliklerde gelirse, 780 Ti'a üstünlük kuracağını hiç sanmıyorum, ama çıkınca göreceğiz. Kepler mimarisindeki GK104'ün başarısının aynısı olmaz bu sefer, Fermi mimarisi oldukça farklıydı çünkü. Ben GTX 880'den performans olarak hız aşırtmalı 780 seviyesinde bir kart bekliyorum, GM210 çıktığında ise tek GPU'da TITAN Z'ye yakın seviyeye gelinebilecektir.

GK104 gibi olacağını ben de sanmıyorum. Hatırlanırsa, GTX 680 - 580 farkı -nadiren- %50 düzeyine bile ulaşabiliyordu(özellikle, bellek genişliğinin önemsiz olduğu oyunlarda). 670 de %40'a ulaşabiliyordu.

Ama 780 Ti'a eşit olması da mantıklı değil.

Neticede, 780 Ti, güç tüketimi ve özellikle sıcaklık olarak, sıkıntılı bir kart sayılmaz. Sırf güç tüketimi ve +1 GB için, 880 isminde yeni mimarili kart çıkarmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Temmuz 2014; 0:56:32 >

• raynora kullanıcısına yanıt
    aLamayacağımız için .

No many no twitter
  • Kasıma sistemi toplamıs olurum lan keske daha erken gelseydi.
  • gtx600 serisi gibi başta güç tüketimine önem verirler 20nm ile gerçek yeni nesili görürüz gibime geliyor
    gerçi bana kalırsa yeni gelecek oyunlar en az 780 sli gerektirecek ama bakalım nasıl bir denge sağlanacak
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.