Şimdi Ara

GTX 960M için en uygun sürücü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba geçenlerde güncelleme yaptım bilgisayarım kasmaya başladı. Ekran kartı sürücüsünden şüpheleniyorum. Siz bu ekran kartıyla sorunsuz hangi sürücüyü kullanıyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim

• Hocam bendede 950m var son sürücüyü yukledim ekran kartini gormez oldu pc

Son sürücü sıkıntılı 388.31 i yuklemenizi tavsiye ederim sorunsuz çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balistik16

Hocam bendede 950m var son sürücüyü yukledim ekran kartini gormez oldu pc

Son sürücü sıkıntılı 388.31 i yuklemenizi tavsiye ederim sorunsuz çalışıyor

Sağolun hocam indiriyorum sonucu paylaşıcam. Bilginiz varsa ''Intel Yönetim Motoru Bileşenleri'' diye bir şeyi de güncelleştirdim, işlemciyle mi alakalı acaba? Bir de ekran kartıyla alakalı program ekle kaldırda 2 tane yükleme yaptığım gözüküyor bi tanesi ''NVIDIA Grafik Sürücüsü 388.43'' diğeri '' NVIDIA Geforce Experience 3.11.0.73''. Bu ikinci yazdığımla alakalı bilginiz var mı?
  • Eskisini kaldırıp dediğiniz sürücüyü yükledim maalesef düzelmedi hocam :( Ayrıca NVIDIA Denetim Masası diye bir şey vardı o da kayboldu.
  • CyBeRBoY kullanıcısına yanıt
    Geforce exprerience oyunları ekran kartina gore optimize eden oyun videosu kaydedip paylasan bi program sorununuzun onunla ilgili olacagini dusunmuyorum

• Hocam sorun büyük ihtimal yazılım kaynaklı gibi görünüyor. Temiz bir Windows ve güncel driver kurulumu ardından BIOS ve firmware güncellemesi yapıp son çıkan ekran kartı driver'ını yükle. Eğer sorun devam ederse başka alternatiflere bakarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pinkoenk

Hocam sorun büyük ihtimal yazılım kaynaklı gibi görünüyor. Temiz bir Windows ve güncel driver kurulumu ardından BIOS ve firmware güncellemesi yapıp son çıkan ekran kartı driver'ını yükle. Eğer sorun devam ederse başka alternatiflere bakarız.

Hocam format atmak istemiyorum. Herseyin son surumunu yukledim diye bu sorunu yasiyorum. Bir sey uyumsuz ama anlayamadim. Ya intel yonetim motoru bilesenleri ya da ekran karti driveri diye tahmin ediyorum cunku digerleri wireless, ethernet, ses, klavye vs. ile alakali seyler. Geri yukleme noktasi da olusturmamisim buyuk talihsizlik..

385.69 öneririm son çıkan en iyi buydu forumlarda da bunu söylüyorlar.
    Not: Kasma sebebi büyük ihtimal yeni driver; ya da windows update

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 10 Aralık 2017; 16:37:8 >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın bilgisayarda başka sıkıntı var. Başka başlıkta bu sorunun normal çözüm yöntemini anlattım ama sorun çözülmemiş.

Bu arada Nvida'nın son çıkan 4-5 güncellemesi sorunlu. Ekran kartınız ne model olursa olsun temiz kurulum yapmadan kurunca oyunlar sırasında fps sürünüyor ama temiz kurulum yapınca düzeliyor. Buna rağmen arkadaşın sorunu düzelmedi. Dün facebook dan Nvida Türkiye sayfasına yorum yazdım. Henüz geri dönüş yapmadılar umarım görüp ilgili yerleri uyarırlar.

Ben de 1050 ekran kartlı dizüstü var ve high ayarlarda 30 fps aldığım oyunlarda fps 8-9 düşüyor. Sadece onlarda olsa iyi 100-120 fps almam gereken oyunlarda bile fps 8-9 düşüyor. Temiz kurulum yapmadan sürücü güncelleyince her oyunda fps sabitlenmiş gibi 8-9 düşüyor. Temiz kurulum yapınca olması gereken değerlere dönüyor.

• Denedin mi ?

• Şu anda 388.59 sürümü yüklü. Dediğiniz sürücüyü akşam deneyeceğim sağolun. 385.69'u temiz kurulum yapmadan önce denetim masası program ve özellikleri kısmından şu anki 388.59'u silmem gerekir mi?
    evet gerekir.
  • 388.59 de yeni bir sorun fark ettim. Gecen gün temiz kurmuştum ve fps sorunu olmadan oynuyordum bu sabah oyun açtım yine fps düşmüş. Tekrar kurdum. Şayet tekrar düşerse bende başka sürücüye geçiş yapacağım.

Bu arada son çıkan sürücü ile daha az ısınıyor ekran kartı ama yinede sorunlu
  • Sürücüyü şu an indiriyorum denicem hocam sonuçları da paylaşıcam. Sürücüyü silip, üstüne bir de temiz kurulum yaptırıcam. Yalnız sormak istediğim Program ve Özellikleri kısmında bir de NVIDIA Geforce Experience 3.11.0.73 var. Bunu da kaldırayım mi yoksa kalsın mı?
  • 388.59 de ciddi sıkıntı var. Temiz kurulum sonraso fps normal değerlere geri dönüyor demiştim ama sonradan garip şekilde fps yine 8-9 düşüyor. Dün bir ara bilgisayarı kapadım kısa süre sonra tekrar açtım ve 1 saat sonra oyun açtım fps yine bir tuhaf çıktı. 60 fps aldığım bir oyunda fps 25 çıktı. 25 fps aldığım bir oyunda ise 8-9 çıktı. Bilgisayarı kapatıp aç yaptım 8-9 fps veren oyun da fps 15-15 çıktı ama 25-30 fps geri dönmedi.

Sürücü cidden sorunlu. 3 ay önce bilgisayarı aldığım zaman kurulu olan sürücüyü hatırlasam ona döneceğim. Ama bu sorun devam ederse 385.69'u bir deneyim.
  • @expressimo 385.69'u denedim maalesef sorunum çözülmedi :(

@Noctivagant hocam sen de başka bir şeyler deneyip sorunu çözebilirsen bilgi verirsin
  • Dün deneme amaçlı olarak ekran kartı yazılımını denetim masasından sildim ve o şekilde 388.59 kurulum dosyasına tıklayarak kurdum ama işin garibi 388.59 yerine nedense 388.00 kurdu. Neden öyle oldu anlamadım.
  • Hocam nvidia denetim masası kayboldu nvdianin sitesinden driver bolumunden uygun olanları sectıkten sonra en alttaki secenegi all olarak işaretleyin.
    en üsttekini indirebilirsiniz. bende düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeeMeYeah

Hocam nvidia denetim masası kayboldu nvdianin sitesinden driver bolumunden uygun olanları sectıkten sonra en alttaki secenegi all olarak işaretleyin.
    en üsttekini indirebilirsiniz. bende düzeldi

Hocam cozumu tam olarak anlamadim? Siteden son nvidia driverini indirince sorun cozuluyor mu diyorsunuz? Oyleyse onu denedim olmadi.(nvidia denetim masasini buldum kaybolmamis)

Bu arada windows 10da kendi kendine guncelleme yapiyor belki o yuzden olmustur driver guncelledigim ana denk gelmistir dedim, bi kac oneriyi uyguladim yine sorunum duzelmedi.

En iyisi servise götürün derim. Bunca denemenize rağmen düzelmediyse son çare bu gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.