Şimdi Ara

GTX 970 İçin İşlemci AMD vs İNTEL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: basturk9027

Amaç oyun şuan BF 3-4 oynuyorum. @MühendisMurat ın verdiği tabloda sadece metro 2033 biraz uçuk görünüyor. Onun dışında 8320 OC görürse 4590 a yetişir yada üstüne çıkar sanırsam.
    Asıl endişe aslında GTA5. Çıkmadan da ne olucuğını bilemeyiz

O tablolar hurafe arkadaslar inanmayiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    O derecelendirme puanı performans göstergesi değil.Sadece frekansa çekirdek sayısına bakıyor.
  • Anakartın destekliyor ne güzel ben olsam direk FX8350 alırdım her türlü yetecektir
  • Elde anakart varken boşuna masraf yapmayın bence. Herkes bütçenizi düşünerek konuşuyor zira. Fx8350 kötü bir işlemci değil. Ya da Fx8320. Çift kart olsa neyse de tek kart için tercih meselesi olur İntel anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 30 Ekim 2014; 0:15:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

Su cakma muhendislere bakmayin.Benimde intel e gecme planim var hala dusunuyorum.Bir yandanda gereksiz harcama yapmak istemiyorum.Ama madem yardim istiyorsun bende kendimce bir yorumda bulunayim.O muhendis olan vatandasin paylastigi tabloda metro2033 disinda daglar kadar fark yaratan birsey yok.Ayrica onun disinda 10-15 fps farki olmayan bir islemciye +100$ gibi rakam bayilmak akil fikir isi degil.Alirsin o paraya sivi sogutucu basarsin oberclocku keyfine bakarsin.Ama butcen sorun degilse intel e gecmen daha iyi olur.En azindan uvey evlat muamelesi goren anakartlarla ugrasmazsin.

Zaten mali acidan bakarsak 300 TL 8320 130 tl benim işlemciyi veririm maliyeti 170 TL olur. Intel epey maliyetli olacak gibi 4670k +z87 1000 Tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 30 Ekim 2014; 9:09:59 >
  • exclbr kullanıcısına yanıt
    R serisi kartlar cıkmadan önce fx6300 ve 7970 kartlarla catir cutur kullanılıyodu 7970 le 280x in arasında cok fark yok neden cahillik ?

• quote:

Merhabalar..
    Elimde 970A-UD3P anakart var 955BE ve 6870 ile kullanıyorum. GTX970 ayarında bir karta geçmek istiyorum. Karttan tam verim alabilmek için işlemci yükseltip 8350+OC şeklindemi kullanmakmı yoksa toptan intele geçmekmi mantıklı olur?

İntel ile daha yüksek fpsler alırsın oyunlarda özellikle kartın 970 ise.

8350 sistem toplayacağına 4670k veya 4590 gibi bir sistem toplman oyunlarda daha çok fps verecektir.

4590ı bıraz gıdıklarsan zaten 9590 ı bile geçebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmen64

R serisi kartlar cıkmadan önce fx6300 ve 7970 kartlarla catir cutur kullanılıyodu 7970 le 280x in arasında cok fark yok neden cahillik ?

Arkadas insanlara cahil dedigi icin dedim,ayrıca darbogaz yapıcagını bildigi halde gidip aldıysa bu da cahilliktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sancar69

quote:

Merhabalar..
    Elimde 970A-UD3P anakart var 955BE ve 6870 ile kullanıyorum. GTX970 ayarında bir karta geçmek istiyorum. Karttan tam verim alabilmek için işlemci yükseltip 8350+OC şeklindemi kullanmakmı yoksa toptan intele geçmekmi mantıklı olur?

İntel ile daha yüksek fpsler alırsın oyunlarda özellikle kartın 970 ise.

8350 sistem toplayacağına 4670k veya 4590 gibi bir sistem toplman oyunlarda daha çok fps verecektir.

4590ı bıraz gıdıklarsan zaten 9590 ı bile geçebiliyor.

Önce bir konuyu okuyun rastgele yorum yapmak için yapıyorsunuz resmen

• 2. El i5 2500K ve Z77 board alınır. En mantıklı seçim bu.

• Elinde anakart varsa 8320+Hyper 212X alıp 4.5 GHZ OC vur,rahatça kullan derim,anakartın olmasaydı durum farklı olabilirdi

• benzer sizinle 2 ci sistemim. en cok en cok ben 4000 mhz de gtx 660 ti takabilirm. oc edılen aynı sıstemde kullnılmıs olan hd 7950 nın bıle hakkını veremedı işlemci. halkdıkı su ankı r9 280 nınde hakkını vermez 4000 mhze cekebılsen bıle ıslemcını. o yüzden sanada intel öneriyorum.
    heleki seçtiğin ekran kartı gtx 970 olunca.

2 ci el 2600 k satın alın garantısıne faturasını aramayın boşuna uygun fıyata bulduğunuzu alın.
    gene 2 ci bu cpuya uygun orta ustu bır anakart alın( z77 leri öneririm) gene 2 ci el, vurun 4.8-4.9-5.0 ghz'e
    uygun gene 2 ci el h100 yada h100 i yada h90i filan alın.
    alırsın bu sıstemın ustunede gtx 970 min fps lerinde avg fps nınde max fpsnınde hakkını vererek oynarsın her oyunu.
    daha bu işlemciler ölmedi en az daha 4 senesi daha var.
    haydi kolay gele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 30 Ekim 2014; 19:39:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

Su cakma muhendislere bakmayin.Benimde intel e gecme planim var hala dusunuyorum.Bir yandanda gereksiz harcama yapmak istemiyorum.Ama madem yardim istiyorsun bende kendimce bir yorumda bulunayim.O muhendis olan vatandasin paylastigi tabloda metro2033 disinda daglar kadar fark yaratan birsey yok.Ayrica onun disinda 10-15 fps farki olmayan bir islemciye +100$ gibi rakam bayilmak akil fikir isi degil.Alirsin o paraya sivi sogutucu basarsin oberclocku keyfine bakarsin.Ama butcen sorun degilse intel e gecmen daha iyi olur.En azindan uvey evlat muamelesi goren anakartlarla ugrasmazsin.

Haklısın dostum fazladan fps olmassa para vermek mantıksız ancak 4670k ile 8350 arasında 100 lira fark var.

Sencede bu fiyatı vermeye değmezmi.Zaten 4670k nın oyun performansı 4770k ile aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: llllxefsanexllll

Cahilliğimden değil Cahil Olsam 4.6'ya Çekmem İşlemciyi Para Meselesi Bu Birazda ...

Aynen öyle para meselesi.. 3-5 fps için intel e bi kamyon para ödemene gerek yok diye yazıyorlar, siz insanlara cahil diyorsunuz.. Hiç yakışmamış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: icphedia

quote:

Orijinalden alıntı: llllxefsanexllll

Cahilliğimden değil Cahil Olsam 4.6'ya Çekmem İşlemciyi Para Meselesi Bu Birazda ...

Aynen öyle para meselesi.. 3-5 fps için intel e bi kamyon para ödemene gerek yok diye yazıyorlar, siz insanlara cahil diyorsunuz.. Hiç yakışmamış..

3-5 fps değil olay sadece darboğaz denen bi durum var ... AMD İşlemciler Şu an en fala 8350 OC İle 280x'i darboğaz yapmadan kaldırabilir. (Diğer o tdp'si 220w falan olanları işlemciden falan saymıyom alınmaz onlar zaten) Ancak intel işlemcilerde darboğaz durumu daha azdır.
  • Gigabyte 990xa-ud3 + FX6100 4.5 Ghz'de kullanıyordum. BF4'de çok sıkıntı yarattı işlemci. Sonra işlemci upgrade için baya git gel yaşadım. Anakartı değiştirmeden 8350 mi yoksa Intel mi diye. Sonunda 2. el Gigabyte Z77-D3H + i5 3570k ile takas ettim. Üste para vererek tabi. Nasıl rahatladım bilemezsin. İntel almanı öneririm bütçe sıkıntın yoksa. Daha stabil daha güvenilir daha uzun ömürlü. Hem GTX970 gibi kartı 8350 gibi işlemciye emanet etmek ne kadar sağlıklı olur bilemem.
  • Dostum multi fps oyunlarını oynayacaksan yada strateji tarzı oyunlar oynayacaksan amd alma min fps canını sıkar harcadığın paraya lanet edersin benden tavsiye amd 8... alacağına intel i5 al daha iyi burda amd yeterli olur diyenlerin çoğu ya intel kullanmamış yada aradaki farkı anlayacak insanlar değiller burda 2 sayfa yorum yaparım ama işin özü bu.

Birde darboğazdan bahsedenler falan olmuş amd max fps yi intelle aynı verse ne olur kalabalık çatışmada yerlerde sürünecekse fps benim için hiçbir anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A4F57CBB -- 31 Ekim 2014; 14:39:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Gigabyte 990xa-ud3 + FX6100 4.5 Ghz'de kullanıyordum. BF4'de çok sıkıntı yarattı işlemci. Sonra işlemci upgrade için baya git gel yaşadım. Anakartı değiştirmeden 8350 mi yoksa Intel mi diye. Sonunda 2. el Gigabyte Z77-D3H + i5 3570k ile takas ettim. Üste para vererek tabi. Nasıl rahatladım bilemezsin. İntel almanı öneririm bütçe sıkıntın yoksa. Daha stabil daha güvenilir daha uzun ömürlü. Hem GTX970 gibi kartı 8350 gibi işlemciye emanet etmek ne kadar sağlıklı olur bilemem.

+1 aynı sistemi kullanıyorum Q6600 vardı i5-3570k ile gigabyte z77 çektim bide r9 280 ile mükemmel çalışıyor sistem o amd ney ya öyle istersen 5 ghz yap yok makina ölüyor resmen amd'den intele geçmek şahin kullanırken mercedes'e geçmek gibi birşey hani 3 5 fps için fazladan para ödemek tabiki saçma ama inanın o 3 - 5 fpsden daha fazlası var işin içinde boşuna pahalı değil intel amd'nin 6 çekirdekli işlemcisine core duo ile fark attığım zamanları hatırlıyorum yani.

• quote:

Merhabalar..

İntele geçin hocam.
  • Hort oldu biraz ama... H81 anakartım elimde, i5 4460'ım yolda şu anda.Dedim 6300 emektarla bi GTX970'i deneyeyim, denemez olaydım Ya adam gibi intel-nvidia geçin ya da amd+amd'de kalın arkadaşlar.Anlık dipsler, düşüşler, ekran kartını tam kullanamama vs vs uğraşılacak şeyler değil 300-350 tl fazlalık yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 22 Nisan 2015; 2:17:09 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.