Şimdi Ara

GTX 970 İçin İşlemci AMD vs İNTEL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu hazir hortlamisken bazi yorumlari okudumda cahillik akiyor.970 gibi karta hala amd islemci oneren var.oyle bir kartki 5 ghz lik 2600k ile anca dizginliyorum.kart oc li.8320 veya 8350 oc li iken 280x i zar zor besliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fx6300 bile gtx970 ile neredeyse tüm oyunlarda %99 gpu kullanımı veriyor ve başka sistemlerle aynı fps değeri alıyorsun. sürekli milletin ağzında intel sistemle şöyle abartı böyle abartı fps alırsın falan, inanmamalısın. strateji oyunları haricinde fark %5 i geçmiyor. ben konusunu açtım biraz ararsan bulabilirsin fx6300 ile gtx970 test ettim ekran görüntüleri aldım millet mesaj atıyordu darboğaz yapar diye adamın sistemle aynı fps alıyorum benchmarklarda hala diyor ki kasar inanmıyorum vs vs. bütçede sıkıntı yoksa kesinlikle intel al fakat bütçeyi kasmayayım anakart da uyumlu diyorsan amd çözümleri de işini görecektir. oyunlarda cidden farketmiyor, aynı fpsyi alıyorsun.

bende şuan fx8350 ve gtx970 var, sağdan soldan bulduğun sistem değerlerini karşılaştırmak adına oyun benchmarkları isteyebilirsin yardımcı olmaya çalışırım.

yineliyorum intel her türlü iyi ama işin oyun vs ise aradaki farkı hissetmiyorsun, günlük kullanımda zaten sıkıntı olmuyor. abartı testlere de strateji oyunları dışında itibar etmeyin. evinde aynı testi yapan herkeste daha yüksek çıkıyor sonuçlar

• exclbr kullanıcısına yanıt
    ben fx6300 ile gtx970 kullandım darboğaz yapmadı da 280x e mi yapmış? forumda konusunu açtım ss ler attım inceleme yaptım yok arkadaş mis gibi fps verdi hemde 4.0 ghz sabitlemiştim. şimdi fx8350 kullanıyorum yine darboğaz yok, bakıyorum da herkes bir darboğaz diyor daha hakkında konuştuğu işlemciyi uzaktan bile görmeden

inanmayacak olanlar için konuyu vereyim şurada dursun http://forum.donanimhaber.com/m_101530875/f_//tm.htm

böyle deyince amd fanı gibi duruyor ama bende i7 ye geçme çabalarındayım malum dolar rahat vermedi birtürlü. yine de geçme sebeplerim arasında 1 tane ekran kartı beslemesiyle alakalı sebep söz konusu değil. o ara mesaj atan arkadaşlar farklı sitelerden inceleme puanları yazmıştı elimde olan oyunlarda benchmark yaptım her seferinde daha yüksek sonuçlar çıkmıştı. her inceleme tablosuna da itibar etmemek gerekiyor, darboğaz nedir nasıl olur diye biraz araştırmak lazım.

fx6300 ile 280x kullanan arkadaş cahil değildir ama o işlemci o ekran kartını gpu kullanımı %99 da tutamıyorsa o sistemde birşey vardır. ben işlemciyi satmadan önce gtx970 ile gayet %99 gördüm her seferinde, ayrıca gtx970 280x den hallice üstün ve beslemesi daha çok kaynak gerektiren bir kart

• quote:

Orijinalden alıntı: metebyr

ben fx6300 ile gtx970 kullandım darboğaz yapmadı da 280x e mi yapmış? forumda konusunu açtım ss ler attım inceleme yaptım yok arkadaş mis gibi fps verdi hemde 4.0 ghz sabitlemiştim. şimdi fx8350 kullanıyorum yine darboğaz yok, bakıyorum da herkes bir darboğaz diyor daha hakkında konuştuğu işlemciyi uzaktan bile görmeden

inanmayacak olanlar için konuyu vereyim şurada dursun http://forum.donanimhaber.com/m_101530875/f_//tm.htm

böyle deyince amd fanı gibi duruyor ama bende i7 ye geçme çabalarındayım malum dolar rahat vermedi birtürlü. yine de geçme sebeplerim arasında 1 tane ekran kartı beslemesiyle alakalı sebep söz konusu değil. o ara mesaj atan arkadaşlar farklı sitelerden inceleme puanları yazmıştı elimde olan oyunlarda benchmark yaptım her seferinde daha yüksek sonuçlar çıkmıştı. her inceleme tablosuna da itibar etmemek gerekiyor, darboğaz nedir nasıl olur diye biraz araştırmak lazım.

fx6300 ile 280x kullanan arkadaş cahil değildir ama o işlemci o ekran kartını gpu kullanımı %99 da tutamıyorsa o sistemde birşey vardır. ben işlemciyi satmadan önce gtx970 ile gayet %99 gördüm her seferinde, ayrıca gtx970 280x den hallice üstün ve beslemesi daha çok kaynak gerektiren bir kart

ben orda arkadaşı eleştirmek için dedim iyi okusaydın keşke.

• arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama r7 265 ekran kartı aldım açıkcası 7850 den bi farkda göremedim 7850 bozulduğu için vatandaki görevli bunu önerdi neyse gtx970 düşünüyorum ama işlemcim fx8150 anakartım m5a97 r2.0 darboğaz çıkarırmı ne kadar verimli kullanabilirim ekran akrtını hd çözünürlükte kullanacağım monitörüm philips 27 inc
  • basturk9027 kullanıcısına yanıt
    FX-8350 Yeter Fazla Abartmaya Gerek Yok Ama Zen islemci'lere Yatirim Yapmak En Mantikli is .

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Cikarmaz Ama OC Yap Yine 4.5 GHZ'le Kullan En iyisi .

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    bayada çıkarır diyen var anakart kendinden 3.9 a dayıyo işlemciyi oc modunda ram frenkanslarını düşürüyo bu sefer deli edecek beni kendim mi voltaj versem ama işte tereddüt hala var 8150 zayıf kalır diyen çok
    Valla Dostum OC Yapsak Ne Yapacagimizi Bu Zaman'lar Karistiriyoruz .

1500 gaymelik kart elimde patlarsa ben daha fena karıştıracam
    Dostum 4 GHZ Ayarla Az Voltaj Versen Yeterli.

Hocam 3.9 da çalışan phenom x6 1055t ile 280x kullandım kısa bir süre. Dar boğaz minimal seviyelerde de olsa vardı. 3.9'daki 1055t ile 8150 aşşayukarı aynı güçte var sayarsak bence işlemcinin sınırı 280-370x-960 civarı kartlardır. Bundan sonrası için karttan tam faydalanabileceğinizi sanmıyorum.
  • basturk9027 kullanıcısına yanıt
    yüzde kaç faydalanabilirim hocam siz olsaydınız alırmıydınız şimdi amd yeni işlemci çıkarırsa benim m5a97 çöp olurmu olursa en çok buna üzülürüm sistemde yeni çünkü
    valla umut pompalıon dostum az para değil ondan çekincem anladın sen onu :D 4 ghz yapmada sıkıntı yok hallederiz belki üstüne bile çıkabilir :D
    970 icin paraya yazık olur derim hocam almazdım. Benim o işlemciye alıcağım en yüksek kart 380x-280x yada 770 olurdu.
    Dostum Size Bir Faydam Olduysa Ne Mutlu Bana .

• o islemciye 970 falan alinmaz al diyen bir sikinti sonucunda parasini sana verecek ise al

8150 ilk nesil zayif fx lerden 2ci nesil 83xx lerde bile yer yer sorun yasanirken bununla hic olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Aralık 2015; 17:48:31 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    peki hocam bekleyeyim ben en iyisi anakartım am3+ m5a97 şimdi beklesem bu anakarta bu ekran kartına takabileceğim en uygun işlemci hangisi ? yada şöyle düşünüyorum bu işlemciye maximum hangi ekran kartı alınır ?
    Bana kalırsa taş çatlasa 280-280x ayarında kartlar alınır
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.