öncelikle ben birkaç deneme yaptım, 700/1509/1200 yaparak birkaç oyun oynadım , oyunun en kasan yerinde 77 gördüm ama okadar sıcak olduğu halde fan hızı %50 falan oluyor, defultu %40 normalde yükte 70-75 civarı boşta 45-55
soracağım şey karta zarar vermeyecek en fazla sıcaklık kaç olmalı? ve stabil olarak, en güvenilir değerleri nelerdir? yani kartı overclock yapacam diye bozmank istemiyorum bunun için nelere dikkat etmeli?
70-80 derece 55NM bir GTX260 için ideal sıcaklık değerleri,bu değerleri aşmazsan kartını fazla zorlamamış olursun.
2 saat falan oyun oynadım 81 oldu en fazla %56 fan hızı oluyor o zaman; birde furmark diye bir program indirdim onda acaip ısınıyor nasıl bişise artık en zorlayan oyunda bu kadar ısınmaz yani
yarın denemelere devam ederim.
kasa içi hava akışına dikkat et mesala ekran kartına doğru bir fan takarsan kasaya kart daha iyi hava alacaktır
bugun kasanın içini temizledim ve birazda hava akışı sağladım ekran kartına,ön kısımdaki harddiski yukarı tarafa taktım şimdi 5 derece fark etti öyle. sıcaklık olarak en fazla 75 gördüm bu sefer; fan hızıda %45 oldu.
şimdi sormam gereken: shader hızları gpu hızından daha mı önemli? öyle bişi gördüm yabancı forumlarda mesela gpu hızını ellemeyip sırf shaderı artırsan daha mı iyi olur?
mesela 580/1700 gibi bişi yapsam daha mı iyi olur yada 650/1600?