Şimdi Ara

GTX295 ZOTAC TEK PCB İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 4 gün önce erhan kardeşimden aldığım ingiltereden gelen ekran kartı tek pcbli bir zotac GTX295. Bende madem bu kart elime geçti söyle baştan sona güzel bir inceliyim dedim ve forum ahalisine sundum. İlk olarak kart hakkında biraz bilgi vereyim. Kartı aldığımda gördüğüm en büyük değişiklik fanı. Normalde fan daha fazla kartın iç tarafındayken tek pcbli kartta dışa doğru bir fan kullanılmış. Kart yuksuz durumda 40-50 derece civarında ve yuk altında 70 dereceyi dahi bulmuyor. Yani tek pcbli GTX295 eski versiyonuna gore çok daha az ısınıyor. Overclock açısından ise kart eskisine nazaran daha iyi bir potansiyele sahip ve daha stabil ama vmod durumunda ne olucağını bende tam olarak bilmiyorum. Kartın saat hızı açısındansa diğer GTX295'ten bir farkı yok. Kartın tek kötü yanıysa cift pcbli modelde olan hdmi cıkışının bu kartta olmayışı. İlk olarak kartın resimlerini sizlere sunalım ve testimize geçmeden önce kullandığım sistemi açıklayayım.

KULLANILAN SİSTEM

CPU : CORE İ7 920 2.66@ 4.4 GHZ

ANAKART : GİGABYTE X58 EXTREME

EKRAN KARTI : ZOTAC ONE PCB GTX295

RAM : OCZ 6GB TRİPLE KİT 1886 MHZ CL9

PSU : THERMALTAKE TOUGHPOWER 850W

CPU SOĞUTUCU : OCZ GLADİATOR MAX

İŞLETİM SİSTEMİ : WİNDOWS VİSTA ULTİMATE 64 BİT

KARTIN RESİMLERİ

GTX295 ZOTAC TEK PCB  İNCELEMESİ

KULLANDIĞIM SİSTEM

ÖN BİLGİLER

Kartın gerçek gücünü gösterebilmesi ve işlemcinin ekran kartına darboğaz yapmaması için cpuyu 4.4 ghze çıkarttım. Bunun dışında 1886 mhz olan ramleri cl9 kullanmaktansa 1680 mhz cas 7-7-7-20 gecikmeyle kullandım. Aksi takdirde ramlerim 2100+ seviyelerine cıkacak ve stabil bir şekilde sistem calışmayacaktı. Ekran kartını ise 700 core clock 1500 shader clock ve 2500 memory clock ile kullandım. Bu konu hakkındada bilgi verdikten sonra şimdide 3dmark ve oyun testlerine geçelim. İlk olarak 3dmark06 ile başlıyorum testime.

3DMARK 06 GPU OVERCLOCKSUZ

SCORE : 26382

3DMARK 06 GPU OVERCLOCKLU (700-1500-2500)

SCORE : 27335

3DMARK VANTAGE GPU OVERCLOCKSUZ

SCORE : 22201

3DMARK VANTAGE GPU OVERCLOCKLU

SCORE : 26697

CRYSİS WARHEAD GPU OVERCLOCKSUZ 1680*1050 FULL DETAİL

ORTALAMA FPS : 55.281

CRYSİS WARHEAD GPU OVERCLOCKLU 1680*1050 FULL DETAİL

ORTALAMA FPS : 66.360

GRİD GPU OVERCLOCKSUZ 1680*1050 FULL DETAİL

ORTALAMA FPS : 174.197

GRİD GPU OVERCLOCKLU 1680*1050 FULL DETAİL

ORTALAMA FPS : 193.740

STREET FİGHTER 4 GPU OVERCLOCKLU 1680*1050 FULL DETAİL

ORTALAMA FPS : 288.63

ASSASSİN'S CREED GPU OVERCLOCKSUZ 1680*1050 FULL DETAİL

ORTALAMA FPS : 96.887

ASSASSİN'S CREED GPU OVERCLOCKLU 1680*1050 FULL DETAİL

ORTALAMA FPS : 114.149

GTA İV 1680*1050 HİGH DETAİL

ORTALAMA FPS : 65.78

HAWX 1680*1050 FULL DETAİL

ORTALAMA FPS : 64

Evet arkadaşlar. Elimden geldiğince bütün oyunlarda kartı denemeye çalıştım. Sadece gtaiv ve hawx oyunlarında bazı sorunlar yaşadım. İki oyundada overclock yapmama rağmen fpsde bir fark olmadı. Gta iv oyununda gpu ya overclock yapmama rağmen artış sadece 0.11 fps oldu ve fps ortalaması 65.90'a yukseldi. Hawx oyunundaysa overclock sonrası fps farkı olmadı ve 64 fps ortalamada kaldı. Bunun sebebi tahminimce bu oyunların ilk olarak konsollar için çıktığı ve pc optimizasyonlarının kötü olduğu. Son olarak tek pcbli GTX295'in artılarına ve eksilerine geçelim.

ARTILARI

+ Daha iyi bir soğutma düzeni ve fan şekli
    + Daha iyi overclock potansiyeli

EKSİLERİ

- Fiyatında herhangi bir değişiklik olmaması
    - Kartta HDMİ girişinin bulunmaması
    - Kartın cift pcbli versiyonunun aynı saat hızlarıyla gelmesi

Genel hatlarıyla TEK PCBLİ GTX295'i incelemeye çalıştım. Umarım hepinize faydalı olur bu bilgiler. Türkiyede stoklara tam olarak ne zaman gireceğini bilemesemde kart benden ozellikle sessizlik ve overclock açısından tam not aldı. DX11 kartların cıkma arifesinde hala tercih edilebilir bir kart olduğunu düşünüyorum. Kalın sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avalonn -- 5 Temmuz 2009; 5:44:50 >

• Gerçekten çok güzel inceleme olmuş eline sağlık...

HDMI çıkışını iptal etmeleri saçma olmuş...
  • güzel inceleme olmuş kartınızı güle güle kullanın .
  • Güzel inceleme olmuş kardeş eline sağlık
  • Crysis testi Dx9 mu 10 mu bir de AA açtınız mı?Açtıysanız kaç x öğrenebilir miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: evo_tr

Crysis testi Dx9 mu 10 mu bir de AA açtınız mı?Açtıysanız kaç x öğrenebilir miyim?

dx 10 dur fakat aa yoktur sanmıyorum.eğer aa da varsa çok ıyı performans aldıgını söyleyebılırım.ayrıca daha ıyı oc oluyor dıyosun fakat ben cift pcblı gtx295 ile de cıkıyorum o hızlara yani.ayrıca 4.4 ghz işlemcı ile gta4 sonucun düşük hemde baya düşük
  • 1680 x 1050 en ileri /enhasust / 4x AA veya 8x aa ıle mı denendı crysıs warhead

bırde 185.81 Beta tavsıye ederım vısta 64 bıt ıcın en ıyı skorları fps lerı bu surucu ıle almıslar dı okudugum testte 186.18 ve 190.xx de vardı ..

bu arada 295 gercektende 1 numara

bu GTA 4 te bellek 1792mb okuması ıcın bı ayar yapılıyordu dıe hatırlıyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 5 Temmuz 2009; 9:47:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kart gerçekten mükemmel iş çıkarmış özellikle sıcaklık değerleri süper.kart çıktığı zaman baya soğutmasını kötüleyen olmuştu.bu testler onlara kapak olur heralde

oc de voltaj verilince durum nasıl olacak bilmiyorum ama 758*1566*2600 hızlarına voltajla sanki rahat çıkacak gibi görünüyor.

kartın çok güzel güle güle kullan kardeşim

• Kardeş o 4,4 Ghz yükte kaç derece oldu yazabilirmiisn?
  • İnceleme için teşekkürler
  • İnceleme için teşekkürler. Crysis testleri artık bir önem teşkil etmiyor. 50 defa oynanıp bitirilmiş bir oyun. Aynı şekilde sentetik testler de geyik. Güncel oyun testleri artarsa çok daha faydalı bir inceleme olacaktır. Güle güle kullan sistemini.
  • inceleme için çok teşekkürler emeğine sağlık senden ricam 4.4 ghz için biosda werdiğin voltaj ayarlarını bana pmden yazarmısın dostumn bendede gigabyte warda merak ettim
  • Güzel inceleme olmuş elinize sağlık
  • Güzel inceleme olmuş elinize sağlık birde kartinizi gule gule kullanin.
  • ellerinize sağlık çok güzel olmuş güle güle kullanın
  • usta anakart ile ramler sorunsuz çalışıyormu g.skill 2000 mhz tam olarak ???
  • Öncelikle inceleme için teşekkürler.

Tabi sistem çok güçlü+overclock olduğu için böyle skor vermesi çok normal. Yeni kartınız da hayırlı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: evo_tr
    Crysis testi Dx9 mu 10 mu bir de AA açtınız mı?Açtıysanız kaç x öğrenebilir miyim?

Merhaba. Öncelikle crysis testi 2xaa açık olarak test yapıldı. Bunu belirteyim. Güzel yorumlarınız içinde teşekkürler. Gün geçtikçe yeni çıkmış olan oyunların testlerinide konu içerisine ekleyicem.

quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Kardeş o 4,4 Ghz yükte kaç derece oldu yazabilirmiisn?

En son 79 derece olmuştu.

quote:

usta anakart ile ramler sorunsuz çalışıyormu g.skill 2000 mhz tam olarak ???

Evet çalışıyor. Fakat bu incelememde ocznin 1886 mhz cl9 olan ramlerini kullandım. Çünkü g-skill ile 1680 cas7 bir türlü açamadım. Ancak cl8 yapabildim.

quote:

bırde 185.81 Beta tavsıye ederım vısta 64 bıt ıcın en ıyı skorları fps lerı bu surucu ıle almıslar dı okudugum testte 186.18 ve 190.xx de vardı ..

Denemelerde 186.18 driverını kullandım. Olmazsa birde senin dediğin driverı kullanıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avalonn -- 5 Temmuz 2009; 15:06:34 >

• cas9 2000 mhz garantimi usta bnde alıcamda aynı ram ve anakarrtan o yüzdn cas zamanlamaları önemli değil 2000 mhz olsunda
  • 2000 mhz garanti sayılır. Ama yüksek qpi voltajı istiyor. Buda ısı demek
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.