Başlıkta belirttiğim gibi bu kartın maxsimum stabil çalışabilcek o.c değerleri yazabilecek varmı? Not:Kart özel soğutuculu
quote:
Orijinalden alıntı: donz05
Başlıkta belirttiğim gibi bu kartın maxsimum stabil çalışabilcek o.c değerleri yazabilecek varmı? Not:Kart özel soğutuculu
quote:
Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))
quote:
hocam eline sağlık bu değerler iyi fakat bendeki afterburner programında shader değeri gözükmüyor ve core clock 1140 MHz kadar çıkabiliyor şuan 860 Mhz 2150 1113 mV ile stabil olarak kullanıyorum zaten fakat sıcaklıklar çok iyi değerleri arttırınca testlerde çalışmayı durdurdu hatası alıyorum acaba voltajmı az geliyor çünkü sitres testlerde 70 dereceyi geçmiyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))
quote:
hocam eline sağlık bu değerler iyi fakat bendeki afterburner programında shader değeri gözükmüyor ve core clock 1140 MHz kadar çıkabiliyor şuan 860 Mhz 2150 1113 mV ile stabil olarak kullanıyorum zaten fakat sıcaklıklar çok iyi değerleri arttırınca testlerde çalışmayı durdurdu hatası alıyorum acaba voltajmı az geliyor çünkü sitres testlerde 70 dereceyi geçmiyor.
en kral gtx480 de coreclock 900 de zor çalışır.
sen stabil değerler söylediğin için ben bu değerleri verdim.
shader değeri için programı güncelle birde ayalar menüsünü de şöyle yap
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 7 Mart 2013; 18:31:32 >
ya varya işlemciden kurtulduk ekran kartı çıktı başımıza vallahi baydı hocam eline sağlık yardımcı olmuşsun fakat ben 900 e alıyorum almasına sıcaklık max 85 ama problem oyun icindeyken yada sitres test uygularken opengl hatası vermesi yada oyunun acaip bir şekilde kapanması bu bios la alakalı olabilir çok uğraştım ama hala stabil çalıştıramadım bios yazıp voltajı arttırıyorlar bence neyse bi çözüm buluruz inşallah başka program varmı bu afterburner gibi?
900Mhz inan çok zor.
Benim Gtx480'im gelid icy vision soğutma ile 865 mhz stabil sınır olarak görünüyor. 1.1v ile bu hızlarda kullanıyorum. 76-77 dereceye geliyor heaven testinde. Voltajı sona dahi dayasam 870 den sonra ufak tefek artifact veriyor.
1.100v ile 865mhz yapan kart 1.150 ile neden 880-890 yapmasın diyor insan değil mi. Ama öyle olmuyor işte. Bu çiplerin maximum hızı bu. 850 mhz eğer çok çok takoz çıkmaz Gtx 480 lerin maksimum stabil kalabileceği bir değer olarak kabul görüyor. Belki test için biostan 1.2 ve üstünü verip 900 ve forumda bir arkadaşımızın da 940 gördüğü oldu. Ama inan bana bu günlük oyun kullanımında çok yüksek ve stabil olmayan bir değer.
Bellek hızına gelecek olursak bu çok göreceli. Bunda Gpu da olduğu gibi çok bir standart yok diyebiliriz. Ben 2000mhz de kullanıyorum belleklerimi. Çünkü Gpu ya nazaran daha nazlı bellekler. Tık diye bozulabilir, daha hassas. 2000mhz dahi 192gb/s bellek bant genişliği veriyor zaten ki bence yeterli. Bellekleri fazla kurcalamamak gerekir Ama bellek konusunda bende bilgili arkadaşlardan tavsiye almak isterim.
ıyı aksmalar gtx 480 ekran kartım var ıyı performans alamıyorum oyunlarda yardım edecek bırı var ıse sayfama pm atarsa cok sevınırım ..