Şimdi Ara

GTX680 ve GTX590

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir türlü net bir bilgi alamadığım ve kafama takılan bir şey var ,
    Bu ekran kartlarında RAM ne kadar önemlidir ? Yani GTX580 AMP 1.5Gb ile GTX580 3GB arasında ne fark vardır.? [Fiyat oalrak 3gb olan daha pahalı]

Asıl sorum da GTX680 BF3 ' ü Ultra ayarlarda AA felan her şey açık akıcı oynatabilir mi yoksa GTX590 bu iş için daha mı iyi ?

Birde GTX680 256bit iken GTX580 344Bit ve GTX590 768Bit , bu durumda en iyisi GTX590 mı oluyor.

Biraz karmaşık oldu ancak detaylı bir bilgi verebilirseniz ve sorularıma cevap verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

• Foruma hoş geldiniz. Bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır
  • Telden uzun uzadiya teknik bilgi veremeyecegim ama bf3 oynamak istiyorsaniz 3 kart da ultra ayarlar icin yeterli multide ram konusu ciddiye biniyor ve 1.5gb ve ustu gozle gorulur bir fark yaratiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Telden uzun uzadiya teknik bilgi veremeyecegim ama bf3 oynamak istiyorsaniz 3 kart da ultra ayarlar icin yeterli multide ram konusu ciddiye biniyor ve 1.5gb ve ustu gozle gorulur bir fark yaratiyor
    Diğer kartları bilemem ancak GTX590 kullanıcısı olarak BF3 multiplayer'da sorun olmadan akıcı bir şekilde oynuyorum.Yine de tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olacaktır.:)
  • quote:

Telden uzun uzadiya teknik bilgi veremeyecegim ama bf3 oynamak istiyorsaniz 3 kart da ultra ayarlar icin yeterli multide ram konusu ciddiye biniyor ve 1.5gb ve ustu gozle gorulur bir fark yaratiyor
    GTX 590'ı tavsiye etmem. GTX 680 daha iyi bir seçim olacaktır. Ama biraz beklemenizi öneririm. AMD'nin yakında ciddi fiyat indirimi yapması bekleniyor o zaman özel soğutmalı ve uygun fiyatlı bir HD7970 te alabilirsiniz.
  • hocam sorunlarına sırasıyla cvp verim
    quote:

Yani GTX580 AMP 1.5Gb ile GTX580 3GB arasında ne fark vardır.? [Fiyat oalrak 3gb olan daha pahalı]

çok nadir oyunlar dışında fazla bir performans farkı olmaz .

quote:

Asıl sorum da GTX680 BF3 ' ü Ultra ayarlarda AA felan her şey açık akıcı oynatabilir mi yoksa GTX590 bu iş için daha mı iyi ?

gtx 680 bf3 ü herşey açıkken full detay oynatır.

quote:

Birde GTX680 256bit iken GTX580 344Bit ve GTX590 768Bit , bu durumda en iyisi GTX590 mı oluyor.

ekran kartlarında ilk olarak önemli olan gpudur. ayrıca gtx 590 384 bittir. çift gpu oldugu için önemli olan gpu başına düşen değerdir. gtx 580 344 değil 384 bittir. bu saatten sonra bence gtx 590 alınmaz. tek gpulu kartı çift gpulu kartlara her zaman tercih ederım.zaten gtx 590 ile gtx 680 benzer performans sergiler oyunlarda fps değeri olarak. ayrıca çift gpulu kartlardaki ms olayı tam bir eziyettir

• quote:

Orijinalden alıntı: iktyas

hocam sorunlarına sırasıyla cvp verim
    quote:

Yani GTX580 AMP 1.5Gb ile GTX580 3GB arasında ne fark vardır.? [Fiyat oalrak 3gb olan daha pahalı]

çok nadir oyunlar dışında fazla bir performans farkı olmaz .

quote:

gtx 680 bf3 ü herşey açıkken full detay oynatır.

quote:

ekran kartlarında ilk olarak önemli olan gpudur. ayrıca gtx 590 384 bittir. çift gpu oldugu için önemli olan gpu başına düşen değerdir. gtx 580 344 değil 384 bittir. bu saatten sonra bence gtx 590 alınmaz. tek gpulu kartı çift gpulu kartlara her zaman tercih ederım.zaten gtx 590 ile gtx 680 benzer performans sergiler oyunlarda fps değeri olarak. ayrıca çift gpulu kartlardaki ms olayı tam bir eziyettir
    orda 344bit yazmışım o yanlışlıkla oldu öncelikle onu düzelteyim :D Bilgileriniz için teşekkürler , Çift GPU Tek GPU olayını tam ayırt edemedim ben o nedenle sordum GTX590 nasıl diye. Şu durumda GTX 680 alacağım gibi gözüküyor. 2GB ram yetersiz kalmaz heralde değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: celilcetiner

Foruma hoş geldiniz. Bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır

Teşekkür Ederim ,
    sürekli takip ediyordum aslında ama üye olmamıştım artık üye de olduk hadi hayırlısı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TooLateForCry

orda 344bit yazmışım o yanlışlıkla oldu öncelikle onu düzelteyim :D Bilgileriniz için teşekkürler , Çift GPU Tek GPU olayını tam ayırt edemedim ben o nedenle sordum GTX590 nasıl diye. Şu durumda GTX 680 alacağım gibi gözüküyor. 2GB ram yetersiz kalmaz heralde değil mi?

sistemin ne ki gtx 680 düşünuyosun
  • quote:

quote:

i7 2600 3.40Ghz
    MSI anakart crossfire&SLI destekli
    6gb RAM
    1TB hdd
    750W güç kaynaklı kasa. Şu anda bunlar kesinleşti , Ekran kartı seçimi kaldı bir tek geriye, küçük bir ihtimal işlemciyi biraz yükseltebilirim.
  • quote:

quote:

quote:

i7 2600 3.40Ghz
    6gb RAM
    1TB hdd
    750W güç kaynaklı kasa. Şu anda bunlar kesinleşti , Ekran kartı seçimi kaldı bir tek geriye, küçük bir ihtimal işlemciyi biraz yükseltebilirim.

işlemcini 2600 k olarak değiştir. ramı 6 değil 8 gb yap. oc işini iyi öğren tamamdır

• quote:

Alıntıları Göster
    6-7 aydır GTX590 kullanıyorum bir kez olsun MS yaşamadım.. BF3 ultra'da 60FPS altına düşmüyor. .Sadece ortalığın kaosa döndüğü sahneler olursa 53'e falan düştüğünü gördüm ama o da çok nadir.. Benim tavsiyem; yeni sistem kuracaksanız ve acilen kart almanız gerekiyorsa GTX680 alın..

• Tek kartta ms olmaz zaten sli mi zannettiniz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

i7 2600 3.40Ghz
    6gb RAM
    1TB hdd

işlemcini 2600 k olarak değiştir. ramı 6 değil 8 gb yap. oc işini iyi öğren tamamdır

şu anda o işlemci ile GTX590 alabiliyorum , o zaman işlemciyi i7 2600K yapıp gtx680 alınması daha mantıklı olur heralde.
    Birde MS sorunu ne oluyor ?
    Bi ara araştırırken çift gpu yerine tek gpu tercih edin felan diye bir şey okumuştum o ne anlamda söyleniyor ? Çift GPU'nun sıkıntısı ne oluyor yani ? Yukarıda arkadaş herhangi bir sıkıntı yok demiş :D

• quote:

Tek kartta ms olmaz zaten sli mi zannettiniz
    Gtx680 daha yeni nesil ve çok performanslı bir kart. Gtx590 performansının daha az güç tüketimi ve daha az ses ile yakalanabileceği bir kart. Bu ikisi arasından gtx680 tercih edilmelidir. Mümkünse özel soğutmalı modeller beklenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 29 Mart 2012; 14:06:19 >
  • quote:

Tek kartta ms olmaz zaten sli mi zannettiniz

heryerde karşıma çıkma arkadaşım . yine bilmıyorsun konusuyorsun . ms sorunu sli, cf , çift gpu bütün hepsınde olur. yukarıda arkadaşın gtx 590 ile sorun yaşamamasının sebebi gtx 580 gpusunun oyunlar için yeterli olmasından kaynaklanıyor.

ms olayı ise kısaca oyun içindeki takılma sorunları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Gtx680 daha yeni nesil ve çok performanslı bir kart. Gtx590 performansının daha az güç tüketimi ve daha az ses ile yakalabileceği bir kart. Bu ikisi arasından gtx680 tercih edilmelidir. Mümkünse özel soğutmalı modeller beklenebilir.

özel sogutulmalı modelleri bende beklemek istiyorum zaten yaklaşık 2 hafta var sistemi kurmam için ekran kartı olayına takılmış durumdaydım sadece. Şimdi işlemciyi biraz yükseltip ekran kartını 680TGX almayı kesinleştirdim sayılır , ancak Özel sogutmalı modellerin çıkması 1 aydan fazla sürer diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Gtx680 daha yeni nesil ve çok performanslı bir kart. Gtx590 performansının daha az güç tüketimi ve daha az ses ile yakalabileceği bir kart. Bu ikisi arasından gtx680 tercih edilmelidir. Mümkünse özel soğutmalı modeller beklenebilir.

özel sogutulmalı modelleri bende beklemek istiyorum zaten yaklaşık 2 hafta var sistemi kurmam için ekran kartı olayına takılmış durumdaydım sadece. Şimdi işlemciyi biraz yükseltip ekran kartını 680TGX almayı kesinleştirdim sayılır , ancak Özel sogutmalı modellerin çıkması 1 aydan fazla sürer diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Şu an gtx680'nin referans tasarım kartları bile adam gibi yok mağazalarda. Yaygınlaşmadılar. Özel soğutmalı modellerin gelmesi dediğiniz gibi 1 aydan fazla sürer.

• ben bf3 multide tüm ayarlar fullde ram kullanımının 1825mb olduğunu gördüm.iyiki gtx 560 tinin 2 gb modelini aldım.ayrıca tüm ayarlar fullde akıcı oynuyorum gtx 580le bile rahat edemiyenler var
  • Bu saatten sonra gtx590 a para verme

Gtx680 al,bit,ram vs olaylarına pek takılma

Sebebini basit bir örnekle anlatayım
    Sen Tofaş marka otomobil alacak olsan 5 vites 4vites kac beygir kac motor araştırmak boynunun borcu

Ancak sen ferrari alıyorsun kac beygir kac motor olduğu önemlimi sonuçta adamlar yapmışlar araştırmana bile gerek yok bastinmi gider
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.