Şimdi Ara

gtx970 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski versiyon 970'i taniyan bir surucu cekebilirsin.win7 mi yoksa 8.1 mi onu yazmamissin ondan da olabilir surucu ise yaramazsa windowsu da degistirebilirsin.donanimsal olsaydi ne ayar yaparsan yap kapanmasi reset atmasi gerekirdi bence yazilimsal sorun.
  • windows 7 ultimate zaten reset atıyor kapatıp kendısı açıyor yanlış anlatmışım pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet0614 -- 27 Aralık 2014; 13:07:10 >
  • her turlu reset oluyor ustelik 8.1 de degil diyorsun.bu durumda donanima bakman lazim.niye yazilimsal dedim cunku 8.1 ve amd 7900 7800 serisi kullanicilari bf4'te sorun yasiyordu gecen sene ve sorun 8.1'den kaynaklaniyordu surucuyle cozduler ama sen win7 diyorsun.basligi hic okumadim diyelim reset niye olur?birincisi guc kaynagindan olur ama 650w diye gordum bu dusuk bir ihtimal.ikincisi islemciden ramden olur ama ekran karti da sorunlu olabilir.eger kart yeniyse ve vatan gibi bir yerden aldiysan karti goturup denetebilir misin en azindan bir secenegi elemis olursun.
  • işlemci ısısından kaynaklı olabılırmı bi tane abide bu konuda durdu şu an hiç bişi yapmıyorum sadece browser açık 44 derece ısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet0614

işlemci ısısından kaynaklı olabılırmı bi tane abide bu konuda durdu şu an hiç bişi yapmıyorum sadece browser açık 44 derece ısı

Boşta 44 ise yükte o baya fırlıyordur, stok soğutucu mu kullanıyorsun?
  • quote:

işlemci ısısından kaynaklı olabılırmı bi tane abide bu konuda durdu şu an hiç bişi yapmıyorum sadece browser açık 44 derece ısı

intel islemciler isinir normaldir bence 3770k diyorsun ozel sogutman da yoksa sicak calisabilir ama islemci falan ayari acinca kapanacak kadar mi isiniyor pek ihtimal vermiyorum ben bu ise 60-70 bile olsa reset atmaz intel islemciler.bunu soyle anlarsin makineyi uzun bir kapali kalma suresi ardindan ac hemen oyuna gir ne yapinca kapaniyorsa onu yap kapanirsa sicakliktan degildir ama makineyi sabah acmissindir aksama kadar kullanmissindir oyuna girip 3 saat oynamissindir o sekilde degil sanirim o zaman isidan diyebilirdik.overclock var mi islemcide?
  • Sadece o oyunda mı bu sorun oluyor, buna bakman lazım.

Psu'yu arkadaşlarımın da belirttiği gibi test ettirebilirsin, arıza durumu çok düşük bir ihtimal.

Yük altında işlemci sıcaklığı önemli, stok fanla i7 fazla ısınıyor ama resete neden olmaması lazım yine de, stok fan montajını kontrol etmende fayda var, sokete soğutucu tırnaklarının tam oturup iyice sıkılması lazım.

İşletim sistemi ve sürücü gibi yazılımsal sorunlar da değerlendirilmeli.
  • İ7-3770 markası bu K yok
    bide bişey daha var
    Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem
    den Derecelendirme varya bunu yenılemen gerekıyor diyor yenıleye bastıgımda ise reset atıyorşu an ekran kartıma verdigi puan 5.2 ama yenılemedıgım ıcın öyle sanırım
  • quote:

İ7-3770 markası bu K yok
    bide bişey daha var
    den Derecelendirme varya bunu yenılemen gerekıyor diyor yenıleye bastıgımda ise reset atıyorşu an ekran kartıma verdigi puan 5.2 ama yenılemedıgım ıcın öyle sanırım

Ekran kartını çıkartıp monitörü anakart üzerindeki onboard ekran kartına bağlayıp aynı işlemi tekrar yap bakalım restart atacak mı? En azından sorunun işlemci kaynaklı olup olmadığını anlamış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 27 Aralık 2014; 15:01:26 >
  • quote:

İ7-3770 markası bu K yok
    bide bişey daha var

oyun haricinde de reset atiyor yani?ekran kartina o kadar dusuk puan vermemesi lazim direkt 7.9'u yapistirmasi lazim farkli dvd'den diyeyim farkli bir windows7 kurmayi denedin mi?sistem derecelendirmenin hangi asamasinda reset atiyor islemciyle alakali testte mi yoksa ekran karti testinde mi?bu tip sorunlar bir seyler deneyerek bulunur o yuzden dene bir seyler ki isin kotusu deneyebilecegin cok sey var hangisinden baslasan acaba?
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    zaten yenı aldım ekran kartını eskı ekran kartımda gölgeler açık olsa felan reset atmıyordu ama bazen böyle 3-5 saat felan oynadıgımda çok nadir reset atıyordu
  • quote:

zaten yenı aldım ekran kartını eskı ekran kartımda gölgeler açık olsa felan reset atmıyordu ama bazen böyle 3-5 saat felan oynadıgımda çok nadir reset atıyordu

Sen dediğimi bir dene bakalım, bunu denememizin ilk amacı sorunun işlemci kaynaklı olup olmadığını anlamak, windows puanlamayı çalıştırdığında ilk olarak işlemciyi test ediyor. İşlemcide sorun yoksa zaten testi geçer sorunsuz bu şekilde sorunun ekran kartımı işlemci mi olduğunu anlayabiliriz.
    ama işlemciden kaynaklı olsa eski ekran kartını taktıgımdada aynı kapatmaya yapmazmıydı ? ve işlemciye 7.8 verıyor zaten yenılenmesı gereken ekran kartı sadece grafikler : 5,2
    eski ekran kartımda 5,2 ydi
  • quote:

ama işlemciden kaynaklı olsa eski ekran kartını taktıgımdada aynı kapatmaya yapmazmıydı ? ve işlemciye 7.8 verıyor zaten yenılenmesı gereken ekran kartı sadece grafikler : 5,2
    eski ekran kartımda 5,2 ydi

Eski ekran kartını taktığındada resetleniyorsa sorun işlemcide Sana yardım etmeye çalışıyoruz ama maalesef sen işbirliği içine girmiyorsun.
    o zaman ben senın dedıgın gıbı kartı çıkarıp tekrar taratıyım bide öyle deniyip geliyim abi
    şimdi kartı felan çıkarmadan o donanım puanlandırmayı denedım ve reset atmadan yaptı 7.9 verdi grafiklere ve 3b iş ve oyun performansına sorun nerde olabılır
  • quote:

şimdi kartı felan çıkarmadan o donanım puanlandırmayı denedım ve reset atmadan yaptı 7.9 verdi grafiklere ve 3b iş ve oyun performansına sorun nerde olabılır

Yap üst üste 3-4 kez aynı testi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

işlemcinin sıcaklıgı 90 dereceye kadar çıkıyor işlemciyi test ederken acaba çokmu ısınıyor ?
  • Sadece LoL'de oluyor ise, o sorun bende de var. Google'da aratırsan "league of legends pc kapanıyor" gibi sorgular ile, bir çok kişinin bu sorun ile karşılaştığını göreceksin. Hatta ingilizce aratırsan sonuç daha da artacak. Kartınız da sorun olmayabilir. Başka oyunlar da da deneyin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

işlemcinin sıcaklıgı 90 dereceye kadar çıkıyor işlemciyi test ederken acaba çokmu ısınıyor ?

Bingo

Baştan dedik sana işlemci aşırı ısınıyor olabilir diye, daha yeni farkına varabildin, işlemciyi yakmadan sözümüze inandın sonunda

Şimdi hemen soğutucuyu sök eski macunu temizle, tekrar temiz bir macunlama yapıp soğutucu montajını dikkatli şekilde yap sonuçları paylaş bizimle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 27 Aralık 2014; 17:04:04 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.