Şimdi Ara

gtx970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • strix gtx970 aldım league of legends ayarlarını hepsını en yuksek yaptım gölgelerı en yüksege alınca bılgısayar kendını kapatıyor bunun nedenı nedır ve nasıl düzeltebilirim veya düzeltebilirmiyim?

• Psunuz nedir?

Sıcaklık değerlerini kontrol ettiniz mi donanımların?
  • samet0614 kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediğiniz şekilde kapanmanın birkaç sebebi olabilir, aklıma gelenler;

-PSU yetersiz geliyor olabilir.
    -İşlemciye dengesiz voltaj geliyor olabilir. ( OC yapıldıysa az voltaj sonucu oluşabilir )
    -İşlemci sıcaklığı yüksek olabilir. ( Epey yüksek olması lazım )

Şimdilik akla bunlar geliyor. Anakartınız ve PSU'nuz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 27 Aralık 2014; 0:15:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

Hocam söylediğiniz şekilde kapanmanın birkaç sebebi olabilir, aklıma gelenler;

-PSU yetersiz geliyor olabilir.
    -İşlemciye dengesiz voltaj geliyor olabilir. ( OC yapıldıysa az voltaj sonucu oluşabilir )
    -İşlemci sıcaklığı yüksek olabilir. ( Epey yüksek olması lazım )

Şimdilik akla bunlar geliyor. Anakartınız ve PSU'nuz nedir?
    neyse gölge açmadan oynarım ya sıkıntı yok :) gölge açmayınca kapanmıyor
    bu bir sorun olduğunu gösterir kestirip atmamak lazım lol dışında başka oyun oynamayacak mısın onlarda da oynarken kapanacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet0614

Bence oyunada girme hiç kesin çözüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 27 Aralık 2014; 0:38:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Bence oyunada girme hiç kesin çözüm

Alıntıları Göster
    peki yardım etmenize nasıl yardım edebılırım işlemcimi felanmı yazıyım ? ben pek anlamıyorum

• quote:

peki yardım etmenize nasıl yardım edebılırım işlemcimi felanmı yazıyım ? ben pek anlamıyorum

Alıntıları Göster
    bu arada bişi keşfettim eğer vertical-sync açarsam gölge en yüksekte olsa bile atmıyor
    battlefield 3 e girdim ve bütün ayarlar ultimatte oynadım gölge felan her şey açık fakat vertical-sync off yapınca dırek bılgısayar kapandı bu ne anlama gelir ? loldede aynı gölge en yüksek olsun sync açık dursun kapanmıyo fakat syncı kapatır kapatmaz kapanıyo
    ekran kartı driverlarını sil tekrar kur ayrıca psu marka ve modelini yazar mısın
  • creative13 kullanıcısına yanıt
    corsair 650 vs
    diğer sistem bileşenlerinizide yazar mısınız vs 650de eğer sonuna kadar zorlarsanız sıkıntı çıktığını okumuştum psudan olma ihtimali var
  • creative13 kullanıcısına yanıt
    RAM:8GB 2133 MHZ
    İŞLEMCİ:İ7-3770
    AnaKart:Z77-A
    Ekran kartı: GTX970 Strix O.C
    Başka yazmam gereken bişi varmı
  • gerek yokta ben direk psudan kaynaklanıyor diyebilecek bilgiye sahip değilim ama @cinayet13 ve @LEON-X benden daha net şeyler söylerler
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative13

gerek yokta ben direk psudan kaynaklanıyor diyebilecek bilgiye sahip değilim ama @cinayet13 ve @LEON-X benden daha net şeyler söylerler
    Oyundayken işlemci sıcaklık değelerinizi bir takip edin bakalım. Psu bu donanım için yeterli görünüyor.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    nasıl takip edebilirim bide işlemciden kaynaklı olsa zamanla kapanmazmı ? ben vertical sync açmadan ıstedıgım kadar oynuyabılıyorum ama vertical syncı kapatınca ve gölgeler açıksa direk kapanıyor acaba monitörden kaynaklı olabılırmı cunku fps cok fazla artınca böyle garip garip oluyor ekran
  • quote:

nasıl takip edebilirim bide işlemciden kaynaklı olsa zamanla kapanmazmı ? ben vertical sync açmadan ıstedıgım kadar oynuyabılıyorum ama vertical syncı kapatınca ve gölgeler açıksa direk kapanıyor acaba monitörden kaynaklı olabılırmı cunku fps cok fazla artınca böyle garip garip oluyor ekran

Zamanla derken? Sisteme yük bindirdiğinizde kapanıyor işte. Oyun oynarken ekran kartına yük bindiği kadar işlemciyede yük biner bu da sıcaklığın artışına neden olur, işlemci soğutmanızda sıkıntı varsa işlemci aşırı ısınıp sistemi kapattırıyordur.
    anladım nasıl bakabılırım işlemci sıcaklıgına ?
  • quote:

anladım nasıl bakabılırım işlemci sıcaklıgına ?

hwmonitör programını indirip oyuna girmeden önce çalıştırın, oyuna girin biraz oynayın sonra alt + tab ile masaüstüne dönüp işlemci sıcaklıklarına bir bakın.

Oyun esnasında sıcaklıkları köşede gösteren programlarda vardı ama isimleri şu an aklıma gelmiyor.
    işlemci sıcaklıkları
    core 0 43-42
    core 1 43-44
    core2 44-45
    core 3 41-43
    package 44-45
    osu! oynarken 50 civarınacıkıyor birazdan lolu denıyecem
    ayrıca vsync da kapanmıyor demıştım lolu bılmıyorum fakat battlefield 3 ü 7 dakka sonra felan kapatıyor vsync olsa bıle senın dedıgın gı bı işlemci ısınıyor sanırım abi :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.