Şimdi Ara

Güç düğmesine bastıktan sonra bilgisayarın açılma süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cem Yılmaz'ın Türkler Uzayda gösterilerinde vardı? "Spark bizi şuraya ışınla!" -> "Işınlayamam motor soğuk";

Bunu anlattım çünkü bu durumun bilgisayar versiyonu başıma geldi. Şöyle ki; Okulda laboratuarımızdaki bilgisayarların açma- kapama düğmelerine basıyorum. Normalde hemen elektrik gelip açılması gereken bilgisayar bekliyor bekliyor 3-5 dakika bekledikten sonra elektrik nihayet geliyor ve sistem çalışıyor. Hayatımda ilk defa böyle bir şey başıma geliyor. Ve problem tek bilgisayarda değil. Hani bir bilgisayarda olsa derim ki; bu bilgisayarda bir problem var. Elektirk hattıyla ilgili olduğunu varsaysak elektrikçi de çağırdık, adam da baktı durumla ilgili bişi anlamadı ve dediği "elektrik ya vardır ya yoktur!" Adama birşey diyemedim çünkü lab.da iki tip bilgisyar var ve diğer tipteki bilgisayarlarda hiçbir problem yok. Basıyon düğmeye açılıyor.

Bana da durum çok garip geliyor ama durum bu! Bu tarz bir durum başına gelen ya da bir fikri olan arkadaş yardımcı olabilirse senirim. şimdiden Teşekkürler.

Problemli bilgisayar için bazı sistem özellikleri;

Celeron 2.4 Ghz işlemci,
    Gigabyte 8IG 1000 anakart;
    256mb ddram
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sanmıyorum daha önce böyle bir sorun yaşamış olan birisinin çıkacağını. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lookoutfth -- 13 Ekim 2008; 12:48:41 >
  • Ben de işin garipliğinin farkındayım:) Akıl almaz bir durum. Powersuply lerde problem vardır diye birkaçınınkini deneme amaçlı sıfır powersuply ler ile değiştirdim. Sonuç aynı. Sadece kafama takılan ve aklıma gelen son şey bu powersuply lerin güçleri sistemi etkiler mi? Yani bu sisteme 300w lık bir powersuply yeter iken bunlardaki 400-450 lik powersuply ler ise problem bundan kaynaklanmış olabilir mi?
  • belki elektrik birikmesi olmuş olabilr oyüzden olabilr bilgisayarı bide powerdki elktrik girişindeki kabloyu çıkar açma düğmesine bas anlık fandönmesi olacakmı ısşıkları yanacak mı sonra fişini takıp çalıştırmayı dene çalışacak mı?
  • Dediklerini defalarca denemiştim zaten. Kabloyu tak çıkar, monitorünki ile değiştir, güç kaynağı tak gibi birçok deneme yanılma yapıyorum. Ama olmuyor. Ama dediğin fan dönmesi gerçekleşiyor. Yani bilgisayarın açma düğmesine basınca hiç bir işlem olmuyor gibi ama arkasındaki 0/1 açma kapama düğmesinden kapadığımda kısa süreliğine bir fan dönmesi gerçekleşiyor. Zaten ben de buna dayanarak bu powersuply ler ile ilgili olabilir düşüncesine kapıldım. Bu powersuply lerin watt olayı böyle bir duruma sebep olabilir mi o yüzden merak ediyor. yani 300w yetebilecek bir kasaya 450w lık bir powersuply takılırsa böyle bir durum meydana gelebilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkantuzcu

Dediklerini defalarca denemiştim zaten. Kabloyu tak çıkar, monitorünki ile değiştir, güç kaynağı tak gibi birçok deneme yanılma yapıyorum. Ama olmuyor. Ama dediğin fan dönmesi gerçekleşiyor. Yani bilgisayarın açma düğmesine basınca hiç bir işlem olmuyor gibi ama arkasındaki 0/1 açma kapama düğmesinden kapadığımda kısa süreliğine bir fan dönmesi gerçekleşiyor. Zaten ben de buna dayanarak bu powersuply ler ile ilgili olabilir düşüncesine kapıldım. Bu powersuply lerin watt olayı böyle bir duruma sebep olabilir mi o yüzden merak ediyor. yani 300w yetebilecek bir kasaya 450w lık bir powersuply takılırsa böyle bir durum meydana gelebilir mi?

olabilir her ihtimale yer vermek lazım öncden başka power mı vardı?
    bütün bilgisayarlarda power mıvar?

• Bir çoğunun kendi power'ı, sadece bir kaçı değişmişti. Sanırım yapacak bişi yok. Ama şu dediğin elektrik yüklenmesi oluyor sanırım. Başka bir açıklaması yok galiba.. İlgi ve cevaplar için teşekkür ediyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakart problemi, özellikle eski model Asus'larda sıkça yaşanır 1-2 sene kullanımdan sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.