Şimdi Ara

güç elektroniği??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu güç elektroniği konusu elektroniğin mi yoksa elektrikçilerin mi ilgi alanı bunu tam olarak ayırt edemedim bide güç elektroniğinin içeriğinde tam olarak neler var ?sizin görüşlerinizi almak istiyorum.bu alanla ilgili birisi hangi temel konulara sahip olmalıdır simdiden teşekkürler.

• Güç Elektroniği yazılışındanda anlaşıldığı gibi elektronikçilerin ilgi alanına giriyor bence çünki elektirik ile elektronik birbirinden farklı dallar (aynı temele dayanıyor olabilirler).

Güç elektroniği derkende; Besleme devreleri,invertörler,konvertörler,regüleler,motor kontrol devreleri vs.. böyle uzar gider kısaca yine yazılışındanda anlaşıldığı gibi yüksek güç (Amper - Voltaj) içeren devreler güç elektroniğine giriyor ve benimde ilgi alanıma

Bizler bu forumda öğrenciyiz forumun hoca ları üstad ları var yanlışım varsa onlar düzeltecektir ve daha iyi geniş çapta bilgileri verecektir sana eminimki .

• Güç elektroniği adı üzerinde Elektronikcinin ilgi alanıdır ama elektirikcide ilgilidir Pano tesisat v.s v.s gibi.
    Bu konunun içersinde Otomasyon, Motor hız kontrol Bilgisayarlı sistemler girer ..
    Bu konu ile ilgilenecek kişi bu konuda ne kadar çok şey bilirse o kadar iyi ..
  • bana okulda fazla güzel bir ders gibi gelmemişti.Ama içeriği elektronikle ilgili tabi biraz elektrikle ilgilide denilebilir.
  • Güç Elektroniği dehşettir ya insanı cezbediyor yüksek voltajlarla amperlerle uğraşmak
  • Güç Elektroniği bir anlamda ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİKTİR.
  • quote:

Güç Elektroniği dehşettir ya insanı cezbediyor yüksek voltajlarla amperlerle uğraşmak

tamamen katılıyorum. güç ve kudretin ne olduğunu görüyor insan. Tabii biraz da piskopatik bir zevk ama...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LCD Güç kaynağı devresi.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 200 tonluk preslerin her vuruşunda fabrifa tabanının sarsılması , kolum kadar kabloların güç verdiği devasa motorlar , kayaları kırıp mıcır yapan inalılmaz güçlü kırıcılar EVET Müthiş bir zevk bu GÜÇ Elektroniği..
  • güç elektroniği adının tersine daha çok elektrikle ilgilidir.okullarda da zaten elektrik bölmünü seçenlere zorunlu olarak verilir ve yine elektrik bölümündekiler için güç elektroniği endüsriyel uygulamaları derside seçmeli olarak verilir.
    ders içeriği otomatik kontrol için kullanılabilecek elemanlar(özellikle tristor,transistor çeşitleri vb.) ve bunların kullanımıdır.(doğrultucular,kıyıcılar,frekans ceviriciler). [içeriği 486SX arkadaşımız anlatmış]
    eğer bu dersi alıyorsan mutlaka mikroişlemci derside alman gerekir.yoksa fazla bir işine yaramaz tristorun çalışma prensibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruges -- 19 Ekim 2005, 17:30:07 >
  • elektroniğin temelidir

"iyi bir elektronikçi" derken
    güç elektroniği bilgisi ile ölçülebilen bir kavramdır
  • 2006 ama olsun...

güç elektroniği multidisipliner bir daldır.işaret işlemeden kontrole enerjiden makinaya sinyalden sisteme kontrolden oraya buraya istediği heryere girer çıkar hoca bize çok önemli bunlar der dudurudu da iplemezdik.gerçeği anlamak uzun sürmedi lakin. aslında amaç güç ,işi yapan ise yarı iletker olduğundan durum böledir de denebilir. çünkü güç elektroniği uygulamaları daha elektronik sözcüğü kullanılmaya dünya üzerinde başlamamaışken vardı.emin olabilirsin......zaten ben elektrik elektronik mühendisliğindeki kadar kavram kargaşasını hayatımın hiç bir alanında yaşamadım., aslında hayatımın hiç bir alanını bukadar çok da düşünmemişimdir belki ondAndır da diyebilirmiyiz diyede düşünmüyor değilim hani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.