Şimdi Ara

Güç kaynağı hangisini almalıyım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar birşey soracağım aydınlatırsanız sevinirim.

SEASONIC SEA-SS-850AT 850W 80 Plus Bronze 12cm Fan Güç Kaynağı ile
    SEASONIC SEA-X-750 750W 80 Plus Gold 12 cm Fan GüçKaynağı arasındaki fark anladığım kadarıyla (100w dışında) moduler olup olmamasıdır doğrumudur?

Yalnız dikkatimi çeken birşey var Gold serisinde özellikle vurguluyorlar ürün açıklamalarında %20 yük altında yada masaüstündeyken fan çalışmıyor yani sessiz diye. 850w bronze serisinde bu şekilde yazmıyor ürün açıklamalarında. Daha çok bilyalı sessiz fan şeklinde geçiyor açıklamalarda. Bilgisi olan varmıdır acaba? bu %20 yük ve altında çalışırken bilgisayar masaüstündeyken bronze serisinde fan çalışıyor mu çalışmıyor mu?

son olarak 6870 ekran kartı ile alıp kullanmak istiyorum seasonic 620w yeterli olurmu 650w olanını pek beğenmedim gibi?
  • Amd'nin sitesinde 6870 için önerilen güç kaynağı 500watt veya üstü diyor, 620 watt rahatlıkla yeter. Psu'larda kalite sıralaması 80 artı sertifikasız, 80+, 80+ Bronze, 80+ Silver, 80+Gold ve 80+ Platinum diye gider. Gold sertifalı ürünler Bronz sertifikalılardan daha kalitelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 14 Ekim 2011; 11:54:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal81

Arkadaşlar birşey soracağım aydınlatırsanız sevinirim.

Yalnız dikkatimi çeken birşey var Gold serisinde özellikle vurguluyorlar ürün açıklamalarında %20 yük altında yada masaüstündeyken fan çalışmıyor yani sessiz diye. 850w bronze serisinde bu şekilde yazmıyor ürün açıklamalarında. Daha çok bilyalı sessiz fan şeklinde geçiyor açıklamalarda. Bilgisi olan varmıdır acaba? bu %20 yük ve altında çalışırken bilgisayar masaüstündeyken bronze serisinde fan çalışıyor mu çalışmıyor mu?

Bu konu hakkında da bilgi alabilirsem çok iyi olur :)
  • evet arkadaşlar ben tercih hakkımı seasonic x-760w plus gold dan yana kulllandım çünkü tam psu alacağım sıra tekno biyotik de güne özel indirimde seasonik x-750 w gold serisinin ertesi günde indirimli olduğunu gördüm bekledim ertesi gün spariş verdim fakat o gün iş yoğunluğundan havaleyi yapamadım 400 liralık ürün 330 liraya düşmüştü bu fırsat kaçmazdı amaa akşam geldim tam haveyi yapacam baktım ürün stoklarda kalmamış tabi siparişi vermiştim hemen ticket açtım elinizde seasonic x750 gold yokmu diye sordum ertesi gün cevap geldi burda teknobiyotik gerçekten büyüklüğünü gösterdi ve siz sipariş havalenizi yapın size x-760 plus gold göndereceğiz dediler gerçekten teknobiyotik çok ilgili bir şirket biraz reklam gibi oldu ama gerçekten hakediyor burdanda teknobiyotik e teşekkür ediyorum yarın psu elimde olacak kısmet ise psu hakkındaki görüşlerimide yazacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 29tr -- 14 Ekim 2011; 21:16:43 >

• kemal arkadaşım gold, silver, bronze, bunlar güc kaynağında verimlilik terimleridir örneğin 80 + sertifikalı ama bronz bir güç kaynagın var bu güç kaynagı en fazla %85 verimlilikte çalışır. ama gold terimli ürün %95 a kadar çıkar .. bu şu demektir aslında senin psuda bi harcadığın güç vardır birde ısınmadan dolayı kaybolan güç vardır tabi buradaki ısınmadan bahsederken sistem için değil sadece psu dan bahsediyorum senin psu 500 w ise 80 + sertifikalı ise yüzde 80 verimliçalışıyor demektir yüzde 20 de kaybolup gidiyor havaya karişiyor demektir sen bu boşa giden güç e de her ay para ödüyorsun ödediğin faturanın bir kısmını o kullanmadığın güç oluşturuyor bunun için derler ya sarj cihazlarını fişte bırakmayın diye çünkü boşta dahi olsalar gene bir miktar güç harcıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.