Şimdi Ara

GÜÇ KAYNAĞI KAPANMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem topladım, parçaları harddisk ve cpu fanı dışında ikinci el aldım, kasayı da ikinci el aldım. Sistem boşta çalışmada problem yaratmıyor fakat herhangi bir oyun açtığımda komple kapanıyor. Bende anakartın bios ekranından aşağıdaki görüntüyü çektim, en sağda psu fanı kırmızı görünüyor, bu problem psu ısınmasından mı kaynaklanıyor? Cevaplarınız için teşekkürler.

https://store.donanimhaber.com/95/50/6c/95506cd5ae0d25e50878848b3f9787ad.jpg

• nedimcom N kullanıcısına yanıt
    sistemini de yazmalısın Psu sistemi tam olarak karşılayamıyor olabilir. Sorun büyük ihtimal PSU yetersizliğinden kaynaklanıyor.
  • Sistemim:

Asus m5a97 anakart
    Amd FX 8150 eight core işlemci
    Ocz 2x2 1066 mhz ddr3 ram
    Palit gtx 570 1280 mb 320 bit gddr5 ekran kartı
    500 gb WD Blue sata harddisk
    Cooler master blizzard T2 cpu fan

Kasa :

Thermaltake xaser 3
    Purepower 480 Watt (peak load 550 watt)
  • Roledayz kullanıcısına yanıt
    Sistemim:

Asus m5a97 anakart
    Amd FX 8150 eight core işlemci
    Ocz 2x2 1066 mhz ddr3 ram
    Palit gtx 570 1280 mb 320 bit gddr5 ekran kartı
    500 gb WD Blue sata harddisk
    Cooler master blizzard T2 cpu fan

Kasa :

Thermaltake xaser 3
    Purepower 480 Watt (peak load 550 watt)
    sorun güç kaynağı kardeşim. O psu sistemi kaldırmaz. PSU upgrade etmen gerek. bütçeni söyle ona göre öneri yapabilirim
    Bütçem 150 TL civarı
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5633

corsair marka 12v kanalından 42A güç verir. 500w falan gerçek güç alırsın. sistemini rahatlıkla kaldırır.
    Çok teşekkürler ilgin alakan için, önerini dikkate alıp psu yükseltmesini yapıcam, 650 veya 700 watt ileriye dönük daha iyi olmaz mı?
    bütçeni arttırabilirsen şunu al uzun bir süre kullanırsın.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5632

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roledayz -- 28 Şubat 2014; 15:56:13 >
  • biraz yetersiz gibi duruyor ve psu fanı resimde gösterilene bakılırsa psu aşırı aşırı sıcak 4500rpm çok fazla bir fan hızı
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Aslında ilk ekran kartını almıştım, kasa aynıydı, core2 e7300 işlemci ve ddr2 667 mhz lik 1,5 gb ram vardı. örneğin bu sistemde crysis 2 açtığımda oyunun hareketli bölümlerinde kasa komple kapanıyordu. Daha sonra amd fx 8150 işlemci ve m5a97 anakartı aldım psu yine aynı, bu sefer oyunları açar açmaz, menüden sonra oyuna girerken komple kapanma olmaya başladı. sizlerinde dediği gibi 650 watt psu sanırım işimi görecek. moduler olanın farkı sadece kabloların sök-tak olması değil mi? yanlışmı biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedimcom

Aslında ilk ekran kartını almıştım, kasa aynıydı, core2 e7300 işlemci ve ddr2 667 mhz lik 1,5 gb ram vardı. örneğin bu sistemde crysis 2 açtığımda oyunun hareketli bölümlerinde kasa komple kapanıyordu. Daha sonra amd fx 8150 işlemci ve m5a97 anakartı aldım psu yine aynı, bu sefer oyunları açar açmaz, menüden sonra oyuna girerken komple kapanma olmaya başladı. sizlerinde dediği gibi 650 watt psu sanırım işimi görecek. moduler olanın farkı sadece kabloların sök-tak olması değil mi? yanlışmı biliyorum.

evet modüler olanlarının farklı sadece kablolarının sök-tak olmasıdır tek avantajı daha temiz kasa içi düzen sağlanır dezavantajı fiyatıdır.
  • Sonunda 650 watt psu aldım. Ocz marka, OCZ-ZS650W-EU model. Bu akşam kasaya bağlayıp deneme yapıcam, umarım artık kapanma sorunu yaşatmaz. Cevap veren ve konumla ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
    Psu nuz değil , psu nuzun fanı çalışmıyor ,arkadaşlarında dediği gibi kurmuş olduğunuz sistemi verimli çalıştırabilmesi için kendi içindeki hava akımıda serin olması gerekir.Bencede biraz daha güçlü psu almanızda yarar var. 150 TL ye bulabileceğinizi düşünüyorum.
  • Evet tam dediğiniz gibi 150 TL ye aldım, aşağıdaki resimde göründüğü gibi, sistem derecelendirmesi çalıştıramıyordum sistem hemen kapanıyordu, sonunda çalıştırdım ve aşağıdaki değerleri aldım. Sanırım tek eksiğim ssd hardisk kaldı :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.