Şimdi Ara

Güç kaynağı ömrü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
6.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İşin diğer komik tarafı da bir yandan yüksek seviye için cougarla anlaştık derken diğer yandan frisbyi yüksek seviye cpu ve yüksek seviye ekran kartları için diye satmanız.

12v kanalını wattını testini falan boşverelim. Sana vicdanen soruyorum şu psuyu yüksek seviye cpu ve ekran kartları için diye satmak insanları kandırmak değil de nedir? Hani oc yapılacak sistemler için değildi frisby. giriş ve orta segmente hitap ediyordu? Sen diyordun bunları? Sattığın malın insanlara ettiği vaadlerden bihaber misin yoksa?
  • OK_Comsis kullanıcısına yanıt
    Onu diyen ben değildim,

Fakat günümüzdeki kartların çoğunu karşılayamayacak derecede frisby olanlar.

Anlaştığınız şirketin ürünlerini bilemem,onlar hakkında yorum yapmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    overclock gerektiren oyunlar oynuyarsanız

Overclock gerektiren oyunlar nasıl oluyor

R9 370 ve i5 6500(i3 bile koysan farketmez) ile rahatça her oyunu oynarsın medium ayarlarda,

Ve isim vermeyeceğim ama bunu sağlayabilecek 450w birçok psu var.

Dediğim gibi,oyunculara hitap etmiyorsunuz,o yüzden de bu forumda tercih edilmiyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OK_Comsis

quote:

Orijinalden alıntı: imOKAY

quote:

Sayın Turuncu Sakal,

Bir PSU'nun çıkış gücü (Watt) Tüm kanallarından verdiği güç ile ölçülür. Sizin yaptığınız gibi sadece 12V çıkışını dikkate alıp diğer çıkışları gözardı ederek değil.
    Siz eğer diyorsanız ki, ben sadece 12V çıkışına bakarım. Benim için önemli olan o'dur. O sizin kişisel tercihiniz. Bir şey diyemem.
    Ama PSU'nun çıkış değeri öyle kafanıza göre hesaplanarak bulunmaz. Daha önce bahsettiğim Intel'in yönetmeliğini okuyun. Detaylı bilgi sahibi olursunuz.
    Konu bu kadar basit aslında. Hala anlamamakta ısrar ediyorsanız bence de daha fazla polemiğe girmenin anlamı yok. Bırakalım okuyanlar değerlendirsin.

bu corsair de amma salak marka ha 450w psu satıyor 12v dan 450w veriyor 3/5v kanallarını eklemeden 450w diye psu satıyor. hiç ticaretten kaliteden anlamıyor adamlar... halbuki bizim frisby uzak doğuda ceo larla basket oynayacak kadar iyi iş biliyor.

Sayın imOKAY,

Rekabet ettiğimiz bir marka hakkında yorum yapmayı doğru ve etik bulmadığımı daha önce yazmıştım.
    Yalnız, bir açık buldum diye klavyenin başına geçmeden önce size bir daha okumanızı tavsiye edeceğim.
    'Maximum Combine Wattage' ne demek? 'Total Power' ne demek?
    İngilizceniz yeterli gelmezse google translate'ten faydalanabilir ya da sayın Turuncu Sakal'dan yardım isteyebilirsiniz.

Bu yazdıklarınızdan şirketinizin haberi var mı ? şahsen ben firma yetkilisi olsam müşterime böyle üslub kullanan biri ile bırakın çalışmayı selam dahi vermem. Bazı gerçekleri kabul etmeyi bırakın, üste çıkıp millete saltolar atıyorsunuz. Gerçi siz şimdi beni de mahkemeye verirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musaemirsen -- 22 Mart 2016; 19:28:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

Fsb ile Frisby farkli marka ama

FSB diye bir marka yok her şeyden önce.Doğrusu FSP.

FSPnin psuları gayet kalitelidir ve kendi üretir.Fspyle frisbynin en ufak benzerliği yok.
  • Isvicreli bilim adamlarina, Frisby psu larinin +12V kanalindan 216Watt verdigini ve yilin 2016 oldugunu da belirtip nedenini sordum, bana cougar ile anlasmislar ya diye cevap verdiler.

Cougar a gelince,

350 TL FRISBY COUGAR 700W:
    www.vatanbilgisayar.com
    Frısby Cougar 80plus Bronze 700w Modüler Güç Kaynağı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-cougar-80plus-bronze-700w-moduler-guc-kaynagi.html

315 TL Thermaltake SMART 750W:
    www.vatanbilgisayar.com
    Thermaltake Smartpower 80plus Bronze 750w Güç Kaynağı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-smartpower-80plus-bronze-750w-guc-kaynagi.html

352 TL Corsair CX750 750W:

o zaman fiyatlari biraz indirinde alalim test edelim o zaman, cougarlara suan yabanciyiz. Yada sizde kura yöntemi ile burada bir kac kisiye test amacli hediye edebilirsiniz. Büyük firmasiniz ya o bakimdan söylüyorum.

• quote:

Sayın imOKAY , Turuncu Sakal , ClimbDown , TeknoHardware, CBGB omfug ,

Konudan konuya atlayarak kafa karıştırmaktan başka işe yaramıyor yazdıklarınız.
    Şunu derseniz itirazım olmaz:
    'Frisby x model PSU +12V çıkışından y watt güç veriyor. Bu ekran kartımı çalıştırmak için yetersiz ve ben z markayı öneririzm'

Ama derseniz ki:
    '450W PSU aslında 200W çıkış gücündedir. Kullanıcıyı aldatır'
    Buna elbette gereken tepkiyi vereceğim. Çünkü doğruları konuşmuyorsunuz. Etikete çıkış değerlerini açık açık yazmışız. Eğer o etikette (olmadığı halde) +12V : 400W yazsaydı o zaman haklı olurdunuz. PSU'nun kaç watt güç verdiği sadece +12V çıkışı baz alınarak hesaplanmaz. Bütün markalarda bu böyledir.
    Bizse diyoruz ki her segmente hitap eden (fiyat/performans olarak) ürünümüz var. İhtiyacınızı belirleyip ona göre alın.

Saygılarımla,

Arkadaşım senin anlayışın mı kıt yoksa işine gelmediği için mi kabullenmiyorsun? 450 watt diye sattığınız psu 200 wattlık işlemci ve ekran kartını çalıştırabiliyorsa ve kendi sitenizde bile ürünün açıklamasına yüksek seviye cpu ve ekran kartları için diye yazmışken daha neyin dürüstlüğünden bahsediyorsun? Hangi yüksek seviye cpu ve ekran kartıymış o 200 wattla çalışacak?

Bence daha fazla yazıp hem kendini hem de markayı rezil etme. Zaten millet frisbyi dandik olarak biliyor sen üstüne hepten soğutuyorsun.

Madem Psularınıza güveniyorsunuz Üstündeki yazan tam gücü veriyor kendini ispatlamış şirketler gibi sizde +80 Sertifakası gibi sertifikaları alın kendinizi ispatlayın olay bu bizde gidelim alalım psularınızı bana hiç bir sertifikası koruması olmayan psuları savunmayın burda Bak Corsaır VS 450 ye düşük sistemlere hitap ediyor sizinde dediginiz gibi ama gitmiş +80 sertifakasını almış kendini kanıtlamış f/p ürünü
  • Düzgün cevap istiyorsan önce kendin düzgün konuşmayı öğrenmelisin. Bana ilk olarak alıntı yapıp ergen gibi laf sokmaya çalışan sendin. "Tatlı su kurnazı" diyen de sendin.

Ayrıca işine geleni seçip ona göre cevap verme. Açıklamanızda yüksek seviye cpu ve yüksek seviye ekran kartları için diye bir ibare var. Yüksek seviye diye i7 gibi işlemcilere ve gtx980-r9 390 sınıfındaki kartlara denir. Sizin psu bu kartların ancak fanlarını döndürmeye yeter. Böyle abartılı sözler yazmanızın tek sebebi bilmeyen tüketicinin bunları okuyup psuyu iyi birşey sanmasını sağlamak. 450watt diye sattığınız psu 200 wattlık işlemci ve ekran kartını çalıştırıyorsa o psu gerçek değerini vermiyordur bu kadar basit. Geriye kalan 250 watt boşa yazılmış rakamdır. Sen karaya ak demeye devam et ama şundan emin ol bu forumda bunları kimse yemez.
  • bu ne saygisiz bir insanmis ya hem milleti enayi yerine koymus hem de ukala ukala cevaplar vermis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South of Heaven -- 22 Mayıs 2019; 23:15:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

İşin diğer komik tarafı da bir yandan yüksek seviye için cougarla anlaştık derken diğer yandan frisbyi yüksek seviye cpu ve yüksek seviye ekran kartları için diye satmanız.

12v kanalını wattını testini falan boşverelim. Sana vicdanen soruyorum şu psuyu yüksek seviye cpu ve ekran kartları için diye satmak insanları kandırmak değil de nedir? Hani oc yapılacak sistemler için değildi frisby. giriş ve orta segmente hitap ediyordu? Sen diyordun bunları? Sattığın malın insanlara ettiği vaadlerden bihaber misin yoksa?
    bu adam o psu yu kendi sisteminde kullanmiyordur milyon dolarlik bahse girerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede cougar 700 wat psu var tam 10 yıldır kullanıyorum. hala daha tık demedi maşallah :)
  • Frisby ile cougar farklı markalardır. Distribitörlüğünü frisby markası yapmaktadır ve baktığınızda cougarın dünya çapında başarılı ürünleri bulunmaktadır. Karşılaştırma vb şeyler yapmadan önce bu konularda bilgi sahibi olmanızı isterim.
  • Buraya nerden geldim ben

Ama bir anımı yazayım madem, yıllar önce FSP marka kasanın içinden çıkan 550W PSU'ya güvenip 8800 kartımla sistem toplamıştım,
    İlk start açıldı, ikinci gün tekrar power tuşu... Çufff Beyaz bir ışık, PSU sizlere ömür

Allah'tan sisteme birşey olmadı... O zamanlarda toplamış olduğum sisteme üzerinde 550W yazan PSU hayli hayli yeterli olması lazımdı ama 12V kanalını kim biliyordu ki!

Şimdi FSP 80+ ürünleri yelpazesine eklemiş, aynı durumda Frisby de öyle lakin eskilerden kalma böyle olumsuz intibalar tekrar o firmaya yönelmeyi olumsuz kılacak derecede...

Elbette bizde isteriz yerli ve rekabet edebilecek bir markamız olsun ama şuan halen %70 verimliğe sahip 80+ harici PSU'larda satılmaya devam etmekte, ve benim yıllar önce yaşadığım olumsuzluk zinciri de!

Malesef bu tür olumsuzluklar markaları zedelemekten öteye gitmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikkeskin -- 22 Mart 2020; 2:4:12 >

• 50 çeşit psu üreticisi yok, muhtemelen 4-5 tane üretici var. Markalara farklı kalitelerde fason üretim yapıyorlar. En uzun ömürlü ürünleri fsp ve seasonic çıkarıyor. Hatta corsair vs. bile fsp’ye yaptırıyor diye hatırlıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ø kullanıcısına yanıt
    4-5 taneden fazla üretici var ama çoğu bilinmiyor (meşhur değiller ve kendi markasıyla PSU piyasasında olan firma çok az)
    Meşhur markaların da çoğu PSU üreticisi değil; fason çalışıyorlar.
    TR piyasasında bulabileceğiniz, kendi markası ile pazarda olan PSU üreticileri şunlar:
    - SeaSonic
    - FSP
    - Sirtec (High Power)

Corsair çeşitli firmalara üretim yaptırmış olan bir marka. Bunların içinde SeaSonic de var. Bildiğim kadarıyla FSP ile hiç çalışmadı. Ağırlıklı olarak Channel Well Technology firmasına üretim yaptırıyor.
  • Ahali elimde 2 tane psu var biri cougar diğeri aopen, 24pin kablodan 8. Pindeki pg kablosunun değeri cougar da 5.13v veriyorken aopende 0.203 k ohm görülüyor hangisi doğru, olması gereken? Aopen uzun süredir kutuda yatıyor niye kaldırdığımı hatırlayamıyorum. Bir de cougar 3.3v beslemesinden 3.42v veriyor 12v ve 5v değerleri normal. Psu ya elektrik verdiğimde coil whine duyuluyor. Cougar 1200cm modeli gold dan almıştım 6 yıllık sanırım aopen z750-14ae6 aopen de 3.3v 5v 12v değerleri normal sadece 24 pin de 8. Pin (pg) farklı.

Nette 8. Pin (pg) kablosunun değerini bulamadım bir türlü, videolu psu testi yapan kim varsa hepsi atladı 8. Pini.

Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.