Şimdi Ara

Güç kaynağı ömrü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
6.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

O psunun üzerine basarsan frisby satılmamasıda normal milletin şüphe duyması da normal. Firma bundan önceki düzgün olmayan adi ürünler ile marketi floodladığı için adı kötü anılıyor. Mesele reklam değil kalite.
    quote:

Orijinalden alynty: Nerd Miner

O psunun üzerine basarsan frisby satylmamasyda normal milletin ?üphe duymasy da normal. Firma bundan önceki düzgün olmayan adi ürünler ile marketi floodlady?y için ady kötü anylyyor. Mesele reklam de?il kalite.

Sayyn Nerd Miner,

Ki?isel tercihleriniz sizi ba?lar. Elbette ya?ady?ynyz tecrübeleri de burada payla?makta özgürsünüz.
    Ama somut verilere dayanmayan ve sadece bir markayy karalamaya yönelik 'adi' ve benzeri hakaretlerde bulunmak, kullanycyyy yanyltty?ymyza yönelik iftra atmak, Türk Kanunlaryna göre suç te?kil eder.
    Neyse ki, kazancymyzy sizin gibi kuru syky atan ki?ileri dava ederek de?il, düzgün ticaret yaparak kazanmaya çaly?yyoruz.
    Ama siz yine de kullandy?ynyz kelimelere dikkat edin. Herkes bizim gibi anlayy?ly olmayabilir.

• OK_Comsis kullanıcısına yanıt
    Oo dava ile etmekle tehdit etmeye de baslamisiz bakiyorum ama tehdit de yasalarda suctur Ustu ortulu de olsa tehdit iceren bu mesajini not etmis bulunmaktayim

Psunuzun icindeki kapasaitorun iceriginden dizaynina ureticisine her sey belli iken boyle bir yere varmayacaginiz asikar

Isterseniz bu adi dedigim psuyu veya seriyi birlikte bir acalim icindekilere beraber bakalim hangi kapasitor kullanilmis ne gibi onlemler alinmis bakin bunlar istediginiz somut verilerdir .
    aksini bana teknik olarak kanitlayamadiginiz surece bos laflarla bir yere gelemezsiniz

su listeye veya benzeri uluslararasi denk baska listelere girebiliyormusunuz
    www.plugloadsolutions.com
    CLEAResult Plug Load Solutions
    http://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSupplies.aspx

Verimi bir kenara birakalim hangi seride hangi kapasitoru kullaniyorsunuz dunya da kabul gormus hangi firmaya denk getirebiliriz sizi kullanilan bilesen acisindan bunlari bilmek isteriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Mart 2016; 15:34:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar dediğim gibi cougar psu yu 6 yıldır kullanıyorum hala taş gibi, Frisby psu kullanmadım ama kalkıpda 40-50 tl lik psu ile 350 tl lik psu yu aynı kefeye koymak olmaz,

Hayir sizi anliyorum elbette karsilastirma elma armut seklinde degil denk seklinde olmalidir.

450w lik bir guç kaynaginiz ile diger firmalari n 450w likleri arasinda nerede duracaginizi gormekti amacim.

Türk firmalarinin ilerlemesini cok isterim ama keske onceki deneyimlerimiz bir nebze daha iyi olabilseydi bizde burda gururla onerebilseydik.

Ilginize Teşekkur ederim Yolum duserse ugramak isterim kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Mart 2016; 15:53:53 >
    Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: OK_Comsis

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Cougar ile frisby psular gayet güzel kıyaslanabilir. Cougar 700 watt psu satıyorsa gerçek değeri de 700 watta yakındır ama frisby 700 watt psu satsa 12v kanalından 400 watt verebiliyorsa şükür namazı kılmak lazım. Bilmeyenleri düdüklemek için etikete peak değerini yazıp gerçekte yarısı gücündeki psuları millete kakalıyorsunuz. Bana bir tane gerçek güç değeriyle satılan frisby psu gösteremezsin. Millet kutusunda 500 watt yazıyor diye 500 watt psu aldığını sanıyor ama ona 500watt çekecek bir donanım taksa elinde patlayacak.

Cougar markasını getiriyorsanız cougar olarak satın. İşe frisbyi katıp güzelim markayı da mundar etmeyin.

Sayın Turuncu Sakal ,

frisby 700 watt psu satsa 12v kanalından 400 watt verebiliyorsa şükür namazı kılmak lazım.
    Olmayan bir ürün için yorum uydurmak kabul olmayacak duaya amin demek gibidir. Bilemiyorum namazınız kabul olur mu.

Bilmeyenleri düdüklemek için etikete peak değerini yazıp gerçekte yarısı gücündeki psuları millete kakalıyorsunuz.
    Evinizde PSU test cihazı olmalı. Yoksa bu kadar işkembeyi kübradan sallamazdınız. Bilseydik biz de daha önce test için size gönderirdik. Siz de açık açık kamuoyunu bilgilendirirdiniz.

Bana bir tane gerçek güç değeriyle satılan frisby psu gösteremezsin.

Yeterli mi? Senin gibi köşeye sıkışanların yaptığı gibi TÜBİDER'i karalamadan önce bir web sitelerine girip bilgi sahibi olmanı tavsiye ederim.

Cougar markasını getiriyorsanız cougar olarak satın. İşe frisbyi katıp güzelim markayı da mundar etmeyin.
    Tavsiyeniz için teşekkürler. Haziran ayında Tayvan'da toplantımız var. Bu talebinizi Cougar yetkililerine ileteceğim. Turuncu Sakal desem tanırlar mı yoksa gerçek isminizi vermek ister miydiniz?

Başka bir arzunuz?

Tübiderin çağ dışı kalmış 5v ve 3.3v kanalını da hesaba katarak düzenlediği belgeyi mi koydun buraya? Psular hakkındaki bilgin frisby alan müşterileriniz kadarmış. Senin sistemin nerdeyse bütün gücünü çeken işlemci ve ekran kartının 12v kanalını kullandığından haberin varmı? Eminim yoktur çünkü haberin olsa kanıt diye o belgeyi koymazdın.

Bak sana gücü şişirilmemiş gerçek değeriyle satılan bir psu gösterim de psu nasıl olur gör.

Güç kaynağı ömrü

Bu psu 750watt diye satılıyor ve 12v kanalından tam 750 watt veriyor. Bu psuyu satanlar size göre enayi olmalılar çünkü siz olsaydınız asıl lazım olan 12v kanalındaki güç yerine bütün kanalları hesaba katıp en az 1000 watt diye satardınız millete.

Denk olsun diye bir örnek daha gösterim sana

Bu sizin 450watt diye sattığınız güç kaynağı

Güç kaynağı ömrü

Bu da corsairin sattığı 450 watt güç kaynağı

Güç kaynağı ömrü

İkisi de 450watt olarak satıldığı halde corsairdeki 12v kanalı 400 watt verebiliyorken sizinki 216 watt verebiliyor. Sen bunların ne anlama geldiğini bilmediğin için sana en basit şekilde açıklayayım. Corsair gtx980 gibi üst seviye bir kartı kaldırabilirken sizinkine gtx960 bile fazla gelir.

Dünyadaki markalardan haberin yoksa sattığınız cougar psuya bak, belki frisby psularda bir gariplik olduğunu anlarsın. Mesele kalite veya fiyat meselesi değil mesele bilmeyen tüketicinin etiket değerine bakıp yanılmasıdır. Tüketici kutuda ne yazıyorsa ona bakar ve sistemine yeteceğini düşünerek alır ama eve geldiğinde hüsranla karşılaşır. 12v kanalından 300 watt veren psuyu 500 watt diye satmayın çünkü o psu 500 watt çekecek sistemi kaldırmayacak.

Bunları bilmen için evinde psu testi cihazı olmasına gerek yok biraz araştırmayla öğrenilir. Frisby markasını daha iyi yerlere taşımak istiyorsan doğru söyleyeni dava açmakla tehtit etmek yerine, psunun kanalları ne işe yarıyor, hangi donanım hangi kanalı kullanıyor bunları öğren. İlla dava açacaksan da kendine aç çünkü olmayan bilgin ve alaycı üslubunla markaya en çok zararı kendin veriyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 18 Mart 2016; 19:23:04 >

• Arkadaslar bu frisb ile cougarin bi bagi alakasi varmi cougar buyuk firma degilmi ne isi frisbi ile

• Günde min 10 saat açık.1.nesil i7 birlikte 2010dan beri kullanılıyor.Fanı yagsız çalıstı bazen durdu ama sorun çıkmadı elledigim zaman aşırı sıcaktı sorun yok 3-4ayda bir fan yaglayıp kullanıyorum.FSB candır.Sağlam markadır.
  • Fsb ile Frisby farkli marka ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 19 Mart 2016; 20:35:16 >
  • quote:

quote:

quote:

Cougar ile frisby psular gayet güzel kıyaslanabilir. Cougar 700 watt psu satıyorsa gerçek değeri de 700 watta yakındır ama frisby 700 watt psu satsa 12v kanalından 400 watt verebiliyorsa şükür namazı kılmak lazım. Bilmeyenleri düdüklemek için etikete peak değerini yazıp gerçekte yarısı gücündeki psuları millete kakalıyorsunuz. Bana bir tane gerçek güç değeriyle satılan frisby psu gösteremezsin. Millet kutusunda 500 watt yazıyor diye 500 watt psu aldığını sanıyor ama ona 500watt çekecek bir donanım taksa elinde patlayacak.

Sayın Turuncu Sakal ,

frisby 700 watt psu satsa 12v kanalından 400 watt verebiliyorsa şükür namazı kılmak lazım.
    Olmayan bir ürün için yorum uydurmak kabul olmayacak duaya amin demek gibidir. Bilemiyorum namazınız kabul olur mu.

Bilmeyenleri düdüklemek için etikete peak değerini yazıp gerçekte yarısı gücündeki psuları millete kakalıyorsunuz.
    Evinizde PSU test cihazı olmalı. Yoksa bu kadar işkembeyi kübradan sallamazdınız. Bilseydik biz de daha önce test için size gönderirdik. Siz de açık açık kamuoyunu bilgilendirirdiniz.

Bana bir tane gerçek güç değeriyle satılan frisby psu gösteremezsin.

Yeterli mi? Senin gibi köşeye sıkışanların yaptığı gibi TÜBİDER'i karalamadan önce bir web sitelerine girip bilgi sahibi olmanı tavsiye ederim.

Tavsiyeniz için teşekkürler. Haziran ayında Tayvan'da toplantımız var. Bu talebinizi Cougar yetkililerine ileteceğim. Turuncu Sakal desem tanırlar mı yoksa gerçek isminizi vermek ister miydiniz?

Başka bir arzunuz?

Tübiderin çağ dışı kalmış 5v ve 3.3v kanalını da hesaba katarak düzenlediği belgeyi mi koydun buraya? Psular hakkındaki bilgin frisby alan müşterileriniz kadarmış. Senin sistemin nerdeyse bütün gücünü çeken işlemci ve ekran kartının 12v kanalını kullandığından haberin varmı? Eminim yoktur çünkü haberin olsa kanıt diye o belgeyi koymazdın.

Bak sana gücü şişirilmemiş gerçek değeriyle satılan bir psu gösterim de psu nasıl olur gör.

Güç kaynağı ömrü

Bu psu 750watt diye satılıyor ve 12v kanalından tam 750 watt veriyor. Bu psuyu satanlar size göre enayi olmalılar çünkü siz olsaydınız asıl lazım olan 12v kanalındaki güç yerine bütün kanalları hesaba katıp en az 1000 watt diye satardınız millete.

Denk olsun diye bir örnek daha gösterim sana

Bu sizin 450watt diye sattığınız güç kaynağı

Güç kaynağı ömrü

Bu da corsairin sattığı 450 watt güç kaynağı

Güç kaynağı ömrü

İkisi de 450watt olarak satıldığı halde corsairdeki 12v kanalı 400 watt verebiliyorken sizinki 216 watt verebiliyor. Sen bunların ne anlama geldiğini bilmediğin için sana en basit şekilde açıklayayım. Corsair gtx980 gibi üst seviye bir kartı kaldırabilirken sizinkine gtx960 bile fazla gelir.

Dünyadaki markalardan haberin yoksa sattığınız cougar psuya bak, belki frisby psularda bir gariplik olduğunu anlarsın. Mesele kalite veya fiyat meselesi değil mesele bilmeyen tüketicinin etiket değerine bakıp yanılmasıdır. Tüketici kutuda ne yazıyorsa ona bakar ve sistemine yeteceğini düşünerek alır ama eve geldiğinde hüsranla karşılaşır. 12v kanalından 300 watt veren psuyu 500 watt diye satmayın çünkü o psu 500 watt çekecek sistemi kaldırmayacak.

Bunları bilmen için evinde psu testi cihazı olmasına gerek yok biraz araştırmayla öğrenilir. Frisby markasını daha iyi yerlere taşımak istiyorsan doğru söyleyeni dava açmakla tehtit etmek yerine, psunun kanalları ne işe yarıyor, hangi donanım hangi kanalı kullanıyor bunları öğren. İlla dava açacaksan da kendine aç çünkü olmayan bilgin ve alaycı üslubunla markaya en çok zararı kendin veriyorsun.

Çok Dogru Konuşmussun dostum ve vs450 ile Frisby 450 arasındaki fiyat farkı 20 Tl Orta Segment Kullanıcaya hitap ediyoruz diyorlar ama aradaki fiyat farkı 20 Tl nasıl oluyor anlamadım madem orta segmente hitap ediyorsun bi Corsaır gibi +80 veren psu kadar içindeki malzemeler kaliteli olamaz maliyet artar diyorsun neden pahalıya satıyorsun ?

• İşte sen ben olayı anlıyoruz ama bilmeyen adam gidiyor mağazaya bakıyor iki psunun kutusunda da 450 watt yazıyor ama biri 20 lira ucuz. Madem aynı gücü veriyorlar niye 20 lira daha fazla verim diye düşünüp ucuz olanı alıyor. Halbuki aldığı psunun corsairin yarı gücünde olduğundan haberi yok. 450 watt diye aldığı psuya güvenip ona göre sistem kurunca da reset atıyor diye konu açıyorlar forumlara.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Aynen Öyle 450 gösterip 200w psu satıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 20 Mart 2016; 13:03:47 >
  • O kadar örnekle açıklamaya çalıştım ve benim 3v ve 5v gereksiz dediğimi mi anladın? Tekrar uzun uzun yazıp kendimi boşa yormuycam.

İşi bilen herkes neyin ne olduğunu ve tatlı su kurnazının kim olduğunu emin ol çok iyi biliyor.
    Aynen Öyle Sonuna Kadar Arkadandayım Yok belgeniz var mı felan diye laf oyunu yapıyorlar bize biz A diyoruz anlamamış gibi yapıp b diyorlar yazdıklarmızı biraz düzgün okusalar
    Sen iki adet 450w koymuşsun sonradan. Gelmiş hala 750 ile 450 kıyaslamışsınız demiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu kadar uğraşmaya gerek yok,sizde kabul etmişsiniz zaten üst seviye bir performans hedeflemediğinizi.

Frisby ekran kartsız,onboard şirket sistemleri için vs. düşünülebilir,

450w olarak satılan frisby psu'ya gtx 950,r7 270,370 vs. takmak hiçte mantıklı bir yatırım olmaz.

Kabul edin veya etmeyin,frisby ekran kartı kullanılacağı vakit dünya devleri arasında ezilip gider.

Ama şirketlerde çalışan,65w intel işlemci kullanan onboard sistemde bir sorun çıkarmaz diye tahmin ediyorum.(Şöylede düşünebiliriz,+12v olarak 100w verse bile bir ofis bilgisayarını taşıyabilir)
  • quote:

Sayın Turuncu Sakal,

Bir PSU'nun çıkış gücü (Watt) Tüm kanallarından verdiği güç ile ölçülür. Sizin yaptığınız gibi sadece 12V çıkışını dikkate alıp diğer çıkışları gözardı ederek değil.
    Siz eğer diyorsanız ki, ben sadece 12V çıkışına bakarım. Benim için önemli olan o'dur. O sizin kişisel tercihiniz. Bir şey diyemem.
    Ama PSU'nun çıkış değeri öyle kafanıza göre hesaplanarak bulunmaz. Daha önce bahsettiğim Intel'in yönetmeliğini okuyun. Detaylı bilgi sahibi olursunuz.
    Konu bu kadar basit aslında. Hala anlamamakta ısrar ediyorsanız bence de daha fazla polemiğe girmenin anlamı yok. Bırakalım okuyanlar değerlendirsin.

bu corsair de amma salak marka ha 450w psu satıyor 12v dan 450w veriyor 3/5v kanallarını eklemeden 450w diye psu satıyor. hiç ticaretten kaliteden anlamıyor adamlar... halbuki bizim frisby uzak doğuda ceo larla basket oynayacak kadar iyi iş biliyor.

• Bir yanda Corsair bir yanda Frisby olursa kesinlikle Corsair tercih ederim. Bu işin yok türk firmasıyım yok finlandiya firmasıyım muhabbeti olmaz. Adamlar orda 12v'den 400W verirken siz burda 12v'den 200W verebiliyorsanız ve bu iki psu da aynı etiketle (450W PSU) satılıyorsa ve birisi 20 TL ucuzsa yurdum vatandaşı, ikisi de aynı güç veriyormuş, ucuzu alayım der doğal olarak. Yani tamam sizin 12v kanalından verebildiğiniz güç bu kadar ama bir Corsair'den 20 tl ucuz değil 60-70 TL fark yaratacak bir fark bu. Hiç kusura bakmayın ancak dürüst iş yaptığınızı düşünmüyorum. Zaten bu yüzden de high-end pclerde Frisby markası tercih edilmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: imOKAY

quote:

Sayın Turuncu Sakal,

Bir PSU'nun çıkış gücü (Watt) Tüm kanallarından verdiği güç ile ölçülür. Sizin yaptığınız gibi sadece 12V çıkışını dikkate alıp diğer çıkışları gözardı ederek değil.
    Siz eğer diyorsanız ki, ben sadece 12V çıkışına bakarım. Benim için önemli olan o'dur. O sizin kişisel tercihiniz. Bir şey diyemem.
    Ama PSU'nun çıkış değeri öyle kafanıza göre hesaplanarak bulunmaz. Daha önce bahsettiğim Intel'in yönetmeliğini okuyun. Detaylı bilgi sahibi olursunuz.
    Konu bu kadar basit aslında. Hala anlamamakta ısrar ediyorsanız bence de daha fazla polemiğe girmenin anlamı yok. Bırakalım okuyanlar değerlendirsin.

bu corsair de amma salak marka ha 450w psu satıyor 12v dan 450w veriyor 3/5v kanallarını eklemeden 450w diye psu satıyor. hiç ticaretten kaliteden anlamıyor adamlar... halbuki bizim frisby uzak doğuda ceo larla basket oynayacak kadar iyi iş biliyor.

Sayın imOKAY,

Rekabet ettiğimiz bir marka hakkında yorum yapmayı doğru ve etik bulmadığımı daha önce yazmıştım.
    Yalnız, bir açık buldum diye klavyenin başına geçmeden önce size bir daha okumanızı tavsiye edeceğim.
    'Maximum Combine Wattage' ne demek? 'Total Power' ne demek?
    İngilizceniz yeterli gelmezse google translate'ten faydalanabilir ya da sayın Turuncu Sakal'dan yardım isteyebilirsiniz.

ohooo atarlı giderli konuşacaksak kendimizi tatmin edeceksek IYTE'de Civil Engineering öğrencisiyim. Google translate e ihtiyaç duyacak olursanız Turuncu Sakal'dan önce bana gelebilirsiniz.

Kolay kolay adam bloklamam ama listeme hoş geldin diğer arkadaşlarına el salla!

• quote:

quote:

O kadar örnekle açıklamaya çalıştım ve benim 3v ve 5v gereksiz dediğimi mi anladın? Tekrar uzun uzun yazıp kendimi boşa yormuycam.

İşi bilen herkes neyin ne olduğunu ve tatlı su kurnazının kim olduğunu emin ol çok iyi biliyor.

Sayın Turuncu Sakal,

İyi markaların psularına bakarsan etikette yazan değer ya 12v kanalının verdiğiyle aynıdır yada 50 watt fazlasıdır. Dünyadaki en iyi psu markalarının nedense 5v ve 3.3v kanalını hesaba katmak aklına hiç gelmemiş. Siz onlardan daha iyi biliyor olmalısınız.

5v kanalını kullanan usb klavye fareyi dikkate alacak değiliz. Ben değil herkes için 12v kanalı önemlidir çünkü işlemci ve ekran kartı o kanalı kullanıyor. Hatta bak sizin için de 12v kanalı önemliymiş.

Bu sizin yukarda da gösterdiğim 450watt diye sattığınız psunun açıklaması

http://www.hepsiburada.com/frisby-450w-24pin-4xsata-power-supply-fr-ps45f12b-pm-bd847366

"yüksek seviye cpular için +12v cpu konnektörü
    yüksek seviye vga ekran kartları için 6+2 pin pci konnektör (pci kablosunun 12v kullandığını söylememe gerek yoktur heralde)
    yüksek güç ihtiyacı için +12v çıkış desteği"

Bu yazıları yazan sizsiniz çünkü birçok sitede aynı açıklama mevcut yani hepsiburada kafasından uydurmamış.

Madem bu +12v kanalından yüksek güç çekiliyor ve bu kadar önemli o zaman niye 450 watt olarak sattığınız psunun +12v kanalı 216watt veriyor?

Niye olduğunu ben söylim çünkü o psuyu 250watt olarak satsanız kimse almayacak. 450watt olarak satınca en azından işi bilmeyenler alıyor.

Okuyanlar değerlendirmiş zaten bir tane frisbye iyi diyen bulamazsın. Ebayı falan örnek göstermek yerine kendi ülkene bak. Googleda frisby psu diye aratıp konulara girmen yeterli.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.