Şimdi Ara

Güç kaynağımın Molex üzerinden 5V alabilirmiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kasamdaki güç kaynağım budur ; Corsair RM850i 850 Watt (https://www.amazon.com/Corsair-RM850i-Modular-Certified-warranty/dp/B00YPNSQBS)

Başlıkta belirttiğim gibi 5V almam lazım psudan içeriye pixel led döşemek istiyorum fakat elektrikten pek anlamıyorum molexin sadece 2 pinini kullansam (1 faz, 1 nötr) 5V alabiliyormuyum yoksa direk 12 voltmu gönderiyor ? eğer 12V gönderiyorsa 5V akımı en kolay nasıl elde edebilirim ?

• Kırmızı-siyah çifti 5V vermesi lazım.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    malesef kabloların hepsi siyah :)
  • Alienvvare kullanıcısına yanıt
    sendeki soketin aynısı bu soketin kenarları köşeli ters takılmasın diye elindeki soketi aynı bu şekilde tutarsan en sağdaki 5Volt ortaki 2 tane siyah kablo (-) en soldaki 12Voltur umarım yapabilirsin kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Arslan -- 29 Aralık 2017; 21:28:47 >
  • Ali Arslan kullanıcısına yanıt
    Eyvallah bilader adamın dibisin :) peki 5V kaç watt sağlayabilir bana ? yani toplamda 240 led falan yakacam 5 v kanalından kaç watt sağlıyorki acaba
    Dediğiniz şekilde bağladım ve sonuç başarılı ledleri yakmayı başardım fakat ledler çok ısınıyor sebebi nedir sizce ?
    iyi geceler

psunun teknik verilerine göre 5V kanalından 25A verebiliyor.

http://www.corsair.com/en-us/rmi-series-rm850i-850-watt-80-plus-gold-certified-fully-modular-psu

sanırım şundan olsa gerek
    https://ledofis.com/urunler/pixel-led/rgb-pixel-led-12mm/

her led grubunda bir devre var bana kalırsa akım sınırlaması da vardır. aldığınız bir yerle konuşun. Yazın sıcaklı artışına sebep olur kışın neyse de bana kalırsa 12V şerit led alın istediğiniz renkte onuda 12V kanalından kullanırsınız zaten 12V kanalında 70A veriyor

merhaba

öncelikle yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim benim psu 5V kanalından 25A sağlayabiliyorsa psunun gücü fazlasıyla yeterli ondan yana problem yok doğru kanalada bağladığıma eminim corsair link uygulamasından şerit ledin kaç watt çektiğine baktım toplamda maksimum 6A akım çekiyor 4A de bilgisayar bileşenleri kullanıyor ledler full yandığında 5V kanalım 10A güç tüketiyor 15A daha hakkım olduğuna göre ledler besleme anlamında dar boğaza girmiyor peki neden ısınıyor ? kablolarda ısınıyor 5 dakika geçince çok sıcak oluyor bende yakmak istemiyorum zarar görmesin diye acaba bu normalmi ? zaten monte ediceğim yerde sac olduğu için ısıyı dağıtır fakat ona rağmen ledler zarar görürmü sonuçta ben bilgisayara bağlıycam ve 2 3 saat duraksız yanacak yeri geldiğinde
    ledlerde kullanılan kablo ince ise cekilen akımdan dolayı ısınıyor olabilir. sizin sıcaklık anlayışınız ile benim sıcaklık anlayışım farklıdır ledler yanarken el değmeyecek kadar ısınıyorsa ve kablonun yalıtkan kısmı sıcaklıktan yumuşuyorsa o zaman ters giden birşey var demektir. odamda kullandıgım şerit ledlerde ısınıyor ama öyle el yakacak şekilde değil. acaba 12V kanalına bağlamış olabilir misiniz ? baglamış olsanız patlar diyeceğim ama ledlerde devre var ondan dolayı tolere etmeyemi calışıyor bilemedim :(
    şöyle söyliyim evdeki superonline modemimin fazladan adaptörü vardı adaptörden gelen kabloyu kesip molexe bağladım sebebide şudur ; led driverın besleme dişi tarafıyla benim modeme taktığım modemin adaptöründen gelen kablonun demir ucu birbirine geçiyordu zaten, bu soket çok yaygın kullanılan bir soket, fakat elimde olmadığı için modemin adaptörünün kablosunu kesip kullandım biraz uzun tuttum 60 cm civarında zaten modemlerin adaptör kablolarını biliyorsunuz standart oluyorlar o kablo düzenli taşıyamıyor olabilirmi nasıl bir kablo önerirsiniz ? ısınma konusuna gelirsek sizde dokunsanız normal olmayacağını anlarsınız elimle dokunduğumda elimi yakmıyor ama ledler o sıcaklığa uzun süre dayanamayacak derecede çalışıyor 12v meselesine gelecek olursak 12v takmış olsaydım ledler hakkı rahmetine kavuşurdu bence eğer çalışmaya devam edebiliyo olsa bile bu ısınma çok kısa sürede gerçekleşmezmiydi ? sonuçta sistemde dolaşan başı boş voltaj otomatik olarak anında ısıya dönüşür diye biliyorum buda mevcut sisteme zarar verir kısa sürede veya emiş yapıp ledleri söndürür ama bende bunlar olmuyor 2 dakikadan sonra sıcaklamaya başlıyor acaba ledlerin dandik olma olasılığı varmı yani ledler 5 para etmeyecek ledlerse ne kadar güzel beslersen besle ısınma yapabilirmi
    ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

aldığım led bu :https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.6.2.VUy0Ud&orderId=88595233277615&productId=32812945088

2 metre 288 led iç mekan siyah pvc (pvc aliminyum kalitesinde sert bir tabaka) (metrede 144 led)
    ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

aldığım led kontrolcusu :https://tr.aliexpress.com/item/DC5V-WS2801-WS2812B-DC12V-2811-SP103E-Mini-Digital-RGB-LED-Strip-Controller-14Key-RF-Wireless-Remote/32776251364.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.lug1c6

Aldığım Seçenek : DC5V WS2812B

Yukarda anlatmaya çalıştığım şey ;

Güç kaynağının molex kablosundan led kontrolcüsünün girişine gücü taşıyabilmek için modem adaptöründen kestiğim kablo, aynı böyle bir adaptörden kestiğim kablodur hatta aynısıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alienvvare -- 4 Ocak 2018; 1:51:8 >

ledlerin oldugu link çalışmıyor. kontrol ünitesi 5v ile calışıyor ama güçü belli değil bendeki kotrol ünitesi 12V 3x2 yani kanal başı 2A toplamda 6A oda 72W eder en yüksek akımı beyaz renkte yanarken ceker onda bile kablolalarda ısınma yok kaba bir hesabla 5mt rbg led 6A çekiyor. seninkiler 6A den fazla amper çekiyorki el degmeyecek kadar ısınıyor yada kablolaları çok ince. bana elindekilerin fotografını net olarak cekip gönderir misin ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.