Şimdi Ara

GÜÇ KAYNAĞINA YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben bu devreyi yaptım ve çıkıştan 14 V alıyorum.ayrıca 7812 çok ısınıyor nerdeyse yanacak hemde yük yokken ısınıyor nedeni ne acaba ben anlayamadım .ben devreden 12 V 3 A gibi bir çıkış istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

• çizimde bi yanlışlık var mı?
  • çizim doğru bir kitaptan aldım farklı iki kitapta da aynısı vardı nedenini anlayamadım doğrusu nasıl olacak yardım ederseniz sevinirim
  • benim açtığım konuda 12v 3A bir güç kaynağı devresi var bi de ona bak istersen
  • Çizim de hata var ve 7812 nin çok ısınması şemaya göre de normal.zira 3055 in çıkışındaki yük 7812 nin çıkış ucu.
    3055 in beyzi 7812 nin çıkışın bağlı olmalı.7812 nin 3 nolu ucu da 3055 in emiterine bağlanmalı ki randıman alabilesiniz.
  • veya 3055 yerine PNP karşılığını takın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

veya 3055 yerine PNP karşılığını takın...

Evet. 22R direnç Transistörün E-B arasına gelmeli ki belli akım geçtiğinde direnç üzerinde oluşacak gerilim transistörü iletime geçirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarimci -- 30 Nisan 2007; 15:31:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar devreyi düzelttim 7812 nin çıkışını 3055 in beyzine bağladım şu anda devre istediğim gibi
    teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.