Şimdi Ara

Güç Kaynağının ve soğutucun yetersiz kaldığı nerden anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi nerden anlıcam güç kaynağının ve soğutucunun sistemime yetersiz geldiğini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joel_Miller -- 1 Temmuz 2016; 19:38:29 >

• dereceyle güç kaynağının ne alakası var. Sistemdeki işlemci ve ekran kartının ne kadar güç harcadığına bak sonra da psunun 12v kanalından kaç watt verebildiğine bak anlarsın yetip yetmediğini.
  • Başlığı okurken beynim yandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Başlığı okurken beynim yandı.

Hocam PC bileşenleri hakknda gördüğünüz gibi pek bilgim yok, ben daha çok konsol oyuncusuydum.Şimdi bir oyun PC topluyorum ve doğru parçaları seçebilmem için forumdan yardım almaya çalıştım,ama belli ki alay konusu olduk.O yüzden başlıkda böyle birşey oldu. Öğrenmek istediğim şey nerden güç kaynağının veya soğutucunun yetersiz olduğunu anlıcam?
  • sistemin uzun süreli %100 kullanımı sonucu psu ısınmaya başlamışsa yetmiyor demektir bu yüzden peak 350watt real 300watt gibi olaylar var 300watt durumunda uzun süre az ısınarak psu sorunsuz çalışır 350watt vererek pc resetlenmedende çalışır ancak 350watt değerini sürekli veremez ısınıp sorun çıkarmaya başlar belli bir süre sonra ya reset atar yada yetersiz voltajdan sistem kendisini kilitler kastırır...(uzun süre bu şekilde kullanımında psu patlamaları oluyor kondansatörler yüksek ısıda arıza veriyor bir kaç haberde görmüştüm)

işlemcinin ısısı ile alakası yok...

http://outervision.com/power-supply-calculator burdan gerekli değerleri girin size gereken psu wattını tahmini olarak hesaplayacaktır yazan değere +50watt ekleyip bir psu alırsanız daha sağlıklı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 1 Temmuz 2016; 19:30:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

sistemin uzun süreli %100 kullanımı sonucu psu ısınmaya başlamışsa yetmiyor demektir bu yüzden peak 350watt real 300watt gibi olaylar var 300watt durumunda uzun süre az ısınarak psu sorunsuz çalışır 350watt vererek pc resetlenmedende çalışır ancak 350watt değerini sürekli veremez ısınıp sorun çıkarmaya başlar belli bir süre sonra ya reset atar yada yetersiz voltajdan sistem kendisini kilitler kastırır...(uzun süre bu şekilde kullanımında psu patlamaları oluyor kondansatörler yüksek ısıda arıza veriyor bir kaç haberde görmüştüm)

işlemcinin ısısı ile alakası yok...

http://outervision.com/power-supply-calculator burdan gerekli değerleri girin size gereken psu wattını tahmini olarak hesaplayacaktır yazan değere +50watt ekleyip bir psu alırsanız daha sağlıklı olur...

Hocam açıklamanız için teşekkürler.Sizden ricam benim sistem alttaki belirttiğim şekilde.Siz bir hesaplama yapım bana dönseniz memnun olurum.

İŞLEMCİ: İNTEL SKYLAKE İ7 6700K

ANAKART: ASUS MAXİMUS HERO VIII DDR4 3800 MHZ

EKRAN KARTI: ASUS GFORCE GTX 1080 STRİX GDDR5X OC AKTİV

RAM: 32 GB HYPERX PREDATOR DDR4 3000 MHZ

HDD: 1 TB SEAGATE 7200 RMP

SSD: 500 GB SAMSUNG

İŞLEMCİ SOĞUTUCU: DARK ROCK PRO 3 120mm

PSU Hesaplamasının içine kasa fanları ve usb girşileri ve de monitör klavye mouse hoparlör dahil oluyorsa bilmiyorum,ona göre hesaplarsanız sevinirim.

• en az 600watt gerçek seasonic yada corsair tipi yüksek kalite bir psu yeterli olur...(mümkünse +80bronz al en kötü)
  • quote:

en az 600watt gerçek seasonic yada corsair tipi yüksek kalite bir psu yeterli olur...(mümkünse +80bronz al en kötü)

Hocam,çok çok fazlasıyla yeterli olacak mı bu benim düşündüğüm PSU ( be quit Dark Power 11 Modular 80+Platinum.

Overlock veya SLI de düşünmüyorum anlamam da,ama zaman neyi gösterir bilmem. İşte o zaman da bu düşündüğüm PSU halen rahat yetecekmidir ?

Hocam bu 2 sorumu da ayrı ayrı cevaplarsanız çok memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üreticiler güç tüketimini azaltmak için ellerinden geleni yapıyorlar aynı zamanda performansı arttırıyorlarda o dediğiniz psu Long service life up to 150,000 hours
    7/24 kullanımda 17yıllık bir ömrü olduğu söyleniyor daha iyisi var mı zaten ben orada 600watt en az ve en ucuz yoldan bahsetmiştim pahalı birşeyler alabiliyorsanız alın zaten...

crossfire ve sli yapmayacaksanız daha ucuz bir seçenek olan

http://www.bequiet.com/en/powersupply/610 bunu alabilirsiniz buda şuanki sisteminize yeter...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 1 Temmuz 2016; 21:04:35 >
  • quote:

üreticiler güç tüketimini azaltmak için ellerinden geleni yapıyorlar aynı zamanda performansı arttırıyorlarda o dediğiniz psu Long service life up to 150,000 hours
    7/24 kullanımda 17yıllık bir ömrü olduğu söyleniyor daha iyisi var mı zaten ben orada 600watt en az ve en ucuz yoldan bahsetmiştim pahalı birşeyler alabiliyorsanız alın zaten...

crossfire ve sli yapmayacaksanız daha ucuz bir seçenek olan

http://www.bequiet.com/en/powersupply/610 bunu alabilirsiniz buda şuanki sisteminize yeter...

Hocam öneriniz için teşekkürler, 650W da yeter demişsiniz,ben 750W olanı alırsam fiyat biryana, bu zararlımıdır sistemim için ? Ve bu durumda 750W Crossfire ve SLİ içinde yeterli anlamına mı geliyor, benim sistemime göre?

Soğutucu olarak da be quit Dark Rock Pro 3 düşünüyorum.Sizce bu benim sisteme yeterli mi yoksa sıvı soğutma mı almamı tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joel_Miller -- 1 Temmuz 2016; 21:17:29 >

• sli(2 tane gtx1080nin birbirlerine bağlanması) yaptığında sistem 600watt güç çekiyor

sli yapmadığında ise 400watt güç çekiyor

kısaca 750watt psu sli yaptığında bile bayağı yeterli olur

bu arada artan parayla daha iyi bir sıvı soğutma alabilirsin ve bir kaç kasa fanı hiçde kötü olmaz.Overclocka gerek bile yok şuanda 5-6yıl sonra belki düşünebilirsin ekran kartı için :D
  • quote:

sli(2 tane gtx1080nin birbirlerine bağlanması) yaptığında sistem 600watt güç çekiyor

sli yapmadığında ise 400watt güç çekiyor

kısaca 750watt psu sli yaptığında bile bayağı yeterli olur

bu arada artan parayla daha iyi bir sıvı soğutma alabilirsin ve bir kaç kasa fanı hiçde kötü olmaz.Overclocka gerek bile yok şuanda 5-6yıl sonra belki düşünebilirsin ekran kartı için :D

Kasanın kendi fanları işe yaramız mı,çok iyi bir kasa havalandırması için kaç fan idealdir.Tavsiye ettiğiniz fan var mı?
  • kasanın kendi fanlarına ek fan takılabilir demek istedim çok değil 100tl bütçe ayırsanız yeterli 2 tane arka tarafından 80mm dışarı hava üflemesi ekran kartının üstünden dışarı üfleyen bir 120mm bir fan en idealidir hava kasa içine hertürlü girer zaten önemli olan sıcak olan havayı dışarı atmak :)
  • Psularda şöyle bir sorunda görülebilir.Ne kadar kuvvetli olursa olsun tek railde güçsüzlükten dolayı psu ve sistem stabilitesi bozulabilir.

Sıcaklık ise psu için önemli olsada günümüzde hepsinde fan olduğu düşünülürse problem olmaz.Sistem için sıcaklık ise problemlidir.Ne kadar sıcak olursa problemler o kadar çok olur.

Psunun adam gibi çalışıp çalışmadığını anlamak için teste girmesi lazım.Eldeki alet edevatlada bu mümkün değil.Load durumuna abanılıp o şekilde teste sokuyorlar.O nuda pek çoğu servis bile yapamaz.
  • oyunda fps düşmesi varsa güç kaynağı yetmiyor olabilir, benim cortladı ordan biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.