Şimdi Ara

güç kaynağının fanını söksem ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar eğer böyle birşey yaparsam çok mu kötü sonuçlar doğar.

• Bence sokme pek iyi seyler olmaz cunku genellikle o fanlar genelde oyun oynarken veya herhangi agır bir işlem yaparken cok ısınan PSU nun icindeki sıcak havayı dısarı atmakta kullanılır, eger sokersen hava dısarı atılamaz ve sonucları kotu olabilir... Ama ben daha once boyle birsey yapmadıgım ıcın tam olarak ne olur bilemem ama tahminim bu yonde.

Eger fanın cok sesli oldugundan yakınıyorsan ve eger PSU nun ıcındeki fanı saglıklı bir sekilde sokebiliyorsan oraya daha kaliteli ve daha sessiz fanlardan takabilirsin.
  • kesinlikle yanar denilebilir mi.
  • Kesinlikle yanar denilebilir.Çünkü bir psunun verimi %60 civarındadır,150W çekiyorsa ort. 60W ısı yayması normal diyebiliriz.60W'lık bir ısı da eğer uygun şekilde dağıtılmazsa transistörlerin diyotların dumanını attırır yani bence.Kesinlikle böyle birşey yapma.Ses problem oluyorsa sıcaklık sensörlü bir fan tak,veya fanı 7V hattına [12V ve 5V ters bağlama] bağlarsan ses azalır ama yine de yetersiz olabilir.
  • peki hiç psu fanlarını kapatmayı deneyen oldu mu acaba, bir yorum alsak.
  • Bence kapatanların artık bir psu'su olmadığından ve bilgisayarında psusuz çalışmayacağı için yorum yapan çıkmaz...
  • bence cok sessiz bi 8 lik fan taksan daha rahat olursun!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş sessiz fan işini görmez.Düşük devirliler soğutmaz.Sakın ha fanı sökmeye durdurmaya çalışma elinde kalır benden söylemesi.Fan çok ses yapıyorsa bi yağlamayı felan dene.Baktın düzelmedi değiştir fanı gitsin.
    Çok yüksek devirli değilse eğer fan ses yapmaz ya normalde.
  • dostum elektronıkten hıc mı anlamıyorsunuz galıbaadamlar delı mı fazladan malzeme kulansın sokersen power kesınlıkle yanar ıstersen dene
  • bnm psu nun on fanı cok ses yapıoy dıye kapattım calısmıyor sadece arkadakı egzost fan calısıyor ama sorun yok
  • ama sonucta powerda 1 tanesı calısıyo kasa sogutman ıyı powera sıstemın fazla yuklenmıyorsa sorun olmaz sonuc olarak bır tane fan calısıyor
  • Çok yüklenmezsen sistemi bişi olmaz kolay kolay ama yük altında ömrü kısalır en sonunda da yanabilir.

Tavsiye etmem arkadaşların dediği gibi 5 volt ver fana dönsünde az bir hava akımı bile çoğunlukla yeter tabii sistemin çook yüklü ve çok enerji çekiyorsa yetmeyebilir.
  • Valla benim diğer tavsiyem şu olacak.
    Eğer ille sesi kesecem diyorsan,ver 5V fana,fanı da ters çevir dışardan içeriye doğru soğutucuların üzerine doğru üfürsün.Hava akımında değişime neden olabilir ama PSUyu daha sessiz olarak dışaryıya üfüreceğinden daha iyi bir şekilde soğutur.
    Ben dandik 300W psuyu öyle kullanıyordum.
    Bu 5V yerine 7V olursa daha iyi olur.
    Yani Sarı-Kırmızı kablolara bağlayarak ters bağlantı yapacan,içeriye de dönderirsen hem soğuk hem sessiz olur ama içi daha çabuk toz olur orası ayrı mesele.
  • peki eğer direkt olarak fanları kapatırsam ve psu yanarsa harddisk, anakart, dvd rom gibi beslediği aygıtlara da hasar verir mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 19 Kasım 2006; 4:54:39 >
  • Juniorx.Sen makineyi en çabuk nasıl yakarım diye bir topic açarsan daha verimli cevaplar alırsın..Psu fanı powerdeki parçaları soğutmak dışında egzost fanı olarakta görev yapmakta.Bu durumda fanı sökersen sirkülasyon ortadan kalkacak ve devre elemanlarının yaydığı ısı olduğu yerde kalacaktır.Toplamda yüksek bir ısıya ulaşıldığında(bu yükte çok kısa süreler anlamına gelir)devre elemanların yanacak ve çevresindeki elemanlarada zarar verecektir.Sessiz psu alırsan bu sorundan kurtulursun.Piyasada satılan sessiz fanlardan alıp psu'ya takabilirsin.
  • psu fanı durur yada sökülürse tam olarak neler olur bilemem. kazara farkettiğim bir olaydı benimkisi psu'mun fanı durmuş.. oyunlarda tıkırtı geliyordu anlamıyordum neden oldugunu.. neyse 1-2gun sonra buldum durmuş fan.. n'oluyordu? tıkırtı geliyordu eğer oyunda kalmaya devam edersem reset atıyordu alet kendine başka birşey olmadı valla:)

*imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudak -- 23 Kasım 2006; 21:51:34 >
  • Tabiki çok ilerleyen zamanlarda yanabilir yani sen o PC yi anca 2-3 saat kullanır kullanamazsın çünkü PC otomatik restart olur anca sen onu o şekilde 1 ay kullanmaya kalkarsan o zaman elbetteki yanar
    Zaten Onların içindeki fanların takılacak yeri yok bundan kastım kabloları lehimli o devrenin üstüne yani kabloları kesip doğru bağlayıp bantlaman lazım bunuda yapacağını sanmam

Eğer güç Kaynağını yakarsan Anakar ve İşlemcin %90 çöp demektir Ram ve Ekran Kartına %80 birşey olmaz (benimkinden dumanlar çıkmıştı ordan biliyorum)
    Ayriyetten Kasanın içindeki sıcak havanın büyük kısmıda maalesef güç kaynağının fanından çıkmakta yani eğer onun fanını sökmeye kalkarsan bırak güç kaynağının yanmasını System Isısının çokluğundan bir şey yapamazsın

Eğer çok rahatsız ediyosa ya fanı temizle geçmediyse Yeni bir tane güç kaynağı al derim ben hiç uğraşma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StummScream -- 24 Kasım 2006; 11:40:10 >

• çift fanlı psu lar var çok sessiz çalışıyorlar gerçekten onlardan satın alsan daha iyi psu fanını sökmek yerine
  • BEN fanı sökmüş ve görmüş biri olarak söyleyeyim

10 dk sonra koku gelmeye başladı

oyuna girdim abartmıyorum üstünde yumurta pişerdi

ve 25 dk sonra bir duman çıktı çat sistem gitti

yeni psu alcaktım denedim

yani sakın sökme.
  • tamam arkadaşlar, temizlik 1, olmadı yeni psu 2. peki hem ucuz hem de ses yapmayan psu markaları var mı bildiğiniz, link de verebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.