Şimdi Ara

Güç Kaynağında cam sigorta yerine ne kullanabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARkadaşlar güç kaynağı yapacağım ancak önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum yanlışlıkla iki uç birbirine değdiğinde ya da yüksek akım çektiğinde anında cam sigorta yanıyor ve değiştirmek zorunda kalıyorum. Bunun yerine ne kullanabilrim sizce röle ya da w-otomat bağlasam olur mu sizce?

• B tipi uygun değerde tak kullan sıkıntı olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi bu sigortalar AC için tasarlanmış. DC de pek randıman alınmayabilir

• Aynen bende o yüzden röleye çektirmeyi düşündüm ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
  • http://320volt.com/elektronik-sigorta/

• Röle atana kadar olan olur o devrede...

cam sigorta önüne elektronik devre konabilir. Yani ufak tip led adaptörlerinde sanki hem cam sigorta var hem de kısadevre koruması. Taklit edilebilir.

Akım kontrolü de yapılabilir, artistik bi devre de...
  • Cevaplar icin sagolun ancak istegim kisaca su:

Kisa devre aninda role cekip devreyi acsin, kisa devre durumu bittiginde tekrar iletim saglansin. Bunu yapabilir miyiz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • röleyle çok basi. Buzdolaplarının ekovat yani kompresör kısmında bu röleden var. Amperi size uymayabilir ama aynı mantıkla çalıştırabilirsiniz. Buzdolabında ilk anda yüksek akım çekildiğinde röle çekiktir ama motor kalktıktan sonra bu röle bırakır. Bobin gibi görünür ama röledir.

Normal bi röle de uyarlanabilir. Röle hat üzerine eklenir. + uç rölenin bir bobin ayağına verilir ve diğer bobin ayağından alınır. Yani kullanılan akım röle bobini üzerinden akıtılır. Kısadevre anında akım artacağından röle bobininden fazla akım geçip röleyi çeker. Röleden NC olarak akım devam ettirilirse, röle çekince elektrik kesilir. Tabi burada modifiye lazım yoksa devamlı röle çek bırak yapar yoksa. Rölenin bobin mesafesinin değiştirilebilmesi ile de ne kadar akımda devre kesileceği ayarlanabilir.

Aslında işi çözecek şey öncekinde bahsettiğim elektronik devre. Gerisi zor.

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Akım artınca role çekecek,, bu çok garip bir durum fakat mantıklı ...

Benimde aklıma şöyle bir durum geldi,, kısa devre olunca voltaj düşer,, tam bu anda transtor iletime geçse, role tetiklenip besleme kapansa . Bunun yapılması için, güç kaynağı voltajı değişken olmaması gerekir

• voltaj düşümünden hareket edip transistör iletime geçiriceksek neden bi daha röle kullanalım ki? Transistör ile bitiririz iş.

Led adaptörlerinde koruma devresi var. Ve çok basit olduğunu düşünüyorum.
  • güç kaynakları için, kısa devre koruma devreleri var.

mosfet-regulator

kısa devre korumalı güç kaynakları

• Röle kullanacağınıza tristörlü devre hazırlayın.

Yukarıdaki devreyi amatör işlemler için kullanabilirsiniz.
    Çok daha kullanışlı, yıllarca kullanabileceğiniz, bir devre arıyorsanız ELEKTOR precission devreyi öneririm.
    Asla bozulmuyor, Kısa devre koruma, akım ayarlı, 10 numara 5 yıldız, tam bir laboratuvar güç kaynağı
    Tüm baskılı devre, şema her şey dosyada var.
    Forumda da bir kaç yıl önce, kenakord usta ile(kendisine buradan selam olsun. ALLAH acil şifalar versin) tarafımızdan anlatılmıştı,
    Araştırıp anlatılanları okuyabilirsiniz.

Devre burada da anlatılıyor.http://rodentcafer.tripod.com/devre6.htm

Elektor precission power supply

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 1 Eylül 2017; 23:29:33 >

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam.
    Precision devresi biraz fazla karışık gibi.
    Size iki sorum olacak hocam: Yukarıda resmini verdiğiniz devrede köprü diyot için tek bir modül kullansam (B40C1000) olur mu?
    Ayrıca devre açmayı nasıl yapıyor tristor göremedim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Çok teşekkür ederim hocam.
    Precision devresi biraz fazla karışık gibi.
    Size iki sorum olacak hocam: Yukarıda resmini verdiğiniz devrede köprü diyot için tek bir modül kullansam (B40C1000) olur mu?
    Ayrıca devre açmayı nasıl yapıyor tristor göremedim?

Olur tabii ki... 1 amperden fazla güç gereksinimi yoksa kullanılabilir.

Devredeki BRX49 Tristöre ve anot-katot arasındaki butona dikkat etmemişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 2 Eylül 2017; 15:5:41 >
    Evet şimdi gördüm, çok sağolun.
    Hocam son kez rahatsız ediyorum ancak bu devreyi PCB ye nasıl aktaryım sizce? Eagle ya da Orcad mi kullanayım? Proteus zor geldi..
  • Tercih sizin... Hangi yazılım, kolayınıza geliyorsa...

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,Burada sizin sorularınızı cevaplamak için buradayız . Dolayısıyla burada çekinmeden her şeyi sorabilirsiniz. Ben proteus kullanıyorum ama çok sorunlu bir program muhtemelen bu tür sorunlar orjinal ürün olmamasından kaynaklanıyor ama siz ,size en uygun olanı kullanın yani işinize geleni kullanın. Açıkçası Proteus kullanacağım diye kırk takla atmaktansa diğerinde rahatça çizebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaOtzi

Merhaba,Burada sizin sorularınızı cevaplamak için buradayız . Dolayısıyla burada çekinmeden her şeyi sorabilirsiniz. Ben proteus kullanıyorum ama çok sorunlu bir program muhtemelen bu tür sorunlar orjinal ürün olmamasından kaynaklanıyor ama siz ,size en uygun olanı kullanın yani işinize geleni kullanın. Açıkçası Proteus kullanacağım diye kırk takla atmaktansa diğerinde rahatça çizebilirsiniz.

TEşekkür ederim. Proteusun sorununu diğer konumda siz cevaplamışsınız. Bazı elemanların schematici yok o yüzden hata veriyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.