Şimdi Ara

Gücüm Kalmıyor, Sporu Bırakıp Dönüyorum [Yeni Başladım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 18 yaşındayım 1.78-79 boyum var 105 kiloyum. Amacım yaza kadar fit bir vücut yapmak herkes gibi sadece cardio yapıp kastan ve yağdan gitmesini istemiyorum o yüzden kastan gitmesini minimuma indirmek için ağırlık çalışmak istiyorum. Sporda bi arkadaşımın yazdığı programı uyguladım toplam 3 hafta gittim spora arkadaşımın yazdığı oryantasyon programını yaptım her gittiğimde bütün vücut çalışıyordum sonrasında cardio yapıp bitiriyordum, şimdi yeni programa geçtim program 3 gün bölgesel çalışıp 1 gün sadece cardio ve karın.

bugün biceps-göğüs günüydü program şu şekilde :

Chest press mac. 3x12
    İnc. db press 3x12
    İnc. db fly 3x12
    alternating db curls 3x12

İnc. db press yaptım 12 kg ile 3 set
    sonra İnc. db fly yapiyim dedim çok zor geldi 8 kg aldım 2 set çıkmadı bile moralim bozuldu 8 kgyi bile yapamıyorum diye düşündüm sonra alternating db curls yapiyim dedim aldım elime onuda yapamiyinca sinirlerim bozuldu eve döndüm moralim çok bozuk sporu her şeyi bırakasım var ama bırakmak istemiyorum yemek düzeni desen o ayrı sıkıntı daha ne kadar et yiyeceğimi bilemiyorum herkes farklı bir şey söylüyor.

• Böyle şeylerin seni hırslandırması gerekir başkası yapıyor ben niye yapamıyorum demen lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xectuoner

Böyle şeylerin seni hırslandırması gerekir başkası yapıyor ben niye yapamıyorum demen lazım

uyuz oldum duruma tekrar gittim salona şimdi yeni geldim 8x5 yaptım. Göğüs günüydü bugün yaptım hareketleri bu seferde göğüsümü hissedemedim ağrı falanda yok hareketleride çok nizami yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: duayen00

quote:

Orijinalden alıntı: xectuoner

Böyle şeylerin seni hırslandırması gerekir başkası yapıyor ben niye yapamıyorum demen lazım

uyuz oldum duruma tekrar gittim salona şimdi yeni geldim 8x5 yaptım. Göğüs günüydü bugün yaptım hareketleri bu seferde göğüsümü hissedemedim ağrı falanda yok hareketleride çok nizami yaptım

Ben Göğüs antrenmanında en sona 2 set şınav koyuyorum 20 tekrar onların çok yararı oluyor

• Hocam fly hareketler zordur 6 kilo deneyin olmazsa dusurun utanicak bisey yok bunda

• evet fly da 7 kg çok zorluyor beni de.bence sen önce kilo ver yani yağ yak sonrasında kaslara yoğunlaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghetto Bird

Hocam fly hareketler zordur 6 kilo deneyin olmazsa dusurun utanicak bisey yok bunda

Saolun hocam cevabınız için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ben artık dayanamıyorum
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saçma gelicek ama bu durum biraz psikolojik , ben evde rahatça 10 kg dumbell ve 10 kg halter kaldırırken salonda 7.5 kg 5 kg bile kaldıramıyorum sanki herkes beni izliyor gibi geliyor ( öyle birşey yok tabi pek ) veya sette bekleyenlerin sırası olduğu için hızlı yapma çabası , yüksek ağırlık kaldırma isteği kaldıramayıp bırakmak vs.
    eve sehpa aldım 10 kg'yi çok rahat kaldırıyorum .
  • Dumbell fly 3kg ile başlamıştım utanılacak bir şey yok.Yeni salon arıyorum diğer ay bende başlayacağım şuan evde bumbell ile ;
    dumbbell triceps extension
    Dumbell fly
    Dumbell curl
    Soulder press
    Dumbbell triceps extension
    Bir günde squat,şınav mekik yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Dumbell fly 3kg ile başlamıştım utanılacak bir şey yok.Yeni salon arıyorum diğer ay bende başlayacağım şuan evde bumbell ile ;
    dumbbell triceps extension
    Dumbell fly
    Dumbell curl
    Soulder press
    Dumbbell triceps extension
    Bir günde squat,şınav mekik yapıyorum.

hocam birde hareketleri hissedememe gibi bir durum var o daha büyük sıkıntı şurda konumun linki var :
    donanımhaber forum
    Hareketleri Nizami Yapıyorum Ama Hissedemiyorum » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_112577426/f_//tm.htm#112584862

Bu duruma ne diyorsunuz?

• duayen00 kullanıcısına yanıt
    Bende sporda yeniyim.4.aydayım daha.Hissetme olayında hareketin formu önemlidir.Hareketi doğru şekilde yapıyorsan ister istemez çalıştığımız bölge ağrımaya başlıyor.

• duayen00 kullanıcısına yanıt
    Bütün sorularını cevaplıcam

1) Kendini şartla yazın olacakları düşün yine göbeğinlemi gezmek istiyorsun yoksa o kasıla kasıla sahilde yürüyen elemanlar gibimi ! aklına hep bu gelsin herkes iyi vücutlu birine sahip olmak ister bunu aklından çıkarma ( kızlar içinde erkekler içinde )

2) Programını kendin belirle örn ben hammer curl yaparım ben daha çok fayda sağlıyorumdur atıyorum arkadaş dumbelle yapmaz z barla yapar sana yaramayan hareketlerin alternatiflerini bul her insana her hareket yaramaz .

3) Malesefki buraya geliyolar yok 140 bench bastım yok 200 bastım bastında noldu ? patates gibisin ? bırak sen onu bunu adam gbi pump olduğunu hisset kolunun istersen 6 kiloyla çalış bu işin temeli hareketleri doğru yapmaktır ağır kaldırmak değil !
    he hiç arttırma demiyorum aynı kilodada kalma ama aşama aşama 6 8 10 12 arttır daha hamlığını atmadın hele dur bakalım ilk 1 ay gelişme bekleme bi hamlığın gitsin

4) Cardio kadar gereksiz bi olay yoktur yağ yakmak istiyosan diyet yap kesin ve katı kuralların olması lazım örn şekeri hayatından çıkar canın istese bile git protein bar tarifi al çok çok çikolata istediğinde onu ye başka türlü hamur işi şeker abur cubur bisküvi hayatından çıkar meyve suyu kola falan filan herşeyi çıkarman lazım zordur ama beslenme fit bi vücut yapmanın %50 sini oluşturur

5) 2 şer bölge çalış örn bi gün göğüs arka kol , sırt ön kol , bacak karın gibi gibi . ben hatta örn bakıyorum durumuma göre biceps lerim yani ön kolumun durumu iyi dinlenmişsem 3 grupta çalışabiliryorum bazen üst üste aynı grubu çalıştırmada örn pazartesi göğüs salı göğüs olmaz çarş göğüs yapabilirsin

6) Uykuda önemlidir 11 12 den önce yat uyu . haftada 4 kereden aşşa yapma ben 6 gün yapıyorum mesela

7) Hiçbirşeyin seni yıldırmasına izin verme sen yılarsan onlar kazanır sahilde yatıp onları izlersin

Başarılar .

EDİT : Şimdi önermem ama ilerde bu gücünün artması için hani diyosun ya 8 kiloda yoruldum diye kreatin alabilirsin ben şuan kullanıyorum %20 performansı arttırıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Squares -- 11 Aralık 2015; 20:59:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.