Şimdi Ara

GUI Arayüzü Tasarlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ben hesap yapan bir uygulama yapmak istiyorum. Kodları C ile yazdım. Sizce basit bir GUI Arayüzü tasarlamak için ne kullanmalıyım?

• gtk var ama zahmetine değmez bu tip işler için modern dilleri kullanın c# java wpf gibi tabi kodları yeniden yazacan

• nasıl yani? @Gökşen PASLI

• c# için konuşuyorum açacan visualstudioyu ya winform yada wpf uygulaması açacan button ıvır zıvırları ekleyecen kodlarını yazacan

• Arkadaşın dediğin gibi C# ile daha kolay yaparsın çünkü orada arayüz elemanları hazır ve sen sadece sürükle-bırak yöntemiyle tasarlıyorsun. Baya zaman ve efor kazandırır.

• @Gökşen PASLI formülüm ara değerler var sonuçta yer almayan mesela enlem a boylam b, c=a+b gibi bir sayı elde ediliyor bu sayı formülde kullanılıyor. Ara değeri nasıl yazarım?

• ne yaptığını bilmek kodunu görmek lazım ama kabaca

double a=36;

double b=42;

var c=a+b;

olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kod

Yığını:
    #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <math.h> #define C 6399593.626 #define E 0.0067394968 #define PI 3.14 void donusturme(float enlem,float boylam) { float V; V=sqrt(1+((E)*cos(enlem*(180/PI))*cos(enlem*(180/PI)))); printf("V sonucu=%.2f",V); float N; N=C/V; printf("N sonucu=%.2f",N); float sonuc; sonuc=(N)*cos(enlem*(180/PI))*cos(boylam*(180/PI)); printf("Donusum sonucu=%.2f",sonuc); } int main() { float enlem,boylam; printf("Lutfen enlem ve boylami giriniz!\n"); scanf("%f%f",&enlem,&boylam); donusturme(enlem,boylam); return 0; }

@Gökşen PASLI böyle yazmıştım C'de

• https://rextester.com/IAQNC51187

c# böyle yazılabilir bakarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

https://rextester.com/IAQNC51187

c# böyle yazılabilir bakarsın

C'de yaptğım hesaplamalarda da yanlış buluyordu sürekli. Burada formül yanlış olabilir mi sonucu sürekli yanlış veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bth400 -- 19 Aralık 2020; 15:54:51 >
  • belki senin yazdığın yanlıştır  

sonuç ne çıkacak örnek rakam ve sonucu de piyi 3.14almışsın normalde math.pi diye almam lazımdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 19 Aralık 2020; 15:57:19 >
  • quote:

belki senin yazdığın yanlıştır  

sonuç ne çıkacak örnek rakam ve sonucu de piyi 3.14almışsın normalde math.pi diye almam lazımdı

Sizin C#'de yazdığınız formülle benim C'DE yazdığım formüller sonucu aynı geliyor. Ama bir yerde yanlışlık var . Bulamadım halen

6373299.27037 m gelmesi gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bth400 -- 19 Aralık 2020; 15:59:3 >
  • c deki değişkenlerinin hepsini double yap

scanf("%lf%lf",&enlem,&boylam);

• quote:

c deki değişkenlerinin hepsini double yap

scanf("%lf%lf",&enlem,&boylam);

Formülleri kontrol ettim N+h şeklindeymiş, yüksekliği tanımladım ancak hala yanlış çıkıyor

• Birde formülün matematiksel ifadesini görelim belki koda dökerken hata vardır
  • ehmengineer E kullanıcısına yanıt
    GUI Arayüzü Tasarlamak

V'yi kendim makineyle hesaplıyorum kodun verdiğinden yanlış çıkıyor.

• bth400 B kullanıcısına yanıt
    V formülünde E nin değeri tablodakiyle yazılımdaki aynı değer mi?
  • ehmengineer E kullanıcısına yanıt

e üssü 2 demek istedim orada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.