arkadaşlar öncelikle ben gitar çalmıyorum, bir şarkının notalarını arıyordum tek sesli enstrümanlar için ama bulamadım.. tabları vardı bazı sitelerde guitar pro uyumlu.. indirdim, sonra guitar pro'yu yükledim pc ye.. ilk defa bu programı kullanıyorum ve şuan birkaç önemli sorum var
işaretlediğim yerlerden başlayım sormaya
1 numaralı yerde ve devamında 2 nota alt alta yazılmış.. bunlardan birini mi seçip çalacağım yoksa farklı bir şey mi yapacağız nota bilgim de pek yok kusura bakmayın
2 numaralı yerde ve devamındaki durum nedir? işaretlediğim yerdeki gibi 2'li nota gruplarının her 2 notasını da çalmayacağız sanırım
son olarak da bu notaları sol anahtarına çevirmemiz münkün mü? en önemli sorun bu sanırım
yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum
Öncelikle baktığın nota türü senin Elektro gitar türünde mesela üstten 2 perdede 4.boşluklara bastığında o notayı gösteren sesi veriyor yani ayrı ayrı çalma olayı yok.
quote:
Orjinalden alıntı: Voilet
Öncelikle baktığın nota türü senin Elektro gitar türünde mesela üstten 2 perdede 4.boşluklara bastığında o notayı gösteren sesi veriyor yani ayrı ayrı çalma olayı yok.
+1 O perdelere aynı anda basıp 2 tele de vurcan aynı anda..
teşekkürler cevaplarınız için ama başta belirtmiştim gitar çalmıyorum diye, yanflüt ile çalacaktım ama şarkının notalarını bulamadığım için tablardan çalmaya çalışmıştım
ve uzun uğraşlarım sonucu sol anahtarına çevirebildim notaları, diğer 2 sorumu da çözdüm uzun bir deneme yanılma sürecinden sonra tekrar teşşekkür ediyorum cevap yazanlara..