Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazonda 75dolarlık samsung ssd tr de 450tl ye satılıyor.Tam 185tl fark var.80tl daha ekleyıp ayrı ayrı sıparısler ıle 2 tane alabılıyorken artık alamayacagız
  • Allah cezanını versin. Almıyorum hiçbir şey.
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Çoook zekisin(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 23 Aralık 2016; 5:09:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hghuseyin

bir kargodaki sınır

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: kadotato

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

utanmadan birde diyor avrupada 22 biz 30 yaptık

avrupada %200 araba vergisi mi var

avrupada kamu araçları mercedes maybach mı *

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor

Taksiler bile mercedes değil mi almanyada yanlış mı biliyorum?

Arada bi fark var: Orası Almanya. Yani mercedes'i üreten ülke. Yani mercedes'e verilen para yine kendi ülkesinde kalıyor. Bilal'e anlatır gibi anlatmaya çalıştım umarım başarabilmişimdir.

Dur o zaman ben de bilale anlatır gibi anlatmaya çalışayım, eleman demiş ki "avrupada kamu araçları mercedes maybach mı" ben de dedim ki "taksiler bile mercedes değil mi?" Yani o kamu araçlarının mercedes olmadığını ifade eden bir soru cümlesi kurarken ben gerçekten mercedes mi değil mi bilmediğim ama taksiler bile mercedes iken kamu araçlarının mercedes olmaması garip geldiği için böyle bir soru yönelttim. Kim üretmiş, para kimde kalmış falan tamamen konunun dışında yani.

Birine çokbilmişlik taslamadan önce bir düşün lütfen, acaba adamın ne söylediğini anlamış mıyım diye

O zaman soruna cevap vereyim: Hayır güzel kardeşim binmiyorlar, onlar bile Maybach Brabus'a binmiyorlar. Hatta Almanya dışındaki bir ülkede -eğer otomotiv üretimi varsa- mercedes'e dahi binmiyorlar. Kuvvetle muhtemel hiç avrupaya gitmediğinden olacak ki taksilerin mercedes olduğunu biliyorsun fakat sokaklarda türkiyedeki kadar bmw mercedes göremeyeceğini bilmiyorsun.

Neyse ban yemek istemiyorum

Avrupanın birkaç yerine birkaç defa gittim çokbilmiş kardeş, ama hep turistik yerleri gezdim makam arabaları neymiş diye bakmadım

Adam gibi soru sordum neye biniyorlar diye, yaptığın artistligin haddi hesabı yok, hayır sana da sormadım ki

Daha yazmıştım ama boşver siliyorum, benle muhattap olma lütfen

Öyle gelip de " onlar da mercedes biniyorlar, neden binmesinler" imaları yapıp buraya gelip "sadece sordum" demek güzel geri vites. Şehirleri sadece turistik yerlerinde fotoğraf çekilmek için ziyaret etme, sosyo-kültürel yapısını da incele benden sana tavsiye. Muhatap istemiyorsan ya yazmayabilirsin hadi eyvallah

Hala devam ediyor ya

Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yaptıkça ben de susamıyorum

Git kitap mitap oku, oku da belki bir gün okuduğunu anlamayı öğrenirsin.

Adam gibi sadece bana garip gelen bir noktayı sordum ve sen hiçbir şekilde muhattap bile değildin, geldin hiç alakası olmayan şeyleri ima ettiğimi falan söylüyorsun. Bir de konuya dahil de değilsin yırtık dondan çıkar gibi çıktın.

Sana mı soracağım nasıl gezecegimi, sen kimsin? Yine de merak ediyorsan söyleyeyim, gittiğim zaman yerel halkla muhattap olabildiğim kadar olmaya çalışıyorum, yeri geliyor ingilizce bilmiyorlar işaret diliyle anlaşıyoruz, çok fakir yerlerde de dolanıyorum merak etme. Ayrıca Eyfel Kulesi'nin önünde fotoğraf çekilen tarzda biri degilim, kulenin ilginç gördüğüm ayrıntılarını çeken tarzda biriyim. Yine de bu sadece beni ilgilendirir, istersem sadece Eyfel Kulesi'nin önünde çekilip de gidebilirim.

Hadi bunların hepsini geçip böyle imalar yaptım diyelim, sen kimsin hiç tanımadığın senle hiç iletişime geçmemiş adama direk salak imaları yapıyorsun? Yaptığın gibi hiç ima etmedigim, söylemediğim şeyleri söylemişim, ima etmişim gibi yapmanı da geçerek söyledim bunları, hala çok saçma bir şey yapıyorsun. Üstüne bir de utanmadan bunları yapıp geri vites falan diyorsun.

Belki bu sefer anlarsın diye tekrar deniyorum, daha da basit anlatmayı deneyeceğim: Avrupa'da kamu araçlarının ne olduğunu bilmiyorum, adam da Mercedes'e binmediklerini söyledi. Bana da taksiciler bile Mercedes kullanırken kamu araçlarının o kadar lukse ulaşmaması garip geldi, ben de bana garip gelen noktayı "kendisine" sordum. Bak buraya dikkat, ona sordum sana değil. Avrupada her yerin Mercedes BMW olmadığını da biliyorum, hadi bilmiyorum diyelim sana ne?

Umarım daha da iftira atma yuzsuzlugunde bulunmazsın

Şimdi de ağlamaya mı başladın geri vitesçi? Önce nerde paragraf başı yapman gerektiğini öğren, sonra gel kimin kitap okuması gerektiğini tartışalım. Yazdıklarını okurken gözlerim kanadı.

Bana göre saçmaladığın bir mevzu gördüm -tabi daha sonra geri vitese taktın- ve gerekeni söyledim. Burada biri sana bir şey yazdığında bu kadar ağlayacaksan, sorularını ulu orta yerlere yazma. Git özelden PM at, biz de karışmayalım. Ha yapmayacaksan da öyle herkese açık bir platforma yazıp bizden de cevap yediğinde ağlamak yok. Hadi eyv

Bu mesajınla ya tamamen troll olduğunu ya da daha reşit olmadığını (zeka yaşı bakımından) kanıtladığın için şu an içim rahat, teşekkür ettim. Kimseden cevap aldığım için ağlayacak değilim, öte yandan adam gibi cevap veremeyen bazı çocuk veya çocuk kafalıların forumda takılmasından, kendini zeki sanmasından... Neyse boşver, suç bende, hala hiçbir şey anlamadığı konuda geri vitesci falan diyen bir yüzsüze laf anlatmaya çalışıyorum. Hadi iyi forumlar diyeceğim ama senin gibiler içine ettikçe pek mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F047747E -- 23 Aralık 2016; 7:20:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla o magazalarin kapanmasini engelleyemezler gold bitti bimeks batti baticak magazada urun kalmamis kablo satiyolar xD media mark durmadan magazasini kucultuyor teknosa magazalar kapatti vatan fanlari var o ordan biraz kurtariyo simdilik xD ama bu firmalarin hepsi bir gun baticak kaçınılmaz son o kadar kazikci olmuslarki baska nerden alirsam aliyim cebime para kaliyor milletide kaziklamaya iyi alismislar nasilsa bizden baska alicaklari ydr yok diye bi anda hepsi turediler sonra ne oldu ;)) internet magazalari guvenilir hale gelmesi aliexpressdir amazondur yari fiyatlara getirtilmesi bunlarin bogazina ilmegi takti tr deki online kisilerin actigi magazalar bile bunlardan ucuza satiyo millet mal mi madem niye bunlardan alsin batsin gitsin hepsi umrumda bile degil yada magazalarini kapatip sadice internetten hizmet vericekler bir genel merkez yapip hem masraflari dusucek hem urun ucuzlayacak hem kira vs odemicekler vs vs iste yoksa bu devran oyle donmez yil olmus 2017 hala 2000 binlerin kafasini yasiyolar :))

Not;Zaten aldigimiz urunler 200 300 dolar seviyesinde yani vergisini vs sini oduyoz o halde tr fiyatlariyla arada daglar var xD bizim ulkede firma sayisi arttikca rekabet olcagina bunlar hepsi toplanip fiyat sisiriyorlar udurm vuyken batsin gitsin hepsi karaktersizlerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 23 Aralık 2016; 7:32:58 >

• ehonomi çog eyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sache

Ulan ya Sadece yol yaptılar diye oy verdiğimizi sanan zihniyetle siz bi yere gelemezsiniz

Akpye oy vermendeki açıklama nedir

• tarihte kendi halkını bu kadar sömüren başka bir devlet görülemez, imkansız, göremezsiniz.
  • Sakın Bir şeyin fiyatını düşürmeyin! Buradaki Şeref** Daha pahalı'ya satsın en büyük Kar ı sağlamak için fiyat düşürmesin Siz gidin bu kahrolası para babalarının daha çok para kazanması için Limiti düşürüp Vergi arttırın. Bravo. Vestel den Sonra 2. Vergilendirme Krizi Tebrik ediyorum Bakanları.
  • sabah sabah güzel küfürler ediyorum ya hu
  • Tabi ya. 50 TL'lik malı burada millete 200 TL'ye kitleyemezse bu yerli firmalar haklı rekabet olur mu hiç. Neden TR ve Yurtdışı fiyat karşılaştırması yapılmıyor da tüketiciye vergi bindiriliyor? Madem o kadar ucuza ithal edilebiliyor anti-damping uygulayın. Nefesimizden bile vergi alın artık para bitti tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belverus -- 23 Aralık 2016; 8:12:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuşa69

haftaya cuma gibi amazondan 65 euroluk siparisim gelicek simdi vergi oder miyim odemez miyim haftaya kesin gelir.

yardim lutfen

amazondan alınanlar eger satın alırken deposit yada vergi adı altında bişey almadıysa senden ne çıkarsa çıksın amazon kendisi ödüyor sen uğraşmıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kataliz

Ben alışveriş yaptığımıda kredi kartıma TL yansıyor beni etkilemez :)

O ne demek? Bizlerin ruble yansımıyor herhalde bize de TL yansıyor.
  • ekonomiyi 30 euro kurtaracak
  • Her zamanki gibi şaşırdık mı? Tabi ki hayır!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın bakanın açıkladığı sebep mantıklı da (yani elbetteki TR de ki şirketlerimiz aynı şartlarda rakipleriyle mücadele edebilmeli) yalnız merak ediyorum zaten ABD'den, Çin'den, Avrupa'dan gelen ürünleri TR den 3 katı fiyatına geri sipariş edecek kadar zeka yoksunu ABD li, Çin'li ya ada Avrupa'lı var mıdır? TR sitelerinden dünyanın diğer bölgelerine günde kaç adet ürün sipariş veriliyordu? Sanki bizdeki hepsiburada, yarısışurada, öbür yarısı arkada gibi satış siteleri Amazon'a rakip olacaktı da bu vergi yüzünden olamadılar. Dediğim gibi sebep mantıklı ama reelde bir anlamı olmayan bir sebep.

Hayırlısı ne diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

quote:

Orijinalden alıntı: WoXeD

almıyom lan.ne tr den ne dünyadan,vergi ödememi gerektirecek hiç bir şey almıyorum.hadi bakalım.

Ekmek de mi almayacaksın? O zaman da vergi ödüyorsun da o yüzden sordum. :)

ekmek yemiyorum. sadece fakir gibi yaşayacağım.paramı dolar olarak nakit tutacağım.bankaya koymayacağım.zaruri olmayan hiçbir şey almayacağım.demek istediğim bu ama vitaminsizlikten kafa gitmiş senin.
  • bazı arkadaşlar demiş ki yaşamak için de vergi vereceğiz yakında??? ey güzel kardeşim gelir vergisi maaşından kesilirken her alışverişinde kdv yeri geldiğinde ötv öderken faturalarında kullanmadığın kayıp kaçak bedelini bile öderken sen bu ülkede bedavaya yaşadığını mı zannedersin???

• quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga

Sayın bakanın açıkladığı sebep mantıklı da (yani elbetteki TR de ki şirketlerimiz aynı şartlarda rakipleriyle mücadele edebilmeli) yalnız merak ediyorum zaten ABD'den, Çin'den, Avrupa'dan gelen ürünleri TR den 3 katı fiyatına geri sipariş edecek kadar zeka yoksunu ABD li, Çin'li ya ada Avrupa'lı var mıdır? TR sitelerinden dünyanın diğer bölgelerine günde kaç adet ürün sipariş veriliyordu? Sanki bizdeki hepsiburada, yarısışurada, öbür yarısı arkada gibi satış siteleri Amazon'a rakip olacaktı da bu vergi yüzünden olamadılar. Dediğim gibi sebep mantıklı ama reelde bir anlamı olmayan bir sebep.

Hayırlısı ne diyelim.

Mantıklı değil, sadece komik bir bahane....

"İş adamları istedi, n11 istedi, hepsiburada istedi, teknosa istedi, hem devletin kasası boş, parada lazım, yolmak gerek vatandaşı, o yüzden yaptık" diyemeyeceğine göre, böyle zırvalar anca...Neresi mantıklı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 23 Aralık 2016; 8:52:46 >

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.