Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biraz da Türk şirketlerini korumanın yanında halkı da koruyun. siz ötv ve kdv oranlarını düşürün satış fiyatları makul seviyelere ulaşsın bakalım kimse internetten yurtdışından bir şey alıyor mu. ötv koy, ötv'li fiyatından kdv koy (vergiden vergi alan herhalde ender ülkelerden biriyiz) sonra satıcı da kar koysun sonra da sen bu şirketleri korumak adına böyle şeyler üret nefis valla. biraz halkı koruyun halkı. asgari ücretin bu düzeyde olduğu bir ülkede bu kadar vergi adil değildir. paraya mı ihtiyacınız var 15 seneye yakındır ülkeyi ve ekonomiyi yönetiyorsunuz bu kadar zamanda devamlı bir gelir ve üretim ekonomisi oluşturamadıysanız bunun suçlusu kusura bakmayın halk değildir ve bunun sorumluluğunu halka her daim vergi artışıyla yüklememeniz lazım. Saygılarımla

• lan sanki ureten ulkeyiz de ulkemizin uretmedigi urunleri yurt dısındn getiriyoruz? aptal mıyız aynı yerden yarı fiyatına almak varken burdaki firmalara domalmaya? akıl saglıgı yerinde olmayan kisiler yonetiyor ulkeyi yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga

Sayın bakanın açıkladığı sebep mantıklı da (yani elbetteki TR de ki şirketlerimiz aynı şartlarda rakipleriyle mücadele edebilmeli) yalnız merak ediyorum zaten ABD'den, Çin'den, Avrupa'dan gelen ürünleri TR den 3 katı fiyatına geri sipariş edecek kadar zeka yoksunu ABD li, Çin'li ya ada Avrupa'lı var mıdır? TR sitelerinden dünyanın diğer bölgelerine günde kaç adet ürün sipariş veriliyordu? Sanki bizdeki hepsiburada, yarısışurada, öbür yarısı arkada gibi satış siteleri Amazon'a rakip olacaktı da bu vergi yüzünden olamadılar. Dediğim gibi sebep mantıklı ama reelde bir anlamı olmayan bir sebep.

Hayırlısı ne diyelim.

Mantıklı değil, sadece komik bir bahane....

"İş adamları istedi, n11 istedi, hepsiburada istedi, teknosa istedi, hem devletin kasası boş, parada lazım, yolmak gerek vatandaşı, o yüzden yaptık" diyemeyeceğine göre, böyle zırvalar anca...Neresi mantıklı ?

TR den alışveriş yapan yurt dışındaki kişilere 22,5 Euro üzerinde vergi uygulanıyorsa yurt dışından alacak olan insanlar 22,5 Euro üstü bir şeyi TR den almak istemezler, madem öyle bizde rakamı indirip yurt dışından alımların cazibesini azaltmış oluyoruz. Bu açıdan mantıklı. Ama mesajımda da belirttim olayın mantığı doğru ama uygulanabilirliği yok, çünkü TR den ürün sipariş eden avrupa yada amerikada adam yok.

Olayın mantığının doğru olmasıyla yapılanı onayladığım anlamı çıkmaz. Yapılan baştan sona saçma. Bence böyle bir sınır 500 Euro'ya kadar hiç olmamalı. İnsanlar genelde zaten aynı ürün TR de makul bir fiyat farkıyla satılıyorsa buradan alıyorlar, garantisi var en azından sorun çıksa muhatap var vs diye.. Ama aldıkları bu kararla yukarıda ki yorumlarda da insanların haklı tepkilerinde görüldüğü gibi tersini tetikliyorlar. Parayı TR şirketleri beni kazıklayarak kazanacağına kazıklanmayayım ama Amazon kazansın mantığını tetikliyorlar. Bu tip kararlar alınırken insanların psikolojisini de düşünmek lazım. Alınan bu kararın TR deki online satışları azaltacağına adım gibi eminim.

• Ulan 15 yildir nerdeyse basimizdalar ve her birinin 7 sulalesine yetcek kadar gelir elde ettigini yada calip cirptigini biliyoruz ama hala daha istiyorlar ya nedenini anlamiyorum ben ya biraz halkinin yaninda ol biraz halkini mutlu et basimizdan gidince sevilecek iyi seylerle anil ama bunlar inatla kotu anilmayi tercih ediyorlar pes valla nasil bir doyumsuzluktur bu anlam veremedim
  • chaturanga C kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Açın bi bakın fiyatlara. Adamlar resmen amazona göre fiyat çekiyor, piyasa oraya göre şekilleniyor.

Neyse yav bunlar vatandaşı ne zaman düşünmüş. Ulkeyide batirdilar, son çırpınışları bunlar hep.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esas düşündürücü olan, burada buna tepki verip, ilk seçimlerde gidip yine bu adamlara oy verecek olanların bulunması....

Eh bakanda haklı, bir dahakine 20 euroya indirirler.
  • Kötü haber değil, tecavüzdür o.
    Hemen arkasından bu sabah elektronik ve bandrollü cihazlara zam geldi. İstikrar sürsün istemişler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar lütfen 75 Euro Sınırının 30 Euro'ya düşürülmesini BİMER'e Şikayet Ediyoruz! Konusuna destek olun linki aşağıda;

https://forum.donanimhaber.com/75-euro-sinirinin-30-euro-ya-dusurulmesini-bimer-e-sikayet-ediyoruz--122741009#122741009

İnşallah bir sonuç alabiliriz. Change.org kampanyası başlatmışlar muhattaplar Metin Uca ve Levent Üzümcü bu nasıl bir kafadır?
  • Bu istikrar harika dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122732930

Arkadasım, esnaf tabi kazansın. Esnafın bileğini büken ne? Vergi, sigorta, kira vb en önemlisi iş yapmadını engelleyen vergi sistemi.

Şimdi cebinde az parası olan neden ekonomisini gözetmek için aynı ürüne 20 tl versin? 1,5 dolara satılan ürüne?
    Almanyada golf ( highline) 45-50 bin e binerken ben niye 110 bin tl vereyim? 2 arabadan fazla vergi alıyır devlet. Vallaha kimse kusura bakmasın siyasetci nasıl karını maximize ediyorsa( oy kaygısıyla şunu yapıyız bunu yapıyoruz) hane halkları da karını maximize etmek isteyecektir!

Siz esnafsınız sanırım ağrınıza gitmesin ; bu ülkede üretim falan yok, o yusden öyle 30 euroya indirilmesi cari e da dusurmez, dedlginiz gibi esnafi da olumlu etkilemez. Siz 1 etkeni ele aliyorsunuz ceteris paribus diyosunuz, olmaz hocam ,

İroni yapmıştım onuda anlamamışsın,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben hep 50 euro luk alıyorum bi dk lan olmuyor o bile değil 30 euro nedir
  • neyse hocam ben demek istediğimi net bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum,istediğini yapabilirsin tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigator_ -- 23 Aralık 2016; 10:10:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: patren

bu kadar aç gözlülük olmaz,
    sadece amazon.de yi engelemek için yapılan bir hareket,
    bu verginin arkasında n11,hepsiburada teknosa gibi firmalar vardır arkadaşlar,

arkadaşlar ilerde yaşadığımız için yaşama vergisi, çocuğumuz olunca doğum vergisi alcaklar aha buraya yazıyorum

Sıçtığımız .oktan vergi almazlarsa iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sache

Hepsini sayamam aklıma hemen gelen 2 tanesini söyleyeyim. Ekonomide cumhuriyet tarihinde hiç görülememiş dünya 17. liği ve 18. liğini görmemiz. ABD ve Rusya ile birlikte dünyanın en büyük 3 gücünden biri olmamız. Geçtiğimiz günlerde Fransa cumhurbaşkanı adayı "Abd'nin Trump'ına, Rusya'nın Putin'ine ve Türkiye'nin Erdoğan'ına karşı bir cumhurbaşkanı olacağım" diye açıklama yaptı. Yüzyıllarca bizi yıkmak için uğraşmış düşmanlarımızın, şuanki liderimizden bu kadar nefret etmesi ne kadar iyi yolda olduğumuzu gösteriyor.

Dünya 18.liği öyle mi, çok büyük bir iş gerçekten bu kadar genç ve kalabalık nüfus ile 18. olmamız.
    Veee dünya bizi kıskanıyor.

Şu an Dünyada bizden nefret etmeyen yalnızca Katar ,Suudi falan kaldı onlarında çıkarı olduğu için.

• quote:

Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

aç gözlü hırsızlardan almıyorum yurt dışı ürünlerine vergiyide arttırın yinede türkiye içinde ürün fiyatına vergi verip almıyorum garanti olmayacakmı varsın olmasın arıza olduğu taktirde yurt dışı firmaları ile iletişime geçiyorum adamlar ürünü geri çaırıp kargosunu ödüyorlar tekrar size gönderirken gümrük vergisi kesiliyor onuda ödüyorlar müşteri MEMNUNİYETİ budur yurt içindeki firmayla iletişime geçiyorum faturan varmı kutusu tammı kullanıcı hatasıdır o hangi mağzadan aldın kargoyu sen öndersin 20 gün beklersin belki bakarız...
    fark etmez ben yine amazondan verigisi dahil daha ucuza alırım her ne kadar garanti yok densede gerek amazon gerek ürünün firması ürünlerinin arkasında duruyor "sözde türk" firmaları batsın belki akıllanırlar

Amazon'dan kulaklık aldım, kutusunun üstündeki jelatini yoktu, açılmış bir üründü (yeni etiketli almış olmama rağmen). Önce herhalde ürün böyle geliyor sandım (çünkü üzerinde karton bir koruma vardı) kulaklığın uçlarında toz görünce işkillendim kullanmadım değiştiririm belki diye. Sonra kutu açma videolarına baktım normalde kutusunda jelatinle gelmesi gerekiyormuş, bunu görünce Amazon'a yazdım (bu arada aradan 3 gün falan geçmişti vaktim olmadı kullanmadan kutusunda duruyordu) Adamlar aradan süre geçmesine rağmen aldığınız gibi niye yazmadınız, açıp kullandınız belki de biz nereden bilek falan demediler soru bile sormadılar özür dileriz iade talep edebilirsiniz dediler bende madem böyle bende iade değilde değişim talep edeyim dedim. Yeni ürünü aynı gün kargolayıp tekrar gönderdiler ve 6 günde elime yeniden ulaştı. Dediğiniz gibi yeni gelen ürün için gümrük parası kargo falan hiçbirşey almadılar. Geri gönderdiğim paket için 47 TL ödedim PTT ye ama onu ürün kendilerine ulaştıktan sonra iade edecekler.

Demem o ki haklısınız müşteri memnuniyeti bizde sadece laf.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kayzersoze38

bazı arkadaşlar demiş ki yaşamak için de vergi vereceğiz yakında??? ey güzel kardeşim gelir vergisi maaşından kesilirken her alışverişinde kdv yeri geldiğinde ötv öderken faturalarında kullanmadığın kayıp kaçak bedelini bile öderken sen bu ülkede bedavaya yaşadığını mı zannedersin???

Yapılan bu gerçek tespit artık beni iyice kıllandırdı. 2023 hedef KuzeyKore...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

quote:

Hepsini sayamam aklıma hemen gelen 2 tanesini söyleyeyim. Ekonomide cumhuriyet tarihinde hiç görülememiş dünya 17. liği ve 18. liğini görmemiz. ABD ve Rusya ile birlikte dünyanın en büyük 3 gücünden biri olmamız. Geçtiğimiz günlerde Fransa cumhurbaşkanı adayı "Abd'nin Trump'ına, Rusya'nın Putin'ine ve Türkiye'nin Erdoğan'ına karşı bir cumhurbaşkanı olacağım" diye açıklama yaptı. Yüzyıllarca bizi yıkmak için uğraşmış düşmanlarımızın, şuanki liderimizden bu kadar nefret etmesi ne kadar iyi yolda olduğumuzu gösteriyor.

Dünya 18.liği öyle mi, çok büyük bir iş gerçekten bu kadar genç ve kalabalık nüfus ile 18. olmamız.
    Veee dünya bizi kıskanıyor.

Şu an Dünyada bizden nefret etmeyen yalnızca Katar ,Suudi falan kaldı onlarında çıkarı olduğu için.

Senin mantığına göre nefret eden ülkeler demekki bir çıkar sağlayamıyor ki nefret ediyorlar çıkar sağlasalar nefret etmeyecekler

• Önce Türkiye'de satılan ürünlerdeki absürd vergileri düzenleyin sonra gümrük sınırına el atın. Millet bir ürünü 20 lira ucuza alacağım diye kendini paralıyor siz daha çok kazanacağım diye 75€ gümrük sınırını 30€ ya çekiyorsunuz. Pes doğrusu.

Change.org kampanyasına baya katılım var , lütfen sizde desteğinizi gösterin !

https://www.change.org/p/g%C3%BCmr%C3%BCk-ve-ticaret-g%C3%BCmr%C3%BCk-muafiyeti-75-ya-geri-%C3%A7ekilsin?recruiter=45151124&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink

• quote:

dunyanin en guclu 3. ulkesinden sonra okumadim

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.