Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E yüzbinlerce dolar vergisiz yurtdışına çıkıyor. Devlet sessiz mi kalacaktı?

Her zaman yaptığı gibi iğneyi ilk kendine batıracağı yerde, yerli satıcıların fahiş fiyatlarını düşürecek düzenleme yapması gereken yerde, vatandaşı biraz da biz düdükleyelim diyip bizi Vatan'ın Teknosa'nın kucağına attılar.

1300 liraya 5 kişilik aile geçindirip sesini çıkarmayanların ülkesi burası. Elbet bu da sindirilir. Milyonlarca aç işçi, daha beteri milyonlarca aç işsiz varken, onların sorunları varken ve kimse sesini çıkaramazken, 300-500 tane teknoloji tutkunu mu gözünü korkutacak bunların?
  • Vergi alınsın alınmasın hiç farketmez ben bu saatten sonra burdakilere para kazandırmam öderim vergimi yine buradaki kazık fiyatlardan daha uyguna amazondan alırım sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slhttnshn61

Aktrol olduğum için bakanlara söyleniyorum zaten burda dimi. Sen türk ol biz yabancı. Sen bi araba al 2 araba devletine hediye et. Devletten daha zenginsin çünkü. Yukardaki arkadaş söylemiş söyleyeceğimi. Burda online satış yapanlar (Tl cinsinden satanlar) cezalarını aldılar. Onlara bile devlet ceza verirken sen burda gelip yurtdışı sayfalarına laf söylüyosun. Sen haklı ol biz haksız.

Merhaba,

Konuyla uzaktan yakından alakam yok. Bu tarz konularda da hiçbir zaman mesajım olmamıştır, geçmemiştir. Neden beni de mesaj içerisinde haberdar ettiniz ? ''RED'' kelimesi başlangıcı dolasıyla yanlışlıkla benimde nickim geçiyor burada. Lütfen daha dikkatli olunuz.
  • eğitim sıfır meksikanın gerisindeyiz
    dünyada ingilizce konuşma oranı en düşük ülkeyiz alfabesi latin olmayan ülkelerin bile gerisindeyiz.
    üretim yok tarım,sanayi sıfır teknoloji sıfır bilime destek sıfır.
    işsizligi memur alarak gidermeye çalışırlarsa böyle olur.
    her gün akşama kadar oturup 3-4bin tl alan memurun parasını neyle ödeyecek tabiki biz verecez.
    ne zaman memur alımı olsa aha bunlarıda besliyecez diyorum

memurların %60 hiç bir vasfı yok geri kalanlarıda iş üretemiyor. bunu 2 sene önce maliye bakanı yıllık ekonomi bildiriminde açıklamıştı hiç unutmam

kimi örnek alıyorsunuz kim olmak istersiniz diye yapılan bir ankette 1. polat alemdar 2. acun çıkarsa olacağı bu bunlar daha iyi günlerimiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Ben bu ülkeden ayrılma kararı aldım.

Vatandaşına geçirmek için her yolu deneyen bir devlet var artık. Neymiş haksız rekabet oluyormuş. E o zaman sen sat daha ucuza senden alalım. Amazon a ürünüm hatalı dediğin an ikiletmeden yenisini yolluyor, var mı Türkiyede bunun gibi bir oluşum?

İmam hatipleriniz, çocuk tecavüzcüleriniz sizin olsun saygıdeğer hükümetim. Ülkemin doğusunda bir köy doktoru olup fukaraya yardım etmekti amacım ama artık beni bezdirdiniz. Bundan sonra derslerime çalıştığım kadar yabancı dilime de çalışıp terk edeceğim vandalizmin topraklarını..

Basit bir hayattı dileğimiz yahu. Basit, sevecen, bombasız bir hayat. Bize bunu çok gördünüz saygıdeğer hükümet. Bizi hiç istemediniz.

+1

• kısa ve öz olarak TAYYİBİN YENİ TÜRKİYE SİNE HOŞ GELDİNİZ arkadaşlar..

aramıza karışan AKMAL lardan birkaçı çıkıp "nevar yani bence iyi oldu, ben zaten yurt dışından ürün almayıp türk firmaları kazansın diye aynı ürünü tr den 4 katı pahalıya alıyordum" derse hiç şaşırmam. Allahım sen sabır ver yarabbim.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi es_umit -- 23 Aralık 2016; 1:29:37 >
  • ÜRETİM YOK TÜKETİM ÇOK, ADAMIN DONU YOK GİDİYOR MİLYARLIK TEL ALIYOR ,LAN LAKTOZ SENİ İLLA EN İYİSİ BENİM OLUCAK ELİNDEKİNLEN YETİNMEZSEN DAHA MAHKUMSUN AÇ KALMAYA,MİLLET HABİRE TEKNOLOJİK ÜRÜNLER ALIYOR SIRF YENİ NESİL DİYE, SİSTEM SADECE ÜRÜNLERİ MAKYAJLIYOR Bİ BOK OLDUU YOK, BİZ MİLLET OLARAK SEVERİZ SON TEKNOLOJİYİ ZENGİN EDERİZ FİRMALARI...SON AĞLAR İNSAN VAY EFENDİM NİYE BÖYLE BU İŞLER KAN EMİCİ FİRMALARA PARANI KAPTIRMA ELİNDEKİLEN YETİN,BİRDE NÜFÜS ARTTIKÇA YAŞAM DAHA ZORLAŞIYOR KİMSE FARKINDA DEĞİL,BABAMIN BİR LAFI VAR EVLEN ÇOLUK ÇOÇUĞA KARIŞTIĞIN ZAMAN ANLIYORSUN HAYATI SEN DAHA DUR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Bizim millet gösteri manyağı bu kadar vergilere rağmen herkeste araba var demek devlet bu kadar dürtmese herkes Camaro ya binecek! Bu ülkeden nefret ediyorum ama bazen de devlete hak veriyorum Türk insanı bu olmayan beyniyle her rezilliği hak ediyor...

Tartışma çıkarmayı hiç sevmem ama bu nasıl bir yorumdur. Türk insanı beyinsiz o yüzden başımıza gelen her şeyi hak ediyoruz o zaman. Bir kere genelleme yaparken sanki bu konuda bir araştırmanız, çalışmanız varmış gibi yazmışsınız herkeste araba var derken. Araba zaten günümüzde zorunluluk gibi bir durum, hele çocuklu aileler almak zorunda ki arabası olanların nasıl aldığını kaç taksitle aldığını bilmiyoruz, bilmiyorsunuz. Bir yandan yorumunuz doğru 1.500 TL maaş alıyor ama iPhone alan benim de çevremde bir sürü insan var fakat belli bir ekonomik kesime aitsiniz ve çevrenizdeki insanlar üç aşağı beş yukarı istisnalar olmakla birlikte, geneli sizle aynı ekonomik kesimden oluşuyordur onlara bakarak konuşmak çok yanlış. Ülke gündemi ne kadar takip ediyorsunuz bilmiyorum ama insanlar çöplüklerde yatıyorlar bu soğuk havada, çocuğunu doyuramadığı için başkalarına bırakmayı göze alanlar var. Televizyon karşısında izlerken tabi ki nasıl yapmış, etmiş diyoruz ayıplıyoruz fakat bunu açlık yaşayana sormak lazım. Kimsenin hayatını bilemem ama eminim çoğumuz hayatında hiç açlık yaşamamıştır. Telefonu, arabayı zor alırsın ama açlık yaşamak ayrı bir durum. Tekrar söylüyorum maaşını düşünmeden alışveriş yapanlar elbet var fakat ülkenin geneline bakmak lazım, bu yaptığınız yorum dışarıdan alışveriş merkezlerine bakıp 'oooo alışveriş merkezleri dolu, o zaman kriz yok' demeni aynısı. Ülkenin geneline bakmak lazım bir sürü aç, işsiz insan sokaklarda yatıp kalkıyor sırf arabası olan ya da kendini bilmeden alışveriş yapan insanları görmemek lazım ki bu ülkenin büyük çoğunluğu açlık sınırında yaşıyor.

Ülkenin dürtmesi ne demektir, adam kendini bilmeden alışveriş yapıyorsa hayatının bir döneminde öyle bir noktaya gelir işi anlar. Adam kendini bilmiyor diye devletin mi dürtmesi gerekiyor. Bunun alacaklısı, bankası var bunun peşinde koşacak, eğer adamın başına bir şey gelmiyorsa demek ki bir şekilde zorluyor, ediyor, ödüyorsa kimseye laf demek düşmez. Türk insanı beyinsiz derkende az çok hak veriyorum, olan olaylara haberlere bakınca fakat yine böyle genellememek lazım bir sürü zehir gibi insan var bu ülkede her yerde olduğu gibi. Fakat bu zehir gibi adamların sesi çıkmıyor, Oxford'u bitirmiş adamı buradaki okullar kabul etmiyor, makine mühendisliği okuyan uçak tasarlayan çocuğa Tübitak bundan bir şey olmaz diyor adam Amerikada ödül alıyor, işe giriyor. Ülkenin zeki gibi adamları tutması, onlara destek olması lazım. Yorumunuz da beni çileden çıkaran kusura bakmayın Türk insanı olmayan beyniyle demeniz ki bunu milliyetçilik duygularından ya da hiç bir şey yapmayıp 'ooo bizim tarihimiz' böyle deyip evde tüm gün oturan adamlar mantığıyla karşı çıkmıyorum. Bu lafı demek başımıza gelen her şeyi hak ediyoruz demek. Dünyada hiç bir ülkenin insanı böyle dememeli o zaman biz koyunuz bize çoban lazım ve çoban ne derse o olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

quote:

Aktrol olduğum için bakanlara söyleniyorum zaten burda dimi. Sen türk ol biz yabancı. Sen bi araba al 2 araba devletine hediye et. Devletten daha zenginsin çünkü. Yukardaki arkadaş söylemiş söyleyeceğimi. Burda online satış yapanlar (Tl cinsinden satanlar) cezalarını aldılar. Onlara bile devlet ceza verirken sen burda gelip yurtdışı sayfalarına laf söylüyosun. Sen haklı ol biz haksız.

Merhaba,

Konuyla uzaktan yakından alakam yok. Bu tarz konularda da hiçbir zaman mesajım olmamıştır, geçmemiştir. Neden beni de mesaj içerisinde haberdar ettiniz ? ''RED'' kelimesi başlangıcı dolasıyla yanlışlıkla benimde nickim geçiyor burada. Lütfen daha dikkatli olunuz.

Pardon hocam telefondan yazdığımdan dolayı öyle olmuş. Kusura bakmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

quote:

Merhaba,

Pardon hocam telefondan yazdığımdan dolayı öyle olmuş. Kusura bakmayın

• gearbestten aldıgım pahalı bir tableti kendi hatam yüzünden bozdum içini açtım bios chiple oynadım resetledim bi türlü olmadı durumu adamlara bildirdim garanti kapsamınada girmiyor garanti süresinede
    burda bu markanın servisi yok dedim ne yapayım dedim adamlar gönder ücretsiz onarırız dediler 66tl kargoya verip çine yolladım ve onardılar 20 gün önce takip numarasını verdiler hala gelmedi inş takılmaz 30 euro sınırına
    türkiyede böyle firma varmı?
    amazondan arkadaşım pahalı bir saat istedi yanlışlıkla yine pahalı bir bayan saati göndermişler adamlar yenisini gönderdi eskiside hediyemiz olsun dediler
    türkiyede böyle firma varmı?
    bizi n11 lere hepsiburadalara mecbur bırakıyorlar
  • trablus35 kullanıcısına yanıt
    evet, para lobileri bunu istemiş olabilir ama unutmayın ki bunlar bu talebe dünden razıydı ve zaten bunu yapacaklardı emin olun, bu resmen "TÜRKİYEDEKİ FİYATLAR KAZIK, BUNLAR HER HALÜKARDA BELLİ BAŞLI ŞEYLERİ DIŞARIDAN ALACAKLAR VE BUNDAN DEVLETİN KASASINA YÜKLÜ MİKTARDA PARA GİRECEK" hamlesidir.

ülkedeki diğer her yerde olduğu gibi ekonomiyi bu kadar boktan hale getirdiler ve ne şekilde bu pisliği kapatırız diye didik didik araştırıyorlardı emin olun. Bir sürü zam ve vergi artışının üstüne bir de bu geldi ama daha başlangıç, kim bilir daha neler göreceğiz ilerleyen zamanlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen100

Yani ben şu anda 139$'lık bir monitörü şu anda Amazon'dan sipariş edersem alamayacak mıyım? Alabilirsem vergisiyle mi gelecek?

Yine ayni fiyata alacaksin. Bir sey degismedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben şunuda anlamıyorum "ben yerli malı alırım yerli kazansın" eyvallah bende kesinlikle istiyorum niye elalemin gavuru kazansın
    AMA her zaman soelrim iyi olan kazansın bunun yerliyle dinle imanla alakası yok
    hem eyrli malı diye bişeymi var? türkiyede üretilen elektronik eşyamı var? vestel gibi markalar işlemci, gpu vs.. mi üretiyor?
    yurtdısından 3tl alıp bize 30tl satıyorlar. neymiş yerli kazanıyor.

neymiş efendim avrupada 30 euro sınırı var işte en sinirlendigim şey bu kelimeydi.
    avrupanın her şeyiyle eşittik gümrügü kalmıştı oda oldu şimdi avrupayla eşitiz
  • Ben anlamadım şimdi bunlar türk şirketlerini nasıl koruyacaklar...
    Şimdi bir senaryo oluşturalım... Ben yurt dışından 150 TL lik bir ürün alacak olayım.

Aynı ürün türkiyede üretiliyorsa şüphesiz en az 600 TL civarındadır. Ben bu üreticiden bu ürünü alacak maddi imkana sahip değilim. Doğal olarak HİÇ BİRŞEY ÜRETMEYEN tek işi vergisini verip yurt dışından ürün getiren tedarikçilere yöneleceğim. Onlarda bu ürünü 400-500 TL gibi bir aralıkta satacaktır. Bu fiyat bana yine uymayacak. Ürünün gümrük vergisini verip ürünü alacağım. Bu yasa çıkmasaydı ürüne 150 TL ödeyecekken bu yasa yüzünden 200 TL gibi bir rakam çıkacak.

Şimdi benim cebimden fazladan çıkacak o 50 TL Türk şirketlerini nasıl koruyacak ???
    Madem tek amaç Türk şirketlerini korumak, yurt dışından ithal edilen tüm malların kdv si devlete kalsın sadece gümrük vergilerini bir fonda toplayın. O fonda toplanan paraları Yerli Üreticileri desteklemek için kullanın. Böylece ilerleyen yıllarda yerli üretici güçlenir. Gerçekten yerli şirketleri korumuş olursunuz.

• Tahminimce bu kararın arkasında Türkiye merkezkli online alışveriş siteleri var baktığımız zaman çoğunun sahibi hükümete yakın isimler bu tarz bir baskı vardı ve kur artışı ülkenin de içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan dolayı online alışveriş yapanları iç piyasaya yönlendirme amaçlı alınmış bir karardır.

İç piyasada vergisiz hiçbirşey yok neredeyse yurtdışından vergisiz gelen ürünlerin çapı demek ki oldukça fazla ki hükümet o gelire göz dikti.

Kısa yorumum : Hükümet yurtdışından online alışverişten gelecek ürünlerin vergisine kaldıysa vay halimize.
  • Ben dahil tam tüketim toplumu olmuşuk. Vay arkadaş, illâ ki yumurta kapıya dayanacak ki bir şeyleri anlayabilelim. Ya da anlıyoruz da işimize gelmiyor. Ama sonuçlarına katlanmak ne yazık ki ağır oluyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silversmith -- 23 Aralık 2016; 1:57:30 >
  • Ohhh geçirin geçiriiiiin biraz daha geçirin yetmez bu.

Ulen biz 150 euro yapacaklar hayret derken adamlar var olannıda düşürdüler.

Tam kansızlık, tam sömürü.

istikrar devaammm.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 23 Aralık 2016; 1:56:15 >
  • Eyyyy Amazon.de. Sen kimsin yaaaa?
  • türk şirketlerini korumak yalan. akpin milleti soymadığı vergi almadığı yer var mı.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.